Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.01.2025., 09:54   #5381
Quote:
mrcina 22222 kaže: Pogledaj post
...tada nisam uopče imao pojma da postoji ovaj socijalni TKR, nitko ga nije ni spominjao sve dok vlada nije izašla u javnost da ide u zabranu naplate vođenja TKR...
Odakle ti to? Nikad nisam vidio najavu da će Vlada proglasiti tekuće besplatnima, na stranu što ne znam kako bi to uopće izvela.
Nametnuti osnovne račune besplatnima je moguće, ali ionako već postoje jeko jeftini, a i mali broj ljudi ih treba.

Quote:
bluebunny kaže: Pogledaj post
Ovo ni pas s maslom ne bi pojeo.
Otprilike.
Old Iggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2025., 11:43   #5382
Quote:
Old Iggy kaže: Pogledaj post
Odakle ti to? Nikad nisam vidio najavu da će Vlada proglasiti tekuće besplatnima, na stranu što ne znam kako bi to uopće izvela.
Nametnuti osnovne račune besplatnima je moguće, ali ionako već postoje jeko jeftini, a i mali broj ljudi ih treba.

Otprilike.
očigledno si ti pao sa marsa.
Old 23.01.2025., 12:38   #5383
Quote:
očigledno si ti pao sa marsa.
Eh, bar bi na Mušku zaradio.
Ali daj pokaži gdje je to Vlada rekla?
Old Iggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2025., 12:50   #5384
Ma što se hvatate, mrcina opet lupa kao inače.
robimarko is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2025., 13:14   #5385
vidim, salteruse u Zagrebackoj banci se isto bahate kao prije u stilu da sam ja tamo zbog njih a ne one zbog mene... imao sam ideju da odem i otvorim besplatni osnovni racun
ali ipak necu, ne trebaju mi takve glupace u zivotu
Old 23.01.2025., 13:44   #5386
Quote:
Eh, bar bi na Mušku zaradio.
Ali daj pokaži gdje je to Vlada rekla?
evo vam iz pera Indexa, mada ne vjerujem da su išta okretali ili izokretali, to je prvi list.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...sti_ostalo_d_0

drugi medij

https://www.tportal.hr/biznis/clanak...-foto-20241014

koliko vidim ovdje se nigdje ne govori o osnovnom računu tj. TKR i molio bih vas da ovo ne mješate sa štednim računima jer oni nisu uopče spominjani ( famozne štedne knjižice).

to je samo mali dio ima toga još ali nema vremena za kopanje pa ako netko ima viška vremena neka iskopa gdje je vlada spominjala socijalni TKR.
Old 23.01.2025., 13:57   #5387
https://www.hnb.hr/documents/20182/2...&download=true
Old 23.01.2025., 13:59   #5388
Doslovno pola prvog članka ti je o Osnovnom računu, realno smisla nema da klasični tekući načun bude besplatan.

Ali kao i klasično, sve što su ministri napravili je tešku medijsku pomutnju jer lupaju nebuloze mjesecima da će osnovni biti besplatan od nove godine a u isto vrijeme doslovno
niti jednim aktom to nisu proveli u realnost.
robimarko is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2025., 14:09   #5389
pa nema smisla da se naplacuje to sto neko uopce ima tekuci racun, ako hoce pakete usluga onda neka se to i naplati jer u tom slucaju dobije usluge koje su mu potrebne
ali uzimati novce svaki mjesec za nesto sto moras imati jer ne postoji drugi nacin da primas placu je suludo... u Hpb su prosle godine uveli naknadu za to sto imas ziro racun a naknadu za tekuci su poskupili za 30 centi
jednom im treba stati na kraj... ne moze drzava uvesti osnovni racun nego to trebaju napraviti banke a HNB treba raditi pritisak da banke to omoguce tojest da se ne prave blesave
Old 23.01.2025., 14:27   #5390
Pa nisu banke izmislile osnovni račun nego država, i ista ta ga može učiniti besplatnim i tjt, imaš besplatan račun bez dodatnih usluga, nema tu neke mudrosti.
robimarko is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2025., 14:36   #5391
banka je ta koja to mora omoguciti, drzava je donijela propise ali uzalud ako banke to ne provedu... navodno na tim vodjenjima racuna banke pokriju place svih zaposlenika
ali ni to im nije dovoljno nego jos poskupljuju ?!?
razumijem ja njih, grabe sto vise mogu ali bome dosta je bilo
Old 23.01.2025., 14:44   #5392
Ajmo opet, država nije donijela nikakve propise da osnovni račun mora biti besplatan, to su ministri laprdali po medijima ali ništa nije donešeno.

Banke su biznisi, normalno da hoće zaraditi, ja neshvaćam to stalno zgražanje što zarađuju na svojim proizvodima.
robimarko is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2025., 15:32   #5393
pa uopce nije problem da naplatis nesto sto prodas, ovdje se naplacuje nesto samo zbog cinjenice sto postoji
a ne mozes to nemati jer je to jedini nacin da primas placu
Old 23.01.2025., 15:36   #5394
Quote:
evo vam iz pera Indexa, mada ne vjerujem da su išta okretali ili izokretali, to je prvi list.
Pa daj pročitaj te članke, pobogu...
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
pa uopce nije problem da naplatis nesto sto prodas, ovdje se naplacuje nesto samo zbog cinjenice sto postoji
Da bi nešto postojalo, postoji i trošak iza toga.

Quote:
a ne mozes to nemati jer je to jedini nacin da primas placu
Nije, imaš besplatnih računa već odavno (HPB), a kod ostalih banaka stvarno za smiješnu cijenu.
Old Iggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2025., 16:19   #5395
u Hpb gdje imam tekuci racun je 1.9 € mjesecno sfo je godisnje 23 € samo zato sto tamo imam racun... naknada se oduzima cak ako taj mjesec nije bilo nikakvog prometa
Old 23.01.2025., 16:21   #5396
Quote:
u Hpb gdje imam tekuci racun je 1.9 € mjesecno sfo je godisnje 23 € samo zato sto tamo imam racun... naknada se oduzima cak ako taj mjesec nije bilo nikakvog prometa
HPB SuperSmart?
Old Iggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2025., 16:26   #5397
Zagrebačka banka (ZABA) - iskustva

Quote:
Ne, to ne.

Quote:
ajmo opet: pitam za Osnovni racun
ne Supersmart
Supersmart mi nije potreban niti me zanima
treba mi Osnovni racun
Zato i je na Zaba temi
mezzzzzo is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2025., 16:58   #5398
https://www.hnb.hr/temeljne-funkcije...Cfv_folderId=5

usporedbe uvjeta osnovnih računa svih banaka koje ga nude (i moraju nuditi, ostale mogu)

dakle ima par banaka gdje za primit plaću i dignut sve na bankomatu možeš proći bez troška
Old 24.01.2025., 22:23   #5399
Jel gledaju u zabi kod procjene kreditne sposobnosti prijevoz i neoporezive naknade(prehrana)?
danijel0 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2025., 14:39   #5400
Pozdrav,
Da li je netko i skorije vrijeme bio na razgovoru za posao u Zabi za radno mjesto obiteljski bankar? Ili ide to sve preko neke dobre veze ?!

Lp
Nikonidge is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:29.