Svijet Zbivanja u svijetu |
|
|
10.12.2021., 15:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Zar nije Assange Australac? Zašto ga oni ne traže da se njima izruči?
|
|
|
10.12.2021., 19:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2004.
|
Ova lakrdija se izgleda nastavlja.
Prvo ga odluce ne izruciti, ali sad ga odluce izruciti. Na iducu zalbu ga prvo nece izruciti pa ce ga opet ipak izruciti. Za godinu-dvije.
Za to vrijeme i dalje trune u zatvoru, a nije slucajno da nije pusten da na slobodi ceka odluku na americku zalbu (sto bi bilo sasvim normalno).
Plan je, dakle, drzati ga u limbu godinama, nadajuci se da ce poludjeti ili otegnuti, jer izrucenje pa sudenje u Americi bio bi poveci skandal s obje strane bare.
Naravno, sve da ga ne bi pustili na slobodu, jer je utjecajan i mogao bi stvoriti jezgru oko sebe jos i vecu nego sto je prije bio, toga se stoka pribojava.
|
|
|
10.12.2021., 21:13
|
|
Badel-Meinhof 1862
Registracija: Mar 2018.
|
još jedan primjer da je "čini dobro poji govno" vječna istina
|
12.12.2021., 01:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Bilo je predvidljivo vec nakon prve presude koji scenarij se sprema. Assange je u toj prvoj presudi bio osudjen po svakoj tocki optuznice, a "oslobodjen" samo zbog zdravstvenih razloga i procjene o vjerojatnosti suicida u americkoj samici. Tuziteljima je ostalo da na visem sudu samo daju americke "garancije" da ce uvjeti u americkom gulagu biti bolji nego sto je demonstrirano na prvom sudjenju da bi "neovisni" britanski sud, "impresioniran" novim "garancijama", donio unaprijed pripremljenu presudu. Sam koncept "novih garancija" je protupravan, kao i svi drugi aspekti ovog show trial-a. Valja podsjetiti i da je na prvom sudjenju, po svakoj tocki optuznice, obrana demolirala argumente tuziteljstva tako da je i prva "oslobadjajuca" presuda bila kriminalni teatar, a ne pravni proces. "Oslobadjajuca" presuda je pod navodnicima jer su rijetki slucajevi oslobodjenja u kojima se i godinu dana nakon oslobodjenja ostaje u max security zatvoru gdje se inace drze iskljucivo osudjenici za najteza ubojstva i terorizam, a ne disidentski novinari.
Ako se koristimo pravim terminima, a ne kvazi-pravnim izdrkavanjima, cijeli proces je zapravo inkvizicija protiv heretika, samo inkvizicija prilagodjena modernim vremenima: prvo sudjenje je pripremilo teren za drugo - kriminalna presuda, ali "oslobadjajuca" koja je dala privid "neovisnog procesa". Zatim je uslijedila druga, ocekivano osudjujuca presuda nakon sto su "iscrpljena sva pravna sredstva". Sasvim primitivna i transparentna manipulacija, ali dovoljno dobra da baci kost rezimskim medijima i njihovim zombi-konzumentima i tako umiri njihovu nepostojecu savjest.
Izmedju dva sudjenja saznali smo da je krunski svjedok tuziteljstva (Islandjanin Ziggy) zapravo pedofil, financijski kriminalac i FBI-jev placenik sa zadatkom da lazno svjedoci (po vlastitom priznanju) i da su CIA-ini planovi otmice, trovanja i ubijanja Assangea, dok je bio u ekvadorskoj ambasadi, potvrdjeni i od strane CIA insidera posredstvom americkog MSM medija. Isti planovi su od ranije bili poznati iz spanjolskih sudskih izvora. Ti novi dokazi nisu bili relevantni na novom sudjenju, ali americke "garancije" jesu. Americke "garancije" kazu da Assange nece biti podvrgnut sasvim neljudskom SAM protokolu, kao da je nesto malo manje neljudski protokol prihvatljiv ili primjeren, ali "garancije" sadrzavaju i jedan mali "trik": ako CIA u nekom trenutku odluci da je Assange postao prijetnja nacionalnoj sigurnosti onda zadrzava pravo da ga ipak podvrgne upravo SAM tretmanu. Tako da su americke garancije zapravo CIA-garancije, tj. garancije organizacije koja je ranije planirala vansudsku egzekuciju objekta "garancije". A britanski "neovisni sud" je ostao impresioniran tim garancijama...
Assange je samo jedan covjek, a americki hegemon i pridruzeni kvislinzi su pobili, mucili i terorizirali daleko vise od jednog covjeka i na jos gore nacine. Ipak, ovaj slucaj je vrlo vazan za globalnog mafija don-a - Assange (tj. Wikileaks) je svojim publikacijama leak-anih dokumenata zadao ozbiljan udarac kredibilitetu glavnog mafijasa, a to nijedan mafijas ne moze tolerirati jer pored prava na kredibilitet mafijas zadrzava pravo i na propagandni monopol i tajnost svojih zlocina. Mafijas to zove "rules-based order".
|
|
|
12.12.2021., 01:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Bok svima,
Assange i WikiLeaks su izgubili svaki kredibilitet "neovisnosti" i "neutralnosti" kada su odbili objaviti "Ruske papire"... poslije toga zbilja nemamo više razloga ovdje raspravljati o ovome "heroju"... 
|
|
|
12.12.2021., 05:08
|
|
Sturm&Drang
Registracija: Nov 2019.
|
Quote:
narog kaže:
|
Ja bi prije pitala zašto Australija ništa ne čini da zaštiti svojeg državljanina!?
|
12.12.2021., 11:37
|
|
Skeptik
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
HasoMujo kaže:
Bok svima,
Assange i WikiLeaks su izgubili svaki kredibilitet "neovisnosti" i "neutralnosti" kada su odbili objaviti "Ruske papire"... poslije toga zbilja nemamo više razloga ovdje raspravljati o ovome "heroju"... 
|
Tebe najvise boli sto je objavio nebrojene americke svinjarije koje ti se ne uklapaju u tvoju ruzicastu sliku o kaubojima. 
|
12.12.2021., 13:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
Cerelie Aurelie kaže:
Ja bi prije pitala zašto Australija ništa ne čini da zaštiti svojeg državljanina!?
|
Pa da, to sam ustvari i mislio svojim pitanjem. Mislim, nije da ne znamo odgovor...
Inače sad sam vidio da je nedavno imao moždani, nebu taj živ do veličanstvene USA došao meni se čini...
|
|
|
12.12.2021., 15:06
|
|
Sturm&Drang
|
Quote:
narog kaže:
Pa da, to sam ustvari i mislio svojim pitanjem. Mislim, nije da ne znamo odgovor...
Inače sad sam vidio da je nedavno imao moždani, nebu taj živ do veličanstvene USA došao meni se čini...
|
Ni ja ne mislim da će on živ dočekati izručenje SAD-u. Ako ga osude čeka ga smrtna kazna ili nešto još gore, Alcatraz of the Rockies.
Assange navodno neprestano gleda snimku samoubojstva našeg Praljka u Haagu.
Tko zna šta sprema ili planira ali sasvim sigurno se neće dati živ Amerima.
|
12.12.2021., 16:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Bok svima,
Quote:
Hawker kaže:
Tebe najvise boli sto je objavio nebrojene americke svinjarije koje ti se ne uklapaju u tvoju ruzicastu sliku o kaubojima. 
|
Ako se netko predstavlja kao "beskompromisan borac za istinu" a onda ignorira "Ruske papire "i Putina kao takvog onda zbilja ne trebamo puno razmišljati "od kuda vjetar puše"...
Evo na primjer: Pravi istraživački novinari su bjelodano dokazali kako Putinovi prijatelji / okolina imaju "obične živote" a na papiru su vlasnici desetina/stotina milijuna vrijednih dionica... zanimljivo zar ne... 
|
|
|
12.12.2021., 16:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
Cerelie Aurelie kaže:
Ni ja ne mislim da će on živ dočekati izručenje SAD-u. Ako ga osude čeka ga smrtna kazna ili nešto još gore,
|
Navodno, 175g. robije.
Quote:
gdje mu prijeti 175 godina iza rešetaka ako bude osuđen za špijunažu
|
https://www.geopolitika.news/vijesti...rdi-zarucnica/
|
|
14.12.2021., 10:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
narog kaže:
|
Evo. Australija se "svim silama" opire izručenju
Quote:
Zamjenik australskog premijera: Assangea ne poštujem, ali ga ne treba izručiti SAD-u
|
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...u/2325549.aspx
Čak se niti premijer nije udostojio zaštititi svog građanina nego je izjavu morao dati zamjenik. Onda vidimo koliko im je stalo do vlastitih građana 
|
|
14.12.2021., 15:11
|
|
Sturm&Drang
|
Quote:
ferda kaže:
|
Čitali kako mi ovdje komentiramo ne poduzimanje Australije oko zaštite svoga državljanina pa odlučili nešto poduzeti. 
|
25.04.2022., 22:01
|
|
Miamindžija
Registracija: Feb 2021.
|
Julian Assange je sve bliže ekstradikciji u Sjedinjene Američke Države
Julian Assange extradition order issued by London court, moving WikiLeaks founder closer to US transfer
CNN kaže da bi mogao dobiti i do 175 godina zatvorske kazne:
Quote:
WikiLeaks founder Julian Assange has moved one step closer to being extradited to the United States, where he is set to be tried under the Espionage Act, after a London court sent his handover order to the British government for approval.
The court issued a formal extradition order in a hearing Wednesday, leaving UK Home Secretary Priti Patel to rubber-stamp his transfer to the US after a yearslong legal wrangle. Assange is able to appeal the decision.
He is wanted in the US on 18 criminal charges after WikiLeaks published thousands of classified files and diplomatic cables in 2010. If convicted, Assange faces up to 175 years in prison.
|
|
|
|
17.06.2022., 15:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2004.
|
Priti Patel odobrila izrucenje
Zeli ga se dokrajciti (mozda i prizeljkuju da umre u pritvoru), za primjer onima koji se usude izazivati Imperiju.
|
|
|
17.06.2022., 21:48
|
|
Čmrlj batler
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
HasoMujo kaže:
Bok svima,
Ako se netko predstavlja kao "beskompromisan borac za istinu" a onda ignorira "Ruske papire "i Putina kao takvog onda zbilja ne trebamo puno razmišljati "od kuda vjetar puše"...
Evo na primjer: Pravi istraživački novinari su bjelodano dokazali kako Putinovi prijatelji / okolina imaju "obične živote" a na papiru su vlasnici desetina/stotina milijuna vrijednih dionica... zanimljivo zar ne... 
|
i panama papers su prokazali zelenskog pa to trenutno nikog ne zaboli
|
17.06.2022., 22:09
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Dec 2017.
|
Quote:
Klodovik2 kaže:
i panama papers su prokazali zelenskog pa to trenutno nikog ne zaboli
|
Šta bi trebali?
|
|
|
17.06.2022., 22:13
|
|
Čmrlj batler
|
Quote:
GustiSok kaže:
Šta bi trebali?
|
ništa
|
17.06.2022., 23:54
|
|
Čmrlj batler
|
https://9gag.com/gag/aYrvnqx
asangeu prjeti doživotna a ljudima koje je razotkriva neće falit ni dlaka s glave
|
18.06.2022., 07:45
|
|
.
Registracija: Jan 2009.
|
https://edition.cnn.com/2022/06/17/u...gbr/index.html
Odvjetnica kaže da ima još manevarskog prostora, ako išta da odgodi pola godina kroz buduće žalbe.
Spominje se i sud u Strasbourgu.
U slučaju da ode na taj sud, protiv koga onda on ide na sudu, UK kao izručitelja?
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:15.
|
|
|
|