Quote:
Klon kaže:
Zakon???
Jel ovo???
Jao vama, pismoznanci i farizeji, licemjeri! Dajete desetinu od metvice, kopra i kima, a zanemarili ste ono najvažnije u Zakonu: pravednost, milosrđe i vjernost. Ovo je trebalo činiti, a ono ne zanemariti.
I usput zlatno pravilo nije pasivno već Aktivno... Čini drugom ono što želiš da se tebi čini...
|
Pa ako se baš hvataš za zakon onda bi slijedilo ovako. Kada navlačiš nekoga za nos onda očekuj isto natrag ili npr kad se nekome rugaš (

). Ne nužno ovdje na forumiću već tokom života. Pismo poznam jako dobro jer me Riječ Božja poprilično suočila sa vlastitim grijesima i vjeruj mi na riječ da to osvještavanje boli. Lako je kad si nesvjestan sam sebe no kad te Bog osvijesti i suoči sa samim sobom i kada uvidiš koliko je Bog savršen u ljubavi i čist e onda te boli glava radi svake greške koju si učinio. Moj grijeh mi je vazda pred nosom... Imaš i jedan dio gdje piše da paziš da ti pravednost ne bude kao u pismoznanaca.
Ti sad dobro promisli jesi li koga natezao za nos ili se onoj gospođi narugao ili što god drugo činio/griješio. Ne priliči čovjeku koji teži Bogu (savršenstvu u ljubavi) to raditi.
Ne znam koliko si svjesan svojih radnji,riječi i razmišljanja. Većinom smo nesvjesni što pričamo i radimo i često smo pod utjecajem raznih duhova no to je već druga tema. Mislila sam kako nešto znam i kako sam pravedna kad ono brate boli glava koliki je moj grijeh pred Bogom.
Svi su pred Bogom pogriješili pa čak i anđeli. Ja ću prva priznati da sam se zaprljala za svog života na zemlji i zahvalna sam Bogu što me je suočio samu sa sobom jer znam da sam na putu čišćenja. Rad na sebi je izniman posao. Očistiti mahovinu koja se nakupila u duši. Bitka se odvija na duhovnom planu. Bori se tvoja dobrota sa tvojom zločom unutar tebe samog.
Bog je milostiv i milosrdan. Savršen u ljubavi. Sama svjetlost i čistoća. Put, istina i život.
Ljubav, kao što rekoh je iznad svega. A ljubav je Bog. Kako ono piše tamo... čak i svetima neshvatljivo.
Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Ako je Ocu po volji neka te dotakne i blagoslovi. Da bi krenuo u proces čišćenja valja ti se osvijestiti iako iskreno ne brinem puno jer znam da Bog ima plan i program rada za sve jer nebi Bog bio Bog da nije sve predvidio unaprijed
Ugodan ti dan brate

Živ bio. Mir i dobro
Sent from my 2312DRAABG using Tapatalk