Svijet Zbivanja u svijetu |
|
|
01.04.2025., 19:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
visnjevac245 kaže:
SAD ima u startu puno jeftinije aute, tako da se ljudi u Europi moraju vise brinut zasto su auti toliko skupi naprema SAD-u. Ako i poskupe - i dalje ce bit jeftiniji nego u Europi.
A to da ce Kina zauzet polozaj Amerike uopce necu komentirati. Nemaju nikakve sanse zauzet taj polozaj jos dugo vremena. Dapace da se nastavila Bidenova politika bi prije imali. Uz to Japan i SK su oboje americki vazali prakticki, njihova politika je sto SAD kaze.
|
Amerikancima nisu bitne cijene u Europi već koliko će poskupjet kod njih u Americi. Bit će ih itekako briga za cijenu hrane, za socijalno i zdravstveno osiguranje nad kojim Musk preuzima kontrolu. Odgovor masa već se vidi u propasti Tesle. To nije protiv Tesle, to je protiv Muska. To je protiv prvog Trumpovog čovjeka.
Prokomentiraj onda kineskog robota koji radi salto unaprijed. I dok kineski roboti rade salto unaprijed, unazad i bočni, Trump u Americi ukida ministarstvo znanosti. Europa poziva znastvenike iz Amerike. Kako će Amerika bez znanosti stići Kineski nivo robotizacije? Potonut će u Trumpovo samodopadno "mi smo najbolji, mi smo najveći" dok će kinezi proizvest prve Terminatore.
I jednom kad Kina krene u invaziju Tajvana, Amerika će svoje interese morat branit sama bez saveznika jer Trump je raskinuo zapadno savezništvo. Sumnjam da će mu novi saveznik Putin pomoći.
Quote:
mravac8 kaže:
Ukratko, Trump svojim postupcima radi ogromnu štetu američkom gospodarstvu, što će dovesti do inflacije i smanjenja radnih mjesta, odnosno Amerikanci će postati sve siromašniji. Kao ilustraciju u prilogu je članak o utjecaju njegovih mjera na turizam.
E sada, hoće li to dovesti do njegovog pada - ne znam. Vidimo da potencijalni diktatori mogu vladati desetljećima. Putin koliko god je štete napravio svim Rusima pa i onima najbogatijima još je uvijek čvrsto u predsjedničkoj stolici.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...sti_ostalo_d_0
|
Ne možemo znati da li će izbit revolt koji će srušit Trumpa ili će Trump prije toga preuzet kontrolu nad pravosudnim sustavom i represivnim aparatom, postavit se iznad zakona, silom ugušit prosvjede i osigurat si naredni mandat.
Amerika gubi status globalnog lidera ali to se u Americi ne zna, ne objavljuje. Mnogi amerikanci još uvijek vjeruju u Trumpova obećanja i još ima veliku podršku. Ali i njegove glasače pogodit će dolazeća kriza. Ako ga republikanci na vrijeme ne maknu, šteta koju će napravit bit će nepopravljiva.
|
|
|
01.04.2025., 21:42
|
|
15/JG52 forever
Registracija: Mar 2004.
|
Georgia, žena je imala spontani pobačaj i sada radi "sakrivanja smrti druge osobe" (19 mjesečni fetus) suočena je sa mogućnošću kaznenog progona sa kaznom zatvora do deset godina.
https://www.jezebel.com/georgia-poli...scarried-fetus
Još je nekome smiješna priča o republici Gilead?
|
01.04.2025., 21:55
|
|
Registracija istekla
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
Roy kaže:
Georgia, žena je imala spontani pobačaj i sada radi "sakrivanja smrti druge osobe" (19 mjesečni fetus) suočena je sa mogućnošću kaznenog progona sa kaznom zatvora do deset godina.
https://www.jezebel.com/georgia-poli...scarried-fetus
Još je nekome smiješna priča o republici Gilead?
|
Fetus od 19 mjeseci je skoro kao priča Katice iz Radovana trećeg. 
Piše da je bilo oko 1300 takvih kaznenih djela od 2006. do 2014. i oko 200 godišnje nakon toga.
Ipak, u kantu za smeće? Nemoj.
|
01.04.2025., 22:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
|
Quote:
pronto kaže:
...
Ne možemo znati da li će izbit revolt koji će srušit Trumpa ili će Trump prije toga preuzet kontrolu nad pravosudnim sustavom i represivnim aparatom, postavit se iznad zakona, silom ugušit prosvjede i osigurat si naredni mandat.
...
|
Otkud ovakve ideje? Pa Trump, ako doživi kraj mandata bit će trezven vjerojatno kao Biden pod kraj svojega. Imao bi 83 godine. Ako bude mogao hodati bez štapa i prisjećati se navečer što je ujutro imao za doručak moći će se smatrati sretnim.
Usporedite ga sada i prije pet godina, razlika je poprilična. A gdje je još toliko, u osamdesetima!?
|
01.04.2025., 22:06
|
|
Registracija istekla
|
Quote:
morbidangel kaže:
Otkud ovakve ideje? Pa Trump, ako doživi kraj mandata bit će trezven vjerojatno kao Biden pod kraj svojega. Imao bi 83 godine. Ako bude mogao hodati bez štapa i prisjećati se navečer što je ujutro imao za doručak moći će se smatrati sretnim.
Usporedite ga sada i prije pet godina, razlika je poprilična. A gdje je još toliko, u osamdesetima!?
|
Pa Tito je do 88 dovukao.
|
01.04.2025., 22:18
|
|
15/JG52 forever
|
Quote:
all_or_nothing kaže:
Fetus od 19 mjeseci je skoro kao priča Katice iz Radovana trećeg. 
Piše da je bilo oko 1300 takvih kaznenih djela od 2006. do 2014. i oko 200 godišnje nakon toga.
Ipak, u kantu za smeće? Nemoj.
|
Pretpostavljam da si čuo za smanjenu ubrojivost?
U međuvremenu Atlanta Fed daje novu procjenu: -3,7%
https://www.atlantafed.org/cqer/research/gdpnow
Bigly!
|
01.04.2025., 23:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
morbidangel kaže:
|
Od Trumpa, to je njegova ideja..
|
|
|
02.04.2025., 01:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2024.
|
Quote:
GinTonik kaže:
Je li ona ekipa koja je 6.sijecnja napala capitola bila optuzena za terorizam?
Vidim da pam bondi gura kaznu od 20godina za nekog tko je unistio tesle.
|
S obzirom da su izbori bili namjesteni ( https://www.imdb.com/title/tt18924506/) tesko je uopce te ljude nazvati teroristima, vec borcima za slobodu. Ja se nadam da ce Trump pokrenut istrage oko izbora 2020. i svih namjestanja koja su se onda dogodila. Nekako sam se nadao da ce to vec poceti, ali nikako. To su bili izbori kad jos nisam mogao glasati jer nisam imao drzavljanstvo, ali zivio sam u Seattleu i nagledao sam se prijetnji prema Trumpovim glasacima, ja sam isao s MAGA kapom lik je bacio na mene Molotovljev koktel, skoro sam poginuo. Inace je te godine u valu nasilja izazvane od strane antife, blm i slicnih lijevih udruga poginulo stotine ljudi samo u Seattleu. Likovi su okupirali cetvrt u Seattleu i progasili svoju drzavu unutar toga, doslovno napad na poredak SAD-a. Uzasan je pritisak bio onda na Trumpova glasace kroz nasilje od strane ljevice. Nisi se pitao zasto ljevica tu nisu teroristi?
Quote:
Cabron kaže:
Čovjek je narcisoidna vucibatina.
|
Covjek radi cistku korumpirane birokracije koja se namnozila, a ako ti smeta Amerika slobodno bojkotiraj sve. Ja prvi podrzavam da svi koji kenaju po Americi prestanu koristit sve americke proizvode.
Quote:
pronto kaže:
Amerikancima nisu bitne cijene u Europi već koliko će poskupjet kod njih u Americi. Bit će ih itekako briga za cijenu hrane, za socijalno i zdravstveno osiguranje nad kojim Musk preuzima kontrolu. Odgovor masa već se vidi u propasti Tesle. To nije protiv Tesle, to je protiv Muska. To je protiv prvog Trumpovog čovjeka.
Prokomentiraj onda kineskog robota koji radi salto unaprijed. I dok kineski roboti rade salto unaprijed, unazad i bočni, Trump u Americi ukida ministarstvo znanosti. Europa poziva znastvenike iz Amerike. Kako će Amerika bez znanosti stići Kineski nivo robotizacije? Potonut će u Trumpovo samodopadno "mi smo najbolji, mi smo najveći" dok će kinezi proizvest prve Terminatore.
I jednom kad Kina krene u invaziju Tajvana, Amerika će svoje interese morat branit sama bez saveznika jer Trump je raskinuo zapadno savezništvo. Sumnjam da će mu novi saveznik Putin pomoći.
|
Jasno da je bitno ljudima ovdje kakve su cijene, ali ja kazem da je malo licemjerno iz Europe prozivat: "Ejj narast ce vam cijene". Puno ce manje ovo dici cijene nego hrpa europskih inflatornih politika (printanje para, EU fondovi)
Da znam da ce Trumpove politike donijeti nesto vise cijene kratkorocno, a mozda i dugorocno. Ja racunam da ce dugorocno Trump i smanjit poreze na srednju klasu (najavio je na sve ispod 150k dolara bruto 0 poreza na dohodak). Ako se to sve izjednaci mozda i nece biti toliko lose.
Ja ne kazem da ce sve ovo biti super za ekonomiju, ali treba barem nesto probati. Neke promjene su potrebne.
Ja se bavim znanoscu (istrazivanje AI-a) u jednoj americkoj tvrci, i Kinezi sve vise bjeze za SAD ovdje raditi, a ima i sve vise Europljana. Puno euroskih lijecnika i inzenjera isto radi ovdje (puno Talijana i Nijemaca koji se sele sam upoznao). Koga briga za ministarstva i ostale birokratske zabokrecine. Hrvatska je medu top 5 drzava u svijetu po broju ministarstava, Svicarska ima skoro najmanje ministarstava u Europi, pa koja zemlja bolje funkcionira?
|
|
|
02.04.2025., 04:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2021.
|
"Ali, ali, ali Amerima je najvažnija cijena hrane i benzina i zato Trump 2024."
Dan oslobođenja - dan kad će američka srednja klasa postat još siromašnija
MAGArci.
|
|
|
02.04.2025., 05:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sveti Germain kaže:
"Ali, ali, ali Amerima je najvažnija cijena hrane i benzina i zato Trump 2024."
Dan oslobođenja - dan kad će američka srednja klasa postat još siromašnija
MAGArci.
|
Pa cijena hrane nije drasticno drukcija nego prije par mjeseci, a neke stvari i padaju. Cijena benzina pada. Opet - prokleto ste licemjerni ako idete sudit Trumpa u 2 mjeseca samo zato jer ga ne volite. Pricekajte barem godinu dana pa onda sudite. Jako puno licemjera na ovom Forumu, a najjace je kad prigovarate Trumpu za nesto sto EU vec desetljecima provodi.
|
|
|
02.04.2025., 06:01
|
|
15/JG52 forever
|
Quote:
visnjevac245 kaže:
Pa cijena hrane nije drasticno drukcija nego prije par mjeseci, a neke stvari i padaju. Cijena benzina pada...
|
Da znaš o čemu pišeš znao bi da je niža cijena goriva loša vijest a složio bih se da treba Trumpu malo više vremena. Za godinu dana će biti očigledno da je ekonomska neznalica, najblaže rečeno a onda idi midtermsi.
U međuvremenu još jedna velika pobjeda za Trumpa i Muska, Susan Crawford izabrana za Vrhovni sud države Wisconsin. Win bigly!!!
https://www.npr.org/2025/04/01/nx-s1...ection-results
|
02.04.2025., 06:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Roy kaže:
Da znaš o čemu pišeš znao bi da je niža cijena goriva loša vijest a složio bih se da treba Trumpu malo više vremena. Za godinu dana će biti očigledno da je ekonomska neznalica, najblaže rečeno a onda idi midtermsi.
U međuvremenu još jedna velika pobjeda za Trumpa i Muska, Susan Crawford izabrana za Vrhovni sud države Wisconsin. Win bigly!!!
https://www.npr.org/2025/04/01/nx-s1...ection-results
|
To je bilo jasno da Crowford dobiva, ocekivano, Musk je idiot sto je uopce tu ista pokusavao
|
|
|
02.04.2025., 06:20
|
|
Prch
Registracija: Mar 2003.
|
Musku ni potplacivanje ogromnim cekovima nije pomoglo u Wisconsinu.
Ajmo se kladit da ce vikat prevara.
Wisconsin voters elected Susan Crawford to the state Supreme Court, maintaining the court's 4-3 liberal majority in a setback for President Donald Trump and his billionaire ally Elon Musk, who had backed her conservative rival
https://x.com/Reuters/status/1907275...COkkQmOog&s=19
|
|
|
02.04.2025., 07:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Vjerojatno će doći do smanjenja inflacije, pa možda i pada nekih cijena. Ali to će biti posljedica recesije što je puno gore od inflacije.
|
|
|
02.04.2025., 07:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2003.
|
Musk samo viče prevara vamo, prevara tamo. Ako je prevara gdje su optužnice, zatvori?
|
|
|
02.04.2025., 08:13
|
|
Registracija istekla
|
Nema težeg poraza demokracije od postavljanja stranačkih poslušnika u sudska tijela.
Ni zakon tako više nije isti za sve.
|
02.04.2025., 08:33
|
|
Okajava grijehe
Registracija: May 2021.
|
Idiokracija na djelu, u svom najčišćem obliku. Sumnjam da će američki sustav to moći još dugo izdržati jer ovi su sve luđi svakim novim danom kad se ujutro probude. Ovo je luđe od bilo koje epizode South Parka ili Simpsona...
|
|
|
02.04.2025., 08:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
baš gledam J.D. Vance se je rodio kao James Donlad Bowman
pa je promjenio ime u James David Bowman, pa je promjenio ime u Jimmy David Hammel a zadnjih 10 godina se zove James David Vance
to je neka teža psihijatrija u pitanju
https://fortune.com/article/what-is-...n-david-hamel/
|
|
|
02.04.2025., 08:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
visnjevac245 kaže:
. Inace je te godine u valu nasilja izazvane od strane antife, blm i slicnih lijevih udruga poginulo stotine ljudi samo u Seattleu. Likovi su okupirali cetvrt u Seattleu i progasili svoju drzavu unutar toga, doslovno napad na poredak SAD-a.
|
Moze neki link za ovo?
|
|
|
02.04.2025., 08:48
|
|
Okajava grijehe
Registracija: May 2021.
|
Quote:
iguodala kaže:
Moze neki link za ovo?
|
Baš sam to htio napisati...
Klasičan modus operandi sektaških pristalica bilo koje opcije.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:10.
|
|
|
|