Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.01.2025., 14:57   #5401
Quote:
Nikonidge kaže: Pogledaj post
Pozdrav,
Da li je netko i skorije vrijeme bio na razgovoru za posao u Zabi za radno mjesto obiteljski bankar? Ili ide to sve preko neke dobre veze ?!

Lp
čestitke ako upadneš.
Old 25.01.2025., 15:38   #5402
Quote:
Nikonidge kaže: Pogledaj post
Pozdrav,
Da li je netko i skorije vrijeme bio na razgovoru za posao u Zabi za radno mjesto obiteljski bankar? Ili ide to sve preko neke dobre veze ?!

Lp
Za ta low level radna mjesta ne treba nikakva veza. Pa svako malo vrte oglase za radna mjesta po poslovnicama, sve banke.
Old 26.01.2025., 20:52   #5403
Pozdrav,
radi putovanja i to jest potrebe za rentacarom u inozemstvu trebam kreditnu karticu(uglavnom samo nju prihvaćaju za polog i plaćanje), zaba ima 3 u ponudi, kartica bi mi trebala možda 1 max 2 puta godišnje, koju mi možete preporučiti? Inače imam debitnu i nisam nikada koristio kreditnu i ne kužim svrhu iste ali nema veze..
Želio bi najjeftinije proći, ali vidim neke naknade za upisninu, članstvo, kamata 7.19%, ništa mi nije jasno.
bisi is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2025., 20:58   #5404
Pogledaj u kombinaciji sa nekim paketom. Mozes proci bez upisnine, clanarine itd...

Inace kreditna kako i ime kaze- dopusta ti da nesto platis na kredit ilitiga naknadno. Ne moras nuzno novca imati u trenutku transakcije.
Dobijes odredjeni limit na koristenje i s tim onda balansiras.

Debitna- trosis odmah ono sto imas na racunu.

Nadam se da je malo jasnije
mudre2024 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2025., 21:07   #5405
da, prvo pogledaj pakete. možda već imaš neki paket, u sklopu koje je i besplatna kreditna kartica?
ako ne, mislim da je ovo najjeftinija: https://www.zaba.hr/home/standardna-...d-kartica#pan2
ako nemaš neki paket, morat ćeš platiti i upisninu i godišnju članarinu, limit ovisi o prihodima.
anđeo tame is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2025., 21:08   #5406
Zabin go!card Mastercard je potpuno besplatan neovisno o paketu. Nema kamate ako se troškovi plate na prvom računu.
ugovor is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2025., 21:29   #5407
Bisi, baci pogled na Aircash Mastercard karticu.
Littlefoot is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2025., 21:31   #5408
Quote:
Littlefoot kaže: Pogledaj post
Bisi, baci pogled na Aircash Mastercard karticu.
Al RentaCar- ovi rijetko prihvaćanu Aircash, Revolut...
mudre2024 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2025., 21:41   #5409
Quote:
ugovor kaže: Pogledaj post
Zabin go!card Mastercard je potpuno besplatan neovisno o paketu. Nema kamate ako se troškovi plate na prvom računu.
Ovo mi se sviđa, ako potrošeni iznos platim odjednom nema kamata ni išta slično? To bi mi odgovaralo, nisam tako i tako naviknut na obročna plaćanja. Ako potrošim 300$ 300$ platim u roku tipa mjesec dana i nema nikakvih naknada kamata ni niš?
bisi is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2025., 22:03   #5410
Zagrebačka banka (ZABA) - iskustva

Tako je. U pitanju je revolving kartica s kojom troškove otplaćuješ na rate, ali ako uplatiš sve na prvom računu nemaš nikakvih kamata niti dodatnih troškova. Napomena samo da sve troškove plaćaš u EUR kod obračuna, ako plaćaš karticom u USD onda ti Zaba radi konverziju, isto kao kod debitne kartice tekućeg računa u eurima.

c/p sa https://www.zaba.hr/home/gocard-mastercard-kartica#pan3
Quote:
Troškove učinjene tijekom određenog mjeseca možete podmiriti u cjelokupnom iznosu i tada go!card funkcionira kao kartica s odgodom plaćanja, bez obračuna kamata.
ugovor is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2025., 22:41   #5411
Quote:
ugovor kaže: Pogledaj post
Tako je. U pitanju je revolving kartica s kojom troškove otplaćuješ na rate, ali ako uplatiš sve na prvom računu nemaš nikakvih kamata niti dodatnih troškova. Napomena samo da sve troškove plaćaš u EUR kod obračuna, ako plaćaš karticom u USD onda ti Zaba radi konverziju, isto kao kod debitne kartice tekućeg računa u eurima.

c/p sa https://www.zaba.hr/home/gocard-mastercard-kartica#pan3
Zvuci super, hvala definitivno je ovo onda najbolja solucija.
bisi is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2025., 01:02   #5412
Nema na čemu. Ako imaš m-zabu i primaš plaću barem šest mjeseci u Zabi možeš preko m-zabe zatražiti go!card (Proizvodi - Kreditna kartica).
ugovor is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2025., 07:55   #5413
BISI ako misliš plaćati u valuti različitoj od eura dobro pogledaj troškove promjene valute. Zaba je imala poprilično debilan sustav promjene i jako nepovoljan tečaj. ne znam dali je još uvijek nedaju mi se gledati pravila
S obzirom da rentacar ako ne platiš ono skupo dnevno osiguranje uzima i polog i ako se rentanje protegne kroz dva mjeseca po jednom tečaju uzumu polog po drugom vrate.
sve revolving kartice svih banaka su bez upisnine i članarine (gocard je revolving kartica) tako da pogledaš možda ti neka bolje odgovara, na nekima možeš skupljati milje ako možda putuješ, neke ti omogućuju cash back, neke imaju redovite solidne popuste u nekim dućanima itd
zaba gocard recimo vraća na multiplus cca 0,2% od potoršnje + popusti/akcije koje mastercard kod svojih partnera daje
sch35 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2025., 11:25   #5414
Znači, u prosincu sam ukinula Student lepezu i rekla bankarici da me prebaci na osnovni račun (misleći kako će to biti besplatno od 8.1.2025), da bih vidjela kako mi uredno uzimaju, sad već drugi put, naknadu za vođenje tekućeg računa u iznosu od 1,59€ i za mzabu 1,33€. Čitajući malo ovu temu, vidim da zapravo nitko nije uspio ugovoriti taj osnovni besplatni račun, već svima uzimaju tu naknadu. Znači mahuna. Ako je netko uspio da mu bude free, voljela bih znati. Hvala.
Old 28.01.2025., 11:36   #5415
Tek je od 8.1.2025 besplatan. Ak se ide ugovarat besplatni mora se mijenjati IBAN i sve. Pokušajte ponovno
coldheat is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2025., 12:07   #5416
Quote:
coldheat kaže: Pogledaj post
Tek je od 8.1.2025 besplatan. Ak se ide ugovarat besplatni mora se mijenjati IBAN i sve. Pokušajte ponovno
Jel to sigurno da se i IBAN mijenja ili može ostati isti?
komna is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2025., 12:25   #5417
Quote:
coldheat kaže: Pogledaj post
Gledah maloprije Zabin cjenik usluga i vidjeh da je zvjezdicom(*) ispod osnovnog računa napisano da je besplatan samo za socijalu.. wtf
Old 28.01.2025., 12:47   #5418
Ne gledaš dobro.
Old 28.01.2025., 14:45   #5419
Quote:
komna kaže: Pogledaj post
Jel to sigurno da se i IBAN mijenja ili može ostati isti?
dosad su pisali da mora novi
coldheat is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2025., 14:50   #5420
bome suludo, sto ako neko ima obveznice ili konstantne uplate pa bi htio da mu Iban ostane isti da ne mora ici okolo i mijenjati sve,
zar nije jednostavnije i za klijenta i za banku da ostane isti Iban? obicni fuckin tekuci racun za koji se ne placa mjesecna naknada kao sto je bilo sve do prije par godina
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:41.