Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Blisko politici

Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.04.2025., 15:09   #561
Pa čekam da postane atraktivna Banija i Lika.
Gingerina is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 15:19   #562
Quote:
odurni_gad kaže: Pogledaj post
Naravno da je Kekinima priušteno "prekomjerno granatiranje" jer se ispostavilo da onaj tko upire prstom itekako ima putra na glavi.
Nastavite sa izgovorima da cestom hodaju i veći lopovi, oni će također upirati u one prije njih i tako možemo do krapinskog pračovjeka.
Meni to više izgleda kao da im nemaš ništa drugo prigovoriti pa nađeš neku glupost po kojoj ćeš tupiti do besvjesti.
Old 15.04.2025., 16:15   #563
Quote:
vamvam kaže: Pogledaj post
Meni to više izgleda kao da im nemaš ništa drugo prigovoriti pa nađeš neku glupost po kojoj ćeš tupiti do besvjesti.
drito to

ono, uz sve moguce benefite koje ljudi blizu vlasti manipuliraju do besvjesti, od odvojenog zivota i slicnoga do milijunskih kradja, ovo je bas glupost

iskreno, da se kao drzava dovedemo do toga da je najvise kaj mozes nekome nasem politicaru (ili njegovom clanu obitelji, kao u ovom slucaju) naci je da je koristio neku olaksicu na koju moralno nije imao pravo, ja bi bio sretan covjek

ovo mi je u rangu kao da osoba koja pisa u bazen drzi prodike nekome tko je u taj bazen pljunuo
Dukkai is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 16:22   #564
Quote:
nvnk kaže: Pogledaj post
Uhićenje je uhićenje. Da je tebi netko provalio u stan i drpio ti 7000 € i da ga nakon toga samo posjete policajci i malo popričaju s njim bez uhićenja, ti bi bio zadovoljan?

A glede spektakularnosti, i dalje je uhićenje uhićenje, a dozu spektakularnosti daje samo i jedino lik i djelo uhićenika.
Daj ne laprdaj. Kad bi uskok došao radi mojih 7000€? Tamo u zagorju čovjeka uhićuju zbog pronevjere od 600€? Pa time se uskok ne bavi to se odrađuje nekakvom stegovnom mjerom i sl.
Kad ganci drpi nešto za 200€ nikoga to ne zanima ... niti se tko time bavi. Zato trgovine imaju svoje zaštitare.
Intel_85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 18:46   #565
Quote:
Intel_85 kaže: Pogledaj post
Ne kužim kaj se ko čudi. Ako im je to omogućeno zašto ne bi koristili. Kad sam za zenu nosil papire u zdravstveno prije koju godinu dok je bila trudna dosla trudnica ja je pustim ispred sebe i tu se zajebem svjetski. Zena ispituje 20 minuta kaj im pravo kaj ne. Uglavnom zanimalo ju je kad ce počet dobivat pare od države. Referetnica joj 15 puta objasni da dok ne rodi ništa, ova mlati svoje. Ono misliš si jadna žena nema para trudna je, još bi joj čovjek dao 100€ da ima za pelene i kaj treba. Ode on a ja gotov za minutu i sustignem ju na parkingu a vani je čeka mudonja u najnovijem Q7.
Tak da svi koriste ono kaj im je omogućeno i ne vidim kaj je tu problem.
Problem je što ne vidiš problem. Na stranu zemljište, Kekini i sve ostalo, ostanimo na problemu a generator tih problem su baš politike koje zagovara Možemo a efikasno provode HDZ i SDP.

Poznajem jako puno ljudi, koji leže na novcima a izigravaju klošare, tzv. siromašni ekstraprofiteri i što je najbolje od svega, ti najviše prigovaraju, najviše pljuju državu i najviše moraliziraju.
Nitko sretniji od mene kada netko zaradi 130.000 €/god i daj Bože da u HR ima što više takvih ljudi ali što je sa onima koji to ne zarade?

npr. moja frizerka je imala svoj salon i propala je...ostala je dužna za doprinose (ZO i MIO) 140.000 kn od toga je kamata skoro 50% ali dobro.
Zaposli se žena i ovrši država 1/3 plaće i žena polagano vraća svoje dugove...radi duple smjene, radi bolesna i nikakva, jer MORA platiti. I to je za sve ok.
Ali iz životnog iskustva, ti koji su 40god plaćali doprinose za mirovinsko, ti imaju manje mirovine od onih koji nisu platili ništa, to je vrhunac licemjera i ovog proljeva, ta lažna SOLIDARNOST a svima njima puna usta te solidarnosti i brige za slabije.

I veliki problem je što ljudi brane priveligirane, one #"jednakije" pred zakonom...feudalci i mi kmetovi.

Ja to ne razumijem, kako ne vidite problem?
SkyShark is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 19:09   #566
Pa problem je Mile, tik pred izbore. Drugi nisu.
Gingerina is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 19:11   #567
Quote:
Fitz kaže: Pogledaj post
Moraju biti nezaposleni, to je jedini uvjet, a ostalo sve pokriva od totalnih jebivjetara i luftbremzera do plodnih stvaratelja popularnih djela.

Da ti netko svaki mjesec pokloni ~850€ koliko iznose doprinosi za MO I/II i ZO na 1.2x prosječnu plaću imala bi i ti za nejeftine balonere i cipele i bila bezbrižna jer znaš da te jednom čeka penzija prema uplatama većim od prosjeka.

a to ide prema prosječnoj plaći?
Ne minimalcu?

Quote:
cave troll kaže: Pogledaj post
Takve lokacije su najtraktivnije u Istri.
Nisu bezveze tamo gradili da bi rentali.
nisu gradili
i od kada je to atraktivna lokacija?

osim crkve i zvonika i 280 stanovnika nemaš ništa
Old 15.04.2025., 19:18   #568
atraktivna lokalcija je šikara iza kuće, neravan teren, minimalno pola sata autom do obale, potencijalna parcela u kojoj bi se kotile zmije, štakori i ostale beštije

još su Mileu trebali platiti da uzme to zemljište i da ga održava i kosi, da napravi korist općini u suzbijanju raznih štetočina
GemsBond is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 19:32   #569
Quote:
Gingerina kaže: Pogledaj post
Pa problem je Mile, tik pred izbore. Drugi nisu.
Mile je najmanji problem, problem je kako se mi postavljamo prema zakonima.

Mile nije napisao nakaradne zakone, nego HDZ i SDP. Stožerne stranke a koje se nadopunjuju u svojoj retardaciji.

To ne treba braniti i ne treba odobravati.
SkyShark is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 19:42   #570
Quote:
twistdrum kaže: Pogledaj post
a to ide prema prosječnoj plaći?
Ne minimalcu?
Našao sam neki članak u kojem piše da su im korigirali koeficijente s 0.8 na 1.2, a da su tražili još više:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...e/2449293.aspx
Fitz is online now  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 19:48   #571
Quote:
nisu gradili
i od kada je to atraktivna lokacija?
osim crkve i zvonika i 280 stanovnika nemaš ništa

Definitivno je atraktivnije na Bundeku.
cave troll is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 19:56   #572
Quote:
SkyShark kaže: Pogledaj post
Mile je najmanji problem, problem je kako se mi postavljamo prema zakonima.

Mile nije napisao nakaradne zakone, nego HDZ i SDP. Stožerne stranke a koje se nadopunjuju u svojoj retardaciji.

To ne treba braniti i ne treba odobravati.
Ne odobravam.

No problem je sad što je baš Mile uhićen.
Gingerina is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 20:02   #573
Quote:
Problem je što ne vidiš problem. Na stranu zemljište, Kekini i sve ostalo, ostanimo na problemu a generator tih problem su baš politike koje zagovara Možemo a efikasno provode HDZ i SDP.

Poznajem jako puno ljudi, koji leže na novcima a izigravaju klošare, tzv. siromašni ekstraprofiteri i što je najbolje od svega, ti najviše prigovaraju, najviše pljuju državu i najviše moraliziraju.
Nitko sretniji od mene kada netko zaradi 130.000 €/god i daj Bože da u HR ima što više takvih ljudi ali što je sa onima koji to ne zarade?

npr. moja frizerka je imala svoj salon i propala je...ostala je dužna za doprinose (ZO i MIO) 140.000 kn od toga je kamata skoro 50% ali dobro.
Zaposli se žena i ovrši država 1/3 plaće i žena polagano vraća svoje dugove...radi duple smjene, radi bolesna i nikakva, jer MORA platiti. I to je za sve ok.
Ali iz životnog iskustva, ti koji su 40god plaćali doprinose za mirovinsko, ti imaju manje mirovine od onih koji nisu platili ništa, to je vrhunac licemjera i ovog proljeva, ta lažna SOLIDARNOST a svima njima puna usta te solidarnosti i brige za slabije.

I veliki problem je što ljudi brane priveligirane, one #"jednakije" pred zakonom...feudalci i mi kmetovi.

Ne vidim problem. To ak si ti kmet nismo svi ostali.
Ja si sam plaćam sam doprinose pa znam kako to ide i ne trebam moralistu poput tebe. Kaj bi ja sada trebal svakom takvom nabijat na nos kak ja zarađujem za njega i te spike Vas "sposobnih"? To je po tebi ispravno? Meni je to bolesno izdvajat sebe kako nekog mesiju jer si sam plaćam porez i doprinose kao da drugi nitko ništa ne radi.
To kaj je ona ostala dužna doprinose kaj sad misliš da joj to treba neko oprostit ili kaj? To je solidarnost za tebe? A kaj je radila sa lovom od zarade nije bitno? Frizerka pa propadne to je stvarno uspješna priča.
Na krivog si se nameril da prodaješ takve priče.

Ja stvarno ne vidim problem. Ako ti je do doprinosa mogao si i ti u slobodne umjetnike pa iskoristit to pravo.
To kaj nestane svako malo par milja iz proračuna jer ih neki rođo pronevjeri to nije problem. Nego sad su problem doprinosti slobodnog umjetnika.
Intel_85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 20:10   #574
Quote:

pravo i pravda

bilo je ono jedno vrijeme , prije dosta godina kada je jako privatnika svih vrsta bilo dužno državi...
i onda je već netko to prerezao i rekao - frigaj to, nikada nećemo ivzući novce - riješimo to.
Oprostili dugove, pozatvarali firme
država
ali....
u svemu tome su postojali ljudi koji su pokušavali nekaj, pa je bilo nekih promjena na računima.
i bilo je onih koje je ili bolila briga, ili nisu vidli način
i što se dogodilo
Ekipa gdje nije bilo nikakvog prometa - oprostili im sve, zatvorili firme i sve 5.
a ovi kaj su nekaj pokušavali, ima prometa - njih su i dalje teretili
Old 15.04.2025., 20:19   #575
I to uzimanje zdravstvenog i mirovinskog može biti stav. Ne kažem je to slučaj s Kekinim, ali znam ljude koji iz principa žele dati što manje novca državi jer znaju da njihov novac neće otići na ceste, vrtiće, socijalno potrebite ili učitelje, nego na iće i piće nekog baje u općini.
Old 15.04.2025., 20:25   #576
Quote:
pravo i pravda

bilo je ono jedno vrijeme , prije dosta godina kada je jako privatnika svih vrsta bilo dužno državi...
i onda je već netko to prerezao i rekao - frigaj to, nikada nećemo ivzući novce - riješimo to.
Oprostili dugove, pozatvarali firme
država
ali....
u svemu tome su postojali ljudi koji su pokušavali nekaj, pa je bilo nekih promjena na računima.
i bilo je onih koje je ili bolila briga, ili nisu vidli način
i što se dogodilo
Ekipa gdje nije bilo nikakvog prometa - oprostili im sve, zatvorili firme i sve 5.
a ovi kaj su nekaj pokušavali, ima prometa - njih su i dalje teretili
Pokušavao je i moj frend pa propao i ostao dužan doprinose, nije zatvorio obrt pa mu država kalemila dugove. Bio je lijen to zatvorit jer je mislio ko ih jebe. Kad je stigla ovrha imal ih je već nekoliko na kraju mu država otpisala 80000 kn. I ono slijedeće kaj je bilo pitanje i očekivanje kad će mu opet otpisat ostalo, ne samo državni dug već za sve ostalo. A govorimo o periodu prije 10 godina.
Intel_85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 21:24   #577
Quote:
Kakadu kaže: Pogledaj post
I to uzimanje zdravstvenog i mirovinskog može biti stav. Ne kažem je to slučaj s Kekinim, ali znam ljude koji iz principa žele dati što manje novca državi jer znaju da njihov novac neće otići na ceste, vrtiće, socijalno potrebite ili učitelje, nego na iće i piće nekog baje u općini.
Sve pet, samo njegov stav je "neću davati ništa, uzimati ću od sitnozubih i usput graditi vilu sa bazenom".
cave troll is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 21:31   #578
Quote:
cave troll kaže: Pogledaj post
Sve pet, samo njegov stav je "neću davati ništa, uzimati ću od sitnozubih i usput graditi vilu sa bazenom".
A gle, davao je gomiletine poreza, tu nije mogao ništa.
Old 15.04.2025., 21:35   #579
Quote:
Kakadu kaže: Pogledaj post
...u džep nekom Berošu, ja znam reći.

Ali btw."davati čim manje" i "neka mi drugi plaćaju, ne dam ništa" baš i nije isto.
BeeBe is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 21:39   #580
ante tomić:

Istina, Mile je dobro zaradio, ali država ga je oderala kao zeca

Quote:
Ako Kekin, kako kažu, zarađuje 130.000 eura godišnje, njegova davanja državi koju volimo lako je izračunati
Ante Tomić: Ne plaća Nina (Obuljen) Mili zdravstveno. Prije će biti da Mile plaća Nini. A kad smo kod brojeva, kažimo i ovo...

Quote:
Ako zna svoj posao, totalno je glupo da se ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek zgraža da država plaća zdravstveno osiguranje samostalnom umjetniku Miletu Kekinu. Iz dva razloga. Prvi, Republika Hrvatska plaća zdravstveno osiguranje mnogim samostalnim umjetnicima, ne pitajući koliko oni zarađuju ni koja su njihova politička ili vjerska uvjerenja. Ima tu desničara i katolika daleko više od ljevičara, pravoslavaca, muslimana, agnostika i ateista.

I drugo, važnije, otprije desetak godina od svakog honorara koji zaradite, bez obzira jeste li zaposleni ili ne, dio morate uplatiti u fondove zdravstvenog i mirovinskog osiguranja.
----
ne treba zaboraviti kad je riječ o obitelji kekin - a o tome se radi - da se ivana kekin svojevoljno odrekla oko pola milijuna eura prihoda kojega je LAGANO mogla realizirati kao izabrana zastupnica EP-a, a samo zbog toga što je smatrala da je njezina prisutnost potrebnija u hrvatskom saboru nego u EP-u.

nekome tko se zbog želje da nešto učini ovdje, u vlastitoj sredini, odrekne tolikog novca, teško se baš može predbaciti "kokošarenje" ili "nedostatak domoljublja".

iznos za kojega se mileta kekina sumnjiči da ga je dobio "pogodovanjem" predstavlja, dakle, jedva 1,5 posto stvarnog iznosa kojega se obitelj kekin odrekla. pa neka matematika radi svoje.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:09.