Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo > Radno, socijalno i obiteljsko pravo

Radno, socijalno i obiteljsko pravo Ugovori o radu i radni odnos, mirovinsko, zdravstveno, alimentacija, brak i razvod, posvojenje, skrbništvo, roditeljska skrb i dr.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.07.2023., 23:10   #541
Quote:
malakrijesnica kaže: Pogledaj post
hvala bogu da je! evo malo dublji osvrt priče ako koga zanima https://www.instagram.com/p/Cum9HRto-RR/
stranica nije dostupna
komunistaJozo3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2023., 23:20   #542
Quote:
komunistaJozo3 kaže: Pogledaj post
stranica nije dostupna
baš sam bio kliknuo i maknulo se a mislim da reportaju sve te profile i blokiraju se od mete
marvelman172 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2023., 00:06   #543
Quote:
marvelman172 kaže: Pogledaj post
baš sam bio kliknuo i maknulo se a mislim da reportaju sve te profile i blokiraju se od mete
mete?
bibalasic is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2023., 00:07   #544
Znate li da takvih kao A.F. ima u skoro svakom selu ,o gradovima da ne govorim.
Znam jednog u mom kraju.
Kada ga vidiš prićaš sa njim misliš
Ne bi ni mrava zgazio.Na nikoga digao ruku.
Neko vrijeme smo se družili. Al sam prekinuo svaki konakt sa njim .
Glavni razlozi su bili.Što me je godinama trovao protiv jedne djevojke njenih roditelja brata. Pa protiv druge koja mi je bila najboja prijateljica njenih rodielja.A ljude nisam ni znao pravo.
Ogovarao obitelj koja je stavljala tanjir pred njega, Čovjek mu znao plačati piće.
Silom mi , i ako ga nisam htio slušati otvoreno mu rekao. Da me ne zanima.
"Prenosio " sve što je čuo kada bi bio kod njih,
Naravno da je tu bilo i njihovih privatnih razgovora.

Ima preko 50 godina, ne radi osim što preko sezone ode raditi na more.I to samo da zaradi 10 tisuća kuna,za svoje hobije gadgete . Živi od mamine penzije .

ispričat ću dvije priče .

Proliječe prije par godina 4,5 mjesec .Kada mi je rekao.
"Mora ranije kući .Da odvede mamu kod susjeda na televiziju."
Ja pomislio.
"U redu valjda nešto zajedno gledati"
To se poćelo ponavaljati u međuvremenu mi je sam rekao.
Da mama ima (oko 1700 kn mirovine) da imaju zemlju u zakupu. On ide radit na more (taj novac je uglavnom koristio za svoje zadovljstva mobiteli držač za mob , kamera bonove, bonove slakiše )
Skužio sam da on uvijek ne da mora imati aktivan je jedan bon već dva.
Sa sobom je nosio dva mobitela.
Došla jesen 10 , 11 mjesec hladnije vrijem kiša.
On ista priča
"moram sa mamom kod susjeda na tv ne može sama bla bla ba.."
U međuvremenu sam od njega saznao .Da žena voli gledati televiziju zanimaju je emisije serije filmovi pogotvo domaći.
Kažem mu .
Mama ti je starija žena evo došla je zima Zašto ne kupite tv ili reciver? Kažeš da voli gledati tv.
80 kuna relano i nije puno s obizirom da ti na bonove potrošiš najmanje 100,150.
Ona je starija žena televizija joj je jedina zabava razonoda "
Poćeo me napadati .
"Šta mene briga !
Neka čita knjigu !
(biblije ,kolko sam ga razumio žena je nekolko puta pročitala .Katoličku,Pravoslavnu,Subotari su i njihovu.
Neće on plaćati da gleda popove hdz sdp itd."

Probao sam to reći drugima, al najkraće boli ih ona stvar.

Druga
Kažem;
"ostao mi komad mesa od jučer , imam tetrapak paradajza, luk riže. Još ću kupit luk i od toga si napraviti neki satraš"
On mi sa podsmijehom;
"Ti sam kuhaš? Meni mama kuha , jučer je napravila ....
Ja to nisa htio jesti.Meni je skuhala u maloj krastroli, meni dosta što ja volim"
Pitam ga.
"Kako je tvoja mama nisam je dugo vidio?"
"A teško hoda ne ide nigdje , malo kod susjede .I kada kuha sjedne kraj šporeta pa polako miješa jelo"
Šutim neću ništa reći.
U tom mi razgovoru krene pričati.
"žena od familjije sa kojima s druži ima tatu u domu. uvijek ga netko posjeti ili se čiju preo nećega. Djeda ima velku mirovinu.Sigruno on njima daje novaca (to je ponovio naglasio nekoliko puta)
Ne bi oni tako mogli od jedne plaće koju ima čovjek a njih troje.
Trebali bi svaki dan ići kod djede i ako je corona trebali svaki dan više razgovarati preko nekog videa"

Pomisilo sam nisam se imao snage svađati raspravljati

"šta ti imaš govoriti što bi oni trebali?
živiš na maminoj grbači žena jedva hoda ti mora kuhat posebno jelo , ne daš joj ni da plaća ima tv ,brojiš koliko je popila mijelka pojela kolača ..."

Ako to sve nije neka vrsta mobinga onda ne znam što je.

Zadnje uređivanje komunistaJozo3 : 13.07.2023. at 00:18. Reason: d
Odgovori s citatom
Old 13.07.2023., 00:10   #545
Quote:
marvelman172 kaže: Pogledaj post
Koliko sam shvatio bolkiraju profil od onoga/one što je ukazao na problem A ne od samog zlostavljača. Ili sam pogriješno shvatio!?
Odgovori s citatom
Old 13.07.2023., 00:20   #546
Quote:
bibalasic kaže: Pogledaj post
mete?
https://about.meta.com/

Ukratko vlasnici instagrama facebooka whatsappa . A to s čega se objavljivalo to su sve bili očiti novonapravljeni tzv fejk profili koji su i spemali puno ili bili reportani a meta to brzo suspendira, samo zamrznu account i doviđenja

zato treba netko izači s pravim imenom ili medij i da se prestane priča brisati svako malo Ali ono što isto ponavljaju i moram se i tu složiti ako žrtva nije prijavila nasilje koja je poanta?

otkaz je dobio kako se navodi što je bilo jedino i logično, a skinuo je i svoju stranicu pretpostavljam da su tamo najviše najezdili šteta jer jako fora projekt inače, a i ne idu mi priroda i nasilje skupa nikako Baš sam mislio da je neki zen lik
marvelman172 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2023., 00:25   #547
Quote:
Koliko sam shvatio bolkiraju profil od onoga/one što je ukazao na problem A ne od samog zlostavljača. Ili sam pogriješno shvatio!?
pa vidiš da svi ovi linkovi s kojih se objavljivalo na društevnim mrežama ničeg nema više. očigledno su svi ti blokirani pretpostavljam ili zbog reportanja (jbg stari nek se udruže svi zaposlenici i okolica i stisnu report na taj account meta to skida za čas pogotovo profile koji su se tek rodili) ili zbog spamanja (previše puta su klikali jednu te istu stvar)
marvelman172 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2023., 00:37   #548
Quote:
Znate li da takvih kao A.F. ima u skoro svakom selu ,o gradovima da ne govorim.
Znam jednog u mom kraju.
Kada ga vidiš prićaš sa njim misliš
Ne bi ni mrava zgazio.Na nikoga digao ruku.
Neko vrijeme smo se družili. Al sam prekinuo svaki konakt sa njim .
Glavni razlozi su bili.Što me je godinama trovao protiv jedne djevojke njenih roditelja brata. Pa protiv druge koja mi je bila najboja prijateljica njenih rodielja.A ljude nisam ni znao pravo.
Ogovarao obitelj koja je stavljala tanjir pred njega, Čovjek mu znao plačati piće.
Silom mi , i ako ga nisam htio slušati otvoreno mu rekao. Da me ne zanima.
"Prenosio " sve što je čuo kada bi bio kod njih,
Naravno da je tu bilo i njihovih privatnih razgovora.

Ima preko 50 godina, ne radi osim što preko sezone ode raditi na more.I to samo da zaradi 10 tisuća kuna,za svoje hobije gadgete . Živi od mamine penzije .

ispričat ću dvije priče .

Proliječe prije par godina 4,5 mjesec .Kada mi je rekao.
"Mora ranije kući .Da odvede mamu kod susjeda na televiziju."
Ja pomislio.
"U redu valjda nešto zajedno gledati"
To se poćelo ponavaljati u međuvremenu mi je sam rekao.
Da mama ima (oko 1700 kn mirovine) da imaju zemlju u zakupu. On ide radit na more (taj novac je uglavnom koristio za svoje zadovljstva mobiteli držač za mob , kamera bonove, bonove slakiše )
Skužio sam da on uvijek ne da mora imati aktivan je jedan bon već dva.
Sa sobom je nosio dva mobitela.
Došla jesen 10 , 11 mjesec hladnije vrijem kiša.
On ista priča
"moram sa mamom kod susjeda na tv ne može sama bla bla ba.."
U međuvremenu sam od njega saznao .Da žena voli gledati televiziju zanimaju je emisije serije filmovi pogotvo domaći.
Kažem mu .
Mama ti je starija žena evo došla je zima Zašto ne kupite tv ili reciver? Kažeš da voli gledati tv.
80 kuna relano i nije puno s obizirom da ti na bonove potrošiš najmanje 100,150.
Ona je starija žena televizija joj je jedina zabava razonoda "
Poćeo me napadati .
"Šta mene briga !
Neka čita knjigu !
(biblije ,kolko sam ga razumio žena je nekolko puta pročitala .Katoličku,Pravoslavnu,Subotari su i njihovu.
Neće on plaćati da gleda popove hdz sdp itd."

Probao sam to reći drugima, al najkraće boli ih ona stvar.

Druga
Kažem;
"ostao mi komad mesa od jučer , imam tetrapak paradajza, luk riže. Još ću kupit luk i od toga si napraviti neki satraš"
On mi sa podsmijehom;
"Ti sam kuhaš? Meni mama kuha , jučer je napravila ....
Ja to nisa htio jesti.Meni je skuhala u maloj krastroli, meni dosta što ja volim"
Pitam ga.
"Kako je tvoja mama nisam je dugo vidio?"
"A teško hoda ne ide nigdje , malo kod susjede .I kada kuha sjedne kraj šporeta pa polako miješa jelo"
Šutim neću ništa reći.
U tom mi razgovoru krene pričati.
"žena od familjije sa kojima s druži ima tatu u domu. uvijek ga netko posjeti ili se čiju preo nećega. Djeda ima velku mirovinu.Sigruno on njima daje novaca (to je ponovio naglasio nekoliko puta)
Ne bi oni tako mogli od jedne plaće koju ima čovjek a njih troje.
Trebali bi svaki dan ići kod djede i ako je corona trebali svaki dan više razgovarati preko nekog videa"

Pomisilo sam nisam se imao snage svađati raspravljati

"šta ti imaš govoriti što bi oni trebali?
živiš na maminoj grbači žena jedva hoda ti mora kuhat posebno jelo , ne daš joj ni da plaća ima tv ,brojiš koliko je popila mijelka pojela kolača ..."

Ako to sve nije neka vrsta mobinga onda ne znam što je.
Uvijek je nebi mrava zgazio šablona ko po pravilu. Jednom sam imala dečka motorista istetoviran grube crte lica, a bio je bebica
Moja prijateljica je imala najnježnije biće za muža, drag, mio, uvijek zabavan u društvu, evo riješila ga se jedva nakon tri prijave policiji zbog prijetnji. Ljudi su svakakvi i treba osvještavati ovakve slučajeve. Ove na maminoj grbači klipane sramotne neću ni komentirati. Teško je danas u ljudi obraz naći....
bibalasic is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2023., 07:52   #549
Evo i ja sam u soku, znam Fabrisa iz planinarskih krugova, nije djelovao takav, iako je imao onaj neki stav- ja sam frajer, look at me. Ali ovo je bas ruzno.
Old 13.07.2023., 13:25   #550
Višemjesečno verbalno maltretiranje od strane Ante Fabrisa je završilo fizičkim napadom na kolgicu. Nitko od nas ne zna da li je on bio opomenut od strane poslodavca niti da li su poduzete ikakve mjere vezane za njegove verbalne napade na dotičnu. Ono što je sigurno je da je on nakon fizičkog napada dobio otkaz bez obzira što je šogor vlasnice firme.
"Predivan" čovijek koji voli prirodu i koji je u 5mj na svojoj stranici na Fb napisao kako ga se vrijeđa,napada,proziva i ne znam ti ni ja što sve ne, da je ugrožen i neka ga se ne prati kome ne paše.
U svemu tome me zanima da li njegova supruga i djeca doma također trpe isto nasilje, jer ako si je dao za pravo udariti kolegicu koja mu se nakon vrijeđanja verbalno suprostavila, ne želim zamisliti kakav verbalni ni fizički teror proživljava njegova obitelj
buhica23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2023., 17:28   #551
Thumbs up

Sve skupa je diglo puno prašine navodno se samo posljedično otvorila pandorina kutija Borbolete kao poslodavca i hrvatskog branda nakita koji već ima upitnu reputaciju. Iz kruga partnera i dobavljača skoro svatko će potvrditi da je muka poslovati s gđom Tajanom Lisičar. Njena politika je u najmanju ruku zmazana. Znam jednu njihovu bivšu zaposlenicu radile smo kratko skupa nakon što je ona došla iz Borbolete kod nas u firmu, ali ja sam brzo otišla na porodiljni tako da se tema ohladila dok sam se vratila. Ali sjećam se ona je tamo kraće bila ali znam da je znala komentirati da takav krš od firme nikad nije vidla. Inače super pametna i sposobna ženskica kaže da se tamo osjećala najglupljom ikada, da bi ju direktorica stalno opominjala za stvari koje ni sama ne razumije, uplitala joj se u posao, zatim ju ignorirala skroz kad je se valjda htjela riješiti. Jako ružno je to sve zvučalo. O samom poslovanju i ideji je uvijek imala reći sve najbolje, a o metodama spletkarenja direktorice kaže užas.

Dvostruke igre, dvostruka pravila za povlaštene ljude (kao i ovaj primjer sa šogorom makar eto dobio je otkaz tvrde) neplaćanja dobavljača ili partnera, laganja, stalni neke prijetnje poput tužbe malim obrtnicima koje je slala za korištenje simbola koji se koriste u nakitu od pamtivijeka. Valjda samo nisu imali sredstva i veza ko Tajana Lisičar da to sve zaštite pravno, a nikome nije valjda ni palo na pamet.
Nikakvog poštovanja prema struci kao takvoj, svojim kolegama zlatarima. Znala je i pričati da bi često znala ismijavati ili se podrugivati drugim pojedinim zaposlenicima pred drugima uvijek da je imala svoje neke povlaštene ljude i one suprotno koji su na tapeti. Sve u svemu očito ne zna upravljati ljudima i još s tome je nekvalitetna osoba gdje ćeš gore za šefa. A kad s takvim karakterom stojiš iza svog brenda onda je jasno da će ljudi kad tad početi poistovjećivati sve s brendom. Evo meni su borbolete jako lijepe al nekako mi se više ne nose .
P.s čula sam da su pokrenuli #skidajborboletu na instagramu
Valdebar is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2023., 23:14   #552
http://www.imperijal.net/1/19/imperi...obadajucu.html

http://www.imperijal.net/1/19/imperi...ih-rezija.html

Zvuči ko užasna persona
anksiolitik is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2023., 23:42   #553
https://i.postimg.cc/9QZwWcfR/IMG-20230713-233713.jpg

anksiolitik is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2023., 11:21   #554
Točno to, kao što sam napisala u svom predhdnom komemtaru. Jadančak se žali kako njega vrijeđaju, a što on radi kolegici s posla i onda ju još fizički napadne kad mu se suprostavi.
Netko je napisao da je već fizički napao kolegu, zar nije onda trbao dobiti otakz?!
Nadam se da će napadnuda kolegica podnjeti privatnu tužbu i da neće pustiti da sve ostane samo na otkazu.
buhica23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2023., 11:45   #555
Ili je sam dobar ili ima dobrog PR stručnjaka.
Ovakvi srceparajući postovi se objavljuju.
Kada želiš snezibilirati ,privući na svoju stranu što više ljuid.Zbog nekog svog ličnog interesa.
Odgovori s citatom
Old 14.07.2023., 11:59   #556
pozdrav, kome se prijavljuje mobbing na poslu? riječ je o gradskoj firmi... šef je zaposlio te ljude koji mi indirektno prijete tako da mislim da ništa od njega.
točnije, to je Vlastiti pogon Grada. šef Vlastitog pogona odgovara gradonačelniku... ako sve bude eskaliralo, mislim cijelu stvar prijavit policiji. samo trebao bih u tom slučaju prikupiti i neke dokaze...
stvar je toliko velika da doslovno pola grada zna moj identitet, da kolege okolo pričaju "da će me rješit, da su rješili oni i veće čunke od mene. da će mi netko razbit glavu itd."
prijete mi zato što pišem previše kazni za neplaćanje parkinga i što ih pišem osobama koje su oni privilegirali, tj. s kojoma su u dogovoru da ne moraju plaćat parking ili mogu s 2. zonom parkirat u prvoj.
Aciha is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2023., 12:12   #557
Quote:
Aciha kaže: Pogledaj post
pozdrav, kome se prijavljuje mobbing na poslu? riječ je o gradskoj firmi... šef je zaposlio te ljude koji mi indirektno prijete tako da mislim da ništa od njega.
točnije, to je Vlastiti pogon Grada. šef Vlastitog pogona odgovara gradonačelniku... ako sve bude eskaliralo, mislim cijelu stvar prijavit policiji. samo trebao bih u tom slučaju prikupiti i neke dokaze...
stvar je toliko velika da doslovno pola grada zna moj identitet, da kolege okolo pričaju "da će me rješit, da su rješili oni i veće čunke od mene. da će mi netko razbit glavu itd."
prijete mi zato što pišem previše kazni za neplaćanje parkinga i što ih pišem osobama koje su oni privilegirali, tj. s kojoma su u dogovoru da ne moraju plaćat parking ili mogu s 2. zonom parkirat u prvoj.
Mislim da mobing mora trajati najmanje 6 mjeseci da bi se takvim smatrao. U tom slučaju se prvo trebaš obratiti tim osobama i upozoriti ih da rade mobing, a onda nadređenom da to riješi i na kraju glavnom direktoru. Ne postoji zakon o mobingu, ali Zakonom o radu, Zakonom o zaštiti na radu i Kaznenim zakonom uređena su ta pitanja, tako da možeš podnijeti tužbu, čak ne dolaziti na posao i primati plaću dok se to ne riješi, ali problem je što sudovi štrajkaju a ionako su postupci dugotrajni. Najbolje da se obratiš udruzi Mobbing.
Ako su u pitanju kaznena djela, onda se svakako obrati policiji, pa neka istražuju. Za mobing ih ne možeš prijaviti policiji osim ako od tebe traže da radiš neka kaznena djela u sklopu svog posla.
Goldenrose is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2023., 13:24   #558
Quote:
Goldenrose kaže: Pogledaj post
Mislim da mobing mora trajati najmanje 6 mjeseci da bi se takvim smatrao. U tom slučaju se prvo trebaš obratiti tim osobama i upozoriti ih da rade mobing, a onda nadređenom da to riješi i na kraju glavnom direktoru. Ne postoji zakon o mobingu, ali Zakonom o radu, Zakonom o zaštiti na radu i Kaznenim zakonom uređena su ta pitanja, tako da možeš podnijeti tužbu, čak ne dolaziti na posao i primati plaću dok se to ne riješi, ali problem je što sudovi štrajkaju a ionako su postupci dugotrajni. Najbolje da se obratiš udruzi Mobbing.
Ako su u pitanju kaznena djela, onda se svakako obrati policiji, pa neka istražuju. Za mobing ih ne možeš prijaviti policiji osim ako od tebe traže da radiš neka kaznena djela u sklopu svog posla.
Nikada nemoj prvo otići zlostavljaču.
Pablo is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2023., 13:39   #559
Quote:
Pablo kaže: Pogledaj post
Nikada nemoj prvo otići zlostavljaču.
Takva je procedura.
Ni meni to nije bilo jasno, ali ako sam dobro shvatila, poanta je u tome da neke osobe uopće nisu svjesne da mobingiraju druge, pa im se na to mora ukazati. Citirat ću taj dio s linka https://javno-zdravlje.hr/mobbing-zl...radnom-mjestu/
"Što sami možete učiniti ako se smatrate žrtvom mobbinga?
Ako imate osjećaj da ste žrtva mobbinga, diskriminacije ili da se na Vama provodi bilo koji oblik zlostavljanja, pokušajte učiniti sljedeće:
Odlučno recite osobi da njegovo/njezino ponašanje nije za Vas prihvatljivo i da smjesta prestane. To možete učiniti u prisustvu druge osobe ili predstavnika sindikata."
Goldenrose is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2023., 14:40   #560
To je savjet, ali nije pravno potrebno.
mostovoj is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:31.