Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.11.2024., 23:02   #5181
I da imaš blizance i veš mašinu u autu.
takolako is offline  
Old 10.11.2024., 09:29   #5182
Da se razumijemo, na službeom kliu imam dnevna svjetla, i meni se nekad dogodi da zaboravim upalit kratka kad treba.
Kad mi blendaju radi toga, zahvallim jer me možda spasio kazne ili sranja.
sinisaplatz is offline  
Old 10.11.2024., 09:33   #5183
Kakvu kaznu bi dobio ako ti po danu rade dnevna?
Jarvis is offline  
Old 10.11.2024., 09:34   #5184
neko vrime nisam isa put Sinja i Trilja, i bome jutros imam sto vidit... diplomirani kreteni i idioti s doktoratima su u Dicmu sve prepiturali u punu liniju i stavili zabranu pretjecanja... naravno, tu je i neizbjezna kamera, jer kako da pijane budale bolje mogu vozit vec da drugi paze na njih...
a onda od skretanja za Trilj pa sve do samog Trilja, 5 ugusto poredanih kamera... cestitam - zazivili ste film Idiocracy u svojem najgorem mogucem izdanju... jos samo zalivajte usjeve Fantom i Pipijem za potpuni dojam!

I onda od Trilja skrenes cesticom put Biska... i tamo kroz zavoje potezes 100 za dobro jutro...

jble vas kamere, jbla vas puna, jbli vas kruzni tokovi, jbli vas semafori za retaje s posebnim potribama koji nisu u stanju ukljucit se na cestu normalno...
wifi is offline  
Old 10.11.2024., 11:11   #5185
https://www.index.hr/mobile/vijesti/...vijesti_prva_m
Ja virujen da do oviga nibi doslo da je ograničenje 130kmh
Da je i zaspao iz noćne opet bolje 130 nego ne znam 50... Ipak tud avozi 20+ godina i on zna i moze
Old 10.11.2024., 11:20   #5186
Quote:
wifi kaže: Pogledaj post
neko vrime nisam isa put Sinja i Trilja, i bome jutros imam sto vidit... diplomirani kreteni i idioti s doktoratima su u Dicmu sve prepiturali u punu liniju i stavili zabranu pretjecanja... naravno, tu je i neizbjezna kamera, jer kako da pijane budale bolje mogu vozit vec da drugi paze na njih...
a onda od skretanja za Trilj pa sve do samog Trilja, 5 ugusto poredanih kamera... cestitam - zazivili ste film Idiocracy u svojem najgorem mogucem izdanju... jos samo zalivajte usjeve Fantom i Pipijem za potpuni dojam!

I onda od Trilja skrenes cesticom put Biska... i tamo kroz zavoje potezes 100 za dobro jutro...

jble vas kamere, jbla vas puna, jbli vas kruzni tokovi, jbli vas semafori za retaje s posebnim potribama koji nisu u stanju ukljucit se na cestu normalno...
Pa jedna kamera je u Čaporicama, a iza toga ionako nema naselja i onda dođeš na onu brzu cestu. Ne znam gdje put Biska misliš? Sad su zadnje jednu kameru nasrali i u Bisku.
Fitz is online now  
Old 10.11.2024., 11:23   #5187
Quote:
Jarvis kaže: Pogledaj post
Kakvu kaznu bi dobio ako ti po danu rade dnevna?
ovisi o vremenu i vidljivosti.
Old 10.11.2024., 11:48   #5188
cekajte dobijes kaznu ako su ti upaljena po danu svjetla?
respo is offline  
Old 10.11.2024., 11:50   #5189
Nema kazne za dnevna svjetla. Piše lijepo da su obvezna trenutno dnevna ili kratka svjetla. To što s dnevnima ti iza ne svjetli pozicija je drugi par rukava.
Mairon is offline  
Old 10.11.2024., 12:09   #5190
Quote:
mrcina 22222 kaže: Pogledaj post
ovisi o vremenu i vidljivosti.
Ne melji gluposti nego normalno odgovori. Ovo tvoje nema nikakvu podlogu.
Jarvis is offline  
Old 10.11.2024., 12:22   #5191
Quote:
respo kaže: Pogledaj post
cekajte dobijes kaznu ako su ti upaljena po danu svjetla?
Naravno da ne, samo mrcina standarno melje gluposti.
Jarvis is offline  
Old 10.11.2024., 12:32   #5192
Quote:
Muljuzator kaže: Pogledaj post
Problem je kaj kod većine auta kad je upaljen samo drl, zadnja svjetla nisu upaljena.
ZSPC veli vako:
Na vozilu u prometu na cesti noću i u slučaju smanjene vidljivosti moraju biti upaljena svjetla i to:

1) na motornom vozilu, osim mopeda i motocikla bez bočne prikolice, najmanje dva bijela ili žuta svjetla na prednjoj strani i paran broj crvenih svjetala na stražnjoj strani,

Na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenoga do 31. ožujka.
Ponavljam.
Muljuzator is offline  
Old 10.11.2024., 16:34   #5193
Quote:
Ne melji gluposti nego normalno odgovori. Ovo tvoje nema nikakvu podlogu.
ma nemoj mi reči. i ti mi komentiraš post a znanje zakona ti zakurac. pogledaj si zakon pa onda komentiraj.
Old 10.11.2024., 16:36   #5194
Quote:
ajde lijepo uzmi zakon i pronađi mi kakva svjetla auto mora imati upaljena kada pada kiša i kada je loša vidljivost, morti po tebi DRL ili moraju biti kratka i onda na kraju tog članka pročitaj kolika je kazna ako svjetla nisu upaljena. DRL na slabu vidljivost, npr. kiša, snijeg, magla je isto kao i da nemaš svjetla upaljena.
Old 10.11.2024., 16:44   #5195
Dobro, a članak i stavak po kojem ćeš dobit kaznu ako ti po danu rade dnevna?
Fitz is online now  
Old 10.11.2024., 16:51   #5196
Quote:
Fitz kaže: Pogledaj post
Dobro, a članak i stavak po kojem ćeš dobit kaznu ako ti po danu rade dnevna?
opet kažem sve ovisi o vidljivosti i vremenu. ja ne preciziram stanje na cesti jer članak precizira sva stanja i na kraju kazne za kršenje pojedinih stavaka i točki.

jedino ću ti reči ako je čisto neki vole reči vidljivost 500 i više metara od 15.11. DRL ili kratka su obavezna po danu ovisi što vozilo ima tvornički ugrađeno. i za slučaj da niti jedno ne radi po danu od tog datuma na dalje ima i kazna za to. dakle ja znam zakonski članak ali oni koji ne znaju trebaju čitati da znaju a ne čekati druge da pročitaju, a oni koji seruckaju i kenjuckaju po forumu samo da bi nešto napisali i još k tome provociraju druge njima samo kažem zakon u ruke i učite jer za vas drugi neće učiti i ne pišite ne istine jer vas se lako može nači u laži, zakon je lako dostupan na netu i zbog toga ne isplati se biti kratkih nogu sa lažima u ustima.
Old 10.11.2024., 17:34   #5197
Quote:
Bila je dobra magla, inače joj ne bih spominjao.
sinisaplatz is offline  
Old 11.11.2024., 13:20   #5198
Quote:
Evolution28 kaže: Pogledaj post
Blazeni BMW.

Ljepo kraj svjetla dve zasebne tipke. Ljeva pali prednje, desna zadnje.
A koja pali EGR
frenchkey is offline  
Old 11.11.2024., 13:23   #5199
Ovo nekako prošlo ispod radara na temi o divljacima...

https://www.dalmacijadanas.hr/stravi...minuo-muskarac
frenchkey is offline  
Old 11.11.2024., 13:39   #5200
Quote:
sinisaplatz kaže: Pogledaj post
Danas vozim iza auta kojemu ne svjetle zadnje lampe, na semaforu spustim staklo i kažem vozačici "ne rade vam zadnja svjetla".....
"Jes'l ti policajac?"
"Nisam"
"Pa šta 'oćeš onda, šta te briga?"
Kako te skinila sa k lagano
sArAkUzZa is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:53.