Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija > Biciklizam

Biciklizam Na dva kotača uokolo

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.08.2022., 13:03   #4541
Kupio pred 2 tjedna ovu napravu i prezadovoljan sam. Lik mi ga dao za 850 kn. Možda ima i jeftinijih iz Kine, al nisam htio riskirati da ne radi na našu mrežu.

https://www.njuskalo.hr/moto-dijelov...oglas-38094267

Baterija mi drži preko tjedan dana s tim da je u modu da se stalno ažurira lokacija.
Čim taknem bicikl, na mobitelu mi se javlja alarm. Bilježi baš svako kretanje. Ok izgleda na bajku, nikad nebi rekao da je to svijetlo zapravo lokator.
Uglavnom, dobra stvar.

Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk
MarkoBass is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2022., 22:21   #4542
Kakva je situacija u Zagrebu što se tiče krađe bicikla? Planiram ići biciklom na posao, i treba bih ga ostaviti npr po 7h ispred arena centra ili Kaptol centra. Imao bih U lock + sajlu za zaštitu.
Old 23.09.2022., 23:53   #4543
Za tu situaciju ti uz bicikl treba i zastitar s pistoljem.
bLah. is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2022., 15:03   #4544
Quote:
TechB0ne kaže: Pogledaj post
Kakva je situacija u Zagrebu što se tiče krađe bicikla? Planiram ići biciklom na posao, i treba bih ga ostaviti npr po 7h ispred arena centra ili Kaptol centra. Imao bih U lock + sajlu za zaštitu.
obavezno skidat sic i nosit ga sa sobom.
inače, i drugi ljudi ostavljaju bajkove, ne nose ih svi odma doma ili u kancelariju. ugl, treba pripazit.
Aciha is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2022., 13:42   #4545
Svakodnevno nije sigurno...
Zato dođi čim jeftinijim bajkom,kojeg zaključaš dobrim stvarima..
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2022., 23:46   #4546
Dogodilo mi se sranje. Imam ovakav nekakav lokot na šifre, 4 broja https://mtb-shop.hr/shop/oprema-i-di...ombo-4br-spir/
Žurilo mi se i kad sam zaključaval bicikl nabrzaka sam promiješal brojeve kao i inače. Ali onda sam primijetil da nisam gurnul do kraja utor i pokušal sam to ispravit. Nisam uspjel u tih par sekundi a pomislil sam, žuri mi se i ionako je zaključano dobrim dijelom. Poslije se vraćam po bicikl i ne uspijevam ga uopće otključati. Šifra više ne funkcionira, je li moguće da sam na taj način miješanja brojeva prilikom nepotpunog zatvaranja zapravo je promijenil? Jer sjećam se da lokot ima tu mogućnost promjene šifre, nisam siguran samo jel se to radi na tako banalan način? Lokot je sad za jedan broj vani (pa znači 3 broja bi još teoretski trebal otključati a ne uspijevam). Ne uspijevam ga ni vratiti do kraja unutra. Bicikl je vezan za galender i ramu. Ima tko kakav savjet? Da nekoga pozovem (koga?) da prepili lokot? Kolki je to problem, koji alat za to treba? I kolko bi me to koštalo? Varaždin, ako je netko slobodan..
_filo is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 07:53   #4547
Da ne tražimo stare postove, to čudo od sajlice cvikneš malo jačim kliještima za betonske armature. Ne treba nikakva specijalna tehnologija.
andjelkoasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 11:08   #4548
Posudi od frenda akumulatorsku brusilicu.
sinisaplatz is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 12:41   #4549
S najobičnijom pilom za metal ti treba 2 minute i manje da prepiliš sajlu. Toliko je meni trebalo kad sam izgubio ključ od jeftine Kauflandove sajle.
Old 07.10.2022., 20:14   #4550
Uspjel sam na kraju naći nekog... piljenje je bilo gotovo u sekundu. Za svaki slučaj sam ponijel jamstveni list da se vidi da je to moj bic ako bi netko dizal buku ali nitko ne trza. Iznenadilo me kako je to vitko unutra, puno otpada na gumu okolo..

_filo is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2022., 22:16   #4551
Quote:
Aciha kaže: Pogledaj post
obavezno skidat sic i nosit ga sa sobom.
inače, i drugi ljudi ostavljaju bajkove, ne nose ih svi odma doma ili u kancelariju. ugl, treba pripazit.
promijeniti zatezanje sica (i felgi) na maticu?
jumpbyte is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.10.2022., 08:34   #4552
Quote:
jumpbyte kaže: Pogledaj post
pa i nema puno pomoći od toga. kupit U lock i onu sajlu s omčama na krajevima da to sve provučeš kroz kola i ramu.
Quote:
_filo kaže: Pogledaj post
Uspjel sam na kraju naći nekog... piljenje je bilo gotovo u sekundu. Za svaki slučaj sam ponijel jamstveni list da se vidi da je to moj bic ako bi netko dizal buku ali nitko ne trza. Iznenadilo me kako je to vitko unutra, puno otpada na gumu okolo..

valjda ti je ovo bila dobra škola da razmisliš o novom lokotu. ne zato što si pomiješao brojeve, nego zato što si prilično lako cviknuo tu sajlicu.
Aciha is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2022., 16:32   #4553
Po meni je dobar GPS LOKATOR tj. TRACKER bitna kao i lokot.
Nekad se čak i nadam da mi neko mazne bajk pa da ga mogu potražit.

Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk
MarkoBass is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2022., 22:03   #4554
treba mi preporuka za jedno 3m kvalitetne sajle i dobar lokot uz tu dobru sajlu vezanje 3 komada bajsa na prtljažniku vozila (menabo mistral)... ne puštam nikad nigdje preko noći, ali tipa, odradimo vožnju, želimo u neki restoran ili trgovački centar nakon, ciljamo na zatvorene garaže pod videonadzorom, ali zlu ne trebalo, neka se nađe i sajla + lokot
hazmat is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2023., 16:57   #4555
Quote:
jumpbyte kaže: Pogledaj post
Quote:
Aciha kaže: Pogledaj post
pa i nema puno pomoći od toga. kupit U lock i onu sajlu s omčama na krajevima da to sve provučeš kroz kola i ramu.

Ima li netko iskustva s ovim?
https://ciklo-centar.hr/artikl/zefal...tace-za-bicikl
Radi li kako treba, može li ga se prevariti trešnjom ili magnetom i ima li bilo koji razlog zašto ne uzeti tako nešto umjesto običnog QR, barem za nekoga tko ne skida često kotače?

Postoje i razne inačice s neobičnim glavama vijaka i posebnim ključevima, ali u tom slučaju moraš imati ključ sa sobom i ne smiješ ga izgubiti...
prasak is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2023., 00:44   #4556
najčešće se kradu bicikli vezani sajlom jer se baš svaka sajla prereže običnim cvik-cangama za par sekundi, dok za lance, folding lockove i u-lockove treba flekserica ili velike teške škare za armaturu

ovo je najbolja zaštita, frame lock + lanac:

https://www.bike-discount.de/en/axa-...ble-frame-lock

https://www.bike-discount.de/en/axa-...-for-block-xxl

brzi one click lock kotača za skočiti u pekaru, a + lanac za duže ostajanje. bicikl je efektivno vezan na dva načina. i ovaj lanac je odličan pruža veliku fleksibilnost jer se provlači kroz sebe pruža gotovo svih 130cm dužine za privezivanje umjesto običnih lanaca koji efektivno nude 50% svoje dužine za privezati, a pogotovo naspram folding lockova i vrlo ograničenih ulockova gdje se mora tražiti tanki stup ili neka cijev za privezati bicikl

a za baš premium zaštitu, + gps tracker
Ante hardver is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2023., 12:19   #4557
Koji je lokot bolji od ova dva?

https://pevex.hr/lokot-okov-za-vrata-842-50-cilind

https://www.bauhaus.hr/lokoti/lokot-84235/p/21267231
Tomott is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2023., 18:04   #4558
Ovaj iz Peveca izgleda malo veći (deblji) po oznaci modela. inače su tehnološki jednaki.
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2023., 19:19   #4559
Ako ti niži paše, viši samo daje više prostora za pristup alatima...

P.S. Na ovo sam zamalo sa stolice pao:
Quote:
Funkcije: Može se zatvoriti
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2023., 15:35   #4560
usred bijela dana u svom portunu aku brusilicom prepilio lanac vezan za biciklu od vlasnice što je nekada imala stan tu u zgradi. treba mi mjesta za moj bajk, njen sam odmakao u stranu. zabrinjavajuće je to koliko kratko je sve skupa trajalo i koliko nikoga nije briga za zvuk brusilice (i eventualnu krađu bajka)
Aciha is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:27.