Kupovanje na internetu Shopping iz fotelje |
|
|
11.01.2025., 09:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Post 4278
Poslano sa mog motorola razr 40 ultra koristeći Tapatalk
|
|
|
11.01.2025., 09:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
Quote:
discoHR kaže:
Čini mi se da je baš tu na ovoj temi bilo takvih slučajeva i dali su primatelju neku simboličku novčanu naknadu za kašnjenje.
To vjerojatno ide na onu njihovu mantru "pošiljka je u vlasništvu pošiljatelja sve dok se ne uruči primatelju". Da nije isporučena onda ti kao primatelj ništa ne možeš no u ovom slučaju je isporučena no prekasno pa ti kao primatelj i vlasnik imaš pravo na naknadu. Žali se.
|

nije "mantra"... nego zakon..
i to ne bilo kakav, nego svjetska poštanska konvencija
kojeg je sabor prihvatio, te obveze prenio u lokani zakon o poštanskom prometu
a opisal si "problem" idealno...
dok nisi preuzel, nemaš prava... preuzimanjem, prava prelaze na tebe
|
|
|
13.01.2025., 16:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Zamolila bih pomoć.
Naručila sam paket sa jedne beauty stranice (povodom BF).
Nisam znala da je paket stigao, tek kad sam dobila njihov e-mail da recenziram proizvode.
Ostala sam šokirana jer sam bila doma, nikakve obavjesti, ništa.. Na svim tracking siteovima je bilo da mi je paket isporučen dan prije.
Odmah sam poslala mailove pošiljatelju, pošti, njemačkom DHL-u da paket nisam primila.
Drugi dan sam otišla na poštu, možda je paket zagubljen...međutim saznajem da je na paketu osim moje adrese napisano i selo pokraj i da je poštar uručio na tu adresu. Navodno nije bilo broja mobitela... i agonija počinje..ljudi nisu htjeli vratiti paket, pošta tvrdi da je pisala adresa mjesta pokraj..pošiljatelj se ne javlja, njemački DHL tvrdi da oni nemaju ništa s tim...itd.. nitko nije kriv.
Naručivala sam kod njih i prije, i bilo je sve u redu.
Ono što bi mi bilo značajno znati da li može, i tko pogriješiti u adresiranju osim pošiljatelja.
Zavaljujem za info.
|
|
|
13.01.2025., 16:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Ja bih se javio prodavaču da nisam dobio paket, a ako on ne riješi, onda svojoj banci ili kartičaru reklamirao transakciju. Ili PayPalu. Čime si već platila.
|
|
|
13.01.2025., 16:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Hvala za savjet, o tome nisam uopće razmišljla.
Javila sam prodavaču, 3 maila, bez odgovora( custom service, delivery service )
Prošlo mi je mjesec dana,ne znam do kad mi je rok.
Svaki tjedan na poštu i riješit će.
Naravno, prošli tjedan su rekli da nije njihova krivica.
|
|
|
13.01.2025., 18:39
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Iskustva s Hrvatskom poštom
Opet mi je paket otišao u Samobor, a paket preusmjeren u zagrebački paketomat. U Samobor idem dvaput godišnje pa neću valjda i po pakete, pošto draga. Pa kak uspijete? 
|
|
|
13.01.2025., 18:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
mezzzzzo kaže:
Opet mi je paket otišao u Samobor, a paket preusmjeren u zagrebački paketomat. U Samobor idem dvaput godišnje pa neću valjda i po pakete, pošto draga. Pa kak uspijete? 
|
Dobro ti ga nisu vratili posiljatelju kao meni kad sam preusmjerio na paketomat. 
|
|
|
13.01.2025., 19:58
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Quote:
be.redy kaže:
Dobro ti ga nisu vratili posiljatelju kao meni kad sam preusmjerio na paketomat. 
|
Sreća u nesreći 
|
|
|
15.01.2025., 18:26
|
|
Dodge Challenger R/T
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
discoHR kaže:
Čini mi se da je baš tu na ovoj temi bilo takvih slučajeva i dali su primatelju neku simboličku novčanu naknadu za kašnjenje.
To vjerojatno ide na onu njihovu mantru "pošiljka je u vlasništvu pošiljatelja sve dok se ne uruči primatelju". Da nije isporučena onda ti kao primatelj ništa ne možeš no u ovom slučaju je isporučena no prekasno pa ti kao primatelj i vlasnik imaš pravo na naknadu. Žali se.
|
ali nakon 30 dana je ipak stigla, tako da sam ja sada vlasnik pošiljke.
pa se pitam dali imam pravo tražiti naknadu ? 
|
|
|
16.01.2025., 09:59
|
|
Retired Helldiver
Registracija: Aug 2014.
|
To sam ti i odgovorio. Čitaj ponovo.
|
|
|
16.01.2025., 10:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2024.
|
Pozdrav svima,
Molila bih neki savjet/pomoc...
Dakle, provjeravajuci svoj tracking broj, vidim da mi je posljika urucena 7.11.2024 u 17.10. Naravno, da mi posiljka nije bila urucena (radi se o medjunarodnom prometu). Zovem suludo onaj njihov famozni broj i nakon izgubljenih sati, javi mi se gospodja koja kaze da je moja posiljka urucena meni i da se mogu zaliti.
Pisem upit na njihov mail, navodim da mi posiljka nije urucena, a prije toga nabavljam presliku iz dostavne knjige da vidim potpis i imam sto vidjeti, potpis nije moj (potpisano je moje prezime ali to niti je moj rukopis niti se tako potpisujem). Nitko od ukucana to nije zaprimio, tako da se ne radi niti o tome.
U tom mailu napominjem da mi posiljka nije urucena, da sam uvidom u dostavnu knjigu utvrdila da se ne radi o mom rukopisu niti potpisu, napominjem im da se radi o krivicnom djelu krivotvorenja potpisa....
Odgovor koji dobijem jest - vasa posiljka je vama urucena i mogu se zaliti nekom Povjerenstvu.
Zalim se tom povjerenstvu koje kaze da je moja zalba neosnovana, da je moja posilja urucena na adresu koja je navedena na posiljci. I da se posiljka smatra urucenom ako je dostavljena na adresu. Iz navedenog ja iscitavam da se onda paket moze dostaviti bilo kome na adresu (dakle mojoj susjedi, slucajnom prolazniku koji se zatekao u ulazu na toj adresi...) i da uopce nije vazno sto je nisam zaprimila ja na cije ime glasi paket.
Moje pitanje jeste, sto mogu uciniti dalje, jer je uisitnu moj potpis krivotvoren. Obavijestila sam i posiljatelja (radi se o Njemackoj, renomiranoj firmi) te su i oni dobili obavijest da je posiljka dostavljena na adresu.
Eto, Hrvatska posta.
Molim odgovor, ako imate neki savjet. Hvala unaprijed.
|
|
|
16.01.2025., 11:59
|
|
Retired Helldiver
Registracija: Aug 2014.
|
Po meni je krivotvorenje potpisa za kaznenu prijavu tj. policiju i odvjetnika.
Budu vrlo brzo promijenili pjesmu.
|
|
|
16.01.2025., 12:54
|
|
Dodge Challenger R/T
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
discoHR kaže:
To sam ti i odgovorio. Čitaj ponovo.
|
ok.
odgovorili su iz pošte, da imam pravo na naknadu sada 
|
|
|
16.01.2025., 13:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
discoHR kaže:
Po meni je krivotvorenje potpisa za kaznenu prijavu tj. policiju i odvjetnika.
Budu vrlo brzo promijenili pjesmu.
|
Tako sam nesto i planirala, jer ovakav bezobrazluk je nevidjen. S njima inace bude jako puno problema oko dostave, ali ovakvih jos nisam imala.
|
|
|
16.01.2025., 15:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
garden kaže:
Zamolila bih pomoć.
Naručila sam paket sa jedne beauty stranice (povodom BF).
Nisam znala da je paket stigao, tek kad sam dobila njihov e-mail da recenziram proizvode.
Ostala sam šokirana jer sam bila doma, nikakve obavjesti, ništa.. Na svim tracking siteovima je bilo da mi je paket isporučen dan prije.
Odmah sam poslala mailove pošiljatelju, pošti, njemačkom DHL-u da paket nisam primila.
Drugi dan sam otišla na poštu, možda je paket zagubljen...međutim saznajem da je na paketu osim moje adrese napisano i selo pokraj i da je poštar uručio na tu adresu. Navodno nije bilo broja mobitela... i agonija počinje..ljudi nisu htjeli vratiti paket, pošta tvrdi da je pisala adresa mjesta pokraj..pošiljatelj se ne javlja, njemački DHL tvrdi da oni nemaju ništa s tim...itd.. nitko nije kriv.
Naručivala sam kod njih i prije, i bilo je sve u redu.
Ono što bi mi bilo značajno znati da li može, i tko pogriješiti u adresiranju osim pošiljatelja.
Zavaljujem za info.
|
Kako si platila? Ako je plaćeno paypalom, možeš opozvat plaćanje pošto pošiljka nije uručena. Oni će prvo odgovorit da pošiljka je uručena prema trackingu. Tada pišeš objašnjenje, da je uručena na krivu adresu. Meni su jednom riješili pozitivno kad je pošiljka formalno bila uručena ali je nisam dobio.
Drugi način da se raspitaš u kartičnoj kući da li možeš opozvat plaćanje pošto nisi dobila paket.
|
|
|
16.01.2025., 15:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
Lubili kaže:
Pozdrav svima,
Molila bih neki savjet/pomoc...
Dakle, provjeravajuci svoj tracking broj, vidim da mi je posljika urucena 7.11.2024 u 17.10. Naravno, da mi posiljka nije bila urucena (radi se o medjunarodnom prometu). Zovem suludo onaj njihov famozni broj i nakon izgubljenih sati, javi mi se gospodja koja kaze da je moja posiljka urucena meni i da se mogu zaliti.
Pisem upit na njihov mail, navodim da mi posiljka nije urucena, a prije toga nabavljam presliku iz dostavne knjige da vidim potpis i imam sto vidjeti, potpis nije moj (potpisano je moje prezime ali to niti je moj rukopis niti se tako potpisujem). Nitko od ukucana to nije zaprimio, tako da se ne radi niti o tome.
U tom mailu napominjem da mi posiljka nije urucena, da sam uvidom u dostavnu knjigu utvrdila da se ne radi o mom rukopisu niti potpisu, napominjem im da se radi o krivicnom djelu krivotvorenja potpisa....
Odgovor koji dobijem jest - vasa posiljka je vama urucena i mogu se zaliti nekom Povjerenstvu.
Zalim se tom povjerenstvu koje kaze da je moja zalba neosnovana, da je moja posilja urucena na adresu koja je navedena na posiljci. I da se posiljka smatra urucenom ako je dostavljena na adresu. Iz navedenog ja iscitavam da se onda paket moze dostaviti bilo kome na adresu (dakle mojoj susjedi, slucajnom prolazniku koji se zatekao u ulazu na toj adresi...) i da uopce nije vazno sto je nisam zaprimila ja na cije ime glasi paket.
Moje pitanje jeste, sto mogu uciniti dalje, jer je uisitnu moj potpis krivotvoren. Obavijestila sam i posiljatelja (radi se o Njemackoj, renomiranoj firmi) te su i oni dobili obavijest da je posiljka dostavljena na adresu.
Eto, Hrvatska posta.
Molim odgovor, ako imate neki savjet. Hvala unaprijed.
|
Posto te i povjerenstvo odbilo slijedeca instanca je Hakom, imas na njihovoj stranici formular za prigovor na postanske posiljke, ne znam kako je sada, ali prije par godina posto "postanska posiljka" nije elektronicka usluga neces dobiti tracking broj predmeta vec sva komunikacija ide mailom, mozda su nesto promijenili. Uglavnom napisi opsirno o cemu je rijec i ovo s potpisom sto si napisala i salji, ne ocekuj da ce biti rijeseno slijedecih 6 mjeseci, ali bude. Trazi naknadu za paket, troskove, kamate, donijet ce odluku u tvoje ime, ako te odbiju (a nece) mozes se zaliti nadleznom sudu, pisati ce u rjesenju od hakoma kojem.
|
|
|
16.01.2025., 18:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
creatin kaže:
Posto te i povjerenstvo odbilo slijedeca instanca je Hakom, imas na njihovoj stranici formular za prigovor na postanske posiljke, ne znam kako je sada, ali prije par godina posto "postanska posiljka" nije elektronicka usluga neces dobiti tracking broj predmeta vec sva komunikacija ide mailom, mozda su nesto promijenili. Uglavnom napisi opsirno o cemu je rijec i ovo s potpisom sto si napisala i salji, ne ocekuj da ce biti rijeseno slijedecih 6 mjeseci, ali bude. Trazi naknadu za paket, troskove, kamate, donijet ce odluku u tvoje ime, ako te odbiju (a nece) mozes se zaliti nadleznom sudu, pisati ce u rjesenju od hakoma kojem.
|
Hvala na odgovoru, svaka pomoc je dobro dosla.
Mozda je ovo borba s vjetrenjacama, ali vrijedi pokusati.
|
|
|
17.01.2025., 12:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
Lubili kaže:
Hvala na odgovoru, svaka pomoc je dobro dosla.
Mozda je ovo borba s vjetrenjacama, ali vrijedi pokusati.
|
Nije borba s vjetrenjacama, ali je borba.
Meni je trebalo nekih 8 mjeseci dok Hakom nije donio odluku u moju korist i to zbog tadasnjih 6 kn (trazio sam i kamate od 0.40 kn).
Prijavio sam na helpdesk (1. mjesec), odbili me, prijavio zatim na povjerenstvo takodjer me odbili (2. mjesec), prijavio hakomu u 3. mjesecu, do 6. mjeseca nista, pa sam trazio info (nema trackinga jer je postanska, a ne elektronska usluga), pravdali se da im nisam poslao racun po kojem imam potrazivanje, u 8. mjesecu poslali rjesenje na 4 strane A4 obostrano  i posta je isplatila 6.40 kn
|
|
|
17.01.2025., 14:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
creatin kaže:
Nije borba s vjetrenjacama, ali je borba.
Meni je trebalo nekih 8 mjeseci dok Hakom nije donio odluku u moju korist i to zbog tadasnjih 6 kn (trazio sam i kamate od 0.40 kn).
Prijavio sam na helpdesk (1. mjesec), odbili me, prijavio zatim na povjerenstvo takodjer me odbili (2. mjesec), prijavio hakomu u 3. mjesecu, do 6. mjeseca nista, pa sam trazio info (nema trackinga jer je postanska, a ne elektronska usluga), pravdali se da im nisam poslao racun po kojem imam potrazivanje, u 8. mjesecu poslali rjesenje na 4 strane A4 obostrano  i posta je isplatila 6.40 kn
|
Svaka cast na pobjedi. Nikako ne odustajem, jer je ovo ponasanje preslo ne samo granice zdravog razuma vec ide i u kategoriju krivicnih djela - krovotvorenje potpisa.
Da im prilozim i racun od narucene robe?
Hvala na svim savjetima.
|
|
|
17.01.2025., 17:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Jel se moze kutijica tretirati kao preporucena posiljka ili bas mora biti paket? Ako je stavim u kovertu hoce li onda biti ok? Ili moze i kao kutija? Moram vratiti proizvod sa alliexpressa o svom trosku pa gledam proci jeftinije… hvala
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:59.
|
|
|
|