Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija

Psihologija Vodič kroz um i ponašanje za entuzijaste. Podforum: Psihokauč

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.06.2024., 11:06   #5041
Quote:
Noctifer kaže: Pogledaj post
Da budem iskren, koliko je tesko naci nekoga cudi me da to nije standardna cijena.

Ja placam 50 eura. Da mi kaze da je nova cijena 100 eura mislim da bi jednostavno platio toliko.

Kod psihoterapeutica koje osobno poznam cijena se kreće između 30 i 60 eura.
Znam da je u ovih 100 eura uključeno i to što dolazi u kućnu posjetu.
Martian7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2024., 11:24   #5042
Gospon je imao prije cijenu 1000 kuna za prvi pregled, znači praktički samo za uzimanje anamneze i ništa terapije.. u Sv. Katarina je bio tad...
merak etme is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2024., 11:34   #5043
[QUOTE=Martian7;104244457]To je IMHO bezobrazno visoka cijena.[/Q

Slažem se, ali nažalost nema puno njih koji idu u kucnu posjetu. Doktor je stvarno vrhunski.
FoxVGB is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2024., 11:37   #5044
Quote:
merak etme kaže: Pogledaj post
Gospon je imao prije cijenu 1000 kuna za prvi pregled, znači praktički samo za uzimanje anamneze i ništa terapije.. u Sv. Katarina je bio tad...
Je je bio je tam, i koštalo je 130 eura, upravo to je jedan od razloga zašto otišao od tamo, jer je bolnica odlucivala za cijene. Sad je u procesu otvaranja privatne ordinacije. To nam je on ispricao.
FoxVGB is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2024., 12:42   #5045
U procesu? Pa kak onda naplaćuje ovih 100 eura...
merak etme is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2024., 13:21   #5046
Quote:
Dr. trenutno radi u poliklinici Lacić
FoxVGB is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2024., 13:23   #5047
Quote:
Dr. trenutno radi u poliklinici Lacić.
FoxVGB is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2024., 02:13   #5048
Dr. Duško Rudan na Rebru ako netko slučajno ima iskustva? Preporuke bliskih ljudi za dr. (i prethodnih doktora za druge doktore jer "nisu znali što bi više sa mnom") mi nažalost samo odmogle, dosad se opekla na 5-6 njih, u 10-ak godina 10-ak dijagnoza jer su imali totalno suprotna mišljenja, neki čak i sami sebi kontrirali. Uglavnom zadnja dijagnoza je "specifični poremećaji ličnosti" pa odoh na web formular KBC-a za naručivanje i dodijelili mi ovog dr. pa me ipak znatiželja uhvatila pošto nigdje nema baš nikakvih recenzija.
polychroma is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2024., 01:46   #5049
Psihijatar Zagreb

Pozdrav svima
Molim za preporuku za dobrog privatnog psihijatra u Zagrebu koji radi i psihoterapiju ali prati novitete i zna sa farmakoterapijom jer bi moju možda trebalo korigirati. U pitanju je panicni poremecaj. Vise mi odgovara topla muška osoba ali ako imate preporuku za sjajnu žensku osobu, neću odbiti jer sam sad već očajna.
Hvala svima
mjauzg is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2024., 14:36   #5050
Molim pomoć,
nakon smrti majke (koja je bila otrov za sebe) sestra mi živi s ocem koji je teški alkoholičar, a uz to iskreno mislim i da je maligni/prikriveni narcis.
Studentica je, nema prihoda i vidim da puca po šavovima.
Kome bi se mogla obratiti da joj se pomogne izdržati dok ne diplomira (nekih cca 2 godine) i dok ne dobije prvi posao da se može maknuti?

Ima li neka besplatna pomoć za studente, savjetovalište?
Da krene od liječnika opće prakse ili bolje ne?
Privatno bih ja uskočila ako ikako mogu to ugurati u budžet, pa ako imate preporuku, pliz da nije trošak kao sv. Petra kajgana.
Pretpostavljam da joj psihijatar nije potreban, ali iskreno ne znam što bi bilo korisnije, pa ako ima itko ikakvu ideju bila bih zahvalna.
Plava Gruda is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2024., 16:11   #5051
U ovisnosti gdje i što studira, mislim da može potražiti savjetovalište za studente, koliko znam Filozofski u Zg ima svoje, ali ima i na razini Sveučilišta u Zg.. za početak
Nama su na roditeljskom spomenuli i toplo preporučili Centar za mentalno zdravlje u Heinzelovoj, to je ovo: https://www.czm.hr/ - bez uputnice.
Orijentirani su na nešto mlađi uzrast ali vidim da spominju i studente:

https://www.czm.hr/blog/za-studente
Ivonka89 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2024., 17:04   #5052
Neka pogleda ima li na sveučilištu neko studentsko savjetovalište (Zg sigurno ima), oni obično jesu specijalizirani za teme učenja, organizacije, ispitne anksioznosti i sl., ali možda to može biti prvi korak.

Edit: evo vidim da je forumašica napisala nešto slično

Od obiteljskog liječnika može dobiti uputnicu za psihijatra, ali tim putem je nekakvo savjetovanje i psihoterapiju vrlo teško dobiti.

Inače je privatni sat psihoterapije u prosjeku cca 50-60€, psihološko savjetovanje zna biti mrvicu povoljnije.
Almost Rosey is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2024., 09:20   #5053
Ne znam koliko je moguće nešto suvislo postići s SOS telefonima (Tesa, Plavi telefon..), ali eto, i to je jedna ideja, kao nešto dostupno, besplatno i ne moraš nigdje ni ići. (A oni možda mogu preporučiti i neke druge opcije.)
miss.silence is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.08.2024., 10:45   #5054
Molim preporuku za privatnog psihijatra koji je dobar farmakolog, da ne prepisuje "minimalne doze lijekova" i inzistira na razgovoru. Zagreb.
EloiseB is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 17:09   #5055
Quote:
Martian7 kaže: Pogledaj post
Otići na Rebro i potražiti je možda?
Hej, Marsovka, napisala sam joj mail. Prije mjesec dana ili više. Lijepo sam je zamolila da me primi na kontrolu, ali žena me ignorira. ZNAM da radi na Rebru, ali ne znam zašto me napustila. To se ne radi, ona je dužna pratiti moje stanje i upotrebu lijekova. Na Seroquelu se
osjećam strahovito glupo i usporeno, još uvijek, iako je prošlo 16 godina otkako ga koristim. IQ mi se spustio za više od 20 jedinica., a počinjem dobivati i ozbiljnije nuspojave. Pospanost se uopće nije povukla, dapače, sve je jača, svaki dan pijem litre najcrnje turske kave i usto sam prešla i na lokanje energetskih pića. Toliko sam uzombiljena (što se najviše vidi u razgovoru s drugima) da razmišljam o povratku na speed i o kupovini Ritalina, iako to nije dobro za mene.

Hitno mi treba razgovor. Da promijenim šrinku i opet sve ispočetka?
LoreleiLee is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 17:15   #5056
Quote:
LoreleiLee kaže: Pogledaj post
Hej, Marsovka, napisala sam joj mail. Prije mjesec dana ili više. Lijepo sam je zamolila da me primi na kontrolu, ali žena me ignorira. ZNAM da radi na Rebru, ali ne znam zašto me napustila. To se ne radi, ona je dužna pratiti moje stanje i upotrebu lijekova. Na Seroquelu se
osjećam strahovito glupo i usporedno, još uvijek, iako je prošlo 16 godina otkako ga koristim. IQ mi se spustio za više od 20 jedinica., a počinjem dobivati i ozbiljnije nuspojave. Pospanost se uopće nije povukla, dapače, sve je jača, svaki dan pijem litre najcrnje turske kave i usto sam prešla i na lokanje energetskih pića.

Takvi su oni. Doktori općenito. 20 godina povlačenja po njima, samo su me dodatno sjebali. Nikad se više ne bih obratila nijednom, u nikojem slučaju. Molila sam ih u zadnje vrijeme, u suzama, njih trojicu psihijatara, dobila sam ništa. Ali znaju se iživljavati lijepo kad dođeš na odjel, to sam čula. Onda nema problema dati lijekove.
EloiseB is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 18:18   #5057
Quote:
EloiseB kaže: Pogledaj post
Takvi su oni. Doktori općenito. 20 godina povlačenja po njima, samo su me dodatno sjebali. Nikad se više ne bih obratila nijednom, u nikojem slučaju. Molila sam ih u zadnje vrijeme, u suzama, njih trojicu psihijatara, dobila sam ništa. Ali znaju se iživljavati lijepo kad dođeš na odjel, to sam čula. Onda nema problema dati lijekove.
Ti piješ neke pilseve ili? Zanima me da li da se upustim u rizik snižavanja doze na svoju ruku.

Jednom sam došla na hitnu psihijatriju po jednu tabletu seroquela, bila sam zaboravila naručiti još a bio je praznik, i čekala sam jako dugo, da bi došao sam predstojnik, moj bivši višegodišnji šrink - i nije me ni pozdravio. Tako da slutim o čemu pričaš, nažalost.
LoreleiLee is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2024., 18:35   #5058
Quote:
Ti piješ neke pilseve ili? Zanima me da li da se upustim u rizik snižavanja doze na svoju ruku.

Jednom sam došla na hitnu psihijatriju po jednu tabletu seroquela, bila sam zaboravila naručiti još a bio je praznik, i čekala sam jako dugo, da bi došao sam predstojnik, moj bivši višegodišnji šrink - i nije me ni pozdravio. Tako da slutim o čemu pričaš, nažalost.
Pijem. Molila sam ih da mi daju nešto drugo, nisu htjeli, nitko od njih, nikad. Možda da sam uzela kutiju i bacila im u glavu, možda bi, onda bi me brzo zatvorili i ordinirali ubitačne lijekove.
Kažu kad ih promijeniš više i ne valjaju, problem je u tebi. Da, problem je u meni što na mene lijekovi više manje ne djeluju. A oni su bahati i s nedovoljno znanja i skromnosti da to priznaju.

Na hitnu psihijatrijsku više nikad ne bih išla.
EloiseB is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2024., 14:32   #5059
Quote:
osjećam strahovito glupo i usporeno, još uvijek, iako je prošlo 16 godina otkako ga koristim. IQ mi se spustio za više od 20 jedinica., a počinjem dobivati i ozbiljnije nuspojave. Pospanost se uopće nije povukla, dapače, sve je jača, svaki dan pijem litre najcrnje turske kave i usto sam prešla i na lokanje energetskih pića. Toliko sam uzombiljena (što se najviše vidi u razgovoru s drugima) da razmišljam o povratku na speed i o kupovini Ritalina, iako to nije dobro za mene.

Na mail može i ne mora odgovoriti. Ja bih otišla potražiti je i pokušati se uživo dogovoriti za termin.
Pa onda, ako to ne uspije, eventualno potražiti nekog drugog.
Martian7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2024., 14:07   #5060
Pozdrav, dali netko zna dobrog psihologa, psihoterapeuta u splitu za aksioznost i okp.
Duje. is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:39.