Prijenosna računala Omnia mea mecum porto |
|
|
27.05.2015., 22:47
|
|
Lincoln Burrows
Registracija: Aug 2003.
|
Evo, ni nakon hard reseta, nema tih 28 giga....

|
27.05.2015., 23:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
jako čudno. ako pretpostavimo da je hardverski ispravan, ostaje loš flash-negdje je zabrljano sa mountanjem druge particije. kako si rekao da ti je sve skupa relativno nepoznato, onda ti ne bih preporučio da ga ideš ponovno flashnuti sa novi(ni)m firmverom. neka to naprave u trgovini, odn, možda da tražiš odmah drugi uređaj. naravno sada ne odlaziš iz radnje bez da provjeriš kapacitet.
ako se ispostavi da ni drugi, treći uređaj ne pokazuju kako treba, ili novci natrag ili se odluči za neki drugi model.
držim fige da uspiješ, i svakako javi razvoj događaja.
EDIT: sad sam vidio da pitaš za kineski. ma, k'o da sam rodjen tamo!:-D
jezik tij e ova ikonica sa slovom A, i prva stavka je izbor jezika.
|
28.05.2015., 14:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2011.
|
Da li Nexus 7 3G 32Gb ram 2Gb star 1 godinu vrijedi 1000 kn?
Brat ima Nexusa i to je prema mojem MyAudio 908 10,1" zvijer.Još kad bi netko htio mijenjati
|
|
|
28.05.2015., 19:34
|
|
Registrirani korisnik
|
ako nije previše izgreban i uništen, onda da.
|
29.05.2015., 14:40
|
|
Proučavatelj gravitacije
Registracija: Apr 2007.
|
Koji je dobar Android tablet sa cca 10-inčnim ekranom; koji u sebi ima utor za olovčicu a da nije Galaxy. Treba mi i neka tipkovnica uz njega. Ne da ima struju nego sasvim obična USB tipkovnica za pravit intenzivne bilješke na terenu pomoću tog tableta. U rasponu od 1500 do 2000kn?
Ako baš nema tableta tih gabarita s tim svojstvima za tu lovu, Može i 7-8 inča, ali neka mogućnost korištenja olovke i dobra tastatura su mi prioritet.
|
29.05.2015., 19:22
|
|
Registrirani korisnik
|
sa digitizerom ti ima prestigio nekoliko modela.
|
01.06.2015., 23:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2015.
|
Quote:
ćubi kaže:
Čestitam na odabiru. Takoder imam tablet CUBE (isto se dvoumio izmedu ONDA i njega, no viking je tu pomogao) i evo već ga koristim 6 mjeseci. Tvoj bi po karakteristikama trebao biti i bolji tako da mislim da ćeš biti i više nego zadovoljan. Super je što smo dobili informaciju da se i ti kineski tableti mogu kupiti i kod nas s garancijom uz "kinesku" cijenu 
|
Bok, treba mi pomoć. I meni je zapeo za oko ovaj tablet (cube i6), ali me muči malo procesor tj. njegova arhitektura. Konkretno, zanima me je li moguće pokrenuti Minecraft Pocket Edition. Uzeo bi tablet za malog, a to mu je glavni uvjet.
Hvala
|
|
|
02.06.2015., 01:24
|
|
Lincoln Burrows
Registracija: Aug 2003.
|
Evo, da dam jedan malo zakašnjeli izvještaj. Dakle, ni nakon odlaska u Neutrino nisu pronađeni 28 giga koje fale Cubeu.
Momci iz prodaje su to pokušali riješiti lakonski, ponudivši mi karticu od 32 gige  što sam naravno odbio i inzistirao na onome što sam i platio - tabletu sa 32 gige.
Na kraju sam uzeo zamjenu, Onda v979m koji mi je ionako bio prvi izbor, a firma mi korektno nije nadoplatila razliku (Onda je 150 kuna skuplji).
Za sada, Onda radi sve što treba i ima sve što treba, malo opširnije ću kad dođem na red korištenja (od žene i kćerke  )
|
02.06.2015., 11:29
|
|
Registrirani korisnik
|
@uxxxi, mislim da bi sve trebalo biti ok. istinabog, ja nikada nisam instalirao taj minecraft, ali, zar je igra baš toliko hardverski zahtjevna?
@zvinimir, da, naravno da nisi smio prihvatiti sd karticu, jer je to (neću biti prost i napisati idiotsko) loše rješenje. odn, to NIJE rješenje. po meni, ili je loš flash (ne mounta se prostor) ili je, jednostavno, loš, faličan primjerak tableta. da li je to bio zadnji model u ponudi, pa niste mogli probati na drugima?
a onda, gle, o procesorima bi se moglo raspravljati i na kraju ne doći do nekog konkretnog zaključka. možda će biti mrvu sporiji od intela, ali, ništa što bi te trebalo razočarati.
|
02.06.2015., 11:40
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
Registracija: May 2010.
|
Quote:
viking kaže:
@uxxxi, mislim da bi sve trebalo biti ok. istinabog, ja nikada nisam instalirao taj minecraft, ali, zar je igra baš toliko hardverski zahtjevna?
|
Mislim da njega ne brinu hardverski zahtjevi u smislu performansi, nego ga brine arhitektura, tj. što je procesor x86, a ne ARM, kao kod većine android uređaja.
|
|
|
02.06.2015., 11:47
|
|
Registrirani korisnik
|
da, sada čitam nanovo, i valjda sam prešao preko "arhitektura". no, da, ima aplikacija i igara koje su "osjetljive" na intelove procesore, no, koliko sam se susretao, sve ih je manje. tako da mu ostaje ili pogledati na YT-u da li postoji nekakav review igre na intelu ili zamoliti da se igra instalira u dućanu. ja mu ovog časa to ne mogu provjeriti jer nemam ništa na intelu.
|
02.06.2015., 13:58
|
|
Proučavatelj gravitacije
Registracija: Apr 2007.
|
Ako bi htio igrati na tabletu neku WOLFENSTEN-oidnu 3D pucačinu, i da ju neki stroj sa 1GB RAM-a, Adreno 330 i MTK 6572 može vrtjeti, što mi preporučujete?
|
02.06.2015., 14:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
viking kaže:
da, sada čitam nanovo, i valjda sam prešao preko "arhitektura". no, da, ima aplikacija i igara koje su "osjetljive" na intelove procesore, no, koliko sam se susretao, sve ih je manje. tako da mu ostaje ili pogledati na YT-u da li postoji nekakav review igre na intelu ili zamoliti da se igra instalira u dućanu. ja mu ovog časa to ne mogu provjeriti jer nemam ništa na intelu.
|
Baš zbog toga i pitam, jer sam vidio jedan review cube-a i6 od prije par mjeseci koji kaze da se ne moze instalirat Minecraft pa me zanima ako se promijenila situacija od onda. Pošto sam iz Rijeke i uzeo bih ga preko web shop-a tako da mi je tesko doci do ducana
|
|
|
02.06.2015., 17:50
|
|
Registrirani korisnik
|
eh, i ja sam i kužim probleme sa naručivanjem na neviđeno. a, gle. ili će ti netko od forumaša koji imaju intela to probati instalirati ili pitaj same pisce aplikacije/igre da li su sredili podršku za intela.
velim, ja momentalno nemam ništa na intelu tako da ti ne mogu pomoći.
pred nekoliko dana je bilo govora o jednom aceru na intelu, pogledaj par stranica unatrag, pa zamoli da vlasnik proba instalirati.
|
02.06.2015., 22:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
viking kaže:
eh, i ja sam i kužim probleme sa naručivanjem na neviđeno. a, gle. ili će ti netko od forumaša koji imaju intela to probati instalirati ili pitaj same pisce aplikacije/igre da li su sredili podršku za intela.
velim, ja momentalno nemam ništa na intelu tako da ti ne mogu pomoći.
pred nekoliko dana je bilo govora o jednom aceru na intelu, pogledaj par stranica unatrag, pa zamoli da vlasnik proba instalirati.
|
Hvala na trudu, prokopat ću još po netu
|
|
|
03.06.2015., 22:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Ekipa bok.
Razmišljam si kupiti neki tablet, cijenom do 2500kn, no za neki best buy mogu i nešto više.
Glavna svrha korištenja bi bila multimedia (filmovi, serije), čitanje knjiga, surfanje i sl, prvenstveno kao zamjena za laptop na putovanjima koji može biti dosta nezgrapan. Obično putujem s curom pa imajte i to u vidu, htio bi nešto na čemu možemo oboje gledati filmove, a da ne oslijepimo od premalih titlova
Ne pratim uopće što se nudi, dobio sam preporuke za PiPO P1 9.7" i Toshiba Excite AT10LE-A-109, 10.1" , a gledao sam i Lenovo Yoga 2 od 10" koji se čini zgodan i baterija izgleda brutalno. Pa eto, otvoren sam za sve preporuke
Hvala
|
|
|
04.06.2015., 10:34
|
|
Registrirani korisnik
|
mislim da je pipo najlošija opcija ako je multimedija u pitanju - zbog omjera stranica ekrana. gledaj uzeti 16:9 ili 16:10.
s obzirom da si spreman dati nešto više novaca, mislim da ćeš imati više problema što odabrati nego kada si ograničen budžetom. jednostavno - dosta je prilično dobrih uređaja da bi se neki mogao posebno istaknuti.
s time da nisi napisao koji OS želiš, jer bi za 2500-3000 mogao uzeti i neki windows based tablet. inače, yoga je ok, pogotovo što dobiješ lte modem u njemu. miix2 ili miix3 (windows 8) isto tako. asus transformer 303CL... sony ti ima moćne uređaje. istinabog skuplje od konkurencije, no da se i njih pronaći.
tako da je prilično teško nešto predložiti a da je jedini uvjet "multimedija". to mogu svi tableti. no, ekran, os, težina, fizička tipkovnica/dock, to su već stvari koje mogu značiti bitne razlike.
u svakom slučaju - kada već daješ tolike novce, NIŠTA što nema 2gb rama ne uzimaj u obzir. to koji je procesor je manja stavka. memorija za pohranu 32gb minimalno, 64gb optimalno, a sve ostalo će ionako biti adekvatno složeno.
|
04.06.2015., 10:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Hvala na savjetima
Što se tiče OS-a, gledao sam više na Android budući da sam na njega navikao. iOS uređaji su ipak nešto skuplji, a Windows su mi nekako meh. A rekao bih da je Android jači i na području aplikacija.
A što je sa Samsung tabletima? Gledao sam po testiranjima, ove skuplje modele dosta hvale, a kakva je situacija s ovima oko 2000kn? Kako oni kotiraju u usporedbi sa Yogom?
|
|
|
04.06.2015., 11:05
|
|
Registrirani korisnik
|
to da je android jači po aplikacijama, baš se i ne bih složio. jer još uvijek postoje web stranice, npr., koje se ne prikazuju ispravno, još uvijek postoji problem sa reprodukcijom flash videa i slične stvari koje mogu (i ne moraju) biti problem. no, ok. i meni je za neobaveznu upotrebu draži android zbog svoje jednostavnosti.
samsunzi su ok, no, ove nove serije su imho precjenjene. ali u usporedbi sa yogama, transformerima mislim da gube utrku. napisao sam ti i prije, za 3000 se može naći nova z2 xperia. doduše, ima samo 16gb sotragea, ali 3gb rama. naravno, lte je tu.
no, da li sve to zbilja i VRIJEDI te novce... to moraš sam odlučiti. odn, da li ćeš za te 3000kn dobiti sve ono što očekuješ.
osobno, ako je samo multimedija u pitanju, i glavnina korištenja na putu, možda samsug 535 na njuškalu, ispod 2000kn, novi (ljudi ih uzimaju na produženje ugovora). lte, 10" ekran, giga i pol rama, recimo da je nekakav viši-srednji rang.
jer, na kraju krajeva, za 2500 (ili više) koliko si spreman dati, možeš uzeti pravi laptop i komotno raditi.
pa sad...
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:57.
|
|
|
|