Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Dojenčad i predškolci

Dojenčad i predškolci Roditeljstvo korak po korak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.10.2024., 12:20   #4381
zato sta nemaju pojma nazalost al je tako. ako nulu podilis s nula, dobijes nulu . nula odrađenih sati, nula isplata. jer poslodavac ispunjava formular a ne zavod, a tamo ti nece podgledat i ispravit nego ce isplatit sta pise na obrascu, pa svasta prolazi. npr ako imas za 3 mj 100kn a za 3 mj nula kuna al i nula sati i dalje dilis tih 300kn sa 3mj prosto ko pasulj rekli bi al nekima ipak visa matematika... radim u racunovodstvu i ispunjavam te formulare. također, rodila sam dvaput, koristila sam i rad sa pola radnog vrimena u nekoliko navrata i dosta vrimena sam provela i ovdje na temi i u zavodu. ako niste sigurne uvik savjetujem potrazit sluzbeno (tj napismeno) misljenje zavoda
Old 08.10.2024., 17:49   #4382
Vedrana, hvala! Mislim da ću tako i napraviti.
Elzza is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.10.2024., 14:50   #4383
Molila bih informaciju, ukoliko netko zna. Nezaposlena sam i predala sam zahtijev za rodiljnom naknadom nakon rođenja djeteta te zahtjev za dječji dodatak. Ako sam to podnijela ovaj ponedjeljak, kad bi trebala primiti isplate? Pretpostavljam tek idući mjesec ali nadam se da sam u krivu �� Hvala unaprijed na odgovorima!
dan-zena is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.10.2024., 14:52   #4384
E zaboravila sam napisati kako sam rodila u rujnu pa se pitam hoću li dobiti isplatu i za tih cca 10tak dana rujna.
dan-zena is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.10.2024., 11:20   #4385
Pozdrav. Da li zna netko da li se moze prekinuti ocinski dopust prijavljen na svih 2 tj 4 mjeseca pola radnog vremena i ostatak iskoristiti kasnije?
Old 13.10.2024., 12:14   #4386
Dan zena dobit ces i za tih 10ak dana u rujnu a mislim tek iduci mjesec. Za djecji se zna dosta cekat rjesenje
K-pax ne vidim zasto nebi moglo,po zakonu mozes 3x godisnje koristit ostatak roditeljskog al mora bit u trajanju od najmanje mjesec dana,tako nekako je formulirano. Iskreno ja sam koristila vise puta al ne sicam se da se teibalo izjasnit u kojem vremenu ces ga iskoristit. Ugl hzzo ti nece stvarat probleme,jedino bi poslodavac mogao
Old 23.10.2024., 14:01   #4387
Imam još jedno pitanje... Tko isplaćuje poklon za novorođenče od HZZO-a? Da li baš HZZO ili ministarstvo demografije? Naime primila sam uplatu od ministarstva i sad mi nije jasno je li to poklon za novorođenče ili porodilja naknada za rujan. Piše da je porodilja naknada ali nisam sigurna... Iznos je isti, 309 eura pa sam zbunjena. Pretpostavljam da je poklon za novorođenče da bi mi tako i pisalo i da bi uplatitelj bio HZZO. Ako je netko nedavno imao sličnu situaciju molim vas da mi napišete tko vam je stajao kao uplatitelj i koja je bila svrha uplate. Hvala unaprijed!
dan-zena is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2024., 14:22   #4388
Pozdrav, imam jednu situaciju, naime, početkom kolovoza otišla sam na obavezni rodiljni dopust prije poroda, te nakon što sam rodila i čekam da mi sjedne rodiljna naknada, ona stigne ali u visini minimalca.

Ja sad zovem HZZO te mi oni preko telefona ukratko tvrde da zadovoljavam uvjete za izračun tj. da zadovoljavam uvijet staža (9 mjeseci s prekidima u zadnje dvije godine) , ali ne zadovoljavam uvijet za izračun prosjeka plaće jer kao trebala bi radit min 3 mjesec te imat 2 plaće da bi se mogao prosjek izračunat. Kao fali mi plaća?

Ja konkretno u posljednjih 6 mjeseci imam 2 puna mjeseca i jedan dan rada, odnosno dvije pune plaće su mi isplaćene i jedan dan u trećem mjesecu (svibanj,lipanj -pune plaće te srpanj -jedan dan,te sam tad otišla na rodiljni).
Po svemu što sam pročitala potreban je uvjet staža , 2 ili više punih plaća da bi se ostvarilo pravo na izračun.

Dali sam ja nešto previdjela ili ?
Inesy is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2024., 16:19   #4389
Inesy, da li si obvezni rodiljni otvorila u srpnju ili kolovozu?
Old 30.10.2024., 16:22   #4390
Quote:
Allana kaže: Pogledaj post
Inesy, da li si obvezni rodiljni otvorila u srpnju ili kolovozu?
srpanj početak, u kolovozu mi je u prvoj polovici bio termin i tako sam rodila (na platnoj listi za srpanj koju sam u kolovozu dobila imam 1 dan rada i ostatak rodiljni), a prije toga imam puni svibanj i lipanj radno
Inesy is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.10.2024., 17:04   #4391
u tom slučaju si nažalost previdjela da 2 isplaćene plaće moraju biti u mjesecima prije otvaranja rodiljnog (ne uključujući srpanj u tvom slučaju) , tako da ti isplata za lipanj koja je bila u srpnju nije ušla u prosjek nego samo plaća za svibanj tj. isplata u lipnju
Old 31.10.2024., 09:58   #4392
Pozdrav,

može li se nekako dobiti doznake za porodiljni dopust putem e-građani, ili isključivo odlaskom u HZZO?
"točno se osjeti kako se najkvalitetniji i najpametniji iseljavaju jer je već postao problem naći ljude s kojima možeš sjest i popričat, a da ih nakon pet minuta ne pošalješ u pičku materinu jer su notorni idioti"
ksapi is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2024., 10:01   #4393
Doznake se dobivaju kod doktora, ne znam jel prakticira tvoja mailom. Moja daje na zadnjem pregledu prije onih 45 dana.
Zla barbika is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2024., 13:12   #4394
Bok svima, molim vas jednu info ako je imao tko takav slučaj. Prošli mjesec sam imala jedan dan bolovanja kada me ginekolog slao na hitnu, na doznakama je naravno napisano komplikacije u trudnoći. Sjela mi je plaća nekih 40eur manja, a budući da komplikacije isplaćuje HZZO, hoće li mi to naknadno sjesti? Jesam li im trebala što nositi ili slati? Iz firme mi nisu ništa rekli osim da će sve riješiti. Hvala unaprijed!
Dinkel is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2024., 13:18   #4395
Komplikacije u trudnoci se prijavljuju u HZZO-u, da, ne ide automatski.
Merion1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2024., 14:33   #4396
Pozdrav, zanima me ako ja npr u onom razdoblju od 6 mjeseci prije otvaranja porodiljnog 1 ili vise mjeseci budem na bolovanju zbog cuvanja trudnoce, da li se tada i naknada za vrijeme porodiljnig smanjuje jer nisam 6mj na svojoj placi?

Nadam se da sam uspjela dovoljni jasno postaviti pitanje
Old 10.11.2024., 15:06   #4397
Ako ideš direkt sa komplikacija na porodiljni, koristi se ista platna lista koju si predavala kod odlaska na komplikacije.
Ako prekidaš komplikacije pa se vraćaš raditi, pa onda na porodiljni, onda komplikacije smanjuju naknadu jer trebaš slati nove platne liste.
Snow Fairy is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2024., 16:34   #4398
Aha kuzim princip. Ja bi u biti htjela otvoriti bolovanje zbog nesnosnih mucnina ali ne planiram biti dugo nego samo koji tjedan dok se to malo smiri. Ali znaci to ce mi ici u prosjek i ne mogu izbjeci.. A koliko sam cula svako bolovanje u trudnoci su odma komplikacije
Old 10.11.2024., 17:29   #4399
Probaj od dr opće prakse tražiti bo koje nije trudnicko, tipa crijevna viroza ili nešto.

Jer kažu rizično je ići na komplikacije, zatvoriti ih, pa ako se dogodi da opet prije poroda završiš na komplikacijama bude nezgodno s naknadama.
A nikad ne znaš hoćeš li morati opet otvarati komplikacije
Snow Fairy is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2024., 17:32   #4400
A ne vjerujem da ce mi dati. Koje komplikacije s naknadama se mogu dogoditi? Nemam uopce iskustva s time pa stvarno ne mogu ni domisliti sto je moguci problem
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:25.