|
|
10.04.2025., 19:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2024.
|
Quote:
Kunka kaže:
Evo, moj brat je invalid i doć će do mene više puta godišnje. Igrom slučaja je i suvlasnik stana. Bilo bi dobro da postoji invalidsko mjesto kraj zgrade da ga koristi par puta godišnje al jbga Pionir. Samo mi nije jasno zašto ih moraju zakonski imat toliko puno (10ak?). Realno bi bila 2-3 dovoljna. Al na kraju to često završi da se random ljudi parkiraju "samo 5 minuta". BTW zna li itko ima li tamo na Španskon u blizini Pionira koje legit invalidsko mjesto?
|
Jesi siguran da se to ne može s Pionirom dogovoriti, imam osjećaj da sam vidio invalidskih mjesta koja su i ostala nakon tehničkog pregleda
|
|
|
10.04.2025., 19:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
Slorha kaže:
Pozdrav,
Zna li itko informaciju kako je živit u Pionirovom prizemlju?
|
kako je netko napisao, više je to kao polukat, ja sam relativno na niskom katu a inace gdje sam bio kod staraca sam na visokom, i uvijek bi radije bio na visokom katu jer po noci je ponekad bucno, cujem ekipu kako prica.. ekipa koja trazi plasticne boce po konjtenjerima jer su vecinom otkljucani a pogotovo ako su ti prozori otvoreni.. normalno sve zavisi koja si lokacija i zgrada..
|
10.04.2025., 19:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2015.
|
Quote:
miki1992 kaže:
Jesi siguran da se to ne može s Pionirom dogovoriti, imam osjećaj da sam vidio invalidskih mjesta koja su i ostala nakon tehničkog pregleda
|
To nisu mjesta za posjetitelje invalide 
Sva parkirna mjesta koja pionir napravi na svojoj parceli su za prodaju i pripadaju stanovima. Obzirom na veličinu zgrade propisan je obavezan broj invalidima predviđenih stanova. A za svaki invalidski stan se radi invalidsko parkirno mjesto. Logično....ako niti jedan kupac nije invalid onda mu takvo mjesto i ne treba. Da li je to sve po propisu, nije, da li se nekoga osteti ako niti jedan kupac u naravi nije invalid, mislim da ne.
|
|
|
10.04.2025., 20:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
theonly11 kaže:
To nisu mjesta za posjetitelje invalide 
Sva parkirna mjesta koja pionir napravi na svojoj parceli su za prodaju i pripadaju stanovima. Obzirom na veličinu zgrade propisan je obavezan broj invalidima predviđenih stanova. A za svaki invalidski stan se radi invalidsko parkirno mjesto. Logično....ako niti jedan kupac nije invalid onda mu takvo mjesto i ne treba. Da li je to sve po propisu, nije, da li se nekoga osteti ako niti jedan kupac u naravi nije invalid, mislim da ne.
|
Pa to i kažem, kako je kolega rekao da mu je brat koji je ujedno i suvlasnik osoba s invaliditetom, može li isposlovati da njegovo parkirno bude invalidsko? S druge strane, kad ga brat ne bi koristio onda bi on bio ljakse koji parkira na invalidsko 
|
|
|
10.04.2025., 21:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2021.
|
Poslat ću im upit. Baš me zanima šta će reć.
|
|
|
11.04.2025., 07:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2013.
|
Jutro svima. Ako ovdje ima nekoga iz Lovinčićeve E1 ili E2, znate li jel stavljaju pločice na zid u kuhinji?
|
|
|
11.04.2025., 11:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
CrvenaBucka kaže:
Jutro svima. Ako ovdje ima nekoga iz Lovinčićeve E1 ili E2, znate li jel stavljaju pločice na zid u kuhinji?
|
Pozdrav! Ovo je Lovinčićeva E1. Na zidovima kupaonice i kuhinje postavili su ovakve keramičke pločice.
https://files.fm/u/vx8hmnmmk3
https://files.fm/u/eqhg3xr692
|
|
|
11.04.2025., 13:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2013.
|
Quote:
huiminsun1101 kaže:
|
Super, hvala
Nadam se da će E1 biti gotova na vrijeme jer onda ima nade da će i E2 biti 
|
|
|
11.04.2025., 15:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
CrvenaBucka kaže:
Super, hvala
Nadam se da će E1 biti gotova na vrijeme jer onda ima nade da će i E2 biti 
|
hahahaha  Sad samo još da se E3 isporuči na vrijeme, pa će i E1 stići kako treba! 
|
|
|
12.04.2025., 18:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2022.
|
Imam pitanje, što znači kad je za garažno parkirno mjesto na tlocrtu napisano "OVO PARKIRALIŠNO MJESTO SASTAVNI JE DIO SKLONIŠTA!"?
Po čemu se takvo parkirališno mjesto razlikuje od onog koje nije sastavni dio skloništa?
|
|
|
12.04.2025., 20:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2025.
|
Quote:
NorthCascades kaže:
Imam pitanje, što znači kad je za garažno parkirno mjesto na tlocrtu napisano "OVO PARKIRALIŠNO MJESTO SASTAVNI JE DIO SKLONIŠTA!"?
Po čemu se takvo parkirališno mjesto razlikuje od onog koje nije sastavni dio skloništa?
|
Po tome što vlasnici takvih parkirnih mjesta u slučaju da se sklonište treba koristiti moraju ukloniti svoja vozila.
|
|
|
12.04.2025., 20:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
SuuuuperGirl kaže:
Po tome što vlasnici takvih parkirnih mjesta u slučaju da se sklonište treba koristiti moraju ukloniti svoja vozila.
|
OK, postoji li neki zakon prema kojem bi se to provodilo, to su etažirana garažna parkirna mjesta u privatnom vlasništvu, po kojoj osnovi se privatno vlasništvo koristi kao javno sklonište?
|
|
|
12.04.2025., 21:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
NorthCascades kaže:
OK, postoji li neki zakon prema kojem bi se to provodilo, to su etažirana garažna parkirna mjesta u privatnom vlasništvu, po kojoj osnovi se privatno vlasništvo koristi kao javno sklonište?
|
Zaista ne znam. Tako su nam rekli u Pioniru pa smo zbog toga odustali od kupnje takvog parkirnog mjesta. Koliko znam postoji zakon da država može ograničiti ili oduzeti privatnu nekretninu za javnu namjenu u izvanrednim okolnostima, npr. rata, ali ovaj slučaj je drugačiji.
|
|
|
12.04.2025., 21:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
SuuuuperGirl kaže:
Zaista ne znam. Tako su nam rekli u Pioniru pa smo zbog toga odustali od kupnje takvog parkirnog mjesta. Koliko znam postoji zakon da država može ograničiti ili oduzeti privatnu nekretninu za javnu namjenu u izvanrednim okolnostima, npr. rata, ali ovaj slučaj je drugačiji.
|
Ništa mi tu nije jasno, da nije to neka Pionirovska muljaža kao s iscrtavanjem i brisanjem invalidskih mjesta.
Gledam primjer, Špansko sjever, garaže objekt G i N, etaža -2:
G-90 nije dio skloništa, G-91 je dio skloništa
preko puta, parkirna mjesta G-101, G-102 i G-103 su dio skloništa?
Parkirna mjesta s lijeve strane prolaza nisu dio skloništa, a parkirna mjesta preko puta, s desne strane, su dio skloništa?
https://pionir.hr/wp-content/uploads...2-2-scaled.jpg
Zadnje uređivanje toni_os : 13.04.2025. at 22:37.
Reason: slika
|
|
|
12.04.2025., 21:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2024.
|
Bila sam danas u obilasku jer smo kupili stan u E3 i mislim da je ona spremna..
Na portafonu smo našli i nase prezime vec ukucano ..
|
|
|
12.04.2025., 22:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
NorthCascades kaže:
Ništa mi tu nije jasno, da nije to neka Pionirovska muljaža kao s iscrtavanjem i brisanjem invalidskih mjesta.
Gledam primjer, Špansko sjever, garaže objekt G i N, etaža -2:
G-90 nije dio skloništa, G-91 je dio skloništa
preko puta, parkirna mjesta G-101, G-102 i G-103 su dio skloništa?
Parkirna mjesta s lijeve strane prolaza nisu dio skloništa, a parkirna mjesta preko puta, s desne strane, su dio skloništa?
https://pionir.hr/wp-content/uploads...2-2-scaled.jpg
|
Nije ni meni jasno iz nacrta gdje sklonište točno počinje i gdje završava. I što uopće čini sklonište? Prostor gdje se parkiraju vozila? Ili je to samo prolaz u neku drugu prostoriju?
|
|
|
13.04.2025., 10:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2023.
|
Nije mi jasno ovo o invalidskim mjestima.
Invalidsko mjesto u pioniru je zapravo privatno (plaćeno) parkirno mjesto koje su samo iscrtali kao invalidsko dok ne prođe tehnički?
|
|
|
13.04.2025., 11:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2018.
|
Quote:
SuuuuperGirl kaže:
Nije ni meni jasno iz nacrta gdje sklonište točno počinje i gdje završava. I što uopće čini sklonište? Prostor gdje se parkiraju vozila? Ili je to samo prolaz u neku drugu prostoriju?
|
Pa iz nacrta je sve vidljivo, postoje bočna klizna "atomska" vrata uz zid PGM92 kao i vrata sa strane stepeništa/lifta. Kao što je vidljivo postoje tu još četiri prostorije koje nisu za prodaju, postoji tu i vertikalni otvor sa stepenicama kao pomoćni izlaz iz skloništa i još štošta. U tim prostorijama treba biti filter zraka, generator struje, wc i ostalo.
Znači to je prostor posebno projektiran i izgrađen kao sklonište i bilo bi dobro da svaka veća zgrada to ima zlu ne trebalo. Mislim da je i ispod tom prostora na -3 isto takvo sklonište.
Kada smo mi uselili u Lovinčićevu 2015. tu se se nalazili plastični tankovi za vodu, metalni sklopivi kreveti, prijenosni WC i još dosta razne opreme skloništa, gdje je to sada tko zna.
Ono što smo dobili/platili sami smo ovako ili onako devastirali ili uništili a kada će biti potrebe za time onda će nam biti krivi drugi ...
|
|
|
13.04.2025., 11:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2023.
|
Quote:
Tunjara kaže:
Nije mi jasno ovo o invalidskim mjestima.
Invalidsko mjesto u pioniru je zapravo privatno (plaćeno) parkirno mjesto koje su samo iscrtali kao invalidsko dok ne prođe tehnički?
|
Prema prostornim planovima na određeni broj stambenih jedinica mora postojati određeni broj invalidskih mjesta, a isto tako oni koji su te znakove stavili (Pionir) ima ih pravo i ukloniti (prebrisati) na temelju rješenja ureda za promet ili ureda za opće poslove.
Jer u teoriji ako sam ja vlasnik parkinga sa inv. oznakom, a nisam invalid, mogao bih dobiti kaznu za parkiranje na inv. mjestu. 
|
|
|
13.04.2025., 11:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
KR003 kaže:
Pa iz nacrta je sve vidljivo, postoje bočna klizna "atomska" vrata uz zid PGM92 kao i vrata sa strane stepeništa/lifta. Kao što je vidljivo postoje tu još četiri prostorije koje nisu za prodaju, postoji tu i vertikalni otvor sa stepenicama kao pomoćni izlaz iz skloništa i još štošta. U tim prostorijama treba biti filter zraka, generator struje, wc i ostalo.
Znači to je prostor posebno projektiran i izgrađen kao sklonište i bilo bi dobro da svaka veća zgrada to ima zlu ne trebalo. Mislim da je i ispod tom prostora na -3 isto takvo sklonište.
Kada smo mi uselili u Lovinčićevu 2015. tu se se nalazili plastični tankovi za vodu, metalni sklopivi kreveti, prijenosni WC i još dosta razne opreme skloništa, gdje je to sada tko zna.
Ono što smo dobili/platili sami smo ovako ili onako devastirali ili uništili a kada će biti potrebe za time onda će nam biti krivi drugi ...
|
Nisam znala da zgrade imaju atomska skloništa. Onda je sve jasno. Hvala na pojašnjenju!
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:35.
|
|
|
|