Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija > Biciklizam

Biciklizam Na dva kotača uokolo

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.12.2021., 14:32   #4521
PSA: ako je jos netko tek uletio u topic, gleda dramu i misli da se treba vratit unazad koju stranicu da pohvata o cemu je rijec, nemojte, nije vrijedno
bLah. is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2021., 15:10   #4522
Quote:
franck cammas kaže: Pogledaj post
zašto lažeš? sve je krenulo od njegovog vrijeđanja i to radi u skoro svakom postu.
što se tiče Roma, korisnik
turcycler je napisao: "Mene je napao čopor pasa na izlazu iz Hrastelnice (romsko naselje) i jedan je omastio brk. Ugriz je bio gadan. Romi su samo gledali i smijali se."
odmah doopen odgovara vrijeđanjem: "Nisu ti to bili Romi. Romi su pristojno odgojeni ljudi koji pozitivno sudjeluju u zajednici. Ovo su bili cigani."
osim toga, kad Rome nazivaš Ciganima, ti ih itekako vrijeđaš, bez obzira što ti nisi mislio u tom kontekstu. https://ravnododna.com/kad-romi-zapj...stima-u-sesir/
glup si ko qrac, samo potvrđuješ ono što sam napisao prije, samim time naglašavajući svoju nesposobnost inteligentnog čitanja između redaka... a zašto? zato što si glup ko qrac...
perich is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2021., 17:35   #4523
Quote:
franck cammas kaže: Pogledaj post
odmah doopen odgovara vrijeđanjem: "Nisu ti to bili Romi. Romi su pristojno odgojeni ljudi koji pozitivno sudjeluju u zajednici. Ovo su bili cigani."
osim toga, kad Rome nazivaš Ciganima, ti ih itekako vrijeđaš, bez obzira što ti nisi mislio u tom kontekstu. https://ravnododna.com/kad-romi-zapj...stima-u-sesir/
Da imaš imalo iskustva s navedenom manjinom, znao bi točno na što se referiram, zašto to pišem i kako sam do toga došao. Svako tko živi do njihovih naselja u ovim krajevima će 100% stati iza mojih riječi. I da, kad sam napisao cigan, to je bilo u potpunom smislu opisa karaktera, u negativnom smislu, naravno. Ako to uvrijedi onoga koga je išlo, tim bolje. Zašto to tebe svrbi, nebo zna. Tebi za informaciju, i Romi svoj kukolj nazivaju ciganima. E sad, to što ti misliš da sam ja krivac za tvoj nedostatak samopouzdanja koji pokušavaš liječiti po forumima, žao mi je.
Old 04.12.2021., 21:08   #4524
Quote:
bLah. kaže: Pogledaj post
PSA: ako je jos netko tek uletio u topic, gleda dramu i misli da se treba vratit unazad koju stranicu da pohvata o cemu je rijec, nemojte, nije vrijedno
ja sam se vratio dvije stranice nazad i ništa ne razumin, ni ko se svađa ni oko čega.
Kunka is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2021., 13:47   #4525
'ajd da malo presiječemo prepirku:

prije par dana u lokalnim novinama ovo su objavili kao nešto novo a kako to ovdje do sada, u mojim povremenim posjetama forumu, nisam vidio reko', da stavim.

https://www.t3.com/reviews/abus-bord...-smartx-review

uglavnom, keyless abusov lock, bluetooth, 2.3 kg, 100dB alarm.
cijena? sitnica: od nekih 250 € pa na gore.

kod takvog skupog locka najbolja je stvar što će lopov prvenstveno gledati kako da ukrade lock a ne bike
Old 09.04.2022., 09:46   #4526
Ima tko ovakav Oneguard lokot?
https://i.postimg.cc/G383LV8C/IMG-0674.jpg
Jako jako teško mogu okretati brojeve i to je iznimno frustrirajuće, u većini slučajeva ne mogu zarotirati nijednu brojku i onda odjednom kad točno na neki određeni milimetar se poravna tada mi uspije. Ali nisam skužil što se točno treba poravnati da bi mi okretanje bilo omogućeno. Jel postoji neki trik ili je taj lokot tolko loš ili samo ja imam defektni model?
pic is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2022., 11:22   #4527
Quote:
pic kaže: Pogledaj post
Ima tko ovakav Oneguard lokot?
https://i.postimg.cc/G383LV8C/IMG-0674.jpg
Jako jako teško mogu okretati brojeve i to je iznimno frustrirajuće, u većini slučajeva ne mogu zarotirati nijednu brojku i onda odjednom kad točno na neki određeni milimetar se poravna tada mi uspije. Ali nisam skužil što se točno treba poravnati da bi mi okretanje bilo omogućeno. Jel postoji neki trik ili je taj lokot tolko loš ili samo ja imam defektni model?
jel ti kad pokisnuo?

probaj, kad ga otvoriš, našpricati unutra WD-a, ako ima kakvog sranja, hrđe, stare masti, itd, da se to opusti i pročisti, pa onda kakvo teflonsko ulje ili nešto slično unutra. pa izvrti kotačiće dok je otvoren, da se ulje fino rasporedi svuda.
perich is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2022., 12:15   #4528
Bicikl spremam u zatvoreni prostor ali sigurno ga je kiša oprala par puta s lokotom. Ali čini mi se da lokot ima takve probleme otkad je kupljen prošle god, više se ne sjećam, imam još jedan lokot ali ovaj sam sad počel češće koristiti da ne nosim ključ sa sobom.

Probam ovo tvoje ali sama rotacija brojeva ide ok kad se pokrene pa ne bi rekal da oni negdje zapinju sami po sebi. Ali pogodit to da se omogući pokretanje.. nisam još skužil u čemu je fora. Naginjem u stranu oba dijela, jako stisnuto, pa labavo pa zaokrenuto u odnosu na drugo.. i onda odjednom samo tako proradi.
pic is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.05.2022., 20:30   #4529
https://lokoti.hr/products/sajla-1-2...ljuc-za-motor/

jeli ovo jaka zaštita za bicikl? trebao bih ga ostavljati ispred zgrade po par sati dnevno
HivPozitiv is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2022., 19:17   #4530
Quote:
HivPozitiv kaže: Pogledaj post
https://lokoti.hr/products/sajla-1-2...ljuc-za-motor/

jeli ovo jaka zaštita za bicikl? trebao bih ga ostavljati ispred zgrade po par sati dnevno
Ukratko, ne.

22 mm je debljina ukupna s plastikom i limenim lancem. Sama sajla je vjerojatno između 12 i 16 mm (ovisno o debljini plastike i profilu lima).

Informacija o cilindru nema, kao ni proizvođaču (što bi dalo neki educated guess, ali i tu ima velikih oscilacija).

Inače, najbolja opcija ti je U lock, a sajla je ok kao dodatno osiguranje kotača.

Opet, sve ovisi i o vrijednosti bike-a...
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2022., 21:50   #4531
Hvala
HivPozitiv is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2022., 11:37   #4532
Koliko je u praksi lakše zaključati bike s 300 mm U-Lockom u odnosu na 230 mm? Da li imate situacije kad je 230 mm prekratko?
kotac101 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2022., 12:20   #4533
pozdrav ljudi, meni je potreban savjet za dobru sajlu + nekakav lokot

imam nosač menabo za prtljažnik za 3 bicikle, pa bih volio sa nekom sajlom od cca. 3 metara (imam pet metara samosatezajuće gurtne pa mi se nekako čini da mi je to predugo, cca. 3m do 3.5m bi mi bilo sasvim ok) + lokotom zaključati bajsove dok su na autu + to bi mi služilo još kao dodatna sigurnost prilikom vožnje
hazmat is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2022., 12:24   #4534
Quote:
kotac101 kaže: Pogledaj post
Koliko je u praksi lakše zaključati bike s 300 mm U-Lockom u odnosu na 230 mm? Da li imate situacije kad je 230 mm prekratko?
230mm je skroz ok za 95% svakodnevnih situacija. 300mm ti treba eventualno ak ćeš ga vezat za nekakvu banderu, ali će ti onda moguće trebat i dodatne širine. Ili ako ćeš vezat dva bicikla odjednom.
itoru is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2022., 12:41   #4535
Quote:
itoru kaže: Pogledaj post
230mm je skroz ok za 95% svakodnevnih situacija. 300mm ti treba eventualno ak ćeš ga vezat za nekakvu banderu, ali će ti onda moguće trebat i dodatne širine. Ili ako ćeš vezat dva bicikla odjednom.
Hvala!
kotac101 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2022., 18:08   #4536
Smile

1. Moze preporuka nekog kvalitnetnog U-Lock-a?
2. Kako bi mogao zastiti, da mi se tocak ne moze lagano skinuti? Imam onaj sistem, sto se rukom odvrne , nezz kako se to zove? ali opet bi volio da ako mi se guma npr probije da mogu brzo tocak skinuti.

PS: Bickl ce stojati na pred firmom ,pa se moze desiti da i pokisne, zato nezz jel treba i na to obratiti paznju,priliko odabira U-Locka?

Hvala unaprijed...
pilip88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2022., 12:58   #4537
Za kotače imaš tri opcije:
1.) Ja obično vežem sajlu oko prednjeg kotača, kroz stražnji, pa ubacim drugi kraj na U-lock. Sajla nije najsigurnije rješenje jer se lako reže, ali računam da se neće netko ići zezati samo za kotač ukrasti (ako će već ići na takvu krađu, računam da će prije mašinice i shiftere skinuti nego ići sajlu rezati za kotače, osim ako se radi o nekom skupom setu). Mana je i što uz U lock moraš nositi i sajlu, te što bi trebao imati još jednu sajlu ako želiš zaštititi i sic.
2.) Zamjena za QR koja traži specijalni ključ. Mana je što moraš imati ključ sobom ako želiš skinuti kotač, u problemu si ako ga izgubiš, a neka rješenja se baš i nisu pokazala kvalitetnima.
3.) QR koji se može otvoriti samo ako je bicikl dignut uspravno (s idejom da ga zaključaš tako da se ne može dignuti u uspravni položaj, što ograničava tip stalka na koji se može vezati). Nisam siguran koliko su takva rješenja pouzdana (tipa, može li se magnetom prevariti mehanizam).
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2022., 16:49   #4538
meni se čini ta opcija sa sajlom najbolja, a kao biciklist bi ionako morao uvijek nositi nekakav ruksak u kojem ćeš, između ostalog, teglit i sajlu. ako ukrade prednji kotač, ok, svaka čast, potrudio se zbog prednjeg kotača samo
a što se tiče sica, meni se nešto sjebalo s njim, moraš se strat da bi ga izvukao iti malo. ako ga uspije izvuć, hvala lopovu ukratko, mislim ako bajk koji put kisne, da će sic malo zaruzinavit pa ga neće baš bit tako lako izgulit.
Aciha is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2022., 00:31   #4539
Je li netko kupio ultrasiroki U Lock?
miroslav kadlec is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.08.2022., 00:55   #4540
Puknul mi je ključ kad sam htjel otključati bicikl s galendera. Pukla je plastika koja drži metalni djelić a bez nje je ključ prekratak da ga mogu primiti prstima i tako okrenuti. Odem pješice doma (4 km), uzmem kliješta i s drugim biciklom se vratim nazad. Ispred zgrade sve mračno i tiho, ne živim tam a svako malo mi kliješta pobjegnu uz zvuk metala jer nisam mogel čvrsto uhvatit. Ne znam koliko je vremena prošlo ali na kraju mi je uspjelo, bilo mi je nezgodno da ne bi ljudi mislili da kradem bicikl, neka ženska je prošla sim-tam pa me vidjela da radim nešto oko toga s ruksakom na podu a na kraju sam se odšetal s dva bicikla

Uglavnom, ima neki kvalitetni lokot koji ima normalno puni ključ od metala? Kako ključevi od svih drugih brava za kuću imaju normalno metalne ključeve u potpunosti, jedino su ti za bicikle uvijek bili neka polu plastika
pic is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:27.