Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.03.2017., 16:44   #4361
Quote:
Nausikaja kaže: Pogledaj post
Znaci svekar od Lili moze traziti nuzni dio od sina, sto je ionako besmisleno za cijelu pricu jer sveki nikako ne moze biti pravni vlasnik te nekretnine.
Jel sam sad pohvatala?
Tako je moze se traziti nuzni dio. Ali ni taj nuzni dio nece biti tad od svekrve . Da rezimiramo nekretnina pravno nije na svekrvi.
Meni je samo bilo vazno da se razumije kako pravno stvari stoje, jer svi vole predbacivati to vlasnistvo, a zapravo ne razumiju kao sto sam rekla, pogotovo da postoji i u braku vlastita imovina.

Malo da utjesim lily kad su joj vec svi rekli da je to svekino, a moje izvjezbano oko za takve price je odmah primjetilo da tome nije tako .
stupidisam is offline  
Old 14.03.2017., 16:46   #4362
Quote:
pozitivax kaže: Pogledaj post
Nije. Plus kaj pozvani mrzi onoga koji ga poziva, pljucka po njemu, svađa se sa njim, pozivatelj je nemoguće zahtjevan i općenito ga se ne voli ali ga voli kada ga taj pljuvani poziva. Wtf ?
koliko ja vidim, ne voli ni kada ga ovaj poziva, ali je nakon 3 godine pozivanja i odbijanja poziva odlučila ipak otići, moguće zato što bi muž ljetovao u svojoj obiteljskoj vikendici? ne znam, čekamo da lili taj dio objasni.

i rekla bih da je to mjesto u priči gdje ulogu igra muž
Old 14.03.2017., 16:49   #4363
Quote:
Loonie. kaže: Pogledaj post
.... Čini mi se da to nepostojanje svekra i sina/muža puno govori.
...
da
baja is offline  
Old 14.03.2017., 16:56   #4364
Krivo sam napisala...treba ići :

Tko sa (takvom) svekrvom tikve sadi o glavu mu se obijaju.

3 godine nakon odbijanja poziva i poziva svekrva je čekala payback dan i nakon uređenog dogovora rekla da nemere baš tada... da budu samiiiii.
Biti snaha voljena u viksi dede baš sama bez nje neodoljive prekokrasne svekice ? Je.Bude, bude.
Kaj su već uzeli godišnji u firmi ?
Jooj nadam se da nisu.

Koja mustra od svekrve, koja carica..
E neš ti snehice se tu raširiti i uživati a da ja neću komandirati ti čak i na godišnjem. E neš !

Nema problema dušo, dođi kako ti želiš, baš te volim, daj da te zagrlim a onda

Bome ih je nasanjkala i osvetila se za sve one odbijenice njene prekodobre dobrote.
Velite svekrva je u nemilosti sirota ha ? Je.
pozitivax is offline  
Old 14.03.2017., 17:11   #4365
Quote:
lily_rose kaže: Pogledaj post
zapravo se prvi puta životu dogovaramo za taj godišnji kojeg smo htjeli provest muž i ja sami sa djetetom. još sam prije napisala da smo skupa ljetovali jednom i znam otprilike što me čeka zato bih to voljela izbjeći. nije me već na tu foru 10 puta nasanjkala, pa ispadam naivna budala s prevelikim očekivanjima. ako mi uopće nikad ne želi dat svoju viksu na korištenje, ne mora niti navaljivat da malo dođemo...
psihoanaliza na temelju jedne vrlo jednostavne situacije sa nametljivom osobom ti nije bila potrebna.
sta kaze tvoj muz na sve to??
jel njemu ok biti sa mamom 3 dana ili bi i on rađe da je nema dok ste vi dolje???
ako se on slaze da idete negdje drugdje, odite u cem je problem...
marincezg is offline  
Old 14.03.2017., 17:14   #4366
Quote:
pozitivax kaže: Pogledaj post
Krivo sam napisala...treba ići :

Tko sa (takvom) svekrvom tikve sadi o glavu mu se obijaju.

3 godine nakon odbijanja poziva i poziva svekrva je čekala payback dan i nakon uređenog dogovora rekla da nemere baš tada... da budu samiiiii.
Biti snaha voljena u viksi dede baš sama bez nje neodoljive prekokrasne svekice ? Je.Bude, bude.
Kaj su već uzeli godišnji u firmi ?
Jooj nadam se da nisu.

Koja mustra od svekrve, koja carica..
E neš ti snehice se tu raširiti i uživati a da ja neću komandirati ti čak i na godišnjem. E neš !

Nema problema dušo, dođi kako ti želiš, baš te volim, daj da te zagrlim a onda

Bome ih je nasanjkala i osvetila se za sve one odbijenice njene prekodobre dobrote.
Velite svekrva je u nemilosti sirota ha ? Je.
istina. muž bi htio doći u obiteljsku kuću na moru i računao je na to da ćemo biti nas troje. nije samo jednom razgovarao sa mamom o tome jer niti on ne želi biti s njima na moru. nisam samo ja ta koja nju želi izbjeći na godišnjem, a da je njemu baš super ljetovati sa starcima i to još takvom manipulativnom mamom ko što je ona.
svekra sam već spomenula u priči, on ide na godišnji kako njegova žena želi, uzima godišnji kako njoj paše, itd. s njim bi se sve dalo dogovoriti, ali on pleše kako ona svira oduvijek, pa se niti u ovu situaciju neće i ne želi previše petljati. on je odavno odustao od rasprava s njom jer uvijek bude po njenom. silom ili milom.
što se bake i djeda tiče - čija je kuća, oni su donedavno oduvijek ljetovali s njima, baka i deda naravno u penziji provodili dole cijelo ljeto. svaki put su bili svi skupa, a njih dvije su se po 5 puta dnevno svađale i vrijeđale (moja svekrva i muževa baka). bila jednom i vidjela. nitko u toj situaciji nije htio popustit i te svađe i zajednička ljetovanja su trajala godinama.
pa svekrva valjda misli, ako je ona mogla trpit svoju svekrvu zašto ja nebi mogla trpit nju? i ugurala bi se pod svaku cijenu u naš unaprijed dogovoreni termin.
Old 14.03.2017., 17:15   #4367
Quote:
marincezg kaže: Pogledaj post
jel njemu ok biti sa mamom 3 dana ili bi i on rađe da je nema dok ste vi dolje???
muž želi biti samnom i s djetetom. njegov plan oduvijek je bio da budemo sami dole, htio je i ono jedno jedino zajedničko ljetovanje s njima izbjeći, ali ja sam taj put htjela ići misleći da će bit sve ok i da ćemo naći zajednički jezik.
Old 14.03.2017., 17:16   #4368
Quote:
marincezg kaže: Pogledaj post
vjerojatno u "zasto bacati lovu i placati nekome kad imamo svoje"
Peppa Pig is offline  
Old 14.03.2017., 17:25   #4369
Quote:
...svekra sam već spomenula u priči, on ide na godišnji kako njegova žena želi, uzima godišnji kako njoj paše, itd. s njim bi se sve dalo dogovoriti, ali on pleše kako ona svira oduvijek, pa se niti u ovu situaciju neće i ne želi previše petljati. on je odavno odustao od rasprava s njom jer uvijek bude po njenom. silom ili milom.
A jadan.
Ok... svekar je papak. Dajte to naučite. Od svekra koristi nema jer se on žene boji i siromak se ne može zauzeti za sebe niti išta sam odlučuje. Ona lukavo vodi igru jer... svekar je šlapa isto kao i njegov tata.
Lekcija jedan. Šlapa je beskoristan.
Zapiši !

Quote:
svaki put su bili svi skupa, a njih dvije su se po 5 puta dnevno svađale i vrijeđale (moja svekrva i muževa baka). bila jednom i vidjela. nitko u toj situaciji nije htio popustit i te svađe i zajednička ljetovanja su trajala godinama.
pa svekrva valjda misli, ako je ona mogla trpit svoju svekrvu zašto ja nebi mogla trpit nju? i ugurala bi se pod svaku cijenu u naš unaprijed dogovoreni termin.
Točno. Znaš kakva je ona, znaš da će vas namjerno zeznuti samo da bude po njenom i da joj ne možeš vjerovati.
Šlus.
Lekcija broj dva. Zapiši.

Lekcija broj tri... svekrov tata još nije dao viksu na unuka nego samo puno obećaje kao HDZ i SDP, svima komandira svekrva, uvijek će vas namagarčiti i nikada nećete dolje sami u miru ljetovati.

Neke žene su bolesne ako se nemaju sa kim svađati i nad kime voditi komandu pa ova valjda misli taj sport upražnjavati sa tobom i sinom preko ljeta. Svađanje u dalj.

Daj si to sve negdje zapišii pukni na frižider u slučaju ako zaboraviš. Razgovaraj sa mužem jer očito ni on ne zna sa mamom razgovarati i zauzetti se za vas dvoje i reći mami kaj je ide pa više ne računati na bilo što kaj ona trkelja.
Ne zna. Ona je nepobjediva.
Vidiš da tu promjene ne bude pa što god ona obećavala, koliko se smješkala i bila predobra... zabit će vam kajlu, kak purgeri kažu.Posebno tebi.

Možete li ti i muž konačno naučiti tu lekciju i ništa ne planirati u toj njihovoj đungla viksi. Mir nema cijenu.
Planirajte tek kada svekrva ode na Ahiret a do tada platite si ljetovanje ili idite tvojima pa se sa njima dogovarajte.

To je ono što trebaš naučiti tako da druge godine ne dođeš tu sa sličnim problemom.

Zadnje uređivanje pozitivax : 14.03.2017. at 17:36.
pozitivax is offline  
Old 14.03.2017., 17:27   #4370
Quote:
harderfaster kaže: Pogledaj post
Run Forrest run
E, mislim da cu bit opaka sveki. Nikad to ne bi rekla, al jebate.....
Quote:
Loonie. kaže: Pogledaj post
Ovo je super primjedba. I Nausi je to već primijetila. Čini mi se da to nepostojanje svekra i sina/muža puno govori.
.
Da. I to je fakat veliki problem i Lili bi tu mogla najebat, i uopce nece kuzit zasto.
Meni cijelo vrijeme citajuci njezine postove nije bilo jasno sto je pravi izvor njezinog prezira prema sveki i mislim da sam
sad shvatila.
Lily, bar tu na forumu, izrazava ono sto govore i misle i sin i svekar. I sto njih dvojica nikad ne govore direktno svekrvi.
Lily je njihov PR, a uopce to ne kuzi.
Ona sizi, uzrujava se, dok muskadija mudro suti.
Sveki je ocito crna ovca u familiji, njen svekar ju ne podnodi i imam filing da po strani, njoj iza ledja, govori kako je ona rospija.
Poprilicno zeznuta obiteljska dinamika i Lily bi tu mogla najebat vrlo lako.
Quote:
Mamekica kaže: Pogledaj post
I zato smo mi fino upravo predali etažni elaborat za kuću i viksu, nakon čega ćemo sjest i dogovorit se. Nas dvoje. Šta ćemo u slučaju odapinjanja mene ili njega. Šta ide kome. Što ide djeci.

Ma biži biži. Imat ćemo tri zeta i snajku.
Joj pa daaaaa, vas je mala gomilica.
Ali gle, ti si tak super da se nemas kaj brinut
Quote:
stupidisam kaže: Pogledaj post
Tako je moze se traziti nuzni dio. Ali ni taj nuzni dio nece biti tad od svekrve . Da rezimiramo nekretnina pravno nije na svekrvi.
Meni je samo bilo vazno da se razumije kako pravno stvari stoje, jer svi vole predbacivati to vlasnistvo, a zapravo ne razumiju kao sto sam rekla, pogotovo da postoji i u braku vlastita imovina.

Malo da utjesim lily kad su joj vec svi rekli da je to svekino, a moje izvjezbano oko za takve price je odmah primjetilo da tome nije tako .
Ma super je da si to sve napisala, mislim da je sagledavanje zakona vrlo korisno kod uzburkanih emocija.
Mozda i lily skuzi kako da to iskoristi u svoju korist
Old 14.03.2017., 17:49   #4371
Quote:
Ajme kuća od svekra a ne i od svekrve. A i dugovi su njeni, ali nisu i svekrovi. A svašta ću pročitat. Ti Lily baš voliš tumačiti stvari onako kako tebi paše.
Svasta. Pa moj decko, uskoro otac mog djeteta, ce naslijediti od svojih kucu na moru. Sta to znaci da je kuca i automatski moja? i da ja mogu raspolagati sa nekretninom kako zelim? Ja mislim da ne mogu. To je njegovo nasljedstvo sa kojim ja nemam veze.
Old 14.03.2017., 18:07   #4372
Quote:
a1exa kaže: Pogledaj post
Svasta. Pa moj decko, uskoro otac mog djeteta, ce naslijediti od svojih kucu na moru. Sta to znaci da je kuca i automatski moja? i da ja mogu raspolagati sa nekretninom kako zelim? Ja mislim da ne mogu. To je njegovo nasljedstvo sa kojim ja nemam veze.
Kako smo u konzultacijama s odvjetnikom upravo kako bi izbjegli ovakve parade, prosljeđujem informaciju. U slučaju odpinjanja jednog supružnika, sva imovina, uključujući i ona naslijeđena se dijeli između djece i živućeg supružnika u jednakim dijelovima.

Moj komentar se više odnosio na ljude koji žive zajedno desetljećima u nekretninama i zar je bitno nakon 40 ili 50 godina zajedničkog života, korištenja, održavanja,.....od koga je nasljedno došla ta predmetna nekretnina, kad tom paru dođeš u goste. Došao si u njihov dom, njima. Kužiš?
Old 14.03.2017., 18:09   #4373
Quote:
Nausikaja kaže: Pogledaj post
Meni cijelo vrijeme citajuci njezine postove nije bilo jasno sto je pravi izvor njezinog prezira prema sveki i mislim da sam
sad shvatila.
Lily, bar tu na forumu, izrazava ono sto govore i misle i sin i svekar. I sto njih dvojica nikad ne govore direktno svekrvi.
Lily je njihov PR, a uopce to ne kuzi.
Ona sizi, uzrujava se, dok muskadija mudro suti.
Sveki je ocito crna ovca u familiji, njen svekar ju ne podnodi i imam filing da po strani, njoj iza ledja, govori kako je ona rospija.
Poprilicno zeznuta obiteljska dinamika i Lily bi tu mogla najebat vrlo lako.
Ovakve stvari obožavam čitati, jer to je nešto što ja kao laik nikad ne bih pomislila. Osobno, jako vjerujem u dinamička iščitavanja situacija, ali nemam baš znanja za to.
Loonie. is offline  
Old 14.03.2017., 18:13   #4374
Quote:
da, pa ja stvarno "raspolažen nekretninom kako želim" zato što sam namjeravala jednom u pet godina tamo provesti godišnji odmor. malo za promjenu da odemo u tu "njegovu" obiteljsku kuću nakon što nas je jedno 4 godine zaredom pozivala. mi smo se prema njima ravnali, njih prvo pitali kad oni namjeravaju ići, pa prema tome planirali svoj godišnji.
ako netko raspolaže nekretninom to je svekrva. jer dok su baka i deda tamo ljetovali, nju nije bolilo briga što je komandirala njima u njihovoj kući, mijenjala namještaj bez njihovog odobrenja i samo se pojavljivala bez da je njima išta najavila. jer njoj, za razliku od mene, svakodnevna svađa i prepirke ne predstavljaju problem kod ljetovanja.
Old 14.03.2017., 18:18   #4375
Quote:
da, pa ja stvarno "raspolažen nekretninom kako želim" zato što sam namjeravala jednom u pet godina tamo provesti godišnji odmor. malo za promjenu da odemo u tu "njegovu" obiteljsku kuću nakon što nas je jedno 4 godine zaredom pozivala. mi smo se prema njima ravnali, njih prvo pitali kad oni namjeravaju ići, pa prema tome planirali svoj godišnji.
ako netko raspolaže nekretninom to je svekrva. jer dok su baka i deda tamo ljetovali, nju nije bolilo briga što je komandirala njima u njihovoj kući, mijenjala namještaj bez njihovog odobrenja i samo se pojavljivala bez da je njima išta najavila. jer njoj, za razliku od mene, svakodnevna svađa i prepirke ne predstavljaju problem kod ljetovanja.
Mislim da me nisi bas najbolje shvatila. Referirala sam se na tvoju svekicu ne na tebe. Ona raspolaze nekretninom, iako po mom misljenju nema bas neko pravo tu. Kao da ja za 10 godina pocnem raspolagati vikendicom kao da je moja, realno nije niti ce biti.
Old 14.03.2017., 18:18   #4376
Quote:
Kako smo u konzultacijama s odvjetnikom upravo kako bi izbjegli ovakve parade, prosljeđujem informaciju. U slučaju odpinjanja jednog supružnika, sva imovina, uključujući i ona naslijeđena se dijeli između djece i živućeg supružnika u jednakim dijelovima.
Zar ne ide polovica imovine zivucem supruzniku, a polovica se dijeli na jednake djelove medu djecom pokojnog?
Flying Buttress is offline  
Old 14.03.2017., 18:21   #4377
Quote:

Moj komentar se više odnosio na ljude koji žive zajedno desetljećima u nekretninama i zar je bitno nakon 40 ili 50 godina zajedničkog života, korištenja, održavanja,.....od koga je nasljedno došla ta predmetna nekretnina, kad tom paru dođeš u goste. Došao si u njihov dom, njima. Kužiš?
Pa meni bas i nije svejedno. Posebno u slucaju prodaje npr. evo moze me decko pitati za misljenje, zelje ali realno ne mora. Niti bi se ja ljutila da sam odluci sto ce sa kucom koju je dobio od svojih staraca.
A posebno mi je glupo da im se sad ubacuje u termin naknadno. A sve pod parolom da je njezina kuca. Kad nije zapravo.
Old 14.03.2017., 18:25   #4378
Quote:
Flying Buttress kaže: Pogledaj post
Zar ne ide polovica imovine zivucem supruzniku, a polovica se dijeli na jednake djelove medu djecom pokojnog?
Tako je nekad bilo, sad je na jednake dijelove.
Old 14.03.2017., 18:25   #4379
Tko financira i održava vikendicu?

Po meni ima par opcija, otići i platiti sebi negdje smještaj, time bi se poslala poruka svekrvi jer vas je pokušala "prevariti" i dati joj do znanja da to tako ne ide.
Otići na ljetovanje tek kada ona ode nazad, i to joj tako unaprijed reći, da stižete u kuću kad ju ona napusti.
Ili jednostavno trpjeti tih par dana, ali nešto mi se čini da glavni problem uopće nije oko ovog ljetovanja i vikendice.
Old 14.03.2017., 18:34   #4380
Quote:
Mislim da me nisi bas najbolje shvatila. Referirala sam se na tvoju svekicu ne na tebe. Ona raspolaze nekretninom, iako po mom misljenju nema bas neko pravo tu. Kao da ja za 10 godina pocnem raspolagati vikendicom kao da je moja, realno nije niti ce biti.
ahaa, ok sorry
mada, moje misljenje je, i da je to njezina kuca, da je ona to naslijedila od svojih roditelja, pa u cemu je problem ostaviti malo sinu i njegovoj obitelji da se u miru odmore? bez nekakvih "ucjena" samnom ili nikako. a ovako kad je obratna situacija, onda ispada jos gluplje i bezobraznije s njezine strane.

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:04.