Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Audio i video tehnika

Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.02.2025., 15:02   #5121
Quote:
MytByte kaže: Pogledaj post
@Zvonimir: pa ima voucher 23€, onda je 80€ android verzija
Ima, da. Ali nije mi to bila poanta, htio sam samo ukazati na jedan od trenutno najboljih boxova na trzistu koji iz nekog razloga prolazi svima ispod radara.
Old 11.02.2025., 15:05   #5122
Quote:
zvonimir kaže: Pogledaj post
Ima, da. Ali nije mi to bila poanta, htio sam samo ukazati na jedan od trenutno najboljih boxova na trzistu koji iz nekog razloga prolazi svima ispod radara.
Baš zbog toga i postoje forumi .
ivooh1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.02.2025., 19:53   #5123
O tom boxu je na CoreElec forumu ispisano podosta materijala, i pozitivnih , ali i negativnih stvari, pogotovo o firmi koja ga proizvodi
Koga zanima moze pročitat ...
kamacnik1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.02.2025., 15:40   #5124
Quote:
darko 150 kaže: Pogledaj post
Pa zašto onda, u sklopu svoje kritike, ne navedeš takve boxove i napraviš kratku recenziju... ?

Poslano sa mog SM-S921B koristeći Tapatalk
Pa ja stalno i samo pišem o mecool boxevima ... ako nekoga zanima neka pita ne mislim ponavljat kao papiga 100x.

Quote:
mekerica kaže: Pogledaj post
@Intel_85: nije jedini ali je debelo provjereno rješenje. Najviše ljudi ima upravo Xiaomi i samo po ovoj temi ćeš naći hrpu iskustva, a nije skup i to ga čini best buyem. Taj Xiaomi je nešto tipa VW Passat/Golf u svijetu auta, nije najbolji niti ima sve ali je praktičan, provjeren i pouzdan i ljudi to kupuju na temelju iskustva drugih. Jedino što Xiaomi nije precjenjen kao VW Nekome kome se ne da kopati previše i čitati desetke recenzija, puno znači da uzme nešto što većina kupuje i može preporučiti.

I dobro ti je Darko rekao, ako si isprobao boljih boxeva/stickova, slobodno ih jače reklamiraj i guraj tu, pa da se uhvate kao što se Xiaomi uhvatio, i kad netko pita, linkaj im gdje ga mogu u HR najjeftinije kupiti. Kritike su besmislene i nepotrebne, treba uvijek ponudit alternativu a ne kritizirati.

HDMI CEC je tehnologija stara najmanje 15-ak godina i radi dobro ako ne kupuješ smeće od TV-a na akciji u Lidlu. Na mom Sonyu iz 2011 radi savršeno, isprobano na Mi Boxu, Raspberry Pi 2, Minix boxu a radilo mi je i sa nekim laptopima.
Provjereno za kaj? Pišeš gluposti, vw i sl. Ako kupuješ u Pevecu i ograničen si na hr trgovačke lance onda bolje ni nemreš kupit. Stick kao prvo nikad neće biti kao box. Box ima veći spektar mogućnosti ma što god vi tu tvrdili. Nisam plaćen da nekog promoviram nit mi je to namjera. Pričam iz iskustva sa mecool boxevima i samo to jer samo njih kupujem i imam ih već nekoliko. Zašto zato kaj su se pokazali dobri i ono najbitnije je postoji podrška do koje možeš doći za razliku žaomija.

Još jednom problem HDMI-CECa nije do TV, bez obzira na što ti TV podržava neće ti sve radi kako treba jer je stvar androida (verzije). Svi koji imaju ATV manji od verzije 12 nisu sve funkcije dostupne preko HDMI-CEC kao npr. uređaji koje priključiš na bluetooth. I daljinski sa brojevima za gledanje domaći IPTV platformi je neizbježna stvar. Jedan daljinski za sve.

Quote:
ivooh1 kaže: Pogledaj post
https://www.mecool.com/products/meco...TASKkGpR0axx5V

Meni se ovo sviđa ,istina da je dosta skup ,ali čini mi se ok. To bi bilo nešto slično ko ona nokia.
Gledaj na aliexpressu dosta su povoljniji. I ovdje još plaćaš carinu.
Intel_85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.02.2025., 16:02   #5125
mecool sam prekrizio kad su pred 5 godine izgubili bili certifikat za netflix taman oko korone negdje i maltene mi je postao beskoristan. Nije mi ni maxtv na njemu radio vise. zaboravio sam koji model tocno. al od onda ni ne gledam u njihovom smjeru...
Old 12.02.2025., 16:25   #5126
Quote:
Intel_85 kaže: Pogledaj post
Pa ja stalno i samo pišem o mecool boxevima ... ako nekoga zanima neka pita ne mislim ponavljat kao papiga 100x.

Provjereno za kaj? Pišeš gluposti, vw i sl. Ako kupuješ u Pevecu i ograničen si na hr trgovačke lance onda bolje ni nemreš kupit. Stick kao prvo nikad neće biti kao box. Box ima veći spektar mogućnosti ma što god vi tu tvrdili. Nisam plaćen da nekog promoviram nit mi je to namjera. Pričam iz iskustva sa mecool boxevima i samo to jer samo njih kupujem i imam ih već nekoliko. Zašto zato kaj su se pokazali dobri i ono najbitnije je postoji podrška do koje možeš doći za razliku žaomija.

Još jednom problem HDMI-CECa nije do TV, bez obzira na što ti TV podržava neće ti sve radi kako treba jer je stvar androida (verzije). Svi koji imaju ATV manji od verzije 12 nisu sve funkcije dostupne preko HDMI-CEC kao npr. uređaji koje priključiš na bluetooth. I daljinski sa brojevima za gledanje domaći IPTV platformi je neizbježna stvar. Jedan daljinski za sve.

Gledaj na aliexpressu dosta su povoljniji. I ovdje još plaćaš carinu.
Nisu to nikakve gluposti već točne činjenice a samim time što nisi dao argument zašto su gluposti, znači samo da si ti taj koji piše gluposti. Xiaomi među boxevima je isto što i VW među autima, a ti argumentirano pobij to ako možeš.

Ja sam već napisao da isto preferiram boxeve. Ima XIaomi i box koji se može kupit kod nas

Support? Zašto bi uopće trebao support, ako kupiš dobar box na kojemu sve radi? Sama činjenica da trebaš support pobija tvoje teze da je dobar box. Nemam ja vremena se baviti supportom, treba mi box koji će od prvog dana, do zadnjeg dana raditi out of the box bez ikakve potrebe za mojom intervencijom. Ako išta i krepa, neću se sigurno ja natezati sa supportom, za to postoji garancija.

Meni na CEC-u radi svaka moguća tipka na starom Mi Boxu i može se daleko više nego sa samim njegovim daljincem.

Quote:
MEDO11 kaže: Pogledaj post
mecool sam prekrizio kad su pred 5 godine izgubili bili certifikat za netflix taman oko korone negdje i maltene mi je postao beskoristan. Nije mi ni maxtv na njemu radio vise. zaboravio sam koji model tocno. al od onda ni ne gledam u njihovom smjeru...
Ovo se može desiti?? Pa ovo je za tužbu, moraju vratit pare čak i ako nije više u garanciji! Pa da se ovo desi, otišao bi im tamo i nabio im ga u guzicu. I onda ih još ovaj reklamira gore
Old 12.02.2025., 18:59   #5127
Quote:
Nisu to nikakve gluposti već točne činjenice a samim time što nisi dao argument zašto su gluposti, znači samo da si ti taj koji piše gluposti. Xiaomi među boxevima je isto što i VW među autima, a ti argumentirano pobij to ako možeš.

Ja sam već napisao da isto preferiram boxeve. Ima XIaomi i box koji se može kupit kod nas

Support? Zašto bi uopće trebao support, ako kupiš dobar box na kojemu sve radi? Sama činjenica da trebaš support pobija tvoje teze da je dobar box. Nemam ja vremena se baviti supportom, treba mi box koji će od prvog dana, do zadnjeg dana raditi out of the box bez ikakve potrebe za mojom intervencijom. Ako išta i krepa, neću se sigurno ja natezati sa supportom, za to postoji garancija.
Meni na CEC-u radi svaka moguća tipka na starom Mi Boxu i može se daleko više nego sa samim njegovim daljincem.
Naravno da su gluposti. Xiaomi box ništa nije bolji niti od jednog drugog certificiranog android boxa.
Support je najbitnija stavka, pa nije samo support ako ti nešto ne radi, buduće nadogradnje, dorade su ti nebitne? Mislim neću uopće raspravljat oko toga kad ne kužiš u čemu support služi. Zato ni ne želim previše o tome. Neka svako kupuje sebi prema onome kaj je njemu bitno.
Spoji bluetooth slušalice pa vidi jel možeš kontrolirat glasnoću dok ti je hdmi-cec uključen.
Quote:
Ne znam kaj su izgubili ali netflix radi normalno na svim modelima koji imaju netflix. Od prvog dana. Osim ako nisi kupio box koji nema netflix. Dok se ne sjetiš koji je model do tad je sve rekla/kazala.
Quote:
Ovo se može desiti?? Pa ovo je za tužbu, moraju vratit pare čak i ako nije više u garanciji! Pa da se ovo desi, otišao bi im tamo i nabio im ga u guzicu. I onda ih još ovaj reklamira gore
Budalo lijepo sam ti rekao da ne reklamiram ništa, ne vrijedi s tobom uopće raspravljat drži sse ti žaomija za bolje nisi.
Intel_85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.02.2025., 21:13   #5128
Quote:
Ne znam kaj su izgubili ali netflix radi normalno na svim modelima koji imaju netflix. Od prvog dana. Osim ako nisi kupio box koji nema netflix. Dok se ne sjetiš koji je model do tad je sve rekla/kazala.
nisam se sjetio al sam isao guglat, evo tu tip govori o tom problemu, i kao workaround da se mobile app instalira i uziva u 480p kvaliteti

https://www.youtube.com/watch?v=QcXwm01a1MM

evo i reddit post iz tog vremena
https://www.reddit.com/r/techsupport...ool_m8s_pro_l/

doslovno preko noci je prestalo radit, isto je reklamiran (onda) kao netflix box i radio je na njemu do toga. ok nije pred 5 nego pred 7 godina tu sam falio. Bilo je jos par modela njihovih koji su istu sudbinu onda imali.

uglavnom od onda njih preskacem.
Old 13.02.2025., 00:28   #5129
Mecool iz tog doba uopce nije imao certificirane android uređaje pa tako ni netflix. I mogao si ga gledat samo kao SD kao na svakom drugom divljem android boxu bez Widevine L1 certifikata dok je tako radilo. Nitko ti nista nije ukinuo.
Intel_85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2025., 08:38   #5130
Quote:
Naravno da su gluposti. Xiaomi box ništa nije bolji niti od jednog drugog certificiranog android boxa.
Support je najbitnija stavka, pa nije samo support ako ti nešto ne radi, buduće nadogradnje, dorade su ti nebitne? Mislim neću uopće raspravljat oko toga kad ne kužiš u čemu support služi. Zato ni ne želim previše o tome. Neka svako kupuje sebi prema onome kaj je njemu bitno.
Spoji bluetooth slušalice pa vidi jel možeš kontrolirat glasnoću dok ti je hdmi-cec uključen.

Budalo lijepo sam ti rekao da ne reklamiram ništa, ne vrijedi s tobom uopće raspravljat drži sse ti žaomija za bolje nisi.
Nema potrebe za agresivom, nismo tu ni ti ni ja da reklamiramo pojedinog proizvođača. Ja pričam iz aspekta "average Joea" što je najbitnije, ti guraš neke svoje filozofije isto kao i pristaše Firesticka.

Nitko nije napisao da je Xiaomi bolji od drugih, upravo i zato je paralela sa VW koji isto tako nije ništa bolji od ostale jeftinije konkurencije (osim u zatucanim balkanskim tikvama) ali radi dobro, može se kupit maltene i na kiosku tiska i kao takav nekakav se nametnuo kao zlatni standard kojeg ja svima preporučim. Ja sebi bi vjerojatno sad, da moram, uzimao nešto drugo, nešto sa više memorije i više priključaka. Ali da mi treba uređaj oko kojeg neću razbijati glavu, podesit i da radi, Xiaomi je broj 1.

Nadogradnje su mi bitne na laptopu ili mobitelu. Od TV-a samo očekujem da radi dobro. Uopće mi ne smeta što mi Mi Box nije imao neke nadogradnje, jer trenutni SW gore radi dobro. Dapače, ne želim da mi te nadogradnje još nešto i polome usput. To je TV, koliko god on pametan bio, to je na kraju dana najobičniji TV. Oko njega želim zero maintenance, on mi je čisto razonoda, da mogu navečer prije spavanja u dva klika nešto pogledati. Da li Google TV na novom TV-u ima neke nove stvarčice koje mi se sviđaju? Ima. Da li bi to želio vidjeti i na Mi Boxu koji je sad u sobi? Dapače. Da li mi je to od ključne važnosti? Nipošto! Da li bi to uopće očekivao od uređaja iz 2018? Jedino što bi od njega očekivao je da je već u kanti za smeće 7 godina je puno za bilo koji "pametni" device u današnje vrijeme, taj je sebe već odavno otplatio i sve što se sad koristi je samo bonus.

Tako da ne, support nije nikako najbitnija stavka. Najbitnije su funkcije uređaja i da radi dobro, sve ostalo je sporedno. A meni rade apsolutno sve aplikacije koje mi trebaju i nema ništa više da mogu na novom Google TV-u a da ne mogu na starom dedi. To je najbitnije. Dapače, to je jedino bitno.

I nemoj meni pričati o supportu, s obzirom da sam software developer mislim da jako dobro znam što to je. Eno je nedavno Garmin napravio shi*tshow i brickao na tisuće satova sa nadogradnjom, uključujući i moj. Sad čitam i za svoj mobitel S22+ da su zadnje nadogradnje nekima uzrokovale infinity bootloop. O takvom supportu pričaš? Pa bolje da ne diraju NIŠTA dok radi kako treba, nego da ovako nešto naprave. I džabe što je Garmin brzo riješio problem, ja sam morao factory resetat uređaj, izgubit pola večeri za podešavanje i izgubio sam jedan dan aktivnosti i propustio neke challenge. Neka hvala, takav support ne želim, nek ne diraju ništa radije.
Old 13.02.2025., 08:41   #5131
Quote:
Mecool iz tog doba uopce nije imao certificirane android uređaje pa tako ni netflix. I mogao si ga gledat samo kao SD kao na svakom drugom divljem android boxu bez Widevine L1 certifikata dok je tako radilo. Nitko ti nista nije ukinuo.
Onda nije bilo netflix certified, radio je na atv uređajima. A ovi su spoffali atv os i prodavali kao netflix hd uređaje. Kad je netflix uveo stroze kontrole vise nisi mogao gledat, samo preko mobile appa u 480p. Vidis iz postova koje sam stavio da je radilo, i onda vise nije.

Ukinuli su mi mogucnost gledanja hd sadrzaja jer su bili preskrti licencirat os a prodavali su ko takve uređaje. Nisu bili jedini. Al eto njega sam imao pa sam ih zapamtio
Old 13.02.2025., 08:54   #5132
Puno je izrečeno pa ću samo konstatirati da HDMI-CEC tunkcionalnost i te kako ovisi o TV-u...dokaz? ISTI Žaomiještosamgakupio kupio stick, isti FW: na Panasonic TV-u su podržane brojčane tipke, na šest godina Hisense OLED-u nisu...
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2025., 09:59   #5133
Da se na to nadovezem, imam vivax tv, yamaha risiver i mibox 2 i probao sam sa cecom, svi su cec compatible, radilo bi par dana, pa bi se pobrkala konekcija pa bi se tv upalio, risiver ne, box da il neka kombinacija takva di nije radilo, pa gasi sve, nekad i iskopcaj iz struje, pa pali redosljedom itd.

Uglavnom islo mi na jetra pa sam uzeo logi harmony i preko njega slozio. Tako mi radi vec 4 godine.
Old 13.02.2025., 10:26   #5134
Quote:
Puno je izrečeno pa ću samo konstatirati da HDMI-CEC tunkcionalnost i te kako ovisi o TV-u...dokaz? ISTI Žaomiještosamgakupio kupio stick, isti FW: na Panasonic TV-u su podržane brojčane tipke, na šest godina Hisense OLED-u nisu...
Pa to sam ja i rekao, do TV-a je, ne do boxa ili verzije Androida. Meni na 15 godina starom Sony-u radi sve kako treba i nikad nije štucnuo. A Vivaxi i Hisensi hebiga, koliko para toliko muzike na nečemu se mora štedjeti. Vjerojatno ne koriste neke standarde kako bi trebalo.

Meni je na Sonyu radilo i sa Raspberry Pi 2, sa Minix Neo U9-H boxom a čak i sa Toshiba laptopu iz, pazi sad ovo, 2009 godine. To mi je bio prvi media box na faxu, laptop uštekan u TV i gore sam vrtio Windows Media Center. Čak se i TV palio/gasio sa laptopom, a kad bi ugasio TV, laptop bi otišao u sleep.

Nisam isprobao kako na mom TCL-u radi CEC (nisam imao potrebe za sada) ali tu bi čak i mogao očekivati neke probleme. Nećemo se lagati, to su jeftini TV-i i na nečemu moraju štedjeti. Možda imaju super panel i sve ali negdje se mora uštedjeti. Vivax uopće ne bi komentirao (NHF) dobro da ima CEC uopće.
Old 13.02.2025., 11:59   #5135
O kakvom vi to suportu pričate kod android bokseva
Suport kod istih koliko znam doslovce ne postoji, niti kod jednog od njih...čista nula, ogromna nula ili ti ga crna rupetina od suporta...
To je u pravilu nabadanje po istom, pa onda neki pokušaji ovog i onog, koji su vezani za android kao takav, ne za sami boks i nemaju nikakve veze sa suportom od strane proizvođača ili od zajednice za konkretni model uređaja...

suport nije slanje zakrpa i popravljanje neispravnih/poluispravnih uređaja, to je doslovce drek od uređaja taj i takav koji ima osiguran suport u vidu zakrpi na mjesečnoj ili nedo bog tjednoj/dnevnoj bazi...
To vam je šrot uređaj, ala one bušilice žnj klase s kojima odmah u startu dobijete 4 para rezervnih četkica gratis...to su u pravilu sranja s kojima nemreš izbušit ni sto rupa, jer eto svako malo treba mijenjat četkice

Pravi uređaj sa pravim suportom je enigma 2 box
E to se zove suport, ono kad imaš gotove liste kanala, koje samo uploadaš sa dva klika mišem sa PC-a na box, kad sa boxa imaš live streaming na mobitel i daljinac na istom...
Kad uredno možeš na mobu ili pc-u samo pokliktat po EPG-u i snimit kaj god ti padne na pamet na sami uređaj ili na recimo NAS ili bilo koji mrežni disk putem uređaja...
Kad si cijelu listu kanala urediš u editoru u roku keks iz zajebancije, i to ono posložiš 20000 kanala kak ti paše u roku keks, e to se zove community and support
Zanimljivo da nečeg takvog i to ni blizu nema po pitanju android bokseva, koliko znam niti jednog jedinog...

Drugi primjer....
Synology NAS, eto li ga imam DS412+ što je uređaj iz pa hmm tamo negdi 2011/12
Gle vraga čudo besprijekorno radi i dan danas nakon debelo preko 10 godina rada 24/7...
stiglo sa DSM-om 4.1 (to je OS samog NAS-a) kojeg sam odmah digao na DSM 5 i dalje sam na DSM-u 5 i to iako već odavno postoji i DSM 6...
Zakaj nisam na šestici, pa zato kaj taj 5 radi odlično već godinama, jednostavan mi je za bilo kakvo podešavanje, nikad nikakvih sranja, sve funkcionira i sve mi radi
Čemu drkat i prčkat po nečem kaj funkcionira, ono možda se i prebacim na DSM 6 jer sad već polako nestaju neke aplikacije na verziji 5, al tek kad prvo uzmem novi NAS koji od starta ide na DSM 7 i kad prvo podesim njega i prebacim sve bitne podatke na njega...
The Best F1 Driver is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2025., 14:41   #5136
Quote:
Nema potrebe za agresivom, nismo tu ni ti ni ja da reklamiramo pojedinog proizvođača. Ja pričam iz aspekta "average Joea" što je najbitnije, ti guraš neke svoje filozofije isto kao i pristaše Firesticka.

Nitko nije napisao da je Xiaomi bolji od drugih, upravo i zato je paralela sa VW koji isto tako nije ništa bolji od ostale jeftinije konkurencije (osim u zatucanim balkanskim tikvama) ali radi dobro, može se kupit maltene i na kiosku tiska i kao takav nekakav se nametnuo kao zlatni standard kojeg ja svima preporučim. Ja sebi bi vjerojatno sad, da moram, uzimao nešto drugo, nešto sa više memorije i više priključaka. Ali da mi treba uređaj oko kojeg neću razbijati glavu, podesit i da radi, Xiaomi je broj 1.

Nadogradnje su mi bitne na laptopu ili mobitelu. Od TV-a samo očekujem da radi dobro. Uopće mi ne smeta što mi Mi Box nije imao neke nadogradnje, jer trenutni SW gore radi dobro. Dapače, ne želim da mi te nadogradnje još nešto i polome usput. To je TV, koliko god on pametan bio, to je na kraju dana najobičniji TV. Oko njega želim zero maintenance, on mi je čisto razonoda, da mogu navečer prije spavanja u dva klika nešto pogledati. Da li Google TV na novom TV-u ima neke nove stvarčice koje mi se sviđaju? Ima. Da li bi to želio vidjeti i na Mi Boxu koji je sad u sobi? Dapače. Da li mi je to od ključne važnosti? Nipošto! Da li bi to uopće očekivao od uređaja iz 2018? Jedino što bi od njega očekivao je da je već u kanti za smeće 7 godina je puno za bilo koji "pametni" device u današnje vrijeme, taj je sebe već odavno otplatio i sve što se sad koristi je samo bonus.

Tako da ne, support nije nikako najbitnija stavka. Najbitnije su funkcije uređaja i da radi dobro, sve ostalo je sporedno. A meni rade apsolutno sve aplikacije koje mi trebaju i nema ništa više da mogu na novom Google TV-u a da ne mogu na starom dedi. To je najbitnije. Dapače, to je jedino bitno.

I nemoj meni pričati o supportu, s obzirom da sam software developer mislim da jako dobro znam što to je. Eno je nedavno Garmin napravio shi*tshow i brickao na tisuće satova sa nadogradnjom, uključujući i moj. Sad čitam i za svoj mobitel S22+ da su zadnje nadogradnje nekima uzrokovale infinity bootloop. O takvom supportu pričaš? Pa bolje da ne diraju NIŠTA dok radi kako treba, nego da ovako nešto naprave. I džabe što je Garmin brzo riješio problem, ja sam morao factory resetat uređaj, izgubit pola večeri za podešavanje i izgubio sam jedan dan aktivnosti i propustio neke challenge. Neka hvala, takav support ne želim, nek ne diraju ništa radije.
Uopće ne me ne zanima tvoj stavi mišljenje jer nemaš dume o tome a lupetaš takve gluposti u plahatam teksta da me nakon 2 rečenice odmah peče za oči. Drž se onog bazena u kojem znaš plivat ostalo prepusti nama kojie nešto znamo.

Quote:
Onda nije bilo netflix certified, radio je na atv uređajima. A ovi su spoffali atv os i prodavali kao netflix hd uređaje. Kad je netflix uveo stroze kontrole vise nisi mogao gledat, samo preko mobile appa u 480p. Vidis iz postova koje sam stavio da je radilo, i onda vise nije.

Ukinuli su mi mogucnost gledanja hd sadrzaja jer su bili preskrti licencirat os a prodavali su ko takve uređaje. Nisu bili jedini. Al eto njega sam imao pa sam ih zapamtio
Upravo zbog toga je netflix tome stao na kraj. Ne možeš imat netflix ako nemaš certificiran android uređaj. Sad ako želiš da ti sve normalno radi sve mora biti legit i pola tih divljih boxeva je postalo certificirani android uređaji. Samo ostaje opcija hoćeš sa netflixom ili bez.

Quote:
Da punog gluposti ali ne znam koje je sad pitanje? Ja imam panasonic tv i box pa ne znam više šta pitaš šta ne radi ili šta radi?
Quote:
The Best F1 Driver kaže: Pogledaj post
O kakvom vi to suportu pričate kod android bokseva
Suport kod istih koliko znam doslovce ne postoji, niti kod jednog od njih...čista nula, ogromna nula ili ti ga crna rupetina od suporta...
To je u pravilu nabadanje po istom, pa onda neki pokušaji ovog i onog, koji su vezani za android kao takav, ne za sami boks i nemaju nikakve veze sa suportom od strane proizvođača ili od zajednice za konkretni model uređaja...

suport nije slanje zakrpa i popravljanje neispravnih/poluispravnih uređaja, to je doslovce drek od uređaja taj i takav koji ima osiguran suport u vidu zakrpi na mjesečnoj ili nedo bog tjednoj/dnevnoj bazi...
To vam je šrot uređaj, ala one bušilice žnj klase s kojima odmah u startu dobijete 4 para rezervnih četkica gratis...to su u pravilu sranja s kojima nemreš izbušit ni sto rupa, jer eto svako malo treba mijenjat četkice

Pravi uređaj sa pravim suportom je enigma 2 box
E to se zove suport, ono kad imaš gotove liste kanala, koje samo uploadaš sa dva klika mišem sa PC-a na box, kad sa boxa imaš live streaming na mobitel i daljinac na istom...
Kad uredno možeš na mobu ili pc-u samo pokliktat po EPG-u i snimit kaj god ti padne na pamet na sami uređaj ili na recimo NAS ili bilo koji mrežni disk putem uređaja...
Kad si cijelu listu kanala urediš u editoru u roku keks iz zajebancije, i to ono posložiš 20000 kanala kak ti paše u roku keks, e to se zove community and support
Zanimljivo da nečeg takvog i to ni blizu nema po pitanju android bokseva, koliko znam niti jednog jedinog...

Drugi primjer....
Synology NAS, eto li ga imam DS412+ što je uređaj iz pa hmm tamo negdi 2011/12
Gle vraga čudo besprijekorno radi i dan danas nakon debelo preko 10 godina rada 24/7...
stiglo sa DSM-om 4.1 (to je OS samog NAS-a) kojeg sam odmah digao na DSM 5 i dalje sam na DSM-u 5 i to iako već odavno postoji i DSM 6...
Zakaj nisam na šestici, pa zato kaj taj 5 radi odlično već godinama, jednostavan mi je za bilo kakvo podešavanje, nikad nikakvih sranja, sve funkcionira i sve mi radi
Čemu drkat i prčkat po nečem kaj funkcionira, ono možda se i prebacim na DSM 6 jer sad već polako nestaju neke aplikacije na verziji 5, al tek kad prvo uzmem novi NAS koji od starta ide na DSM 7 i kad prvo podesim njega i prebacim sve bitne podatke na njega...
Imao si mecool ili lupetaš bezveze kao i ostali? Imam i ja synology iz 2013 pa još dan danas dobivam update ali to nema veze nikakve veze sa boxevima. Ako kod boxa imaš support to je velika stvar budući da kod drugih ne postoji. Mecool ima kakav takav, postoji fb grupa, dostupni su firmware i izdaju nove nadogradnje androida. Nema ih puno ali ih ima.

Ako ti hoćeš i dalje na boxu imat android 9/10 i te bi je to super udri ja ne želim, ja želim imat puni potencijal boxa i njegovih mogućnosti.
Intel_85 is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 13.02.2025., 15:42   #5137
Mislio sam te prijaviti ali vidim da je mod bio brži. Jedini koji lupeta gluposti bez ikakvih činjenica i koji nema pojma o tematici ovdje si ti, ja sam za tebe magistar znanosti pa se suzdrži vrijeđanja i pametuj negdje drugdje. Ako ti plivaš u bazenu, ja sam za tebe u oceanu a tvoji stavovi isto tako ne zanimaju mene, a vjerujem ni nikog drugog ovdje. Boriš se sa vjetrenjačama.

Ako ćeš predlagati bolje boxeve tu sa KONKRETNIM ČINJENICAMA KOJI SU BITNI AVERAGE JOE-u, slobodno. Ako ne niti ne tipkaj više jer tipkaš samo gluposti koje nikog ne zanimaju. Predložio si box koji, wow zamisli, ima tipke. Ja sam te odmah poklopio s činjenicom da se isti ne prodaje kod nas, a drugi forumaš sa činjenicom da je imao loša iskustva. A ti odmah agresivno i sa vrijeđanjem počeo lupetati o nekakvom supportu za je*eni TV koji zanima možda 5% ljudi.
Old 13.02.2025., 18:09   #5138
Quote:
Nisam isprobao kako na mom TCL-u radi CEC (nisam imao potrebe za sada) ali tu bi čak i mogao očekivati neke probleme.
Na TCL C805 radi samo ok, strelice i back. Preselim X96air na stariji Samsung i .....
Rade i brojke, home, menu, tools, pause, play, stop i audio.
Za posljednje dvije nema tipki na box daljincu.
negativna nula is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2025., 19:37   #5139
Quote:

a mogao si zbilja korisnije provesti vrijeme, npr odigrati partiju šaha sa golubom
Mauna Loa is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.02.2025., 22:01   #5140
Quote:
Imao si mecool ili lupetaš bezveze kao i ostali? Imam i ja synology iz 2013 pa još dan danas dobivam update ali to nema veze nikakve veze sa boxevima. Ako kod boxa imaš support to je velika stvar budući da kod drugih ne postoji. Mecool ima kakav takav, postoji fb grupa, dostupni su firmware i izdaju nove nadogradnje androida. Nema ih puno ali ih ima.

Ako ti hoćeš i dalje na boxu imat android 9/10 i te bi je to super udri ja ne želim, ja želim imat puni potencijal boxa i njegovih mogućnosti.
Imao sam nekoliko kineza, kaj ja više znam koje...
Da bilo bi zgodno da se dobije novija verzija androida, no još zgodnije bi bilo da se bar dobije ona verzija koja se reklamira i koju su kupio
Kod mojeg kineza koji je radio odlično nije bilo updatea, al nije bilo ni pravog androida naime gore je bio neki android 7.x, a lažno se prikazivao kao android 9
očekivat neku spektakularnu podršku i to dugogodišnju od bilo kojeg boxa koji košta manje od 100 eura je realno smješno, možda i dobiješ nekaj no to bu sve manje-više ništ bog zna kaj...
A kaj je najgore često se kod takvih znalo desit da eto radi sasvim ok kad stigne sa kaj ja znam androidom 7.2, onda kad napraviš update na novu devetku eto ti sranja, sad pol toga više ne radi i problem se vratit natrag na staru ispravnu verziju, a nakon tog prvog upgradea i hrpe problema sljedećeg ispravljanja bugova više nema...ne pričam o tvojem famoznom meocoolu nego općenito o kinezima s kojima sam imal posla, nemam pojma kak se zovu jer je ionak manje više nebitno...

A ono ajmo bit realni, kaj možeš očekivat od boxa koji ti dođe doma dakle skup sa poštarinom za u ono doba (kad sam ja kupio tog kineza) nekih 20-25 eura...
uz to očkivat još i nekakvu podršku i to kvalitetnu i u nedogled, je kak da ne...
Kod synologya ju dobiješ jer ju realno i platiš, ono kvragu pa taj svaki uređaj je nekaj tipa cca 500-000 eura, pa je onda realno za očekivat relativno redovit update softwarea i dugogodišnju podršku...
na kraju krajeva Synology kao takav se i kupuje prvenstveno zbog OS-a, više zbog toga nego zbog samog uređaja...
The Best F1 Driver is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:05.