Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa

Alternativa Noetički pristup stvarnosti.
Podforumi: Astrologija, Na rubu znanosti, Magija i mistika, Alternativno liječenje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.04.2025., 12:00   #5441
Quote:
Kerefek76 kaže: Pogledaj post
Zaboli me što ti misliš. Laprdaj koliko hoćeš i dalje...

I ove godine se ulaziš u uži krug za dunning-kruger nagradu
Afrofeet is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 12:03   #5442
Glede virusa, je li "to" živo ili ne, to je šuplja priča. Naveo sam kao primjer prione, tj.prionizirane proteine.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4106303/

Oni sasvim sigurno nisu živi, ali "prionizirani" proteini imaju nezgodnu osobinu da se mogu replicirati na zdrave proteine istog ili sličnog tipa. Znamo kakve je to posljedice izazvalo - od ovaca, preko krava do čovjeka, s onim nesretnim koštanim brašnom.

Također sam naveo kao primjer kristale. Oni imaju uređenu strukturu, također se mogu replicirati, dijeliti, rasti, mogu i "umrijeti", dakle imaju karakteristike živih bića, iako su očito neživi. Cijela grana znanosti - kristalografija - je svojevremeno ozbiljno raspravljala o tome jesu li kristali zapravo jedna od manifestacija života, a to se kao kuriozitet i danas povremeno pominje. Evo jednog članka iz 2013-te:
https://www.wired.com/2013/01/living-crystal/
ruka-slave is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 12:18   #5443
Quote:
ruka-slave kaže: Pogledaj post
Jedna od većih sprdačina nadnacionalne globalne "države" je njeno porijeklo, koje je identično onome nacionalnih država.

Naime, "nacija" je doslovce izumljena od strane masona u 18-tom stoljeću, a koji su sami samo izdanak City of London. Krajem 18-tog i početkom 19-tog se pokreću "mlado" nacionalni pokreti, od Mlade Italije, Mlade Amerike, B'nai Britha (Mladi Izrael) do Mlade Bosne i Mlade Turske kao posljednjih izdanaka. Od milja su ih zvali Zoo vrt Lorda Palmerstona.

Cilj im je bio destrukcija starog poretka, baziranog na, nećete vjerovati, nadnacionalnim državama tipa Turske, Rusije, Austrije, što su uglavnom uspješno obavili, i na toj destrukciji bolesno zaradili.

Sada se te nacionalne države pojavljuju kao glavna smetnja globalnoj "naddržavi". Otuda Le Pen, Salvi u Italiji, Kickl/FPO u Austriji, Orban, Fico, Georgescu u Rumunjskoj, AfD, pa i Trump (barem u prvom terminu), postaju baba roga jer stavljaju interese svoje nacionalne države ispred globalne, iz više nego jasnih motiva.

Kada se pogleda otkuda dolaze sve te inicijative zadnjih 300 godina i tko su im najvjerniji promotori - najbolji primjer je Tony Blaire, u "profesionalnim" krugovima poznatiji kao Charles Lynton, svakome sa dva zrna soli u glavi je savršeno jasno da tu nešto baš gadno zaudara.
Slažem se, sam pojam nacija (ne i naroda) i nacionalnih država je nastao iz iste kuhinje koja sad to želi demontirati, jer se prelazi na novi nivo.
Old 16.04.2025., 12:23   #5444
Quote:
Žrtvovanje je definitivno jedno od elemenata rata u Ukrajini i Gazi. Masovne klaonice su uvijek bile sredstvo elite da prorijedi populaciju i učvrsti kontrolu.
Rat je ujedno i efikasno sredstvo za brzu promjenu paradigme.
Prvi svjetski rat srušio je i uništio klasičnu aristokraciju Europe a sa njome i stari sistem monarhija. Drugi svjetski rat srušio je stari poredak velesila i napravio novi (Jalta) zajedno sa novim financijskim sustavom koji je sklopljen u Bretton Woods-u 1944.
Oba rata su dakle ekspresno promijenila svijet.
Tako će i mogući treći svjetski rat koji će biti samo nastavak trenutnih sukoba. Kažem mogući jer to ovisi o brzini promjena koje se odvijaju. Ako su promjene previše spore elita će eskalirati trenutne sukobe do punog svjetskog rata. Ako su promjene dovoljno brze prema njihovom ukusu nastaviti će sa serijom lokalnih kriza i razno raznim dizajniranim svjetskim "problemima".

Ono što je očito je da je na glavnom udaru bijela rasa koja se mora depopulirati i promiješati sa migrantskim narodima sa ciljem da se dobije amorfna masa bez ideniteta. A pogotovo bez religije.
Trenutno im dobro ide i bez svjetskog rata.

Što se tiče interneta i medija, da, jedino što to može zaustaviti je novi Caringtonov even tj. njegova jača verzija - Mikronova Sunca. Događaj koji bi nas instant bacio u srednji vijek.
prvim svjetskim ratom uništena je i moćna sila austrougarska. koliko je ono imala, preko 70 milijuna ljudi?

najbolja država u kojoj smo mi hrvati ikad bili...
Old 16.04.2025., 12:29   #5445
Quote:
Zaboli me što ti misliš. Laprdaj koliko hoćeš i dalje...
Fino. Ovakvim stavom sam sebe diskreditiraš.
Old 16.04.2025., 12:59   #5446
Quote:
Biljka kaže: Pogledaj post
ti si taj koji sebe deskreditira iniciranjem ad hominema, jer to se uvijek radi u nedostatku stvarnih argumenata
Old 16.04.2025., 13:05   #5447
Quote:
Afrofeet kaže: Pogledaj post

I ove godine se ulaziš u uži krug za dunning-kruger nagradu
Ne znaš ti ni tko je Dunning a niti Kruger niti si išta ikada pročitao od njih.
I što je još bolje, upadaš u njihovu definiciju efekta nevjerojatno precizno.
Kerefek76 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 13:09   #5448
Quote:
I?
Diskreditirao sam se.
I što sad?
Hoću plakat? Neću dobiti plaću? Hoće mi se smijati druga djeca?

Ajd bježi...
I molim te ne obraćaj mi se više.
Kerefek76 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 13:30   #5449
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktu...home_najnovije

Quote:
Proizvođač cigareta BAT na svim kioscima iNovina uveo je novu tehnologiju za utvrđivanje punoljetnosti kupaca koja se temelji na skeniranju lica, pri čemu je Hrvatska prva zemlja u kojoj je britanska multinacionalka lansirala ovaj projekt.

Bolesno.
^Jack^ is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 14:05   #5450

pa na koju fintu će to ustanoviti jel si maloljetan ili imaš bebifejs?
i da li imaš 17 ili 18 godina?
Old 16.04.2025., 14:15   #5451
Quote:
friendship kaže: Pogledaj post
ti si taj koji sebe deskreditira iniciranjem ad hominema, jer to se uvijek radi u nedostatku stvarnih argumenata
Ma nemoj, čovjek laprda da virusi ne postoje i kad mu se kaže da nije u pravu i još mu se malo nešto i pojastni, to je ad hominem? Na ovom podforumu se svašta može pročitati
Afrofeet is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 14:16   #5452
A nije ti bolesno što maloljetnici bez problema kupuju duhanske proizvode iako su isti zabranjeni maloljetnicima?
Old 16.04.2025., 14:20   #5453
Quote:
Ne znaš ti ni tko je Dunning a niti Kruger niti si išta ikada pročitao od njih.
I što je još bolje, upadaš u njihovu definiciju efekta nevjerojatno precizno.
Inače pišeš dosta onako samouvjereno i sam sebe vrlo ozbiljno shvaćaš tu na forumu pa nije čudno što te neki ovdje uvažavaju, al đaba ti kad su gluposti
Afrofeet is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 15:10   #5454
Quote:
Ajd bježi...
I molim te ne obraćaj mi se više.
Bolje da si meni odgovorio na poruku umesto što dopuštaš da te Biljka od svih koji postoje razvlači po temi. Možda ti nije selo nešto što sam napisala i možda se plašiš da prođeš isto kao ja? Svejedno, ja ću nastaviti da imam dobro mišljenje o tebi.

Prilično si nadrndačen od kada si se vratio, a nema šta sve nismo učinili da te vratimo...
Euphrosine is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 15:12   #5455
Quote:
A nije ti bolesno što maloljetnici bez problema kupuju duhanske proizvode iako su isti zabranjeni maloljetnicima?
Zar nije dovoljno da žena na kiosku kaže da ne može djeci prodavati takve stvari? Ako mulac inzistira, traži osobnu...kakvo skeniranje lica...
Old 16.04.2025., 15:40   #5456
Quote:
zeljko_ri kaže: Pogledaj post
Zar nije dovoljno da žena na kiosku kaže da ne može djeci prodavati takve stvari? Ako mulac inzistira, traži osobnu...kakvo skeniranje lica...
Budalaština. Očito idu na "profiliranje" kupaca. A onda je sve predmet prodaje, duhan i maloljetnici su samo izlika. To treba zabraniti, al kad je na vlasti onaj tko jest, moš mislit.

Mi smo ko klinci inače uredno išli starcima po cigarete i žesticu u lokalne trgovine i nitko nije radio probleme jer su svi svakog znali, a sigurno se nismo oblokavali niti pušili.
ruka-slave is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 16:05   #5457
Quote:
Virusi kako su nam predstavljeni u službenoj medicini ne postoje. (...) 150 godina krive medicine (...) oni niti ne postoje kao što je opisano u medicinskim knjigama.
Ma jasno, ti si nakon malo guglanja stručnjak za medicinu i biologiju pa si, naoružan strukom, iskustvom i silnim znanjima s interneta , zaključio da "virusi ne postoje" i da "se posereš po cjepivima"...

Nisi ti u životu pipnuo "medicinsku knjigu"
Al dente is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 16:08   #5458
Quote:
ruka-slave kaže: Pogledaj post
Budalaština. Očito idu na "profiliranje" kupaca. A onda je sve predmet prodaje, duhan i maloljetnici su samo izlika. To treba zabraniti, al kad je na vlasti onaj tko jest, moš mislit.

Mi smo ko klinci inače uredno išli starcima po cigarete i žesticu u lokalne trgovine i nitko nije radio probleme jer su svi svakog znali, a sigurno se nismo oblokavali niti pušili.
da, ak je projekt mutniji, onda će to biti sustav za optičko prepoznavanje lica, i u konačnici, pridjeljivanje imena licu. onda znaju tko su kupci, anonimnost baj baj, a zaštita osobnih podataka haha, dobra šala...na to misliš pod profiliranjem?
Old 16.04.2025., 16:23   #5459
Quote:
friendship kaže: Pogledaj post
da, ak je projekt mutniji, onda će to biti sustav za optičko prepoznavanje lica, i u konačnici, pridjeljivanje imena licu. onda znaju tko su kupci, anonimnost baj baj, a zaštita osobnih podataka haha, dobra šala...na to misliš pod profiliranjem?
Da, između ostaloga.

Krajnji cilj je puno kompleksniji. Naime, gro maloprodaje se zasniva na tome da se određenom profilu kupaca ponudi točno određena primamljiva roba na točno određenom mjestu. Zato npr. svaka trgovina ima kod kasa masu šarenih slatkiša i igračaka na dohvat male djece, između ostaloga.

Kako rasporediti artikle po policama, pa čak i na koje mjesto na policama ih staviti, prava je znanost. Dosta trgovačkih lanaca naplaćuje dobavljačima određeno mjesto na određenim policama, ovisno o "popularnosti" mjesta. To nije nikakva tajna, svatko tko je radio u maloprdjai zna da određena mjesta u trgovini bolje prodaju robu nego neka druga. Postoje i cjenici.

https://hamacher.com/how-shelf-place...yers-shoppers/

Podaci o smještaju i kupovini određenih artikala za određenu kategoriju stanovništva su bukvalno zlata vrijedni. Stoga ovo "prepoznavanje lica" da bi se "zaštitili maloljetnici od zle duhanske industrije" je zapravo samo izlika za još jedan data mining pothvat na uštrb javnosti.

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktu...home_najnovije
Quote:
No, tehnologija nam je omogućila uvođenje dodatne razine prevencije i osiguranja da se naši proizvodi prodaju isključivo punoljetnim kupcima. Ponosna sam što je Hrvatska izabrana kao prva zemlja u BAT grupi za pokretanje ovog vrijednog projekta koji dodatno ističe našu društvenu odgovornost i transparentnost pri komunikaciji i prodaji naših proizvoda”, izjavila je Zora Ilić, članica Uprave i direktorica za korporativne komunikacije, regulatorne i odnose s državnim tijelima Adria klastera BAT-a.
U sve to udrobite i tzv."anonimizaciju podataka" i potom njihovu prodaju na tržištu i dobijate ogroman sustav nadzora, gdje, kad bukvalno pogledate neki artikl na kiosku pored kojeg prolazite, u roku par minuta dobijete na mobitelu reklamu za taj ili sličan proizvod, iako ste anonimni i mob na kartice. Da, dosta je jednostavno računalno rekonstruirati u što netko gleda, tehnologija je poznata 20+ godina.
ruka-slave is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 16:24   #5460
To je to.
Taktika kuhanja žabe.
Mic po mic, sitnica po sitnica dok nas ne uvuku potpuno u digitalu.
A sve radi naše sigurnosti.

Inače, jedan od boljih siteova za pratiti trendove oko toga je ovaj:

https://www.biometricupdate.com/

Savjetujem svima da si ovaj link stave u favorite.
Jako dobro praćenje uvođenja biometrije i digitalnog identiteta širom svijeta u svim granama društva.

Zapanjiti će se kojim to tempom ide. I koliko zapravo nemate pojma da se toga događa u pozadini.
Svaki dan se uvode nove i nove stvari i polako gradi budući digitalni zatvor.
Kerefek76 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:15.