Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.02.2022., 11:17   #4661
Quote:
marek45 kaže: Pogledaj post
Pozdrav.
Mijenjam 3 prozora i jedna ulazna vrata. Sva stakla su 2 sloja...

marlex (na jednom dijelu kuće ga već imam)
prozori Energeto powerdur 5000 low e 4-14-4f-14-4 low e+argon (dva sloja),
Ne kužim o koja dva sloja ovdje pričaš? Ovo je trostruko staklo.
Ostala su dvostruka.
laguna808 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2022., 13:50   #4662
Quote:
laguna808 kaže: Pogledaj post
Ne kužim o koja dva sloja ovdje pričaš? Ovo je trostruko staklo.
Ostala su dvostruka.
Stvarno je. Ja sam svima rekao da mi stave 2 sloja stakla, a ovaj je pogriješio. Ajde bit će nešto jeftinije od onih 25.
marek45 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2022., 14:24   #4663
Pa ostavi si 3 stakla kad već nude. Nije to puno skuplje, a bolje je. Uostalom vidjet ćeš na novoj ponudi da je razlika mala.
laguna808 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2022., 14:47   #4664
Quote:
Makyme kaže: Pogledaj post
Pozz. Mi može tko dati preporuku dobrih firmi osijek,vinkovci ,vukovar za pvc stolariju? Poslao na 4 adrese upit ,samo jedna iz vk odgovorila. Trohadil ništa, maršić ništa,hb produkt ništa. Staklo dom nisam slao zbog komentara na temi da su nepouzdani. Za zetovića svi mi vele da je preskup pa nisam slao upit no ipak šaljem. Ima koja još firma vrijedna spomena?

Poslano sa mog mobitela koristeći Tapatalk
Probaj s Valent Commerc u Starim Mikanovcima.
Armagedon is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2022., 16:39   #4665
Iskreno, meni bi favorit bio S8000, ali je malo prevelika razlika u cijeni. Nisam fan nijednog od ostalih profila niti bi ih ikome preporučio. Da biram ostale, vjerojatno bi riskirao riskirao s Inouticom (Deceuninck). Naravno, bilo bi dobro da navede Gealan ponuda i okov, dok je vjerojatno glavna razlika na cijeni u vratima (panel može dosta veliku ulogu igrati).
Quote:
Mijenjam 3 prozora i jedna ulazna vrata. Sva stakla su 2 sloja, sve je s klupčicama. Ulazna vrata mi nisu bitna toliko jer mi nisu na udaru vjetra tako da mi je marlex i ze ma ponudila ulaznu seriju tih vrata i to mi je ok.

marlex (na jednom dijelu kuće ga već imam)
prozori Energeto powerdur 5000 low e 4-14-4f-14-4 low e+argon (dva sloja), okov maco multimatic
Alplast ideal 4000 vrata ulazna (piše samo zurilo, ne piše kvaka, cilindar, prag)
25.158

že ma
Aluplast ideal 5000 4 float-16-4 low e+argon
Sigenia titan af konstanta 2019
vrata Ideal 4000+Kvaka, cilindar , prag
22.481

Deceunic prestige
okov zaokretno-otklopni okov uni jet D
g-u , gretsch unitas njemačka
4 float-16-4 low e+argon
nema unutranje klupice
21.458

salamander brugman 73ad, okov dk/bv
4 float-16-4 low e
24.416

gealan 8000 (ne piše koji okov)
izo staklo stinato 4-16-4 low e
29.500

Možda glupo pitanje, ali samo mi je ze ma ponudila kvaku i bravu na ulaznim vratima, a drugi to ne rade ili kaj?
Marlex i že ma koja je razlika? Sve je aluplast.
metalmilitia is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2022., 17:36   #4666
Quote:
metalmilitia kaže: Pogledaj post
Iskreno, meni bi favorit bio S8000, ali je malo prevelika razlika u cijeni. Nisam fan nijednog od ostalih profila niti bi ih ikome preporučio. Da biram ostale, vjerojatno bi riskirao riskirao s Inouticom (Deceuninck). Naravno, bilo bi dobro da navede Gealan ponuda i okov, dok je vjerojatno glavna razlika na cijeni u vratima (panel može dosta veliku ulogu igrati).
Možda poznaš najbolje Gealan pa ti se čini kao najbolji izbor,ja bih ovdje birao aluplast 5000 koji je sa 3 brtve za razliku od gealana.bolja mi se čini opcija od žeme jer su prozori sa armaturama,ovi powerdur imaju manju čvrstoću.
Ovaj koji je dao ponudu Gealan nije čak ni napisao šta je ponudio a i nestandardno staklo nudi.to u današnje vrijeme nije ozbiljno poslovanje,vjerovatno mu je i izvedba slična.
pvcprofil is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2022., 20:18   #4667
Poštovani,

naručio sam dvokrilna pvc vrata koja će se ugraditi u postojeći otvor u starogradnji koji do sada nije bio zatvoren. Otvor, kao i svi zidovi u kući ožbukan je i prebojavan više desetaka puta, a na podu nema praga već je terazzo pod.

Pošto se tu ugrađuju poveća vrata zanima me kakvu bi pripremu površine preporučili na mjestima gdje će doći pjena?

Ne bi volio da vremenom popusti spoje pvc okvira i zida. Volio bi da ugradnja bude kvalitetna i da pjena što bolje i trajnije uhvati za zidove i pod makar to značilo više posla i troška.

Je li najbolje oštemati žbuku, skinuti slojeve boje, isfrezati možda brusilicom? Isto to me zanima i što učiniti s podom?

Hvala svima na savjetima.
dida sa sisom is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2022., 20:45   #4668
Pa neće pjena držati vrata. Štok se učvršćuje turbo vijcima, a pjena popunjava šupljine (OK i dodatno učvršćuje ali turbo vijci su glavni).
A pjena je toliko ljepljiva i prionjiva da je samo potrebno dobro otprašiti špalete i to je to. To majstori znaju.
Za pod ista stvar. Ako je teraco gladak prag će fino leći, uz možda malo silikona ispod.

Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk
laguna808 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2022., 21:05   #4669
Gealan s8000 ima dvije varijante, 2 i 3 brtve. Iako je to cista prevara (isti profil, jedan ima komoru vise i betvu vise) i dalje vjerujem da aluplast nebi nikad kupio, barem ne za sebe
Quote:
pvcprofil kaže: Pogledaj post
Možda poznaš najbolje Gealan pa ti se čini kao najbolji izbor,ja bih ovdje birao aluplast 5000 koji je sa 3 brtve za razliku od gealana.bolja mi se čini opcija od žeme jer su prozori sa armaturama,ovi powerdur imaju manju čvrstoću.
Ovaj koji je dao ponudu Gealan nije čak ni napisao šta je ponudio a i nestandardno staklo nudi.to u današnje vrijeme nije ozbiljno poslovanje,vjerovatno mu je i izvedba slična.
metalmilitia is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2022., 21:23   #4670
Quote:
Pa neće pjena držati vrata. Štok se učvršćuje turbo vijcima, a pjena popunjava šupljine (OK i dodatno učvršćuje ali turbo vijci su glavni).
A pjena je toliko ljepljiva i prionjiva da je samo potrebno dobro otprašiti špalete i to je to. To majstori znaju.
Za pod ista stvar. Ako je teraco gladak prag će fino leći, uz možda malo silikona ispod.

Znam da je pravilo sa turbo vijcima i podrazumijevaju se u ugradnji.
Ali me fascinira na većini starih kuća prozori i vrata desetljećima stoje na malo obzidane žbuke oko štoka bez problema.
Ja sam jedna hrastova vrata sa izo ostakljenjem na kući ugradio samo na pur pjenu i nema ama baš nikakvih problema. Čak nije niti dodatno ožbukano već je stolar izradio štok na način da sve prekriju ukrasne maske od hrastovine.

Baš pred koji mjesec skidao jedan prozor, raspilio drveni štok na sredini i rukama u dijelovima samo izvukao van, uz malo otpale žbuke oko štoka.
55 godina je najnormalnije stajao u kompletu sa griljom na izrazitoj vjetrometini. Praktički samo na malo žbuke.
Basko is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2022., 21:42   #4671
Quote:
Gealan s8000 ima dvije varijante, 2 i 3 brtve. Iako je to cista prevara (isti profil, jedan ima komoru vise i betvu vise) i dalje vjerujem da aluplast nebi nikad kupio, barem ne za sebe
Mislim da si nešto pomiješao u vezi Gealana 8000,nema ga sa 3 brtve osim ako nije nešto novo izaslo zadnje vrijeme🙂
Zasto mislis da je tu neka prevara?
Aluplast nebi uzeo jer znaš nesto sto mi ostali neznamo?
Znas li da neke od najozbiljnijih firmi rade sa aluplastom pa i najveća u Hrvatskoj?Koja i izvozi u europsku uniju jako puno?
Sta svi ti ljudi ne znaju o aluplastu a ti znas?
pvcprofil is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2022., 22:58   #4672
Quote:
Basko kaže: Pogledaj post
Znam da je pravilo sa turbo vijcima i podrazumijevaju se u ugradnji.
Ali me fascinira na većini starih kuća prozori i vrata desetljećima stoje na malo obzidane žbuke oko štoka bez problema.
Ja sam jedna hrastova vrata sa izo ostakljenjem na kući ugradio samo na pur pjenu i nema ama baš nikakvih problema. Čak nije niti dodatno ožbukano već je stolar izradio štok na način da sve prekriju ukrasne maske od hrastovine.

Baš pred koji mjesec skidao jedan prozor, raspilio drveni štok na sredini i rukama u dijelovima samo izvukao van, uz malo otpale žbuke oko štoka.
55 godina je najnormalnije stajao u kompletu sa griljom na izrazitoj vjetrometini. Praktički samo na malo žbuke.
Malo bolji majstori nekad su stolariju učvršćivali čavlom i žicom u zid pa onda požbukali.

laguna808 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2022., 23:06   #4673
Quote:

Hvala na odgovoru!

Želš reći da pod prag ne ide pjena nego silikon?
dida sa sisom is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2022., 00:28   #4674
To je moje mišljenje. Budući da sam laik, možda sam i u krivu ali ja ne bi stavljao pjenu pod prag ako je ispod teraco. Pitanje je i što je s "vanjske" strane tih vratiju; druga prostorija ili vanjski prostor? Ide li tu kakva klupčica, stepenica ili nešto treće...
Pri tome mislim na aluminijski prag.

laguna808 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2022., 07:15   #4675
Profil postoji, samo treba googlati https://www.gealan.de/hr/sustavi/s-8000-iq. Marketinški trik je jer imaju isti profil sa 5 i 6 komora debljina 76,ajde da je barem 80+). Ja sam dao svoje mišljenje o Aluplastu pošto sam ga vidio montiranog i držao u rukama profile. Najveće firme rade s njim jer je jeftin, a ne zato što je najbolji pa ga zato i masovno proizvode. Nigdje nisam pronašao podatak koja klasa profila je Aluplast. To je moje mišljenje, a ti si uzmi ili preporuči kaj god hoćeš.
Quote:
Mislim da si nešto pomiješao u vezi Gealana 8000,nema ga sa 3 brtve osim ako nije nešto novo izaslo zadnje vrijeme🙂
Zasto mislis da je tu neka prevara?
Aluplast nebi uzeo jer znaš nesto sto mi ostali neznamo?
Znas li da neke od najozbiljnijih firmi rade sa aluplastom pa i najveća u Hrvatskoj?Koja i izvozi u europsku uniju jako puno?
Sta svi ti ljudi ne znaju o aluplastu a ti znas?
metalmilitia is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2022., 08:25   #4676
Quote:
Profil postoji, samo treba googlati https://www.gealan.de/hr/sustavi/s-8000-iq. Marketinški trik je jer imaju isti profil sa 5 i 6 komora debljina 76,ajde da je barem 80+). Ja sam dao svoje mišljenje o Aluplastu pošto sam ga vidio montiranog i držao u rukama profile. Najveće firme rade s njim jer je jeftin, a ne zato što je najbolji pa ga zato i masovno proizvode. Nigdje nisam pronašao podatak koja klasa profila je Aluplast. To je moje mišljenje, a ti si uzmi ili preporuči kaj god hoćeš.
Da si malo pogledao gealanovu stranicu vidio bi i sam da pricas napamet.s 8000 je sa 5 komora i 6 komora debljine 74mm.nekada je opcija 5 komora bila u A klasi a sada neznam kako je rade jer se sve počelo stanjivati jer kupci traže sve niže cijene pa se i kvaliteta srozala.sa 3 brtve ti je S9000 i oba se rade u B klasi i to je ono što ljudi uglavnom kupuju kod nas.gealan je nekad prodavao profile sa 3 vrste reciklata dok im se nisu kupci počeli žaliti na promjenu boje bijelih profila.to su kasnije ispravili.gealan kupce dobiva niskom cijenom pa mi je smiješna prica o velikoj kvaliteti,u svakom slučaju lijepo je da imaš svoje mišljenje ali kad savjetuješ ljude budi iskren i informiran.nemoj šta zamjeriti.
pvcprofil is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2022., 11:08   #4677
Quote:
Da si malo pogledao gealanovu stranicu vidio bi i sam da pricas napamet.s 8000 je sa 5 komora i 6 komora debljine 74mm.nekada je opcija 5 komora bila u A klasi a sada neznam kako je rade jer se sve počelo stanjivati jer kupci traže sve niže cijene pa se i kvaliteta srozala.sa 3 brtve ti je S9000 i oba se rade u B klasi i to je ono što ljudi uglavnom kupuju kod nas.gealan je nekad prodavao profile sa 3 vrste reciklata dok im se nisu kupci počeli žaliti na promjenu boje bijelih profila.to su kasnije ispravili.gealan kupce dobiva niskom cijenom pa mi je smiješna prica o velikoj kvaliteti,u svakom slučaju lijepo je da imaš svoje mišljenje ali kad savjetuješ ljude budi iskren i informiran.nemoj šta zamjeriti.
što je onda najbolje što se može dobiti za cca 50000kn,15 otvora,površina cca 29m2? profili kojeg proizvođača i koji model?
Makyme is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2022., 11:33   #4678
Moja greška, nije bilo napamet nego sam pomiješao sa 76 serijom (Veka). Da, 5 komorni je još uvijek A klasa (bar uzorak koji imam) dok je u njemu reciklanta sigurno 50%,ako ne i više, samo vanjska stjenka je bijela skroz iako sumnjam do to baš previše utječe na kvalitetu, ali na cijenu svakako utječe. Tu si u pravu, B klasa kod nas većinom ide. Uglavnom, svako ima pravo na svoje mišljenje kao što imamo ti i ja, a da je Aluplast neki ekstra profil, nije i u to me ne možeš uvjeriti.
Quote:
metalmilitia is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2022., 12:02   #4679
Quote:
dida sa sisom kaže: Pogledaj post
Poštovani,

naručio sam dvokrilna pvc vrata koja će se ugraditi u postojeći otvor u starogradnji koji do sada nije bio zatvoren. Otvor, kao i svi zidovi u kući ožbukan je i prebojavan više desetaka puta, a na podu nema praga već je terazzo pod.

Pošto se tu ugrađuju poveća vrata zanima me kakvu bi pripremu površine preporučili na mjestima gdje će doći pjena?

Ne bi volio da vremenom popusti spoje pvc okvira i zida. Volio bi da ugradnja bude kvalitetna i da pjena što bolje i trajnije uhvati za zidove i pod makar to značilo više posla i troška.

Je li najbolje oštemati žbuku, skinuti slojeve boje, isfrezati možda brusilicom? Isto to me zanima i što učiniti s podom?

Hvala svima na savjetima.
Jesu li to balkonska vrata i ili obična ulazna (pitam zbog praga)?

Ja bi sastrugao boju do žbuke, to je dovoljno, ne treba skidati žbuku ako je imalo čvrsta.

Ps. nije majstore previše briga kako će se vrata ponašati za 5god, njima je bitno što prije biti gotov.
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2022., 14:35   #4680
Quote:
Makyme kaže: Pogledaj post
što je onda najbolje što se može dobiti za cca 50000kn,15 otvora,površina cca 29m2? profili kojeg proizvođača i koji model?
Uzmi par ponuda,najbolje po preporuci.mislim da ti nije toliko važan profil prozora koliko kvaliteta firme koja bi ti radila.kada dobiješ stavi ponude ovdje pa ćemo dati preporuke.gledaj da ti svi ponude isto staklo po mogućnosti troslojno i prozore sa 3 brtve,pa ćeš moći usporediti kvalitetu
I cijene
pvcprofil is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:51.