Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.11.2012., 10:31   #501
ja sam htjela platiti studenta, preko sca, ali su mi rekli da ne mogu (ne znam zašto), da sklopimo ugovor o djelu i tako ga platim
možda da pitate u gradskom uredu za gospodarstvo, obrtničku komoru ili knjigovođu?
zlocka is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2012., 16:41   #502
Quote:
zlocka kaže: Pogledaj post
ja sam htjela platiti studenta, preko sca, ali su mi rekli da ne mogu (ne znam zašto), da sklopimo ugovor o djelu i tako ga platim
možda da pitate u gradskom uredu za gospodarstvo, obrtničku komoru ili knjigovođu?
Slala sam pitanja ovakvog tipa Obrtničkoj..nitko ništa ne odgovara...
Ima li tko iz ove branše da nam odgovoriiiiiii?

p.s-zašto nisi pitala ZAŠTO NE MOGU STUDENTA kada su ti rekli ne..?
winnerica8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2012., 17:27   #503
Quote:
winnerica8 kaže: Pogledaj post
Slala sam pitanja ovakvog tipa Obrtničkoj..nitko ništa ne odgovara...
Ima li tko iz ove branše da nam odgovoriiiiiii?

p.s-zašto nisi pitala ZAŠTO NE MOGU STUDENTA kada su ti rekli ne..?
NAŠLA, u vezi studenata:

http://www.legalis.hr/forum/showthre...denata-u-obrtu

winnerica8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.11.2012., 13:34   #504
Imam jedno malo neobično ptanje u vezi obrta ali možda je neko imao sličnu situaciju.
Dakle, da li je moguće postaviti kiosk u svoje dvorište i onda taj prostor iskoristiti kao prodajni prostor i malo skladište.Kiosk bi bio u u mom dvorištu ispred kuće i tako neplaćam placovinu ili neki porez općini za najam općinskog prostora.

Da li takav kiosk mora imati nešto posebno od papira ili atesta?
Ne i bilo ništa vezano za pripremu i prodaju hrane i pića tako da mi dozvole za tako nešto ne trebaju.

Ako je kiosk na općinskoj zemlji znam da se općini mjesečno plaća neka vrsta najma.
Također kako Državni inspektorat gleda na tako nešto u vezi kioska?
dragec84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2012., 11:40   #505
OBRTNICI - usavršavanja, poticaji, (ne)prilike

Pokušajmo na jednom mjestu razmijeniti informacije bitne za svakodnevni rad obrtnika.
Evo nešto što bi moglo zanimati različite struke - možete se prijaviti za sudjelovanje u besplatnim projektima mobilnosti. Popis je poduži pa više pogledajte na stranici Udruženja obrtnika grada Zagreba: http://www.obrtnici-zagreb.hr/?task=group&gid=1&aid=513
Time4Me is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2012., 10:47   #506
Thumbs up Poticaji za energetsku učinkovitost i OIE

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovit objavio je 9 natječaja vrijednih 84,5 milijuna kuna za sufinanciranje projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

I obrtnici mogu dobiti novac pa vadite svoje projekte iz ladica!

http://www.fzoeu.hr/hrv/index.asp?s=natjecajifzoeu
Time4Me is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2013., 13:24   #507
imam zavrsenu srednju skolu instalater centralnog grijanja nemam majstorski ispit do sadasam radio sve poslove po njemackoj kao sto su keramika,moleraja,uredivanje interijera,vodoinstalaterske poslove,fasade,laminati,lakiranje,itd itd svestran sam i sve mi ide od ruke planiram otvoriti nekakav obrt kucni majstor hitne intervencije di bi nekako sve te poslove strpao u isti kos pa me zanima mogu li posto nemam majstorski ispit i nemam bas nekog staza jer sam radio na crnjaka u njemackoj otvoriti obrt kakve su mi mogucnosti sta je s programom samozaposljavanja molim vas za neke pouzdane informacije i vasa iskustva hvalaaaa
limunkoljutic is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2013., 13:40   #508
obrti za koje je potreban majstorski ispit

http://www.okz.hr/?task=group&gid=72

Quote:
OBRTI-ZANIMANJA ZA KOJA JE POTREBNO PORED OPĆIH UVJETA POLOŽITI I MAJSTORSKI ISPIT:

ALATNIČAR
AUTOELEKTRIČAR
AUTOMEHANIČAR AUTOSERVISER
BRAVAR
DIMNJAČAR
ELEKTROINSTALATER
ELEKTROMEHANIČAR
FRIZER
GRADITELJ BRODOVA
KEMIJSKI ČISTAČ
KLESAR
KOTLAR
KROJAČ MUŠKE ODJEĆE
KROJAČ ŽENSKE ODJEĆE
KROVOPOKRIVAČ
KRZNAR
KUHAR
MESAR
NATKONOBAR
OBUĆAR
OČNI OPTIČAR
ORTOPEDSKI OBUĆAR
PEDIKER PLINOINSTALATER
PRECIZNI MEHANIČAR
PUŠKAR
SLASTIČAR
STAKLAR
STOLAR
STROJOBRAVAR
TESAR
TRGOVAC
VODOINSTALATER I INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE
ZIDAR
ZLATAR
pa još o ostalim zanimanjima

http://www.koprivnicki-poduzetnik.hr...a.html?start=3
zlocka is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2013., 20:08   #509
Obrtnicu, ključni dokument za slobodne i vezane obrte izdaje Gradski ured za gospodarstvo pa evo što se traži http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=1746 .
Naravno, i u drugim je gradovima u Hrvatskoj isto kao i u Zagrebu.
Time4Me is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2013., 14:57   #510
Thumbs up

Pozdrav svima, listala sam i listala po forumu, ali obzirom da ima 50 stranica, a ja sam usred izrade necega, pokusat cu linijom manjeg otpora... ne zamjerite.

Dakle, htjela bih prodavati svoje rucne radove, nema ih puno, radim kad mi dode, ali recimo da sam sasvim slucajno dobila par narudžbica. I sad, htjela bih kad vsladam sve kaj me zanima, pokrenuti online biznis, a da nije primjerice prodaja na etsy-u jer iskreno ne znam tko bi bio toliko lud da kupuje unikatnu kapu za recimo 150 kn, i onda jos toliko (pa i vise) za troskove postarine.

Gledala sam par puta neke domace stranice koje se bave prodajom istog, ali vidim da bas i nema ekipe koja se ukljucuje, kao ni posjetitelja osim onih koji i sami prodaju.

Prodaja putem facebook profila nije iskljucena, ali obzirom na fiskalizaciju i ine novitete ne bih si htjela priuštiti kaznu od nekoliko tisucica (ili koliko vec).

Pa me zanima, da li mi je nabolje otvoriti obrt (kao slobodna djelatnost koliko sam vidjela) ili postoji nacin registriranja djelatnosti koja je jos prilagodenija ovom tipu trgovine? Moja zarad sigurno ne bi presisala onih 80.000 kn zarade koji su oslobodeni PDV-a... (hm, samo ne znam kako se to zbraja ili ne zbraja s placom od regularnog posla...)

Fakat vise ne znam di da pogledam kaj bi bilo dobro za mene i taj mali biznis...
Pa vas molim pomoc (ili neki suvisli link osim hitro.hr)

Hvala
mućak is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2013., 08:53   #511
obrt je ok, samo su nešto postrožili, trebat će ti neki mtu za to (to sam čula opd kolegice jer je isto htjela otvoriti za izradu nakita). probaj se raspitati u uredu za gospodarstvo. odeš tam i neki dežurni referent će ti sve objasniti.
više nije 80 000kn granica, mislim da je sada 250 000 za obavezan ulazak u sustav pdva.
zlocka is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2013., 13:44   #512
je bih htjela u svojoj kuci otvoriti trgovinu mjesovite robe. to je na selu i nema niti jednog ducana, neplacam najam, ja bih sama radila, pa mislim da bi to islo. imam zavrsenu ekonomsku skolu paislim da bih mogla otvoriti na svoje ime ali problem je u tome sto neznam koje sve papire trebam skupiti, dali moram imati gradjevinsku, lokacisku i to sve za kucu i prostor. sto se tice wc-a on je odma uz prostor i imam vrata koja vode tocno iz poslovnog u wc pa pretpostavljam da je to dobro. molim vas pomozite ako ista znate o ovome dobro ce doci. hvala
maryann2311 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2013., 12:43   #513
hej društvo...
vidim vas dosta koji bi htjeli otvoriti nešto svoje...
i ja sam medju vama..s obzirom da rintam po cjeli dan na ugovore o djelu,
znaci nemam ni radni staz nit ista i tako vec godinu dana a za sitnu lovu (dovoljno za platit stan) ozbiljno razmisljam o samostalnoj djelatnosti.
naime po struci sam prvostupnik fizioterapije i htjela bih otvoriti nesto svoje tipa fizikalna za djecu s posebnim potrebama...
citam o otvaranju tvrtke za 10 kn o subvencijama sa zavoda za zaposljavanje itd..ali mi se sad od silnih informacija sve pomjesalo...
zanima me dali netko zna nesto vise o svemu tome?
i na koji nacin bi funkcioniralo to sve kad bi ja otvorila (mogu li sebe prijaviti kao radnika i kako se onda ta placa meni isplacuje ako je to moja tvrtka,koji su daljni izdaci u poslovanju i koji je nacin zaposljavanja novih radnika i isplate placa njima)....?
molim vas pomazite!
vragolasti is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2013., 12:50   #514
Fizikalna terapija je zanimljiva i mislim da onda otvaraš d.o.o a ne obrt
Trebaš na burzi napisati poslovni plan i vidjeti hoće li ti se sredstva odobriti.
Čuo sam da sve što ima veze sa proizvodnjom, izvozom ali i zdravstvom dobija potvrdu da mogu krenuti.U tvom slučaju bi poticaj trebao biti oko 23000 kuna i to ide za doprinose i trošak otvaranja.
Kako ja gledam stvari oko obrta onda taj dio za d.o.o neznam pa najbolje da još neko od forumaša napiše svoje mišljenje.

Za zapošljavanje novih radnika mislim da nemožeš dobiti poticaj ako dobiješ poticaj za samozapošljavanje.Tek nakon godinu dana se opet može dobiti poticaj.
dragec84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2013., 19:45   #515
oko plaća i isplata pitaj računovođu. mislim da će ti trebati minimalni tehnički uvjeti. gdje misliš raditi? privatni prostor ili neki najam?
zlocka is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2013., 20:41   #516
Dragec-da ft je jako zanimljiva i jako neprofitabilna ukoliko nemas nesto svoje jer ce posao nac nikad pa ni tad :@ hvala na info,ovo koliki je poticaj znam al u ostatku sam pogubljena.. Zlocka-najam..nazalost.. S obzirom da zivim u unajmljenom tak da nemam prostor.. :-(
vragolasti is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2013., 23:14   #517
prvo nabavi računovođu pa će ti objasniti osnove. ako nemaš koga pitati, javi da ti pošaljem kontakt. bar da se informiraš.
zlocka is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2013., 23:31   #518
Ljudi, zna li netko koja je procedura otvaranja obrta kao sekundarne djelatnosti (znači, uz redovan posao). Znam da ne plaćam doprinose, jer ih plaćaju za mene, plus ne zahvaća me ni fiskalizacija. Usto, mislim da si i sama vodim i knjige.

Dakle, što mi je činiti, kamo prvo idem, koliko to košta sve zajedno?
TincH is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2013., 23:39   #519
zahvaća fiskalizacija kolko znam . Sve ovisi za sada
Flipi is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.01.2013., 09:18   #520
Quote:
zlocka kaže: Pogledaj post
prvo nabavi računovođu pa će ti objasniti osnove. ako nemaš koga pitati, javi da ti pošaljem kontakt. bar da se informiraš.
hmmm...pa za sad neznam nikog, jer se jos uvijek samo raspitujem kako to sve funkcionira i da li bi bilo koristi i isplativosti takvo sto otvoriti...ali moze kontakt za info...i hvala ti!
vragolasti is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:28.