Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar |
|
|
31.03.2025., 17:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2024.
|
ima li tko problema s crashanjem
instaliran add on Balkan Dzo, i sve mi je radilo, i onda je restaran kodi i automatizmom mi se njihov wizard instalirao i kada se otvore programi rade par sekundi i samo me izbaci
|
|
|
21.04.2025., 17:35
|
|
Retired Helldiver
Registracija: Aug 2014.
|
Kodi 21.0 instaliran na Firestick 4K Max. Dolby Vision radi uredno.
Kodi 21.2 instaliran na EON Box. Dolby Vision ne radi, slika je ljubičasto/zelena.
DV/HDR 10+ postavke su identične na oba.
Quote:
Dolby Vision compatibility mode: uključeno
Allowed HDR dynamic metadata formats: uključen samo DV
|
Oba su na istom TV-u, LG C2.
U čemu je kvaka?
|
|
|
21.04.2025., 20:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Predstavljam da si palio/gasio DV compatibility mod i ništa?
A Adjust Display HDR mode? (ne koristim baš Kodi pa nisam istraživao što točno i u kojem slučaju radi)
|
|
|
22.04.2025., 09:04
|
|
Retired Helldiver
|
Quote:
MytByte kaže:
Predstavljam da si palio/gasio DV compatibility mod i ništa?
A Adjust Display HDR mode? (ne koristim baš Kodi pa nisam istraživao što točno i u kojem slučaju radi)
|
Oba sam probao palit/gasit, nema efekta.
|
|
|
22.04.2025., 09:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
discoHR kaže:
Oba sam probao palit/gasit, nema efekta.
|
A glupo pitanje, podržava li box uopće DV? Gledam nekakve specke ali se ne spominje DV.
|
|
|
22.04.2025., 09:51
|
|
Retired Helldiver
|
Quote:
MytByte kaže:
A glupo pitanje, podržava li box uopće DV? Gledam nekakve specke ali se ne spominje DV.
|
E vidiš, to nisam niti provjeravao. Sasvim moguće je da box ne podržava DV. A i inače se nisam baš usrećio s Kodijem na tom boxu, fali mu resursa, prespor ethernet (100 Mbps, vuče se kao 20, ne može ni Dolby/LG/Sony test fileove playat bez bufferinga i to bez obzira na veličinu cachea u Kodiju). Jučer mi je odjednom počeo playat crni ekran na svemu, morao sam ga fizički rebootat da bi došao k sebi... ma sto sranja.
Postoji li jako dobar box s pasivnim hlađenjem i s jako dobrim performansama, a da Kodi na njemu podržava sve živo (DV, 50 Hz, audio passthrough preko HDMI-a itd). Cijena nije bitna. Do nedavno sam koristio mini-ITX PC s linuxom i GT1030 baš za tu namjenu ali preglomazno mu je kućište, nemam ga više gdje držat. Nakon njega sam prešao na Fire TV 4K Max, nije ni taj baš doma s resursima (muči ga HEVC-10) ali je bolji od EON boxa. Treba mi nešto jače.
|
|
|
22.04.2025., 10:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Ako cijena nije presudna, mozda onda Ugoos AMB6+
Probaj googlat malo ...
|
|
|
22.04.2025., 10:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
discoHR kaže:
E vidiš, to nisam niti provjeravao. Sasvim moguće je da box ne podržava DV. A i inače se nisam baš usrećio s Kodijem na tom boxu, fali mu resursa, prespor ethernet (100 Mbps, vuče se kao 20, ne može ni Dolby/LG/Sony test fileove playat bez bufferinga i to bez obzira na veličinu cachea u Kodiju). Jučer mi je odjednom počeo playat crni ekran na svemu, morao sam ga fizički rebootat da bi došao k sebi... ma sto sranja.
Postoji li jako dobar box s pasivnim hlađenjem i s jako dobrim performansama, a da Kodi na njemu podržava sve živo (DV, 50 Hz itd). Cijena nije bitna. Do nedavno sam koristio mini-ITX PC s linuxom i GT1030 baš za tu namjenu ali preglomazno mu je kućište, nemam ga više gdje držat. Nakon njega sam prešao na Fire TV 4K Max, nije ni taj baš doma s resursima (muči ga HEVC-10) ali je bolji od EON boxa. Treba mi nešto jače.
|
Imao si DV pod Linuxom? Grcam već neko vrijeme plejati DV pod Windowsima na Quadro T600, dobijam samo konverziju u HDR10 preko onog renderer, ne mogu se sad sjetiti (nije MadVR).
Samo kao informacija, ponukan tvoji postom probao sam malo dublje DV/Atmos u Kodiju na Mi sticku 4K i to jako dobro radi, do razine da sam utvrdio da i VLC i mx player i Nova player zapravo ne rade dobro na ovaj ili onaj način kad je DV/Atmos u pitanju. Znam da Xiaomi privlači tonu hejta, ali eto, ako se na njemu može, moći će i na nečem jačem ali treba se jako dobro informirati da nije "potrgano"....
|
|
|
22.04.2025., 11:22
|
|
Retired Helldiver
|
U vrijeme kad sam koristio Kodi na Linuxu nisam još imao TV sposoban za DV pa nisam ni isprobavao DV sadržaje. Tek od Firesticka i LG OLED-a me počeo zanimat DV. Na Firesticku je u početku bilo problema i tek od nekog specijalnog builda Kodija je DV proradio.
Da, treba se dobro informirat jer sam tek jučer saznao da novije verzije Androida ne podržavaju 50 Hz pa gledam Ugoos AMB6+, taj je star ali ima problema pa treba stavljat stariji OS...
Tražim nešto novo, a da sve radi bez čačkanja, plug&pray. Gledam neki Dune HD Solo 8K na Amazonu, €524, a ljudi u reviewovima kažu da Kodi trza sve u 16. Na kraju ću popizdit, uzet onaj stari Linux, zakucat ga na zid i gurnut nutra jaču grafičku (imam 3080 koju ne koristim samo ne bi stala u malo kućište, a i čula bi se, mora sve bit tiho). Ali to ne rješava DV koji je navodno podržan samo na Androidu.
Našao sam rezultate benchmarka streaming boxova, ispada da je Fire TV Cube 3 najjači.
https://www.reddit.com/r/Stremio/com...isons_cpu_and/
Ljudi na više mjesta preporučaju NVIDIA Shield TV Pro.
https://9meters.com/technology/tv/to...-boxes-in-2025
NVIDIA Shield TV Pro je u košarici i naručit ću ga ako danas ne naiđem na nešto bolje.
|
|
|
22.04.2025., 13:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Osobno ne kupujem boxove na koje se nemoze instalirat CoreElec , android ko android mi nije primarni
|
|
|
22.04.2025., 16:18
|
|
Registrirani korisnik
|
@disco: a evo ne znam, meni se wifi na mi sticku spaja na 280 mbps i DV Atmos film od 40 GB pleja normalno u Kodiju s diska spojenog na ruter. Možda taj Mi box 4K, druga generacija, ne bi bio tako loše rješenje iako...khm... nema LAN...
...ako se ispostavi da Nvidija isto ima problema n-te vrste...
|
|
|
22.04.2025., 17:34
|
|
Retired Helldiver
|
Quote:
MytByte kaže:
...ako se ispostavi da Nvidija isto ima problema n-te vrste...
|
Tog me i strah. Možda mi je najbolje ostat na Fire Sticku 4K Max sve dok se jednog dana ne pojavi nova ultimate platforma za Kodi na kojoj sve provjereno radi.
|
|
|
22.04.2025., 18:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Haha , evo ja je par postova iznad naveo
CoreELEC is a ‘Just enough OS’ Linux distribution based on Kodi1 technology for popular Amlogic hardware.
Vrti sve zivo, a instalira se na Usb ili SD karticu, pa android ostane netaknut
|
|
|
22.04.2025., 19:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2019.
|
Quote:
discoHR kaže:
U vrijeme kad sam koristio Kodi na Linuxu nisam još imao TV sposoban za DV pa nisam ni isprobavao DV sadržaje. Tek od Firesticka i LG OLED-a me počeo zanimat DV. Na Firesticku je u početku bilo problema i tek od nekog specijalnog builda Kodija je DV proradio.
Da, treba se dobro informirat jer sam tek jučer saznao da novije verzije Androida ne podržavaju 50 Hz pa gledam Ugoos AMB6+, taj je star ali ima problema pa treba stavljat stariji OS...
Tražim nešto novo, a da sve radi bez čačkanja, plug&pray. Gledam neki Dune HD Solo 8K na Amazonu, €524, a ljudi u reviewovima kažu da Kodi trza sve u 16. Na kraju ću popizdit, uzet onaj stari Linux, zakucat ga na zid i gurnut nutra jaču grafičku (imam 3080 koju ne koristim samo ne bi stala u malo kućište, a i čula bi se, mora sve bit tiho). Ali to ne rješava DV koji je navodno podržan samo na Androidu.
Našao sam rezultate benchmarka streaming boxova, ispada da je Fire TV Cube 3 najjači.
https://www.reddit.com/r/Stremio/com...isons_cpu_and/
Ljudi na više mjesta preporučaju NVIDIA Shield TV Pro.
https://9meters.com/technology/tv/to...-boxes-in-2025
NVIDIA Shield TV Pro je u košarici i naručit ću ga ako danas ne naiđem na nešto bolje.
|
Za Dune player ti ne treba Kodi. Ima vlastiti player koji reproducira apsolutno sve što ti treba. I ima jeftinijih modela
|
|
|
22.04.2025., 21:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=376035
Tu si pogledajte malo.
Ja imam Ugoos Am6b+ 2021 model i to žvače sve živo sa Coreelec-om.
Ako DV nije prioritet Odroid N2+ je još jako dobra opcija, imam i njega.
|
|
|
23.04.2025., 09:31
|
|
Retired Helldiver
|
Quote:
9800pro kaže:
Ja imam Ugoos Am6b+ 2021 model i to žvače sve živo sa Coreelec-om.
|
Sigurno? Žvače li ovo?
Moj FireStick 4K Max žvače sve. čak i ovo gore, no osjećam da mu fali oompfa u zadnje vrijeme. Tražim uređaj koji također sve žvače ali jači i bez potrebe za čačkanjem po konfiguracijama, USB stickovima itd, ono zavališ se, uključiš i voziš. Takav uređaj (još) ne postoji.
|
|
|
23.04.2025., 16:46
|
|
Retired Helldiver
|
Sad sam naletio na Vero V. Navodno podržava sve živo. Da li je tko probao to čudo?
https://osmc.tv/vero/
Hmm, tu su ga popljuvali.
Quote:
Regarding your interest in comparing it to Homatics 4K Plus, I guess one big difference is that with Vero V there is no hope for direct Dolby Vision support. At the most they're going to introduce tonemapping allowing users to playback DV content without wrong colors. But that's it.
https://forum.kodi.tv/showthread.php...162#pid3171162
|
Ovi pak hvale DV.
Niš mi sad nije jasno, podržava li pravi DV ili mute nešto? Izgleda da mute, preskačem.
|
|
|
24.04.2025., 09:28
|
|
Registrirani korisnik
|
A DV ne radi ništa drugo nego tone-mapira prema vlastitom "receptu" ili kako kolorist odredi trim za niže svjetline, ali kladim se da oni to uglavnom prepuštaju automatici za Netflix i sl., budući DV proces koloriranja ima presetirane trimove za razne svjetline (300, 600). Onaj renderer za windowse kojeg sam spominjao radi upravo taj tone mapping prema DV metapodacima i ja nisam opazio vidnu razliku...
|
|
|
24.04.2025., 09:39
|
|
Retired Helldiver
|
To s tonemappingom je fake DV, neću to. Kad imaš pravi (native) DV onda LG OLED na početku playbacka pokaže "Dolby Vision" u gornjem desnom kutu. Kad imaš fake DV (tonemapping) onda pokaže HDR. DV != HDR.
Isto radi i za pravi Dolby Atmos, a kad ga konvertiraju u nešto drugo onda toga nema. Tako da na LG-u uvijek skužim kad muljaju.
|
|
|
25.04.2025., 06:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
discoHR kaže:
Sigurno? Žvače li ovo?
Moj FireStick 4K Max žvače sve...
|
Da, reprodukcija je glatka ali vidim da lagano pravilno trza (možda je problem u mojim očima).
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:04.
|
|
|
|