Natrag   Forum.hr > Društvo > Povijest > Vojna povijest i tehnologija

Vojna povijest i tehnologija Od praćke do ratova zvijezda.

Pogledaj rezultate ankete: Potencijalni budući tenk u HKoV?
M1A2 Abrams 37 19.89%
Leopard 2 A5/A6/A7 80 43.01%
Leclerc 21 11.29%
K2 Black Panther 48 25.81%
Glasovatelji: 186. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.02.2025., 10:56   #5161
Slozit ce im kurac a ne primirje.
bobo micek is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2025., 11:55   #5162
Quote:
Maxim84 kaže: Pogledaj post
pa sad će im Trump složit primirje, nema im ni smisla radit one pločice ispod prekidača na ukrajinskom jeziku
Zamrznuli bude stanje na bojištu sa tim primirjem putin bude zalizao rane složio opet opremu i za 4g krenuo ponovno na Ukrajinu
Davorček is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2025., 14:10   #5163
Quote:
Davorček kaže: Pogledaj post
Zamrznuli bude stanje na bojištu sa tim primirjem putin bude zalizao rane složio opet opremu i za 4g krenuo ponovno na Ukrajinu
Ma da, a super mame iz rusije će rodit i odgojit 500 000 novih vojnika u te 4 godine...

Na izdisaju su sa opremom i sa vojskom...

Gangster iz mar-a-Laga im je zadnja šansa... ko zna sa čime su tog ljigavca sve potkupili....
Sritan.. is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2025., 14:22   #5164
Quote:
Sritan.. kaže: Pogledaj post
Ma da, a super mame iz rusije će rodit i odgojit 500 000 novih vojnika u te 4 godine...

Gangster iz mar-a-Laga im je zadnja šansa... ko zna sa čime su tog ljigavca sve potkupili....
Zemlja od 130M stanovnika ne može za dobru plaću naći 500K budućih vojnika?
Njima ljudstvo nije problem, gledamo to već tri godine. Oprema je na izdisaju. U četiri godine mogu se oporaviti ako nastave ovako, što se tiče opreme.
Taman kad će mi dobiti svoje tenkove i himarse.

Mi tek krenemo vježbati a oni s ovim ratnim iskustvom imaju profi vojsku na veličini današnje ukrajinske (za napad, ne za obranu). Plus rezerva.
Old 22.02.2025., 14:33   #5165
Quote:
Graham kaže: Pogledaj post
Zemlja od 130M stanovnika ne može za dobru plaću naći 500K budućih vojnika?
Njima ljudstvo nije problem, gledamo to već tri godine. Oprema je na izdisaju. U četiri godine mogu se oporaviti ako nastave ovako, što se tiče opreme.
Taman kad će mi dobiti svoje tenkove i himarse.

Mi krenemo vježbati s oni s ovim ratnim iskustvom imaju profi vojsku na veličini današnje ukrajinske (za napad, ne za obranu)
rusija doźivljava demografski slom, pokupili su sav škart iz zatvora, pokupili su sav škart iz svake svjetske vukojebine kojeg su se mogli dokopati... troše gladuše iz koreje...

Lovu koju troše na trenutnu zločinačku okupaciju Ukrajine ne troše na normalne državne stvari...

Naoružanje im pirodaju velesile poput irana i sjeverne koreje, tenkovi, bov-ovi i oprema su im sve starijeg godišta...

Ma sve će oni to nadoknadit u 4 godine... ma šta je 10-ak tisuća tenkova, oklopnih transportera,topničkih sustava za jednu super-duper zemlju poput rusije...
Sritan.. is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2025., 17:02   #5166
Quote:

Ja sam ti mišljenja da zbog gangstera članak 5 trenutno ne vrijedi ni papira na kojemu je napisan.

Rusima ne treba 500k vojnika da za 3-5 godina idu i u praksi to potvrdit izletom u Estoniju radi zaštite kulture i baletne baštine, i provjere koliko je EU zainteresirana za očuvanje zajedničke valute i tržišta.

A nakon toga je game over.
Ferrando is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2025., 17:20   #5167
Na istocnim granicama Europa se treba ukopati. Napraviti bedem. Treba i napraviti procjenu, da li je ovo politicko razbojnistvo koje prakticira Trump i njegova banda sad mainstream u politici ili ce se kad kraj mandata ili biologija odrade svoje, sve vratiti makar u okvire di se pretvaramo da smo pristojni i fini. Smece ucjenjuje naciju koja grca u krvi.. pa koji level pakla moras zaraditi kad si takvo smece?!
U svakom slucaju, moramo raditi brzo, moramo presjeci veze na koje smo navikli, za koje smo mislili da su sigurne, NATO vise kao i da ne postoji. Europa treba mijenjati dosta toga.. trebati ce naci modalitete koji ce nas ujediniti a to ce biti najtezi dio. Preciznije, nisam siguran da smo to u stanju. Narandzasti ima nekoliko kukavicjih jaja posadjenih u EU i ako osjeti da ne ide po njegovim planovima, aktivirati ce ih. Hrvatska jedino sto moze to je naoruzati se do zuba i naci saveznike u susjedstvu. Slovenija se podrazumjeva a za dalje, ne znam. Talijanka je bila gadna ali sad je ok. Turci? Prevrtljivi. Na koga bi se mogli uistinu osloniti ako vrag dodje po svoje? Bojim se kao i 91. Na sebe i emigraciju.
Old 22.02.2025., 17:29   #5168
Quote:
zvonimir kaže: Pogledaj post
Na istocnim granicama Europa se treba ukopati. Napraviti bedem. Treba i napraviti procjenu, da li je ovo politicko razbojnistvo koje prakticira Trump i njegova banda sad mainstream u politici ili ce se kad kraj mandata ili biologija odrade svoje, sve vratiti makar u okvire di se pretvaramo da smo pristojni i fini. Smece ucjenjuje naciju koja grca u krvi.. pa koji level pakla moras zaraditi kad si takvo smece?!
U svakom slucaju, moramo raditi brzo, moramo presjeci veze na koje smo navikli, za koje smo mislili da su sigurne, NATO vise kao i da ne postoji. Europa treba mijenjati dosta toga.. trebati ce naci modalitete koji ce nas ujediniti a to ce biti najtezi dio. Preciznije, nisam siguran da smo to u stanju. Narandzasti ima nekoliko kukavicjih jaja posadjenih u EU i ako osjeti da ne ide po njegovim planovima, aktivirati ce ih. Hrvatska jedino sto moze to je naoruzati se do zuba i naci saveznike u susjedstvu. Slovenija se podrazumjeva a za dalje, ne znam. Talijanka je bila gadna ali sad je ok. Turci? Prevrtljivi. Na koga bi se mogli uistinu osloniti ako vrag dodje po svoje? Bojim se kao i 91. Na sebe i emigraciju.
Sutrasnji izbori u Njemackoj bi mogli biti prekretnica, nadajmo se najboljem.
Za nas se bojim da smo jako letargicni, ponasamo se kao da imamo vremena na bacanje, a od ugovora nigdje nista, sve cemo "nadokupiti kasnije"...

Sto se tice prijatelja, Njemacka, Italija, Turska su glavne s kojima bih radio. Iako jesu svakakvi, Turska ipak ima interes u stabilnosti Kosova/BiH, Talijani se jako vezu s njima.
izumo is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2025., 17:39   #5169
Quote:
izumo kaže: Pogledaj post
Sutrasnji izbori u Njemackoj bi mogli biti prekretnica, nadajmo se najboljem.
Za nas se bojim da smo jako letargicni, ponasamo se kao da imamo vremena na bacanje, a od ugovora nigdje nista, sve cemo "nadokupiti kasnije"...

Sto se tice prijatelja, Njemacka, Italija, Turska su glavne s kojima bih radio. Iako jesu svakakvi, Turska ipak ima interes u stabilnosti Kosova/BiH, Talijani se jako vezu s njima.
Kome se tamo uopce nadamo? Vidim da Adf ima potporu Muska znaci oni ne. Bas sam se iskljucio od Njemaca.. kao i oni sami od sebe, cini mi se.
Old 22.02.2025., 17:44   #5170
Quote:
Kome se tamo uopce nadamo? Vidim da Adf ima potporu Muska znaci oni ne. Bas sam se iskljucio od Njemaca.. kao i oni sami od sebe, cini mi se.
Mislim da je u Njemackoj situacija takva da drzimo gace i nadamo se bilo kome osim AFD
izumo is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2025., 17:47   #5171
Quote:
Kome se tamo uopce nadamo? Vidim da AfD ima potporu Muska znaci oni ne. Bas sam se iskljucio od Njemaca.. kao i oni sami od sebe, cini mi se.
AfDu lagano pala popularnost od kada ih Musk podržava
Old 22.02.2025., 17:56   #5172
bome..i forum je uvatila panika
Odgovori s citatom
Old 22.02.2025., 20:26   #5173
Quote:
Ferrando kaže: Pogledaj post
Ja sam ti mišljenja da zbog gangstera članak 5 trenutno ne vrijedi ni papira na kojemu je napisan.

Rusima ne treba 500k vojnika da za 3-5 godina idu i u praksi to potvrdit izletom u Estoniju radi zaštite kulture i baletne baštine, i provjere koliko je EU zainteresirana za očuvanje zajedničke valute i tržišta.

A nakon toga je game over.
Mene brine kad stane sranje u Ukrajini, i rusi uz pomoć narančastog gadljivca uspiju zadržat ukradeno, da ne krenu rovarit na kosovu i bosni...
Sritan.. is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2025., 21:05   #5174
Citao sam neke analiticare da rusija sad ne smije stati sa ratom jer ce im se ekonomija srusit uprotivnom posto trose velik dio BDPa na vojsku.
deepbluesea is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2025., 21:15   #5175
Quote:
Mene brine kad stane sranje u Ukrajini, i rusi uz pomoć narančastog gadljivca uspiju zadržat ukradeno, da ne krenu rovarit na kosovu i bosni...
Ljudi, pogotovo ljubitelji vrlog predsjednika, nisu ni svjesni koliko su nam Rusi blizu. Pa prakticki smo okruzeni njima padne li Ukrajina. Madjarska, Srbija, RS, Crna gora mi nije 100 posto stabilna itd. Ne pise nam se dobro sa Tumpkom na vlasti u SAD.
deepbluesea is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 22:18   #5176
Quote:
deepbluesea kaže: Pogledaj post
Ljudi, pogotovo ljubitelji vrlog predsjednika, nisu ni svjesni koliko su nam Rusi blizu. Pa prakticki smo okruzeni njima padne li Ukrajina. Madjarska, Srbija, RS, Crna gora mi nije 100 posto stabilna itd. Ne pise nam se dobro sa Tumpkom na vlasti u SAD.
Mađarska samo čeka trenutak, mirovnu "konfrenciju" nakon što bi Rusi porazili Ukrainu. Tada bi i oni postavili svoj zahtjev za svojim zemljama koje su im oduzete nakon 1918-e a danas su dijelom zapadne Ukraine. Rusi bi ih podržali u tome. Sjećam s enekih izjava dok ih je preletio onaj dron/bezposadna letjelica. Izjave njohovih dužnosnika su ble nešto u stilu kako se oni neće miješati u taj sukob niti će djelovati protiv letjelica bilo koje strane itd...
Orban je javno prigovarao ukrainskoj vlasti kako ne smije mobilizirati etničke mađare, nacionalnu manjunu u Ukraini, a poručivao je i Rusima kako ne trebaju gađati područje naseljena Mađarima itd...
Soovls is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 23:03   #5177
Quote:
Soovls kaže: Pogledaj post
Mađarska samo čeka trenutak, mirovnu "konfrenciju" nakon što bi Rusi porazili Ukrainu. Tada bi i oni postavili svoj zahtjev za svojim zemljama koje su im oduzete nakon 1918-e a danas su dijelom zapadne Ukraine. Rusi bi ih podržali u tome. Sjećam s enekih izjava dok ih je preletio onaj dron/bezposadna letjelica. Izjave njohovih dužnosnika su ble nešto u stilu kako se oni neće miješati u taj sukob niti će djelovati protiv letjelica bilo koje strane itd...
Orban je javno prigovarao ukrainskoj vlasti kako ne smije mobilizirati etničke mađare, nacionalnu manjunu u Ukraini, a poručivao je i Rusima kako ne trebaju gađati područje naseljena Mađarima itd...
Ako nista, moglo bi nam se posreciti s Merz-om koji ce izgledno biti kancelar Njemacke, iz njegovih prica izgleda da je dosta odlucan u "osnazavanju" Europe, nadam se da to zna i provesti u djelo. Ako pricamo o strateskim partnerima, oni su jasan odabir...
izumo is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 23:18   #5178
Dinamika je prebrza za RH.Prepoznajemo malo što, a kamoli što na vrijeme.
Isporučiti odgovarajuću reakciju za bećarce je ipak prezahtjevan posao.
Radeći sve iz slabosti, kao kupnja turskih brodova recimo, stavljamo geopolitičku sigurnost u drugi plan u odnosu na mizernu uštedu u novcu..
Me se Moi ofHorSe..
Old 23.02.2025., 23:42   #5179
Quote:
izumo kaže: Pogledaj post
Ako nista, moglo bi nam se posreciti s Merz-om koji ce izgledno biti kancelar Njemacke, iz njegovih prica izgleda da je dosta odlucan u "osnazavanju" Europe, nadam se da to zna i provesti u djelo. Ako pricamo o strateskim partnerima, oni su jasan odabir...
Krasnov ne zna da CDU nije AfD.

https://x.com/EastEndJoe/status/1893...678205/photo/1
Ferrando is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 23:57   #5180
Quote:
Ferrando kaže: Pogledaj post
Lik o sebi govori u trecem licu. Vele da je to jedno od obiljezja psihopata. Kod njega doduse, benignije.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:12.