Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja

Putovanja Gdje ljetujete, zimujete, idete na izlete? I kako vam je bilo?
Podforum: Hrvatska i turizam, Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.05.2014., 08:17   #521
i meni se jednom desilo u hr slicna situacija..rezervirala preko bookinga, dosli na smjestaj oni nemaju pojma...zato sto ne provjeravaju..j
red berries is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2014., 08:49   #522
Imaš u Postirama nekoliko hotela koji su otvoreni i koji su vjerovatno imali sobe. Ja bih na vašem mjestu otišao u neki od hotela, platio tu cifru koju su tražili i onda tražio refundaciju od Bookinga za razliku. Bez obzira da li je taj hotel reklamiran na Bookingu ili ne.
Tako sam napravio u SADu u veljači. U ponoć došao u neki guesthouse usred Utah, rekli da nemaju informaciju o mom dolasku i da su puni, otišao do prvog hotela, koji btw nije bio uopće na Bookingu, platio sobu i prespavao. Sljedeći dan poslao sam mail Bookingu o tome što se dogodilo, priložio račun i oni platiti kroz par dana na moju kreditnu razliku. Guesthouse je trebao biti nekih 30usd, hotel ispao nekih 75usd, refundirali cca 45usd.

BACKPACK PUTOPISI http://backpack.blog.hr & http://backpack-ski.blog.hr | 23.06.-11.07.2018. Portugal & Gvineja Bissau; 16.-30.08.2018. Sevilla, Barcelona & Boston/Nova Engleska; 11.-18.11.2018. Gruzija, Ukrajina & Moldova; 30.11.-08.12.2018. Martinique, Dominica & Guadeloupe; 05.01.-02.04.2019. Australija
vanelic is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2014., 13:10   #523
Ja sam samo jednom koristio Booking za smještaj u Hrvatskoj, ali ne za rezervaciju nego samo kao informaciju o tome koga da sam kontaktiram. Radilo se o privatnom smještaju u Podstrani. Već sam i ovako jedva nagovorio domaćine da mi spreme sobu jer je bilo, naravno, "izvan sezone", a da sam se uzdao u rezervaciju preko Bookinga, vjerojatno bih i ja slično prošao. Na ovakove stvari, na žalost, u HR treba računat unaprijed i osigurat se od njih na razne načine.
nvnk is online now  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2014., 13:54   #524
Citajuci ova iskustva s booking.com u HR, sad mi je jos draze sto po Hr uvijek trazim smjestaj na blef-tu je najmanja mogucnost prevare (nemam djece, pa lako za me, da imam djeuc, to bi bila druga prica).
Ali stvarno je jako zalosno ovo sto se dogadja, da cak i kad rezerviras preko pouzdanog booking.com moras strepiti hoce li te cekati gazda smjestaja itd.
nasmijanonebo is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2014., 16:34   #525
Sve mogu razumijeti u ovoj priči osim povratka doma. I kišu i umor i prtljagu i nervozu i želju za ubojstvom, ali sjesti na bus i doma, ne. U prvom postu se ljutiš na booking, ali ovdje je vlasnik smještaja jedini krivac. Zar bi ste se pobrali doma da vam se to dogodilo npr. u Francuskoj?
Old 05.05.2014., 18:59   #526
Pa vidis da su trazili smjestaj po mjestu i nisu nasli a to i vjerujem, jer u postirama je mrtvo izvan sezone. Booking im javio da nema nista slobodno u Postirama i nudio im Bol. A do Bola nema busa navecer iz Postira. I rekla je da nije bilo nista cjenovno dostupno ako je ista bilo slobodno
Mi smo jednom na blef po Istri trazili smjestaj sred.6.mj. autom, poceli u Buzetu traziti da bi na kraju uspjeli tek u Motovunu naci . Ne da su u Buzetu i ostalim mjestima do Motovuna bili puni nego nisu jos otvorili sezonu.
To je jedini put kad nam nije upalilo otprve naci, ali mogu zamisliti kako je curi bilo. U hr uvijek na blef trazim, ali bez auta/skutera i jos po kisi izvan sezone malo zeznuto. Znam, imam debela iskustva

Zadnje uređivanje nasmijanonebo : 05.05.2014. at 19:05.
nasmijanonebo is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2014., 21:00   #527
Evo riješili smo sve s bookingom, neće nam naplatiti 60 eura tako da su se svi mailovi i telefoniranja isplatili. Mislim da ćemo i dalje koristiti booking.com, nadam se da je ovo bio samo peh koji se neće pojaviti. I nadam se da ćemo se vratiti Braču s boljim iskustvima. Da, slažem se da je krivac za ovo izričito vlasnik, no i ovi iz bookinga mogli su biti brži u rješavanju problema, iako im dajem za pravo jer je bio 1.5.
tidusy is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2014., 21:08   #528
Jao, ma taman posla da su vam još naplatili boravak.

Stvarno mi je žao čuti takva iskustva.

Iznajmljivači mogu birati hoće li obavijesti o rezervacijama dobivati e-mailom ili faksom, i uistinu nema opravdanja da oko toga ne budu ažurni.

Mi, čim dobijemo faks, šaljemo direktno gostu e-mail s potvrdom rezervacije, detaljnim opisom stana i lokacije, i svim detaljima o postupku check-ina.

Tko radi u turizmu, a nije spreman raditi praznicima i vikendima, bi trebao razmisliti o promijeni karijere.

Mi smo uredno imali rezervacije, i organizirali dočekivanje gostiju na lokaciji apartmana i na Uskrs, i 1.5.
Ukoliko vidimo da ćemo na određene dane imati manjak osoblja, zatvorimo unaprijed te datume u kalendaru. Radije tako nego da ostavimo goste na cjedilu.
Channon Yarrow is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2014., 10:45   #529
koliko košta da se na booking com digne tvoj oglas na naslovnicu ili da se malo više pokazuje od ostalih
S0nic is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2014., 22:17   #530
pozdrav!
imam pitanje za znalce

bukirala sam smještaj preko bookinga prije tjedan dana ali terećenje kartice nije izvršeno. kada točno skidaju novac? piše na stranici da cjelokupni iznos naplaćuje prilikom rezervacije...

ne vjerujem da je bitno, ali bukirala sam grčku za srpanj...

Zadnje uređivanje Naya_Zg : 30.05.2014. at 22:36.
Naya_Zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2014., 12:16   #531
Trebali su ti odmah skinuti novac ako je takva vrsta rezervacije, non refundable. Ipak i ja sam imao jednom istu situaciju, bookirao sam non refundable sobu u Parizu koju su trebali odmah naplatiti ali nisu, pa sam kontaktirao booking.com a oni su kontaktirali hotel. Uglavnom bilo je sve OK a na kraju su mi naplatili sobu tek na licu mjesta. Ne znam zašto nisu taj puta skinuli lovu odmah kako to obično i rade ali očito da nisu mogli iz nekoga razloga.
Probaj kontaktirati booking.com, pošalji im email a onda će oni tebe vjerovatno nazvati.
Old 09.06.2014., 23:03   #532
Pozdrav! Kod rezervacije gdje kartica služi samo kao garancija, koliko traje period autorizacije prije nego ti oslobode mogućnost daljnjeg korištenja"rezerviranog" novca? Ako danas napravim rezervaciju, a putujem za mjesec dana, znači li to da će tek tada biti moguće daljne korištenje te svote s kartice?
ivange is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2014., 05:21   #533
Meni je kod zadnje rezervacije, Master od Zabe, trajalo točno 30 dana.
maky09 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2014., 19:25   #534
Quote:
gileg kaže: Pogledaj post
Trebali su ti odmah skinuti novac ako je takva vrsta rezervacije, non refundable. Ipak i ja sam imao jednom istu situaciju, bookirao sam non refundable sobu u Parizu koju su trebali odmah naplatiti ali nisu, pa sam kontaktirao booking.com a oni su kontaktirali hotel. Uglavnom bilo je sve OK a na kraju su mi naplatili sobu tek na licu mjesta. Ne znam zašto nisu taj puta skinuli lovu odmah kako to obično i rade ali očito da nisu mogli iz nekoga razloga.
Probaj kontaktirati booking.com, pošalji im email a onda će oni tebe vjerovatno nazvati.
nazvala sam ih, nezainteresirano su mi rekli da hotel još nije naplatio, da je sve u redu, i da bude...

a glede gornje problematike sa autorizacijom.. kod kartičnih kuća se svota rezervira na dan zahtjeva. ovisno o vrsti kartice "ostaje rezervirana" uglavnom narednih 30 dana, ALI ako prodajno mjesto nakon tog perioda pošalje trošak na naplatu kartičar će ga naplatiti korisniku ako je sa karticom sve oke. razlika je jedino da unutar 30 dana trgovac ima garanciju da će zahtjev biti odobren/ naplaćen, poslije više ne.
Naya_Zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2014., 15:56   #535
Lijep pozdrav ,

Uglavnom odlučio sam se registirati na forum da potrazim kod vas informacije o bookingu pa me zanima par stvar u vezi suradnje s bookingom pošto imam Pansion.
Zanima me koji su uvijeti suradnje s bookingom je sam čuo da za njih moras uvijek imati 2 sobe prazne minimalno ako hoces suradivati ?
Također me interesira kolika je provizija njihova i kako se naplaciva ?
Zanima me je li u sve uračunat PDV i je li se isplati kod njih oglašavati ?

Hvala
peostojic is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2014., 18:43   #536
Pero, na podforumu Turizma ima podforum Hrvatska i turizam. Unutar toga imas nekoliko tema gdje pisu bas iznajmljivaci jer su te teme i namijenjene njima. Pisalo se jako puno i o booking.com.
nasmijanonebo is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2014., 18:35   #537
Privatni iznajmljivači koji primaju uslugu rezervacije privatnog smještaja od agencije Booking.com obavezni su obračunavati i uplatiti PDV u iznosu od 25% svaki mjesec za koji prime račun za proviziju od Booking.com. do 20-og u mjesecu za protekli mjesec. Podnošenje obrazaca moguće je jedino putem interneta, tj. putem sustava E-porezna.

Kako ovaj postupak nije jednostavan, a neizvršenje podliježe zakonskim sankcijama predlažemo da nam se obratite kako bismo tu uslugu obavili za Vas.

Da bismo obavili uslugu Vaša prisutnost nije potrebna već se kontakt može obaviti preko e-maila ili telefona.

Obratite nam se na :

http://www.knjigovodstvo-makarska.com/
e-mail: [email protected]
Telefon: 098/969-17-68

Hvala.
Pacifica is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2014., 10:08   #538
booking.com NIKADA VIŠE

BOOKING.COM me neće više.
Mi smo si bookirali apartman na hvaru 28.07.2014 do 03.08.2014 i to tri dana prije dolaska. U rezervaciji piše da moguće besplatno otkazivale do 7 dana ranije. HAHA ja sam bookirao 3 dana ranije. U slučaju ne dolaska tereti se 100% iznosa. (7 x 80,-€)
Na dan dolaska su najavili olujno nevrijeme i poplave i to cijeli tjedan.... pa sam gospođi otkazao ali je rekla da sam preko booking-a rezervirao moram nešto platiti. ja sam na booking-u otkazao registraciju i oni me traže 1 noć = 80€ problem je da ne registraciji na booking-u traže kreditnu karticu ali piši da se naplata ne vrši kreditnom karticom... sad sam malo zbunjen.
U glavno neću više taj booking koristi nego samo još odabrati apartman na normalim web stranicama kao:

- njuskalo
- adriatic.hr
- uniline.hr
- sve.hr
- hrvatskaapartmani.hr

ima ih još puno više. googlajte za apartmanima npr. "apartman hvar" i izbacit će vam dobre rezultate.

Možete i tražiti turističke zajednice grada u koji želite ići.
Možete googlati npr.: "turisticka zajednica split" ili "turisticka zajednica hvar" itd.... na njihovim stranicama isto ima liste privatnih iznajmljivača.

Lijepo nazoveš dali je slobodno ako je, najaviš se, i to je to. Ako je olujno nevrijeme mislim da ti ne može nitko zamjeriti da ne želiš platiti velik novac a sjediti u apartmanu je ti je auto do prozora u vodi :-)

Evo slika sa www.meteoalarm.eu :-)

ivanmari is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2014., 10:22   #539
???????

Čitam,čitam i nikako da skužim u čemu te to Booking toliko "zajebo".

Ne samo da si vrlo jasno i nedvosmisleno prilikom bukiranja bio upozoren na uvjete rezervacije i posljedice eventualnog otkazivanja, nego si, kako se čini, na kraju još i uspio te posljedice "eskivirat" (jer nisi morao dati broj CC).

I to te toliko razžestilo da si odlučio više ne koristit Booking.
nvnk is online now  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2014., 10:38   #540
Quote:
ivanmari kaže: Pogledaj post
BOOKING.COM me neće više....
Ovaj tvoj post je HAHA. Ako su sve ove stranice tako super što si bukirao preko bookinga onda i pristao na uvijete?

No u svakom slučaju hvala što si se registrirao samo da nama pomogneš sa svojim dobronamjernim savjetom.

Evo i tebi jedan savjet: ako misliš letiti sa ryanairom, easyjetom i drugim low cost kompanijama- nemoj. Jer u slučaju lošeg vremena na destinaciji nećeš moći "otkazati" kartu.
d_hrc is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:45.