|
|
18.06.2019., 00:56
|
|
that’s what she said
Registracija: Jul 2003.
|
Quote:
assassin kaže:
Taj dio je isto pokriven EU roamingom (prvi Sample story) pa nema posebne naplate.
Zvao ti iz Grčke hrvatski, grčki ili španjolski broj- isto te košta kao kad zoveš hrvatski broj iz Hrvatske.
Malo je nelogično jer ako iz Hrvatske nazoveš grčki broj- naplati ti se međunarodni poziv.
Odeš u Sloveniju i nazoveš isti taj grčki broj- naplati se po tarifi koju imaš kad zoveš iz Hrvatske hrvatski.
No, ide ti na ruku pa super 
|
A koliko košta ako recimo sa tarifom na bonove a1 nazoveš Rumunja koji recimo stoji kraj tebe i ima neku svoju rumunjsku tarifu i operatera..Turist, jel..
Čitam ove linkove sa topica, no ne mogu se ja tu snaći, trebalo bi valjda odraditi jedan semestar za shvatit što oni naplaćuju, kad i koliko, i kome..
Gori su od banaka i njihovih provizija..
|
|
|
18.06.2019., 03:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Pa ovisi gdje stojite 
Ako stojite u HR, ti plaćaš kao da zoveš u Rumunjsku po međunarodnoj A1 tarifi. Ako ste u Rumunjskoj (ili bilo gdje drugdje u EU), plaćaš kao da si zvao unutar HR po svojoj domaćoj A1 tarifi...
Poslano sa mog MI MAX 3 koristeći Tapatalk
|
|
|
18.06.2019., 08:56
|
|
Registracija: Dec 2007.
|
Nije baš tako komplicirano
Računam da imaš karticu RH operatera.
Ako si u RH- plaćaš pozive unutar RH po cijeni operatera i po roaming cijenama zoveš sve ostale. Tu su različite cijene ovisno o državi i paketu koji imaš, ali je u pravilu skuplje od lokalnih poziva.
Ako si u EU (osim RH) i zoveš EU broj (uključujući RH), plaćaš kao lokalni poziv kad zoveš RH u RH.
Ako tebe netko zove, gdje god ti bio, ništa ne plaćaš.
|
|
|
18.06.2019., 11:22
|
|
Blaise. M Blaise.
Registracija: Apr 2007.
|
nije li ako si u non eu roamingu s našom karticom, da snosiš dio troška poziva ako se tebe zove iz druge države? pozivatelj plaća kao da si u hr, ti plaćaš razliku do pune cijene inozemnog poziva. i zašto se ovdje ide u lagani off ako već imamo temu o roamingu? 
|
21.06.2019., 11:01
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
Registracija: May 2010.
|
Quote:
Duba kaže:
nije li ako si u non eu roamingu s našom karticom, da snosiš dio troška poziva ako se tebe zove iz druge države? pozivatelj plaća kao da si u hr, ti plaćaš razliku do pune cijene inozemnog poziva.
|
Da, plaćaš i to dosta. U BIH 4,99 kn/min, u Europi (non EEA) 7,02 kn/mj., izvan Europe čak 12,10 kn/min.
|
|
|
25.06.2019., 20:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Pozdrav. Jedno kratko pitanje - može li se i u kojem roku raskinuti ugovor potpisan na prodajnom mjestu bez nekih penala? Naime, sestra je jučer naivno potpisala ugovor na 2 god za neku tarifu kao s popustom jer joj je trebalo puno interneta sljedeća 3 mj dok će raditi sezonski. Ali joj prodavač nije rekao da je to na 2 godine, a ona nije pažljivo gledala i čitala...
|
|
|
25.06.2019., 20:51
|
|
|
Ako je prodajno mjesto izvan poslovnice (tipa štand negdje na kolodvoru), onda ima 14 dana.
Ako je baš u poslovnici, onda se ne može raskinuti bez penala.
Eventualno ako postoji neki probni rok, ali to je definirano u ugovoru (i mislim da za obične mobilne tarife ne postoji).
Hodor Hodor- pitanje prebačeno u temu Usporedbe i preporuke mobilnih tarifa i operatera.
|
|
|
27.07.2019., 11:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2006.
|
Quote:
Ivan kaže:
Jučer popodne su mi se konačno javili da su napravili taj fix, i meni pomaže, noćas mi se baterija ispraznila 4% za cca 11 sati, proteklih dana se trošila oko 35-40% za isti period....
|
Ja imam isti problem. Sa HT-a na Tomato bonovi. Navečer mobitel pun, ujutro baterija na 75%. Isto su mi rekli da će mi dati privatnu IP adresu, i da će se javiti kad to naprave. Sad kad je u redu, jeli ti upaljen 4G? Ja sam svoj prebacio na 3G i sad je u redu, ali nemam LTE.
|
|
|
29.07.2019., 22:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
A1 teleoperateri
Pozdrav,
budući je tema A1 zatvorena iz nepoznatog razloga otvaram novu.
Dakle u kratko, poluljudi/zaposlenici na poziciji "teleprodavatelj" su mi uvalili nekoliko ugovora na koje nisam pristao ni na koji način. Prijavio prevaru Hakomu, Hakom odlučio u moju korist jer prevaranti nisu dostavili dokaz da je ugovor sklopljen, ali su natuknuli da nemam pravo povrata plaćenih računa u vremenu trajanja spora. U biti nema sankcija niti za njih i još im moram platiti račune koje nikada nisam ni želio jer su mi nelegalno produžili ugovor. Imam pravo pokrenuti spor pred sudom na odluku Hakoma. Što da činim? Nije stvar novca već pravednosti!
Hvala. pozz
|
30.07.2019., 00:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2006.
|
|
|
|
30.07.2019., 21:47
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2008.
|
Evo smradovi iz A1 podizu cijenu svim korisnicima fiksne mreze jer im se moze
Sva poboljšanja fiksnih usluga iziskuju povećana ulaganja, a samim time i veće troškove poslovanja. Kako bismo pratili trendove i omogućili najkvalitetniju uslugu na tržištu i u budućnosti, od 1. rujna će svi naši postojeći i novi korisnici fiksnih paketa na računu imati iskazanu stavku Pristup uslugama fiksne mreže u iznosu od 20 kn mjesečno (s uključenim PDV-om).
Ta će stavka biti obračunata na mjesečnim računima počevši od računa za rujan 2019. koji ćete primiti u listopadu. Ako zbog navedene promjene želite iskoristiti pravo raskida ugovora bez naplate naknade za prijevremeni raskid ugovora, možete to ostvariti u razdoblju od 2. do 31. kolovoza.
Ako mi raskidamo ugovor onda placamo penale a ako oni mijenjau ugovor sto je kao i raskid onda nikom nista
Da mi obavijestimo operatera da od sutra mislimo placat 20 kuna manje pa ako im se to ne svidja slobodno neka raskinu ugovor s nama oni bi t osigurno odmah prihvatili bez da nam naplate penale ...
pozivam sve da ih prijavite hakomu. Skolpis ugovor raskines s starim operaterom jer su bili jeftiniji i brzi, i za 2-3 mjeseca oni ti podignu cijenu
Tako su mogli podic cijenu i 100 kuna i nikom nista.
KAtastrofa.
|
|
|
30.07.2019., 22:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
Ja razmišljam da sa 3D usluge prijeđem na solo internet. Sad je prilika za oslobodit se ugovora, a preskup mi je 3D nakon ovog poskupljenja.
|
|
|
30.07.2019., 23:17
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
alcro kaže:
Ja razmišljam da sa 3D usluge prijeđem na solo internet. Sad je prilika za oslobodit se ugovora, a preskup mi je 3D nakon ovog poskupljenja.
|
ak mislis na solo internet preko zice ili optike opet ce t iuzet tih 20 kn.
ovo se odnosi na sve sto ide fiksno- zicom i optikom
|
|
|
30.07.2019., 23:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
stipest kaže:
|
Ok, ima i gorih situacija  jeb?* te državo...
|
30.07.2019., 23:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
Ma znam, ali uzmem na 24mj solo net pa cu to placati 149+20kn. Ovaj sad 3d koji imam bio bi mi 250kn, previse mi je to vec.
|
|
|
31.07.2019., 03:15
|
|
Regrutirani korisnik
Registracija: Jul 2017.
|
Quote:
livada2 kaže:
Evo smradovi iz A1 podizu cijenu svim korisnicima fiksne mreze jer im se moze
Sva poboljšanja fiksnih usluga iziskuju povećana ulaganja, a samim time i veće troškove poslovanja. Kako bismo pratili trendove i omogućili najkvalitetniju uslugu na tržištu i u budućnosti, od 1. rujna će svi naši postojeći i novi korisnici fiksnih paketa na računu imati iskazanu stavku Pristup uslugama fiksne mreže u iznosu od 20 kn mjesečno (s uključenim PDV-om).
Ta će stavka biti obračunata na mjesečnim računima počevši od računa za rujan 2019. koji ćete primiti u listopadu. Ako zbog navedene promjene želite iskoristiti pravo raskida ugovora bez naplate naknade za prijevremeni raskid ugovora, možete to ostvariti u razdoblju od 2. do 31. kolovoza.
Ako mi raskidamo ugovor onda placamo penale a ako oni mijenjau ugovor sto je kao i raskid onda nikom nista
Da mi obavijestimo operatera da od sutra mislimo placat 20 kuna manje pa ako im se to ne svidja slobodno neka raskinu ugovor s nama oni bi t osigurno odmah prihvatili bez da nam naplate penale ...
pozivam sve da ih prijavite hakomu. Skolpis ugovor raskines s starim operaterom jer su bili jeftiniji i brzi, i za 2-3 mjeseca oni ti podignu cijenu
Tako su mogli podic cijenu i 100 kuna i nikom nista.
KAtastrofa.
|
Gdje ti je originalni link (izvor) ove obavijesti i vrijedi li ovo za homebox?
|
31.07.2019., 09:13
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2013.
|
Ne vrijedi za homebox i za neke poslovne korisnike zicnih usluga
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
|
|
|
31.07.2019., 10:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2015.
|
Da li se isplati uzet preko a1 na pretplatu(prijenos broja sa bonbona) Huawei P30 pro 800kn odmah i 300kn mjesecno(tarifa M+mob)?
|
|
|
31.07.2019., 11:01
|
|
|
Ovisi o tvojim potrebama i mogućnostima.
P30 Pro imaš za 6100 kuna.
Ti ćeš tu platiti 8000 kroz dvije godine.
Ako postoji tarifa koja te zadovoljava (negdje drugdje) i ne košta više od 80 kuna- ne isplati se.
Naravno, to podrazumijeva da ti je ok dati odjednom 6100 kuna za mobitel.
|
|
|
31.07.2019., 13:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Nek uzme na rate u ducanu. Naravno, ako ima odgovarajucu kreditnu/debitnu karticu koja to omogucava.
Isplati se uzeti i kreditnu karticu samo zbog kupnje mobitela jer se moze dosta ustediti.
Npr, Elipso je imao akciju za P30pro (i ostale Huawei mobitele) pa se taj mobitel mogao kupiti i za 5200kn (verzija 8/256). Zbog ovakvih cijena, ne isplati se uzimat pretplatu i mobitel. Ako u A1 taj mobitel i tarifu plati 8000kn, to znaci da bi ga sama tarifa kostala 2800kn. Rijetkima treba tako skupa tarifa da bi se isplatila
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:48.
|
|
|
|