Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.12.2010., 10:34   #41
ajde bez debilnih i kretenskih primjedbi , bi tebe videl da ti netko mazne felge
ww1978 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.12.2010., 10:47   #42
Čuj ove felge su tak posebne da se buju teško utopile u susjedstvu ... ak su otišle "preko grane" piši kući propalo .... iako bi se složio s kolegama gore .... no ovo je još jedan dokaz sa SVAKA roba ima svog kupca.
CDRW is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.12.2010., 11:11   #43
Quote:
ww1978 kaže: Pogledaj post
ajde bez debilnih i kretenskih primjedbi , bi tebe videl da ti netko mazne felge
.. i to pogotovo ovako dobre
Old 18.10.2011., 14:40   #44
pitanjce

decki i cure imam jedno pitanje za vas naletio sam na ove feluge kod jednog frenda pa me zanima koliko vrijede jer on kaze da su te felge stavljali na golfa (IV) za proslavu 25 milijuna proizvedenih.
felge su BBS 16" a da puno ne meljem evo slike: [IMG][/IMG]
Old 18.10.2011., 15:05   #45
Mislim stvarno .... pa jel stvarno misliš da na toj patetičnoj slikici itko može vidjet jel felga očuvana il je sva zgrebana, jajasta, okrhnuta, uništena solju i rinzolima ....
CDRW is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2011., 15:14   #46
Quote:
stjepan0510 kaže: Pogledaj post
decki i cure imam jedno pitanje za vas naletio sam na ove feluge kod jednog frenda pa me zanima koliko vrijede jer on kaze da su te felge stavljali na golfa (IV) za proslavu 25 milijuna proizvedenih.
felge su BBS 16" a da puno ne meljem evo slike: [IMG][/IMG]
ne vrijede ništ više od nekih drugih jer nisu po ničemu posebne, pogotovo ne u kombinaciji s tim balonima na sebi
tomi0806 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2011., 18:25   #47
Evo jedno mišljenje iz malo starije auto tiskovine:

"Daleko je najkvaliteniji BBS. Slijede Momo i OZ, ali treba paziti jer nisu svi modeli jednako kvaliteni. Pohvaliti se smije i Speedline. Dobrima se doima i većina naplataka prve ugradnje, ali ima iznimaka.
Naravno, majstori su nam istakli i anti top-listu modela s kojima se ne smije imati posla. Teško je izboriti se za prvo mjesto na listi najlošijih. To su uglavnom naplaci naoko prihvatljive cijene- MIM, AEZ, Alessio, Dotz, RH Alurad, Mak- koji se ni po čemu ne mogu mjeriti s pravim i kvalitetnim felgama."
frenchkey is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2011., 19:25   #48
To marušić pisao ili?
yedwy is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2011., 19:50   #49
Nije, a ima i nastavak o majstorima za popravak felgi u Zg
frenchkey is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2011., 20:08   #50
U ožujku 2007. kupio u furlanu 15" Rial felge, bez DDV-a 4 me izašle 200€ i nakon 4 i pol g još uvijek su ko nove i nikakvih problema sa njima, a za marku Rial do tada nisam nikad čuo. Na Bravi sam imao Enzo type H, nikad sa njima problema.

Prošli tjedan bio u furlanu i još uvijek imaju iste te Rial felge u ponudi, ali su sada nešto skuplje, nego 2007. i to za cca. 15€ po felgi.
Old 19.10.2011., 06:19   #51
Quote:
frenchkey kaže: Pogledaj post
Nije, a ima i nastavak o majstorima za popravak felgi u Zg
Pitam jer takve paušalne gluposti sam navikao viđat s njegovim potpisom inače od kad sam intenzivno s autima znači zanjih jedno 4g imao sam 3 auta sa ukupno 7 razlilčitih setova felgi u različitom stanju, dva seta koja su bila van balansa i smrdana su bile OEM origigi felge od lancie i fiata, SVE aftermarket felge su bile ravne a svoje xtreme x1 koje sam kupio nove sam ljepo zaljepio u jednu rupčagu na putu na more i nije im se desilo baš ništa, istina gore su bile balonke ali bez obzira na to...

Uglavnom ima puno proizvođača a često je razlika i od modela do modela prema tome takvi paušalne ocjene i napisi su totalna bezvezarija koja samo pokazuje da onaj ko piše ili nema pojma ili namjerno laže...

Općenito gledano postoje modeli felgi koji će zbog konstrukcije biti osjetljiviji (veliki djelovi obruča su bez oslonca) i felge sa tanjim gumama na sebi će naravno bit osjetljivije pri udaru ali sve kaj ima TUV certifikat se može reć da je vjerojatno adekvatno...
yedwy is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2011., 11:44   #52
Preko 90% svih felgi koje se prodaju po EU su izlivene u BIH, i onda se odljevci voze na završno poliranje, lakiranje ili što već, tako da je njihova kvaliteta i cijena uglavnom zavisna samo od završne obrade i eventualno je valjda bitno da se na autu imaju felge " priznatog logoa ".
Mačakvn is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2011., 12:17   #53
Quote:
Mačakvn kaže: Pogledaj post
Preko 90% svih felgi koje se prodaju po EU su izlivene u BIH, i onda se odljevci voze na završno poliranje, lakiranje ili što već, tako da je njihova kvaliteta i cijena uglavnom zavisna samo od završne obrade i eventualno je valjda bitno da se na autu imaju felge " priznatog logoa ".
Sumnjam u to što govoriš. Jeftine felge dolaze većinom iz Kine - i sasvim su OK za aute sa malo konja i čiji vlasnici traže jedino izgled. Ako itko traži hi performance felge, ako je malo zahtjevniji vozač takve felge će mu otići u klinac dok si rekao keks.

Kad pogledaš procese izrade - u Kini je to ljevanje u pijesak. I tu je kraj obrade. U Europi se ili ljevaju u vakuumu, ili je ljevanje u kalupe sa voskom pa nakon ljevanja idu na mehaničku obradu, termički obravu, kovanje, kaljenje ....

Da se vratim na početak - OEM Fiat alu felga 14" (made in Turkey) je TEŽA od Enkkei 15" felge (OEM na Subaruu).
CDRW is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2011., 12:31   #54
Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
Sumnjam u to što govoriš. Jeftine felge dolaze većinom iz Kine - i sasvim su OK za aute sa malo konja i čiji vlasnici traže jedino izgled. Ako itko traži hi performance felge, ako je malo zahtjevniji vozač takve felge će mu otići u klinac dok si rekao keks.

Kad pogledaš procese izrade - u Kini je to ljevanje u pijesak. I tu je kraj obrade. U Europi se ili ljevaju u vakuumu, ili je ljevanje u kalupe sa voskom pa nakon ljevanja idu na mehaničku obradu, termički obravu, kovanje, kaljenje ....

Da se vratim na početak - OEM Fiat alu felga 14" (made in Turkey) je TEŽA od Enkkei 15" felge (OEM na Subaruu).
Samo ti sumnjaj i dalje ja te neću pokušavati razuvjeravati, jer ne bih smio iznositi takve podatke. A znaš li možda gdje se rade originalni sicevi za sve njemačke aute,,,,gdje se rade ukrasne lajsne ( drvene ) za unutrašnjost svih njemačkih vozila, itd od filtera do kartera i dr. Ja znam.
Mačakvn is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2011., 12:48   #55
Quote:
Mačakvn kaže: Pogledaj post
SA znaš li možda gdje se rade originalni sicevi za sve njemačke aute,,,,g
bih
tomi0806 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2011., 13:02   #56
Quote:

drug, bi se zajebal. Za VW se delaju u BiH, ima fanj robe. Kažem, ne delaju se sve, ali jedna od tvornica je i u BiH.
Josip09 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2011., 13:46   #57
Ma dobro, ali tvrdit da 90% felgi dolazi iz Bosne bi značilo da je cjela Bosna jedna velika ljevaonica. Koliko se automobila proizvede u Europi? 5 milijuna godišnje? To je 20 milijuna felgi. Plus one koje se prodaju kao aftermarket .... 30 milijuna felgi godišnje u Europi. Pa nek ih je pola čeličnih (sumnjam ali ajde). I od toga 90% iz BiH .... dakle godišnje bi BiH trebala proizvest 13,5 milijuna felgi .... iliti 67.500 felgi DNEVNO ... da vam bude jasnije - to je 1620 kubnih metara felgi DNEVNO. Iliti niti manje niti više nego 25 kontejnera od 40 stopa, dakle jedna željeznička kompozivija bi DNEVNO morala krenut iz Bosne u Europu puna samo i jedino felgi.

Ajmo malo manje sranja lijepo molim.
CDRW is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2011., 13:50   #58
Ma rekel sam da je JEDNA OD tvornica u BiH. Tvrditi da je 90% felgi odande je suludo. Koliko rade nemam pojma, ali nisu sigurno giganti. Mačkek ga je malo dublje metnul.
Josip09 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2011., 13:54   #59
ma uopće nije bitno gdje se rade, već koji je proces izrade i kakvi materijali se upotrebljavaju.

Pa tako postoji jeftina šrot roba iz Kine, ali iz iste Kine nam dolazi i najkvalitetnija roba, koju skupo plaćaju.

Zemlja proizvodnje apsolutno više ništa ne znači u današnje kapitalističko doba (kojem se bliži kraj).

Ja osobno vjerujem da je jedan BBS koji se je ugrađivao tvornički na Golfa bolji od nekih "no name" felgi.

Ujedno, ova felga koju Stjepan stavlja ovdje u temi meni izgleda odlično i podići će dojam nekom nesportskom Golfu četvorki daleko bolje od nekog AEZ-a ili neke treće marke, jer BBS njeguje taj stil koji baš odgovara njemačkim vozilima.
Old 19.10.2011., 14:03   #60
Quote:
Ma dobro, ali tvrdit da 90% felgi dolazi iz Bosne bi značilo da je cjela Bosna jedna velika ljevaonica. Koliko se automobila proizvede u Europi? 5 milijuna godišnje? To je 20 milijuna felgi. Plus one koje se prodaju kao aftermarket .... 30 milijuna felgi godišnje u Europi. Pa nek ih je pola čeličnih (sumnjam ali ajde). I od toga 90% iz BiH .... dakle godišnje bi BiH trebala proizvest 13,5 milijuna felgi .... iliti 67.500 felgi DNEVNO ... da vam bude jasnije - to je 1620 kubnih metara felgi DNEVNO. Iliti niti manje niti više nego 25 kontejnera od 40 stopa, dakle jedna željeznička kompozivija bi DNEVNO morala krenut iz Bosne u Europu puna samo i jedino felgi.

Ajmo malo manje sranja lijepo molim.
E upravo tako, a ova tvoja računica super drži vodu,,,i da ako još nisi shvatio u EU nema niti jedna lijevaonica alu felgi, ako griješim neka me onaj gore kazni, inaće lijevanje aluminija je jedno od največih zagađivača kao i prerada ferosilicija koji se isto tako jedino još u BIH može prerađivati, prije nekoliko godina je zatvorena posljednja u EU koja je bila u Slovačkoj, i vjerovao ti ili ne to je tako.
Btw. zašto onda svaki drugi auto nema alufelge, uz dužno poštovanje jednostavno prebrojavanje ( organoleptičkom metodom ) došao sam do zaključka da alu felge ima tek svaki 7 do 10 automobil koji se kreće po cesti, ispitivanje sam vršio doduše samo 10 minuta ali smatram da je uzorak reprezentativan.
Mačakvn is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:40.