Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.05.2012., 17:51   #41
Joj ljudi, ne mogu vam forumaši pomoći oko tako nekakvih pitanja. Pravac kod doktora, nije baš za zajebanciju ako danima imaš oteklinu ili svrbež na mjestu gdje te ugrizao krpelj.
Odgovori s citatom
Old 06.05.2012., 17:58   #42
u najgorem slučaju dobiješ antibiotik sutra...odi kod doktora bez straha
toniv3x is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2012., 19:47   #43
Idem sutra.. valjda će sve biti u redu
darkerica95 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2012., 20:21   #44
Ostala je glava krpelja i stvara iritaciju...
Nemojte trgati krpelja sami, teško bute izvadili cjelog kukca a onda niste napravili ništa ukoliko glava ostane...
koka36 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2012., 20:40   #45
Ništa crno nema više.. mislim da nije ništa ostalo unutra.. čak na sredini izgleda kao neki gnojni "prištić" ili nešto.
Čak se to crvenilo malo i smanjilo danas ali svrbež je ostao.
darkerica95 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2012., 09:05   #46
Klopa vadite sa pincetom koja se koristi za to, dobije se u apoteki.
Ne pomoću ulja ili kreme.
hašismotko is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2012., 11:23   #47
Quote:
darkerica95 kaže: Pogledaj post
Ništa crno nema više.. mislim da nije ništa ostalo unutra.. čak na sredini izgleda kao neki gnojni "prištić" ili nešto.
Čak se to crvenilo malo i smanjilo danas ali svrbež je ostao.
Da se nešto dešava u org. pojavili bi se drugi simptomi.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2012., 11:43   #48
Bila sam upravo kod doktora.. dobila neku mast za svrbež i poslala me na vađenje krvi za svaki slučaj.. nadam se da će sve biti ok.. hvala svima na savjetima!
darkerica95 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2012., 12:39   #49
Ubod krpelja

U ponedjeljak sam bila u šumi. U utorak popodne primjetila sam dva krpelja- jednog na trbuhu, drugog na nozi iza koljena. Natopila alkoholom. S trbuha bez problema izvukla dok je na nozi ostala glava ili noga. To sam izvadila iglom.
Noćas sam primjetila na nozi kao da je mjesto uboda blago ali zaista blago natečeno i dalje crveno. Malo sam paničar pa me zanima je li to normalno? Crvena točkica je i na trbuhu ali bez otoka.
Ništa me ne boli, lagano svrbi ali mi se čini da je zbog suhe kože.
Hvala

prilažem i fotku...slikano mobom al vidi se bar malo
http://imageshack.us/photo/my-images/684/img144ie.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/713/img145n.jpg
Old 31.03.2020., 23:10   #50
U pm...sad vidjeh 10 cm desno od pupka malog krpelja
Dakle u nedjelju sam bio oko 14.00 na vikendici
A i u subotu...
Sad je utorak...dakle 48+ sati poslije on sise krv sa stomaka
20 godina gore idem i nikad nista...i sada ovo
Naravno prema guglanju ispast ce mi mozak od meningitisa
Izvadio sam ga sam noktima jer sam ih zaboravio rezati danas jucer i sad su ko pinceta
Pregledao sam se cijeli...nema nista vise
Dosta sam orezivao u subotu i to u staroj odjeci koja stoji u supi...a u nedjelju nisam se presvlacio
Dakle garant je ovaj od subote
Ali mali je nije se nesto nalokao krvi
Svasta
Zeljko81 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.05.2022., 08:46   #51
Bok, ugriz krpelja u podkoljenicu, ostala glava u nozi nakon vađenja, 2 dana poslije oteklina i crvenilo te dosta svrbeži. Nema još crvenog kruga koji je indikativan za Boreliozu. Ne znam dali da počnem sa Sumamedom.
Old 29.05.2022., 11:42   #52
Quote:
Belliall kaže: Pogledaj post
Bok, ugriz krpelja u podkoljenicu, ostala glava u nozi nakon vađenja, 2 dana poslije oteklina i crvenilo te dosta svrbeži. Nema još crvenog kruga koji je indikativan za Boreliozu. Ne znam dali da počnem sa Sumamedom.
Meni je tako bilo stotinu puta. Uvijek svrbi i uvijek je crvenilo, veće ili manje. Nikada nisam ništa posebno poduzimao i nikada se ništa loše nije dogodilo.
Arsen is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.05.2022., 15:34   #53
Pa obucite duge rukave, duge hlače kada idete u prirodu. Bolje spriječiti ugriz krpelja, nego imati potencijalno dugogodišnje probleme za koje će vam vjerojatno reći nije ništa, pogotovo ako sami skinete krpelja.
prilika is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.05.2022., 17:26   #54
Da, čekati ću dok se ne pojavi crveni krug.

A ovaj drugi komentar najbolje bi bilo ne komentirat al nekako ne mogu.
Znači da se obučem u duge rukave i hlače na temperaturi 30.
Volim u prirodu i radi sunca, pa za vitamin D moraš pokazat malo kože.
I sa dugom odjećom se prikači, još lakše na neku odjeću nego na kožu. Onda on počinje tražiti svoje mjesto, i recimo da sam vani od ujutro do navečer pa doputovat će mi i na glavu sa trenirke.
Uglavnom tko se boji nek ostane doma jer ovaj svijet će te ubiti, prije ili kasnije.
Old 29.05.2022., 17:46   #55
Wink

Quote:

I sa dugom odjećom se prikači, još lakše na neku odjeću nego na kožu. Onda on počinje tražiti svoje mjesto, i recimo da sam vani od ujutro do navečer pa doputovat će mi i na glavu sa trenirke.
Uglavnom tko se boji nek ostane doma jer ovaj svijet će te ubiti, prije ili kasnije.
Kao dugogodisnji planinar -nazalost morala sam prestati iz zdr.razloga-prije nego smo isli u planine uvijek smo se namazali sa necime -mislim da je bio autan ili takvo neko sredstvo.I onda se sa dugim rukavima fino oznojis i poberes upalu pluca.Recimo.Ako se isti tren ne presvuces.
Old 29.05.2022., 17:59   #56
Pisana preporuka je da se obuku dugi rukavi kada se hoda na području gdje su krpelji. A ponese se nešto za zagrnuti, tanka jakna. Ili majca za presvuči.
prilika is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.05.2022., 18:39   #57
Quote:

Ako je samo crvenilo maži s nekom antibiotskom masti. Npr Betrion.
Crveni prsten se meni osobno pojavio tek 10 dan. Ako ti se pojavi isti dan odi u zaraznu, ako si iz Zagreba ili u najbližu hitnu službu.
Inače se uvijek maži ili špricaj s sprejevima koji odbijaju i krpelje.
Uvijek kad dođeš doma odmah svu robu skini sa sebe i stavi u pranje a ti se odmah otuširaj.
Ako puno boraviš u prirodi, dobro je cijepiti se protiv meningitisa.
-skyfall- is online now  
Odgovori s citatom
Old 29.05.2022., 18:56   #58
Mirobact mast je isto dobra, dobije se na recept. Byvacin mast je isto dobra, nju sam kupovala. Byvacin sprej nema već dugo za kupiti. Trosure gel sadrži antibiotik ali slabiji je od ove dvije masti. Trosure extra gel ne sadrži uopće antibiotik.
prilika is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2022., 13:11   #59
Iskreno, zaboravio sam se našpricati, nije ih bilo do prije koji tjedan, sad se špicam obavezno. Koristim Zona vital natura kids sprej, prirodno je i fino miriši. Nema šanse da se autanom nasprejam da smrdim 100km.

Antibiotske masti i nisu neka sreća, ako je bakterija ušla u tijelo mast nemože ništa pomoći, a izvana ionako nije velika rana od ugriza. Svejedno mažem izvana ali eterično ulje Lavande Pranarom. Super stvar, može se kapati direktno na porezotine kao antiseptik i pomaže obnovi kože. Samo prije obavezno provjeriti da niste alergični tako da kapnete na zdravu kožu podlaktice.
Old 13.06.2023., 15:39   #60
krpelj s zgloba noge izvađen u pon... ne zna se koliko je tamo bio...
danas prošlo 8 dana pojavilo se crvenilo na tom mjestu i krenulo svrbit...
čisto crvenilo u igri još nema prstena...
ići će se na hitnu, ali slično iskustvo nije naodmet... ako ga netko ima
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:32.