|
|
15.10.2010., 15:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
|
|
|
17.10.2010., 21:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Zdravo!
Pricali ste o ovome na prethodnih 42429 stranica  , ali mi treba jedan subjektivno-objektivan osvrt  Dakle, decko se doselio u stan prije par dana, i naravno, kako to biva, stanodavac ga nije obavjestio o zoharima. Kad smo dosli da ostavimo stvari, primjetili smo ih par u kuhinji (mislim da su izlazili iz odvoda), dijagnoza se potvrdila kad smo vidjeli neki stari zoharoubijac  u kuhinjskom ormaricu. Eh sad, ja sam ubjedjena da su zohari (neki su mali, smeckasti), a jedan prijatelj govori da su neke bube?!? Posto nisam nasjela raznoraznim zavaravanjima  , ipak smo nabavili one Raidove zamke, jer su meni kuci upalile s mravima. Eh. kakva su vasa iskustva sa zamkama, da li pomazu?
Sad-zasad, kad dodjemo u stan i upalimo svijetlo, nadjemo jedan ili dva mrtva u kuhinji i kupaonici. Strah me prve noci koju cu morati tamo provesti 
Molim oprost za ovoliko dosadjivanje! 
|
|
|
18.10.2010., 08:42
|
|
island hopper
Registracija: Apr 2010.
|
Cesnjak u prahu je dosta ucinkovit, jedino ako ne volite miris mediteranske kuhinje onda vam ne preporucam. 
|
|
|
18.10.2010., 10:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
zencirifox kaže:
Zdravo!
Pricali ste o ovome na prethodnih 42429 stranica  , ali mi treba jedan subjektivno-objektivan osvrt  Dakle, decko se doselio u stan prije par dana, i naravno, kako to biva, stanodavac ga nije obavjestio o zoharima. Kad smo dosli da ostavimo stvari, primjetili smo ih par u kuhinji (mislim da su izlazili iz odvoda), dijagnoza se potvrdila kad smo vidjeli neki stari zoharoubijac  u kuhinjskom ormaricu. Eh sad, ja sam ubjedjena da su zohari (neki su mali, smeckasti), a jedan prijatelj govori da su neke bube?!? Posto nisam nasjela raznoraznim zavaravanjima  , ipak smo nabavili one Raidove zamke, jer su meni kuci upalile s mravima. Eh. kakva su vasa iskustva sa zamkama, da li pomazu?
Sad-zasad, kad dodjemo u stan i upalimo svijetlo, nadjemo jedan ili dva mrtva u kuhinji i kupaonici. Strah me prve noci koju cu morati tamo provesti 
Molim oprost za ovoliko dosadjivanje! 
|
Moj prvi savjet je da, prije nego što se zaista uselite i smjetite, tražite novi stan, jer će vam život sa žoharima biti pakao... 
Sa kućicama, zamkama, praškovima---i raznim čudima, nikad ih nećete iskorijeniti. Svaki dan, svaku noć kada upalite svijetlo, oči će vam ''letjeti'' 100 na sat da pregledate svaki kut... Obzirom da je podstanarstvo u pitanju, bježite dok se niste smjestili... Sretno! 
|
|
|
18.10.2010., 13:05
|
|
Registrirani korisnik
|
ako mozete zbrisati, zbrisite.. samo pazite da ih ne ponesete sa sobom..
ako ne zelite zbrisati (jeftina stanarina, super stan, lokacija, ok gazda - iako nije ok da vam ne kaze za zohare) OBAVEZNO obavijestite gazdu (tad cete vidjeti jel zaista ok).. ukoliko se gazda pokaze idiot, a k tome u stanu ima zohara - sto jos radite tamo?!
gazda bi trebao obavjestiti predstavnika stanara (mogucnost da ih pospricaju iz pricuve - iako to ovisi o politici u toj zgradi)
ako spricate sami - cca. 150kn (to bi bilo dobro da gazda plati - ili se probajte dogovoriti za pola-pola).. u svakom slucaju ZOVITE dezinsekciju.. ako ih ima zaista puno, nakon dezinsekcije cete mrtve (i polumrtve) nalaziti posvuda.. dobra stvar je sto ih taj otrov natjera da izadju iz skrovista (traze zrak), pa osim sto ce te vidjeti koliko ih ima, nece vam crkavati iza lajsni.. spricaju neopitroidom, nije opasan za vas, istim sredstvom zaprasuju komarce i tretiraju zivotinjske nastambe protiv buha (nije opasan niti za kucne ljubimce ako ih imate) - ostavite insekticid da djeluje 2-3 dana (nemojte ga prati)
nakon obavljene dezinsekcije, kupite silikon (opet mislim da bi to trebao gazda) i zasilikonirajte oko SVIH cijevi (vodovodnih i radijatorskih).. kupite gušću mrežicu za komarce i stavite je preko ventilacije (poklopac ventilacije se da izvaditi van, omotajte ga mrezicom tako da krajevi mrezice udju unutra u ventilaciju, nabijte poklopac natrag u ventilaciju i zasilikonirajte oko rubova - tako cete osigurati da mrezica stoji cvrsto, a niti ne izgleda lose)
poslije toga pocistite CIJELI stan.. iza svog namjestaja, posebno vazno iza kuhinje.. ODMAKNITE kuhinju, pozeljno i sudoper i ocistite SVE.. PAZITE na jajasca (ima slika i na ovoj temi i na linkovima koje sam stavila par postova prije).. obavezno ocistite ledja FRIZIDERA, SPORETA, i VESMASINE..
kupite feromonske lovke za zohare, rasporedite na po stanu (kuhinja, kupaonica, a ako ih je bilo u jos nekoj prostoriji - onda i tamo).. pratite stanje lovki - ako se ljepe na njih, ponovno zovite dezinsekciju.. ako se ne lijepe, mirno spavajte..
jos nije izmisljen otrov koji ubije zohareva jajasca.. zbog toga je kod vecih infestacija potrebno ponoviti spricanje (nakon cca 3 tjedna - koliko im je potrebno da se izlegu).. znaci, spricanjem ubijete zive, ako ih je zaista puno, spricajte ponovno za 3 tjedna.. pratite stanje u lovkama i po potrebi reagirajte..
NE ih gaziti cipelama (pogotovo ne na tepihu!) - mozda ce te zgaziti zenku koja nosi jajasca koja su spremna za izlijeganje pa cete dobiti 30-ak malih zohara u tepihu! ako ga vidite da trci, bolja opcija je spricanje raidom direkt u njega (lakse cete ga pogoditi), pa onda omamljenog ubiti, pokupit wc-papirom i baciti u wc..
sljedeci korak - kupite posudice za drzanje otvorene hrane (ima jeftinih u ikei, a kod nas u offertissimi) - nije bitno kakve su, samo da poklopac dobro drzi.. SVU otvorenu hranu spremajte u posudice.. redovito usisavajte i NIKAD ne ostavljajte prljavo sudje preko noci.. redovito bacajte smece, a dok je u stanu ga drzite ZATVORENO.. (inace ovo sa posudicama, sudjem i smecem je nesto sto bi i inace trebali prakticirati - u puno zagrebackih zgrada ima zohara, mravi.. a i moljci vam se mogu naseliti u hranu.. a kad zivite u kuci, razne zivine izvana vam udju unutra na hranu (muhe, veliki crni mravi, misevi..)
uglavnom, cca mjesec dana posla + male promjene navika (koje preporucujem bilo zohara ili ne) i mirno spavajte..
ako vam se ne da.. odselite..  (samo pazite di - izbjegavajte limenke, zgrade sa prostorijama za smece unutar zgrade, kao i zgrade sa puno prehrambenih lokala u prizemlju..)
sretno!
|
|
|
01.11.2010., 10:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
žohari
molim te za preporuku za djelotvorno uništavanje žohara
|
|
|
01.11.2010., 21:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
hrčko kaže:
molim te za preporuku za djelotvorno uništavanje žohara
|
Imaš jedno sredstvo koje se zove BUMORTIN i ono je meni riješilo problem već mjesecima. I ne samo meni nego i drugima koji su već stotinama puta ovdje svjedočili. Zato ne čitaj one koji literarnim uradcima objašnjavaju problem žohara. jednostavno poslušaj savjete iz prakse
|
|
|
02.11.2010., 00:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
mi uselili u stan koji ima katkad problema sa žoharima. i u ovih tjedan dana smo ih vidjeli možda desetak, od toga cca 5 mrtvih i 5 živih. u prošli četvrtak smo postavili taj bumortin i za vik nas nije bilo, a danas smo našli 3 mrtva i 3 živa. mi se iskreno i najiskrenije nadamo da bumortin još nije obavio svoje  inČW Nm je stan super i dajemo 3mjeseca šanse da se maknu. ili se mičemo mi.. riječ je o onim malim smeđim
|
04.11.2010., 00:13
|
|
jedina
Registracija: Apr 2005.
|
BILI SU MI TOTALNA NEPOZNANICA U STANU A SUSJEDI SU SE ŽALILI KONSTATNO,BILA NAM JE I DERATIZACIJA.
I onda jednog dana spazim ja jednog u kupaonici na kadi i koknem ga a danas kći otvori element sa čašama a frajer ju gleda sa druge strane i maše ticalima.Jesam ga ganjala i zdrucala sa salvetom. Sutra ću sve da očistim(mislim na pranje elemenata) a već sam naručila BURMITON koji svi ovdje hvale.
Kod mene nema vlage a ni nekog smeća,nije sterilno al pohvalno uredno i opet je gamad dogmizala.
Kažu da nuklearnu katastrufu bi preživili parcovi i žohari....kako se onda boriti protiv tih ljigotinja?
|
18.11.2010., 23:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
IMA RJEŠENJA!
Mi smo u stan uselili prije 8 godina od tada smo žohare rješavali tako da kada bi se prvi pojavio našpricamo Raid pjenu i gotovo.No ove godine su dva kata ispod nas hilticom razvaljivali smetlarnik i mijenjali kućište od lifta.Ko za vraga moja svekrva je išla prati otvor od ventilacije i nije vratila mrežicu na mjesto.Horor!Upalim svjetlo,a oni bježe po cijeloj radnoj ploči,kupaonici,hodniku.Jezivo!Ma koji Raid,klopke,zamke,Biokill...  Ma zaboravi!Sve dok mi nije rekla susjeda za frajera koji vrši dezinsekciju Premise gelom od Bayera(on mi je rekao da se to tako zove).Došao je jednom i sa velikim doktorskim špricama našpricao taj gel (izgleda kao tijesto)svugdje gdje se žohari kreću,(on zna za svaki kutak,a ja ne bih nikada rekla da ih tamo ima da mi on nije pokazao).Uglavnom,dan nakon,pao je prvi,a nakon četiri dana su počeli teturati po stanu usred bijelog dana.Izlazili iz svojih rupetina moleći da ih koknem  .Čak su i oni najsitniji izašli.Imala sam sreću da su se tek izlegli.Nalazila sam ih tako 7 dana na leđima prekriženih nogu  i uživala u tome.Danas je tip došao još jednom.To tako ide.Zlu ne trebalo iako ih više nemam niti jednog.Rekao je da ako sam ih vidjela da krepavaju očito sam imala čitavu armiju u stanu jer da ljudi obično kažu da samo nestanu ,a ne da im umiru pred očima.Bilo kako bilo ja žohara više NEMAM,a vjerujem da ih nemaju ni susjedi jer je dečko rekao da taj gel djeluje po principu što više žohara tim ih više ubije jer žderu i vlastiti izmet.Ventilaciju smo pokrili,a za Raid je rekao neka slobodno pošpricamo povremeno ventilacijski otvor,prag i štokove na ulaznim vratima jer da je Raid više repelent(rastjerivač) nego ubojica žohara pa bi mogao pomoći u smislu recidiva.Ne znam smijem li ostavljati brojeve telefona ovdje,ali ako smijem recite mi pa ću ostaviti jer ja sam se zbilja spasila. 
|
|
|
22.11.2010., 19:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
Uploaded with ImageShack.us
Pozdrav svima!
Ima li stručnjaka da mi kažu da li je ova buba koju sam pronašao na podu (uginulu) žohar i koja vrsta?
Da znam poduzimati slijedeće korake  Ako je to ono što mislim da je zvat ću neku firmu za dezinsekciju, valjda će uspjeti riješiti.
Hvala.
|
|
|
23.11.2010., 13:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
A propos onih imaginarnih žohara koji su bili u garažama kod nas u novoj zgradi...
Prošli tjedan sam prevrnula garažu i očistila komplet sve, povadila sve stvari iz kutija i slično, i naravno - ni Ž od žohara. Nit živih nit mrtvih. A špricali su pred koji mjesec, dakle da je bio koji, našla bih ga.
Priča predstavnika je bila "toliko ih je bilo da sam ih lopatom mrtve vadio s poda..." mda. 
|
|
|
24.11.2010., 11:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
LisacH kaže:
Pozdrav svima!
Ima li stručnjaka da mi kažu da li je ova buba koju sam pronašao na podu (uginulu) žohar i koja vrsta?
Da znam poduzimati slijedeće korake  Ako je to ono što mislim da je zvat ću neku firmu za dezinsekciju, valjda će uspjeti riješiti.
Hvala.
|
Meni ovo ne sliči na žohara. Možda ipak griješim... A nadam se da ne griješim 
|
|
|
04.12.2010., 16:22
|
|
Registrirani korisnik
|
imam žohare.
imam i pet-šest akvarija.
a na apsolutno svakom protužoharnom sredstvu piše da je ekstremno otrovan za vodena bića.
koji klinac da radim? kako da potamanim smradove a da pri tome moja (vrlo skupa i poneka raritetna) vodena živad ostane živad a ne postane mrtvad?
samo mi nemojte pričat o higijeni  jerbo sam opsesivno-kompulzivni tip koji na dnevnoj bazi dezinficira čitav stan alkoholom  ali džaba sve to kad mi je prvi susjed psihički bolesnik (malo žešćeg kalibra od mene) koji uopće ne izlazi iz stana nego sve naručuje a svo smeće slaže na uredne hrpe koje su visoke do stropa (špijam ga ogledalom na štapu koje gurnem kroz prozor  )
dakle, čišćenje, štopanje rupa silikonima...  daznt vrk.
gamad nađe put. a budući da kod mene nemaju šta jest, bit će da si u pušlecima ponesu užinicu iz susjedove prebogate kuhinje.
elem... help. pliz. 
|
|
|
05.12.2010., 16:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Pozdrav svima! I ja imam isti problem. Užas. Gotovo sam sigurna da sam ih kupila s novom mikrovalnom.Jer prije ih nikad nije bilo. Svaki ih dan istjerujem parnim čistaćem i ubijam parom. sad dok vas čitam bojim se da ih se tako necu baš riješiti jer vole vlagu.Probala sam mamce i ne vidim efekta, raid isto tako. Šta da radim? Kuhinju se ne usudim micati jer ju više neču moči namjestiti kako treba.
|
|
|
05.12.2010., 22:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
megi13 kaže:
Pozdrav svima! I ja imam isti problem. Užas. Gotovo sam sigurna da sam ih kupila s novom mikrovalnom.Jer prije ih nikad nije bilo. Svaki ih dan istjerujem parnim čistaćem i ubijam parom. sad dok vas čitam bojim se da ih se tako necu baš riješiti jer vole vlagu.Probala sam mamce i ne vidim efekta, raid isto tako. Šta da radim? Kuhinju se ne usudim micati jer ju više neču moči namjestiti kako treba.
|
Ja sam ih se sustavno riješio prije 10tak godina, prvo sam promatrao gdje noču izlaze, počepio sve rupe silikonom, onda sam primjetio da izlaze uz top sifona u wc-u.
izolirao WC, izvadio stvari koje smetaju, našao u radioni amonijak, ulio u top sifon i kad su z 5 minuta krenuli u zbijeg dočekao ih sa šlapom i napravio genocid, to ponovio dva puta i nisu se pojavili dugo vremena.
Donio sam ih u brašnu koje sam dobio kao DDK.
prošle godine su mi se pojavili mali (vjerojatno opet iz spize) ali sam u međuvremenu nabavio ovo
http://img814.imageshack.us/img814/4...1005234928.jpg
i od tada nemam nikakvih buba, malo lupa noću, ali čovik se navikne
Zadnje uređivanje City : 05.12.2010. at 22:39.
Reason: Prevelika fotka
|
|
|
05.12.2010., 22:40
|
|
Crni đed
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
zanny kaže:
|

|
|
|
05.12.2010., 23:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
City kaže:
|
mrtav sam ozbiljan, evo i sad me gleda kao da zna da pišem o njemu
|
05.12.2010., 23:34
|
|
Crni đed
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
zanny kaže:
mrtav sam ozbiljan, evo i sad me gleda kao da zna da pišem o njemu
|
Pozdrav vrijednom mačoru. Bitno je da si se ti snašao. 
|
|
|
07.12.2010., 08:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
To znaći da moram promjeniti maćke? Imam čak dvije i psa. Nena koristi od toga. Zasad je gamad locirana samo u kuhinji a nemogu do njih. Ježim se od njih.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:16.
|
|
|
|