Strip Kvadrat na kvadrat. |
|
|
24.01.2019., 21:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2016.
|
Quote:
Spock14 kaže:
@ReemCP: Ja sam u svom popisu označio linkom naslovnicu koje pripada nekoj epizodi, pa ti može pomoći.
Link za popis: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=50119
Nego, bojim se da ćemo zagušiti topic ako budemo ovom brzinom postavljali komentare. 
|
Aha, kužim sad za naslovnice  A nisam pametan, možemo malo usporiti  možda povremeno stavljat dok ne dođemo do dana današnjeg sa pročitanim 
|
24.01.2019., 21:30
|
|
Vulkanac
Registracija: Jan 2019.
|

Sjena, br. 3 (LU 2b, ZS 41a, LMS 705a)
Broj stranica: 36
Još jedna kratka i loša epizoda. Ovaj put Kit i Chin-Lao imaju zadatak otkriti razloge i ubojicu trojice kopača zlata, razapetih pomoću konopaca između dva stabla. Banalna i neuvjerljiva scenaristička rješenja, kao i sama naivna postavka priče krase i ovu epizodu. Opet naglašavam, bila su to druga vremena.
(priča: 3, scenarij: 3, crtež: 6) - 40%

Znak Manitua / Izgubljeni u pustinji, br. 3/4 (LU 2c, ZS 41b, LMS 705b+723a)
Broj stranica: 87
Evo i jedna bolja epizoda na početku koje naš Kit je unaprijeđen u vodnika. Nakon toga nosi poruku u utvrđenje njegova oca, leti balonom, uz pomoć vladina izvidnika sprječava indijansku pobunu, spašava koloniste izgubljene i opljačkane u pustinji, te na kraju, uz pomoć svog oca, uspijeva privesti razbojnike pravdi i vratiti kolonistima ukradenu stoku. Sve je prepuno naivnih scenarističkih rješenja, ali nije dosadno, a i Kit je unaprijeđen u ovoj epizodi, pa odmah ocjena više. Naslovnica možda i najlošija od Donatellijevih!
(priča: 7, scenarij: 5, crtež: 6, naslovnica: 3) - 57%
|
24.01.2019., 21:34
|
|
Vulkanac
|
Quote:
ReemCP kaže:
Aha, kužim sad za naslovnice  A nisam pametan, možemo malo usporiti  možda povremeno stavljat dok ne dođemo do dana današnjeg sa pročitanim 
|
Ma možemo ovako kao do sada - jedan dan, jedan Ludens broj! 
|
24.01.2019., 21:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Može i tako, a usput se sjetimo malo komentara  doduše, kad malo vidim svoje, hvata me smijeh  Ali ići će to s vremenom na bolje 
|
26.01.2019., 14:15
|
|
Registrirani korisnik
|
LU 02. Manituov znak/Željezni čovjek
LU 03. Gospodar munje/Ruke uvis!
LU 02 i 03 (140-176, 176-217, 217-260 i 5-9) > br. 4/5
Priča se nastavlja, Kit i otac se rastaju te Kit odmah susreće Chin-Lao koji ga je čekao 4 dana! Što ti je prijatelj! Ubrzo stižu u jedan gradić gdje se događa pljačka banke, te Chin-Lao bude zamijenjen za počinitelje i završava u zatvoru. Kit ga mora osloboditi iz zatvora svojim načinom jer se pučanstvo odlučilo na linč. Uskoro hvataju zločince, Kit i Chin-Lao s jedne strane, šerif i ekipa s druge strane. Malo priča naivna, ali ok.
Sljedeća još jedna kratka priča je bila ful zanimljiva, a sve je krenulo na početku sa onim indijancem na kojeg je netko pucao, te koji je uspio taman prozboriti par riječi prije smrti koje su Kita i Chin-Laoa uputile na ono tajanstveno jezero. Upravo ta misterija i nešto novo što dosad nismo imali prilike čitat kod M.Rendžera mi se svidjelo!
Isto jedna solidna priča, gdje mi se najviše dopao onaj inženjer, pokazao se dosta razumnim i poštenim likom (slično kao inženjer Robson iz Zagora, malo me na njega podsjetio). Onaj stari Stover i njegovi sinovi su protiv toga da željeznica ide preko njihove zemlje, što iskorištava "treća strana" krađom plaća i ubojstvom radnika i tako baca krivnju na Stovere, pa umalo dolazi do međusobnog sukoba sa ljudima iz željeznice koji sprečava Kit i Chin-Lao hvatajući prave zločince. Kasnije se vraćaju u utvrdu i Kit slučajno/neplanirano biva zaručen, a Chin-Lao se podsmjehuje
Zanimljivosti:
- Kit i Chin-Lao kao partneri u misiji (LU 02 i 03; 140-176, 176-217, 217-260 i 5-9)
|
26.01.2019., 14:33
|
|
Vulkanac
|
@ReemCP: Mislim da bi trebao kopirati i imena epizoda. Ovako je zbunjujuće meni, a kamoli nekim novim čitateljima. 
Također, napomena da je Kit postao vodnik ti ovdje ne štima. To je bilo u prethodnoj epizodi: Manituov znak!
|
26.01.2019., 14:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Ups, evo pobrisao ovo za vodnika  Ma ne mogu se ni sam snaći kod ovih prvih epizoda koje sam komentirao, kad sam komentirao u dijelovima čitajući VG izdanje. Možda da ipak ljepim komentare od LU 4, tamo sam to bolje radio 
|
26.01.2019., 15:19
|
|
Vulkanac
|
Prijatelj u opasnosti, br. 4 (LU 2d, ZS 38a, LMS 717a)
Broj stranica: 36 str.
Chin-Lao i Kit su očevici pljačke banke, ali Chin-Lao biva optužen da je suučesnik. Kit mora naći krivce, jer prijatelju prijeti linč od strane pobješnjele rulje. Standardno naivan scenarij bez nekih bitnijih detalja.
(priča: 4, scenarij: 2, crtež: 6) - 40%

Željezni čovjek, br. 4 (LU 2e, ZS 38b, LMS 717b)
Broj stranica: 41 str.
Kit i Chin-Lao rješavaju tajnu željeznog čovjeka na otočiću tajanstvenog jezera. Možda i najpoznatija epizoda od ovih početnih. Ostaje lako u pamćenju zbog nesvakidašnje radnje i naslovnica (ne toliko ove Donatellijeve, koliko drugih izdanja). Najuzbudljiviji zaplet do sada, a onda kreću već prokušane i naivne scenarističke fore. Gambin crtež mi je malo atmosferičniji nego inače.
(priča: 5, scenarij: 3, crtež: 7, naslovnica: 8) - 59%

Željeznica neće proći, br 4/5 (LU 2f-3a, LMS 8b & 723b)
Broj stranica: 48 str.
Obitelj rančera želi spriječiti željeznicu da prođe preko njihove zemlje, a nestane i novac za plaće radnicima na željeznici. U pljački su i tri radnika poginula. Sumnja odmah pada na obitelj rančera, a naš Kit i Chin-Lao su tu da otkriju krivce. Nije loša epizoda. Nema nelogičnosti, a ni puno naivnosti u scenariju.
(priča: 6, scenarij: 6, crtež: 7) - 63%
|
26.01.2019., 15:23
|
|
Vulkanac
|
Quote:
ReemCP kaže:
Ups, evo pobrisao ovo za vodnika  Ma ne mogu se ni sam snaći kod ovih prvih epizoda koje sam komentirao, kad sam komentirao u dijelovima čitajući VG izdanje. Možda da ipak ljepim komentare od LU 4, tamo sam to bolje radio 
|
Pa imaš na svom popisu imena epizoda. Znaš da sam te s tim upilao prije godinu dana. Samo prekopiraš zajedno s brojevima epizoda i stranicama.
Nego nešto tinypic zeza, pa nisam mogao uploadat slike. Znaš li neku drugu stranicu za upload da je dobra?
|
26.01.2019., 16:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Sjećam se i dobro da jesi  ali ko zavraga baš na ovom mjestu nisam stavio te naslove na tom popisu  sad tek skužio..
Ja koristim postimage.org, nekako mi je najbrža za upload slika.
|
26.01.2019., 16:53
|
|
Vulkanac
|
Quote:
ReemCP kaže:
Sjećam se i dobro da jesi  ali ko zavraga baš na ovom mjestu nisam stavio te naslove na tom popisu  sad tek skužio..
Ja koristim postimage.org, nekako mi je najbrža za upload slika.
|
Hvala, probat ću kada me opet počne zezati upload. 
|
26.01.2019., 17:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Još dvije da imaš u rezervi:
https://www.zaslike.com/
https://imgur.com/upload
Kolega DODSFERD je inače proklinjao taj postimage.org jer se stranica bila srušila, pa su mu nestale sve slike iz njegovih komentara. Pa je prešao upravo na tynpic, a mene ta pomalo živcira kad moraš svako malo one šifre upisivati prilikom uploada, dok ovdje to ide brzo 
|
26.01.2019., 20:42
|
|
Vulkanac
|
Quote:
ReemCP kaže:
Još dvije da imaš u rezervi:
https://www.zaslike.com/
https://imgur.com/upload
Kolega DODSFERD je inače proklinjao taj postimage.org jer se stranica bila srušila, pa su mu nestale sve slike iz njegovih komentara. Pa je prešao upravo na tynpic, a mene ta pomalo živcira kad moraš svako malo one šifre upisivati prilikom uploada, dok ovdje to ide brzo 
|
Hvala! Za novi Mister No komentar sam stavio slike preko postimage.org. Nadam se da se neće srušiti! 
|
26.01.2019., 23:31
|
|
Registrirani korisnik
|
A nadam se da neće 
|
27.01.2019., 14:34
|
|
Vulkanac
|
Četiri godine kasnije, br. 5 (LU 3b, ZS 40b, LMS 727a)
Broj stranica: 50
Čovjek izlazi iz zatvora nakon što je odslužio 4 godine. Rendžeri su dobili anonimno pismo da mu nije siguran povratak na slobodu i naš junak dobija zadatak da ga upozori i malo istraži situaciju. Naivan zaplet, a ostatak ide po već uhodanoj šabloni. Nema ništa nerealno, ali ni originalno. Neočekivana je jedino situacija u kojoj revolveraš Larry Winter uspijeva izbjeći ruci pravde i zaklinje se na osvetu Malom rendžeru. To je prvi put da negativac bježi, pa ga možda opet vidimo!
(priča: 4, scenarij: 4, crtež: 7) - 50%

Gospodar munje / Ruke uvis!, br. 5/6 (LU 3c, LMS 20 & 727b+729a)
Broj stranica: 104
U ovoj priči po prvi put saznajemo da se radnja odvija u 1840.-oj godini. Na početku i na kraju epizode imamo komične dogodovštine u utvrdi, što uvelike popravlja dojam.
Kit i O'Hara imaju zadatak pratiti kočiju, ali stjecajem ne baš previše logičnih okolnosti, ispostavilo se da moraju zaustaviti prodaju oružja indijanskom plemenu koje živi u brvnarama identičnim bjelačkim u planinskim područjima!! Kad je Kit u pitanju uspjeh je zagarantiran, ali glavni negativac bježi. U potjeri Kitova konja ugrize zmija. O'Hara nastavi potjeru, a Kit ostaje pomoći konju. Tada na scenu stupa Frankie Bellevan, lutalica i propali kockar. Unatoč početnom neslaganju nastavljaju zajedno i u prvom gradu rješavaju misterij nestalih kočija. Nakon uspješnog privođenja negativaca pravdi, Kit poziva Frankieja da se pridruži rendžerima!
Crtež varira, za razliku od prethodnih brojeva. Kao da se Gamba žurio ili prepravljao. Također, prvi put da jedna epizoda ima dvije naslovnice i to odlične, ali nemaju direktne veze s radnjom.
(priča: 5, scenarij: 4, crtež: 6, naslovnice: 7) - 52%
|
29.01.2019., 02:20
|
|
Registrirani korisnik
|
LU 03 (10-57) > br. 5: Četiri godine kasnije
Čovjek (nevin) nakon 4 godine izlazi iz zatvora. Ova priča mi se iskreno i nije nešto dopala. Možda zato što je falio simpatični Kinez Chin-Lao.
LU 03 (57-155) > br. 5/6: Gospodar munje / Ruke uvis!
Puno bolja priča od prethodne, ovaj put tandem tvori Kit i O'Hara. Iako se u jednom trenutku razdvajaju nakon onih indijanaca, pošto Kit ne želi ostaviti svog konja kojeg je nažalost ugrizla zmija. I tu možda najbolji dio, Kit se prvi put susreće sa Frankijem  luckasti Frankie  Njih 2 nekako ulaze u suradnju te skupa rješavaju misterij nestalih kočija, a poslije toga odlaze skupa prema utvrdi gdje će Frankie postat novi rendžer.
Zanimljivosti:
- scenarij: Andrea Lavezzolo; crtež: Francesco Gamba
- izašlo u travnju i svibnju 1964. godine
- prvi susret sa Frankie Bellevan (LU 03; 57-155)
|
29.01.2019., 07:30
|
|
Vulkanac
|
Quote:
Spock14 kaže:
Četiri godine kasnije, br. 5 (LU 3b, ZS 40b, LMS 727a)
Broj stranica: 50
Čovjek izlazi iz zatvora nakon što je odslužio 4 godine. Rendžeri su dobili anonimno pismo da mu nije siguran povratak na slobodu i naš junak dobija zadatak da ga upozori i malo istraži situaciju. Naivan zaplet, a ostatak ide po već uhodanoj šabloni. Nema ništa nerealno, ali ni originalno. Neočekivana je jedino situacija u kojoj revolveraš Larry Winter uspijeva izbjeći ruci pravde i zaklinje se na osvetu Malom rendžeru. To je prvi put da negativac bježi, pa ga možda opet vidimo!
(priča: 4, scenarij: 4, crtež: 7) - 50%

Gospodar munje / Ruke uvis!, br. 5/6 (LU 3c, LMS 20 & 727b+729a)
Broj stranica: 104
U ovoj priči po prvi put saznajemo da se radnja odvija u 1840.-oj godini. Na početku i na kraju epizode imamo komične dogodovštine u utvrdi, što uvelike popravlja dojam.
Kit i O'Hara imaju zadatak pratiti kočiju, ali stjecajem ne baš previše logičnih okolnosti, ispostavilo se da moraju zaustaviti prodaju oružja indijanskom plemenu koje živi u brvnarama identičnim bjelačkim u planinskim područjima!! Kad je Kit u pitanju uspjeh je zagarantiran, ali glavni negativac bježi. U potjeri Kitova konja ugrize zmija. O'Hara nastavi potjeru, a Kit ostaje pomoći konju. Tada na scenu stupa Frankie Bellevan, lutalica i propali kockar. Unatoč početnom neslaganju nastavljaju zajedno i u prvom gradu rješavaju misterij nestalih kočija. Nakon uspješnog privođenja negativaca pravdi, Kit poziva Frankieja da se pridruži rendžerima!
Crtež varira, za razliku od prethodnih brojeva. Kao da se Gamba žurio ili prepravljao. Također, prvi put da jedna epizoda ima dvije naslovnice i to odlične, ali nemaju direktne veze s radnjom.
(priča: 5, scenarij: 4, crtež: 6, naslovnice: 7) - 52%
|
Odlično Reem! Ovako ti komentari puno bolje i logičnije izgledaju.
Ova naslovnica također pripada ovoj epizodi.
Preskočio sam je kada sam stavljao ostale.

|
29.01.2019., 12:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Spock14 kaže:
Odlično Reem! Ovako ti komentari puno bolje i logičnije izgledaju.
|
A i ja skužio da mi ovako preglednije 
|
29.01.2019., 13:52
|
|
Registrirani korisnik
|
LU 04. Živ pokopan/Kuća tajni
LU 03 (156-227) > br. 6: Vatra u močvari / Alkemičareva igra
Frankie je ušao u rendžere i sad je na prvoj vježbi. Iako radi sve suprotno od onoga što mu se naredi  nakon male nezgode sa vatrometom, Kit dobiva novi zadatak i službeno obojica kao rendžeri, Kit i Frankie idu na prvi zadatak. Ali uskoro im se pridužuje i Chin-Lao. Moraju posjetiti indijance za koje se sumnja da žrtvuju ljudske žrtve. Avantura ih potom odvede u okršaj sa vikinzima koja ubrzo završava jednim potresom. Kitov konj je zasad izgubljen, ali vjerujem da će ga nekako već naći..
LU 03 i 04 (227-260 i 5-88) > br. 6/7: Živ pokopan!
Nakon pustolovine sa vikinzima i onom indijankom, trojka je naišla na jednu obitelj koja je u nevolji (ostali bez vodiča, pukao im kotač na kolima..), a i očito su krenuli u krivom smjeru. Chin-Lao i Frankie ih prate na farmu koju su nasljedili, a Kit odlazi u grad ne bi li javio zapovjedniku zašto su se toliko zadržali i da je sve ok.
Ali Kit u gradu nalazi svog konja, te upada u novu avanturu sa pljaškašima novca koji bježe vlakom. Kit ubrzo sa čovjekom koji mu je našao konja i njegovim prijateljima, sređuje pljačkaše i pridružuje se onim ljudima (sa početka priče) koji su došli na novi ranč. A i tamo ga očekuju nove nevolje koje uspjeva riješti na kraju uz pomoć vojske.
|
29.01.2019., 20:58
|
|
Vulkanac
|

Vatra u močvari / Alkemičareva igra, br. 6 (LU 3d, LMS 13 & 729b+736a)
Broj stranica: 72
U utvrđenju su dobili obavijest da neki Indijanci još prakticiraju žrtvovanja ljudi i zapovjednik šalje našeg Kita i Frankieja da to riješe. Chin-Lao ih krišom slijedi. Indijanci negiraju žrtvovanja, a žive u kolibama, ovaj put malo primjerenijeg izgleda. Normalno, ispostavilo se da su lagali, pa je naš junak, dok je Frankie mirno spavao, a Chin-Lao bio prikriven, morao spašavati mladu Indijanku. Poslije ju je trebalo vratiti doma, pa su upali u još veću nevolju. Njeno selo teroriziraju, zamislite - Vikinzi, na čelu kojih je ludi alkemičar. U ovoj katastrofi, jedino je bitno da Kit gubi konja upavši s njim u rijeku, a konj mu je kao prijatelj. Prva priča još nekako može proći, ali druga je dno dna. Crtež neprecizan u akcijskim scenama. Naslovnice u ovom izdanju nema!
(priča: 2, scenarij: 1, crtež: 6) - 30%
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:51.
|
|
|
|