Turske serije Bivši podforum Neprikazano-sapunice |
|
|
21.02.2024., 09:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2022.
|
Quote:
BonyBon kaže:
Kupula me ova scena, pocinjem i ja gledati  , a i prica mi djeluje zanimljivo. Volim jake zenske likove, nadam se da cemo to ovdje imati. Ovo je dobar primjer kako obicna, svakodnevna, zivotna tema moze biti zanimljiva.
|
Hosgeldin
Uz sve to izvrsna gluma Demet,Bugre i Mehmeta 
divna je
https://x.com/dizibahar/status/1760207793703862357?s=20
|
|
21.02.2024., 09:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2021.
|
Quote:
bum tras kaže:
Ako si juče stucao to je zbog mene.  Dovoljno smo solirali na Oglumu
i dovoljno dugo citam tvoje postove ,da mogu da zaključim šta bi ti se svidelo.
Juce, nakon odgledane 1 ep. prvo sam pomislila: Ovo je serija za Wolfa. Prosto, onaj ko je gledao Oglum ne može da ne primeti Bahar bez obzira na drugi žanr: snažan zenski lik, savrsena gluma u originalnoj priči koja je još i vrhunski rezirana.
Rejting me obradovao kao plata. 
|
Danas posle posla ću odgledati prvu... Pa da uskočim u priču... Drago mi je zbog Demet... Sjajna glumica! 
|
|
|
21.02.2024., 16:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2018.
|
Quote:
hajat kaže:
jbt svaka cast na rejtingu....ne gledam seriju al danas otvorih fejsaru i prvo sto mi iskoci
rejting bahar...wow....takav skok rejtinga turska dizi vidjela nije....aferim....
|
Bilo je serija sa boljim rejtingom. SAK, Cukurova,Mucize doktor su imali rejtinge preko 15%, Apartmani tu negde, ali ovakav skok u sve 3 kategorije, za samo jednu epizodu mislim da niko nije imao.
Serije koje ja gledam do sada nisu imale 2.sezonu zbog rejtinga i iskreno ne bih da je ima i Bahar jer biće dobro dok prate original koji ima 16 epizoda. To je taman do polovine maja kad već neke serije završavaju sezonu. Mislim da tako neće biti i da se ni Show TV, ni MF Yapim neće odreći zlatne koke. A šta će onda od ovakvog remek dela Turci napraviti, pomozi nam Bože.
što se mene tiče, zbog ove scene imaju kredita sve dok na špici ne bude pisalo SON
Timur pije vodu, a Evren izjavljuje saučešće kad Bahar, na zlonamerno pitanjemuževe ljubavnice odgovori da joj je muž mrtav
Mislim da će Baharina reakcija na položen test, postati jedan od najomiljenijih gifova za radost
Zapravo, ne znaš šta pre da gifuješ. 
|
|
|
21.02.2024., 17:34
|
|
≠ <•••> 12B
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
Saniye kaže:
Počni..Vrijedi 
|
nije to moj djir saniye ...al sretno svima na gledanju...jedino ako uleti neki od mojih pulena ili ertan...e onda bih uletila
|
|
|
21.02.2024., 19:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
Dan je tako lijepo, uspješno i mirno prolazio, i onda mi sve pokvari mati Nerva i sin joj Timur :    ...jedan odvratniji od drugoga  , s tim, da mi Nerva, velika gospođa suprruga doktora, puuuuuno više diže tlak....možda znate, kod nas veš 6 tjedana doktori štrajkaju, pa sam malo pristrana...
Odlična epizoda, suvremena tema i vječne čovjekove dileme, odlična izvedba, od glumaca me samo malo smeta njena kćerka (možda malo previše plačljiva i dere se nekontrolirano.
Demet i Bugra stvarno dobri, užitak je gledati tu glumu, a Bugra izgleda tako dobro, kao nikad dosada 
Kažete, da je to rimejk...i mene pomalo hvala strah, da će, kad ispričaju originalnu priču, krenuti u neke svoje nebuloze ...i sve upropastiti
|
|
|
21.02.2024., 19:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2014.
|
Volim Bugru i drago mi je da konačno ima nešto što bi moglo biti dobro ali sačekaću još malo prije nego se odlučim da krenem
|
|
|
21.02.2024., 20:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bum tras kaže:
Bilo je serija sa boljim rejtingom. SAK, Cukurova,Mucize doktor su imali rejtinge preko 15%, Apartmani tu negde, ali ovakav skok u sve 3 kategorije, za samo jednu epizodu mislim da niko nije imao.
https://i.postimg.cc/q7yDvH6r/image.jpg
Serije koje ja gledam do sada nisu imale 2.sezonu zbog rejtinga i iskreno ne bih da je ima i Bahar jer biće dobro dok prate original koji ima 16 epizoda. To je taman do polovine maja kad već neke serije završavaju sezonu. Mislim da tako neće biti i da se ni Show TV, ni MF Yapim neće odreći zlatne koke. A šta će onda od ovakvog remek dela Turci napraviti, pomozi nam Bože.
što se mene tiče, zbog ove scene imaju kredita sve dok na špici ne bude pisalo SON
Timur pije vodu, a Evren izjavljuje saučešće kad Bahar, na zlonamerno pitanjemuževe ljubavnice odgovori da joj je muž mrtav
[ https://i.imgflip.com/8gkk78.gif
Mislim da će Baharina reakcija na položen test, postati jedan od najomiljenijih gifova za radost
[ https://i.imgflip.com/8gkfdu.gif
https://i.imgflip.com/8gki03.gif
https://i.imgflip.com/8gkia4.gif
Zapravo, ne znaš šta pre da gifuješ. 
|
Predivni gifovi
I kod mene su dobili kredit ..Kupila me Bahar a Bugru bih u svemu gledala 
Bahar
https://x.com/theercelbursin/status/...337406396?s=20
Quote:
hajat kaže:
nije to moj djir saniye ...al sretno svima na gledanju...jedino ako uleti neki od mojih pulena ili ertan...e onda bih uletila
|
Dabogda da će ovdje Ertan uletiti ali eto nikad se ne zna.
|
|
21.02.2024., 21:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Još malo legendarne scene
ovo se zove dominacija
Prvi put, posle 20 godina bez muža u večernjem izlasku
na opšti užas svekrve

mala lekcija za staramajku
Ali, uspela je

|
|
|
21.02.2024., 22:43
|
|
Acı bana, bağışla canımı
Registracija: Aug 2019.
|
Odgledala sam drugu epizodu i naravno tapšala kada je Bahar položila test i radovala se kada su ona ili Evren bili genijalni, što se desilo u više navrata.
Ne znam odakle bih krenula, bilo je toliko toga. Zar Bahar nije ćerki rekla da verovatno neće stići na dodelu njene nagrade? Kada je Umay rekla da razume zašto brat neće doći, svakako će mama biti sa njom... Bahar nije ništa rekla. Čak ni kada je odnela kolač/mafin njoj da proslave, opet nije rekla, samo reče: nadam se da ćeš me razumeti kada odrasteš. Ali razumeti šta?! Nije joj morala reći razlog, razumem zašto to ne bi htela sad, ali nije trebalo da ostavi dete na cedilu tako. Pogotovo zato što je znala da nema ko doći osim nje. Ne znam, to mi nije leglo uopšte. + ne dopada mi se drugarica od Umay.
A Uras se nekad ponaša kao svoj otac a nekad kao svoja majka.
Bilo bi mi žao Rengin i Timura, da se on onako ne ophodi prema Bahar. Njih dvoje imaju tu aferu već 3 godine i on nikako da se razvede. Ne znam kako to Rengin trpi uopšte. Stalno joj niže izgovore. To što je on zaista srećan sa njom me navodi opet na ono da on prosto ne može da se razvede od Bahar. Kao i bes njegove majke zato što Bahar troši novce. Sad sam skoro pa sasvim sigurna da je Aziz ostavio snaji Bahar nešto od bogatstva u testamentu, ako ne i većinu. Zato što je Bahar odgajala decu sama, pa se svekar razboleo i onda je brinula i o njemu. Bili su blisku, čak je u razgovoru sa Timurom rekla "moj otac", a ne tvoj otac ili naš otac.
Kada sam kod Aziza, zaustavila sam epizodu i zumirala koliko sam mogla, Evren je čitao neki novinarski članak. Prilično je mutno, ali mislim da sam razaznala naslov i prvi paragraf:
Da li je uzrok smrti mlade žene lekarska greška?
Pobunili su se bližnji Selme Keskin, koja je bila pet meseci trudna, tvrdeći da je umrla usled abortusa/kiretaže. Suđenje profesoru doktoru Azizu Yavuzoğlu je odgođeno do februara.
Napisaću i na turskom:
Arşiv [3 Kasım 1989]
Genç Kadının Ölümü Doktor Hatası Mı?
Beş aylık hamile olan Selma Keskin'in kürtaj nedeniyle öldüğünü iddia eden yakınları isyanda. Profesör Dr Aziz Yavuzoğlu'nun yargılandığı dava şubat ayına ertelendi.
Pošto je njeno prezime različito od Evrenovog, pre bih rekla da mu je ona bila (udata) sestra, ali mogla je biti i devojka. Datum članka stoji da je: 3. novembar 1989.
Majka od Bahar mi je i dalje presimpatična žena, bravo njoj što odbija preći prag kuće Yavuzoğluovih. Eto ona je nudila ćerki da pređe da živi kod nje ali Bahar nije htela.
I poslednje, to što je Bahar prodala tašnu od svekrve Nevre i zamenila je lažnjakom je bio šlag na torti u ovoj epizodi. Inače ne bih to opravdala, međutim toj ženi nije bilo puno toliko potrošiti na svoju tašnu ali je bilo puno toliko novaca dati Bahar da može da pohađa onaj test. Zaslužuje sve loše što će joj se nadam se i desiti.
|
|
|
22.02.2024., 10:28
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
22.02.2024., 14:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Odgledala sam prvu epizodu, koliki je gad ovaj Timur pa to je strasno i on i mati mu.
Bahar toliko misli na druge, cak i dok je u neposrednoj smrtnoj opasnosti, nadam se samo da nece imati milosti prema Timuru i materesini, inace necu moci gledati ovo.
Tuzno mi je bilo gledati Bahar kako je svi tretiraju kao sluzavku u toj kuci i kako je uzimaju zdravo za gotovo i ni sa cim nisu zadovoljni, jos joj pronalaze mane.
Ova mi ljubavnica isto nije jasna, pitam se sta je i ona vidjela u Timuru, evo nejasno mi je. Cudno mi je i to da ona ne zna Bahar, pitam se postoji li ljubavnica koja ne zna ko joj je konkurencija
Uglavnom, svidjeli su mi se isjecci koje sam vidjela iz druge epizode, te se nadam da ce serija ici tim putem i da se necemo vracati na Bahar iz prve epizode.
Evren je divan, Bugra ga odlicno donosi.
|
|
|
22.02.2024., 15:35
|
|
Registrirani korisnik
|
@Bony
Ne brini ,Bahar će ih sredit samo tako sigurna sam
Danas nam Bugra ima roćkaš 
Kakve su muške ribe?
Poznajem samo ženske i one koje poznajem su baš...posebne...

|
|
22.02.2024., 16:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja odlucim da cu pustiti malo da vidim kako mi se čini pa odmah su me kupili. Ona vesela muzika, glumica koja je Bahar prvi put je vidim predivna je.
Bugra kad onako udje u hitnu čok tatli. Sa samo pogledaću evo me kad joj dr govori da ima problem sa jetrom nastavljam dalje.
Od svih prvih epizoda sto sam pogledala ovo mi se najvise dopada.
|
|
|
22.02.2024., 19:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Demet Evgar je školovana glumica koja je nagrade osvajala uglavnom za komedije, ali u svojoj pozorišnoj trupi igra klasičan dramski repertoara poput Šekspira, Ibzena, Molijera. Misli da je u Turskoj TV publici poznatija po ulogama u komedijama, ali poslednje uloge su joj dramske u serijama Avlu (koja je izuzetno popularna u arapskom svetu) i Alev, Alev. U obe je igrala ženu koja je trpela zlostavljanje.
Nakon toga je napravila pauzu jer je 2022.godine rodila devojčicu.
Inače je i pevačica i Ambasador dobre volje UN za Tursku.
Demet Evgar je veoma popularna u arapskim zemljama gde je serija Avlu doživela veliki uspeh i ima 1,7 mil.pratilaca na svom Instagram nalogu.
|
|
|
23.02.2024., 12:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Pogledala i drugu sa prevodom toliko mi se dopada da mislim da cu i live poceti da gledam, ovaj trio mi je fenomenalan zapravo kad razmislim dobar je casting odradjen za sve..
|
|
|
23.02.2024., 15:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Pogledala drugu epizodu.
Bahar ,koja je bila na ivici smrti,je dobila novi život.Žena koja je cijeli svoj život podredila potrebama i željama drugih,koja je bila sluga,kuharica,čistačica i rame za sve je odjednom se zamislila i zapitala : Šta je to šta MENE čini srećnom?I nije više znala odgovor na to pitanje.
Jako dobro poznajem taj osjećaj kad te život dovede do toga da stojiš u bolničkoj sobi i gledaš kroz prozor i shvatiš da je taj dan moglo sve biti završeno,da si mogla otići zauvijek..i onda se zapitaš : Šta si uradila od svog života???
Bahar je odjednom shvatila šta je ona tom mužu ,toj svekrvi i svojoj djeci.
Bili su spremni i njen muž i svekrva da ju puste da umre,ne bi prstom pomakli da ju spase iako je muž imao tu mogućnost:; Da joj da dio svoje jetre i da ona živi.
Nije mogao.Tolika je kukavica da nije mogao.
Timur je zapravo jedna velika šarena laž.
Doktor Evren se borio svim silama da spasi Bahar..srećom su našli donatora u zadnjem trenutku: Bila je to neka žena koja je umirala.Njena jetra je spasila Bahar i dala joj novi život.
Scena kada dolazi kući a njena svekriva pripremila zabavu i ppzvala ljude koje Bahar i ne poznaje i ona kako sjedi za stolom,gleda kako se svi zabavljaju ,piju i jedu a ona se pita : Gdje sam ja to,šta ću ja ovdje?
Tako sam se zagrcnula kada je Bahar ošamarila Timura a on sav isprepadan u nju gleda kao da je ustao i zatekao se u košmaru..Bravo Bahar!I malo je to..
Zna i ona to pa od novog jutra ona ne kuha kafu,ne pravi doručak,ne traži kravate za njega-nego samo sprema smuti za sebe..I odlazi u šoping..
I to će Timura boljeti više nego onaj šamar.
Konačnoo žena radi nešto samo za svoj ćejf.
Vidjeli smo i dio iz prošlosti i kako je došlo do toga da je Bahar sa tim beskičmenjakom...Vidjeli smo da je zapravo Rengin prva sa njim bila..i da je Bahar poslužila samo kao utjeha za jednu noć ali ostala trudna i zaglavljena u tom braku..
Pitam se šta ta Rengin vidi u toj kukavici koja nema muda da se razvede i da sa njom živi..Koji ju zamajava kao što i Bahar zamajava? Šta to ima u njemu vrijednoga da jedna žena poput Rengin koja ima svoju karijeru,koja nije zapravo jadnica koja mora čekati da joj muškarac nešto da,zašto je još sa njim?
Doktor Evren ima nezavršenog računa sa svekrom od Bahar ..doktorom Azizom.Kakav je to račun? Mislim da zbog toga i dolazi u tu bolnicu .
Jel mu možda nepriznati sin?Ili je ona žena pomenuta u članku kojeg je čitao njegova sestra? Jel doktor Aziz nekoga ubio ,pogrešno ju liječeći?
Ali nije mi se učinilo po izrazu lica da je sestra,mislim da bi imao posve drugačiji izraz lica da je u pitanju sestra..možda više emocija???
Bahar -koju Evren ohrabruje da se vrati dotorskom poslu traži od muža novac za ispite..On ju ponižava,ruga joj se zapravo jer kaže ti si bolesna i stara -ko bi tebe primio da radiš kao doktor.I nema pare za bacanje..
Fenomenalna Bahar zamjenjuje originalnu skupu tašnicu od svekrive i plaća ispite..I polaže ih sa super rezultatom 
Njen ples je fenomenalan..
Žena kojoj su stalno drugi govorili da ništa ne zna,da nije vrijedna,da neće moći-ona ponovno nalazi u sebi snagu,hrabrost i odvažnost da započne nešto novo ;Da zatraži od života ono što joj duguje.
Da zatraži od familije ono što joj pripada: Njen život kojeg uzima u svoje ruke ..
I sin polaže ispite i on uspijeva u tome..
Kćerka je ljuta na majku jer nije bila uz nju na njenom važnom danu..
Niko ne pita ima li ta naša majka neki važan dan za nju?
Rengin i Timur čine sve da Bahar ne prime u bolnicu..Oni posebno naglašavaju da je imala trasplataciju jetre i da neće moći izdržati taj tempo..i oni ju odbijaju..ali doktor Evren kojeg direktor bolnice obavezno želi u svom timu pristaje raditi u toj bolnici ali ima uvjet: Da uzmu i Bahar . 
Bahar je tražila na netu Rengin i šokirala se kad je saznala gdje radi: Već tri godine radi u istoj bolnici sa Timurom a ona pojma nije imala..Timur ju nikad nikome iz bolnice nije predstavljao..niko njegovu ženu ne poznaje...
Bahar pravi novu ličnu kartu i želi započeti posao bez štele ..samo sa svojim imenom i prezimenom..i sa svojom snagom i svojom srčanošću..
Dolazi ona na intervju u bolnici kao Bahar Ozden..
Tu su nekoliko doktora..među njima i Rengin i Timur..kao i Evren..
Ispituju ju..omalovažavajući ju i Rengin i timur..kao hoćete li biti u stanju izdržati tempo i sve to nakon operacije..
Najscena koja je legendarna postala: Pita ju Rengin o bračnom statusu( kao da ne zna) a Bahar ko iz topa: Izgubila sam muža,umro je u nesreći..
Timur se zakocenio..drhte mu ruke dok pije vodu..ne može doći sebi..Kako ga Bahar lako sahrani ...bravo curo!
Evrenova reakcija super
Još šejtan njoj kaže moje saučešće 
Glasaju za i protiv : Timur protiv i još dva doktora protiv..
Evren za..
Rengin presudila : Bahar je primljena..
Sad će bit veselo po bolničkim hodnicima 
|
|
23.02.2024., 20:13
|
|
Acı bana, bağışla canımı
Registracija: Aug 2019.
|
Ma preslatko, 2. najava 3. epizode.
Rengin se žali Timuru, a ona je ta zbog koje će Bahar sad raditi u bolnici, Timur se trudio koliko je mogao da to spreči. Mada mislim da je instinktivno rekla da, kada su je pitali, da se setila reči one vračare, da će se Timurov brak okončati, ovo je dobar put ka tome.
Evren nađen kao najdivnije stvorenje ikad, ponovo. U međuvremenu sam razmislila, dvaput sam pisala datum onog članka i opet nisam uvidela. Recimo da on sad ima nekih četrdeset godina, '89 je bila pre 35 godina, bio je premali. Nije mu Selma mogla biti devojka, a ne verujem ni sestra, jedino ako nije bila dosta starija. Onda tetka ili majka- mada ne znam kako je različito prezime imala, možda drugi brak.
edit: bum tras, verujem da će lepo prevesti grupa koja seriju prevodi, ali evo do tad:
E: Gospođo Doktorice! Danas Vam je prvi dan, neka je sa srećom!
B: *imitira razgovor*
Šta ima/Kako ste, doktorice Bahar?
Dobro, a kod tebe?
Aaaaj odlično sam!
R: Te se strpi za ovo, te za ono. Boga ti, nađi rešenje ili će se ovo ovde završiti, jasno?
- Jesi li je video? Druže, ko je to, 20 godina starija?
U: Ma bre, moja majk- reč je o ženi godina naših majki, mislim šta ti to pričaš, u bolnici smo, saberi se!
B: Lift!
T: Ja za svoju ženu ne samo da bih jetru dao, nego da je potrebno i svoj život bih dao.
B: Mnogo se izvinjavam, profesore Timure, dok ste tako pričali, setila sam se mog muža .. pokojnog muža.
R: Da li Vi ovako pomno brinete o svakom svom pacijentu?
E: Da li se Vi ovako pomno zanimate za svakog svog stažistu?
|
|
|
23.02.2024., 20:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Boki-smoki kaže:
|
Prevela nam naša Boki. 
|
|
|
23.02.2024., 20:34
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
23.02.2024., 21:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Jedva čekam a i da vidim svekrvinu reakciju kad sazna
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:36.
|
|
|
|