Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija

Psihologija Vodič kroz um i ponašanje za entuzijaste. Podforum: Psihokauč

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.01.2024., 12:05   #581
Licencirani psihoterapeut: "ovo su neke od činjenica suvremenog života koje ljudi najteže prihvataju"

https://threadreaderapp.com/thread/1...026818023.html

.
kometz is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2024., 12:44   #582
Sjeta od autorice Susan Cain
Maggie91 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2024., 12:55   #583
Preporučujem knjigu "Put samoovisnosti", Jorge Bucay.
FluZtr is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2024., 22:31   #584
Odrastanje bez majke

Moze li me netko uputiti ili linkati neki tekst, koje potencijalno negativne crte osobnosti/karaktera, mogu razviti ili razvijaju djeca, osobe koje su odrasle bez majke, meaning bez zenske/majcine topline, njeznosti, prisutnosti u zivotu?
Hvala
Old 24.04.2024., 20:32   #585
Quote:
kometz kaže: Pogledaj post
Licencirani psihoterapeut: "ovo su neke od činjenica suvremenog života koje ljudi najteže prihvataju"

https://threadreaderapp.com/thread/1...026818023.html

.
Ovo je stvarno jako dobro i istinito. Ima puno savjeta pa se treba vraćati da se malo to apsorbira.

Počela sam se pitati kako da "osnažim" svog oca tj. kako da mu dam smisao i svrhu (penzić), a skužila sam da sam to trebala dati i bivšem partneru, ali nisam to znala. Ne znam delegirati zadatke drugima
Panasonic2014 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2024., 18:38   #586
Preporučujem knjigu "Atomske navike", koja na početku govori o tome kako kada započinjemo neku novu naviku (npr. želimo smršaviti) i ponavljamo je svaki dan, s time da smo svakim danom bolji za samo 1%, na godišnjoj razini to donosi čak 37 puta bolji rezultat nego da tu naviku nismo započeli. Isto tako ako 3 puta odemo u teretanu mi nećemo biti u super formi ali nakon 1, 2, 3 mjeseca, 1 godinu odlaska u teretanu mi ćemo biti mršaviji i u formi. Znači mi na početku ne vidimo poboljšanje, ono je neprimjetno, ali nakon određenog vremena rezultati će doći. Zato ne smijemo odustati od navika koje nam čine dobro.
Orhideja77 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2024., 21:38   #587
Quote:
Orhideja77 kaže: Pogledaj post
Preporučujem knjigu "Atomske navike", koja na početku govori o tome kako kada započinjemo neku novu naviku (npr. želimo smršaviti) i ponavljamo je svaki dan, s time da smo svakim danom bolji za samo 1%, na godišnjoj razini to donosi čak 37 puta bolji rezultat nego da tu naviku nismo započeli. Isto tako ako 3 puta odemo u teretanu mi nećemo biti u super formi ali nakon 1, 2, 3 mjeseca, 1 godinu odlaska u teretanu mi ćemo biti mršaviji i u formi. Znači mi na početku ne vidimo poboljšanje, ono je neprimjetno, ali nakon određenog vremena rezultati će doći. Zato ne smijemo odustati od navika koje nam čine dobro.
Netko je (James Clear, jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka za... formiranje navika.) napisao knjigu, o tome kako je xyz željena rezultata, potrebno ponavljati određenu radnju, kreirati kontinuirani proces, ne bi li xyz željeni rezultat (xyz postotak...) možda bio ostvaren? Ne odustajanje od navika koje nam čine dobro, navika je ne odustajanja od navika, na koju se potrebno (navikom navikavanja se na navike) naviknuti?
Old 03.07.2024., 18:17   #588
Pa da, navika je i neodustajanje od navika, btw.opće ne kužim kaj si htio reć
Orhideja77 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.07.2024., 19:06   #589
Quote:

To ti je uobičajeno kad se o njemu radi.
Martian7 is online now  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2024., 17:56   #590
Quote:
Martian7 kaže: Pogledaj post
To ti je uobičajeno kad se o njemu radi.
Navikne se čovjek. Ako je sklon navikavanju se, naravno. Ako nije, tada se ne navikne.
Old 08.07.2024., 21:58   #591

https://www.youtube.com/watch?v=-EVXdhstw14
Leteća is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2024., 23:44   #592
Još malo pa će "veliki (ne samo) lingvistički modeli" moći predvidjeti ("precrime") budućnost. I naravno, možda ne osobno no putem ljudi najbolje volje i namjera, spriječiti ne izvršenje raznih zlotvora zlodjela, nego preventivno i proaktivno, "a clockwork orange, behavioral-reconditioning" pravovremenim djelovanjem — kako se radi o sveopćem dobru, koje je formata "you can’t eat your cake and have it too" izabranog ne biranja sredstava — formaciju istih u zlotvore programirane pogrešnim programima, odnosno interpretacijom ispravnih, ne sposobne biti nego nesposobne ne biti zlim zlotvorima. Zahvaljujući inteligentnoj evoluciji inteligencije, utopija samo što nije...
Old 09.07.2024., 07:10   #593
Otprilike. Samo lagano.

Leteća is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2024., 15:08   #594
Leteća is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2024., 10:57   #595
Quote:
Pročitao.
Koliko je osoba stvarno spremno slijediti i prdržavati se svega toga iz knjige ?

Quote:
Pa lik je isti Martar sa teme
"Mršavljenje "
komunistaJozo3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2024., 20:38   #596
Manipulativne tehnike u raspravama

Zanima me da li ima kakva dobra knjiga ili web koji uče o manipulativnim tehnikama u raspravama u svrhu prepoznavanja i obrane od istih kao i u svrhu 'napada', kada nama dobro dođu kad počnemo gubiti argument.

Jedan od najkorištenijih je ad hominem argument, kada osoba počne gubiti argument te krene spuštat raspravu na osobnu razinu i napada tu osobu umjesto argument..zanima me kakve još vrste manipulativnih metoda/argumenata u raspravama postoje poput ovog ad hominema..recimo još generaliziranje neke skupine u negativnom kontekstu čija obilježja ima taj sugovornik pa osobu ponesu emocije i krene napad na osobu da se nemože dobro kontrolirati..zanima me da li se netko pozabavio ovom tematikom i ima sažeto sve takve vrste manipulacija, ako razumijete na što mislim..hvala.
magistre is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2024., 19:33   #597
Vlado Jukić - Psihijatrijska bolnica Vrapče 120 godina (1879-1999)

Može se puno podataka saznat o bolnici, ko se tamo liječio ili liječi (ja) me dosta interesirala
JuraSuper is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2024., 11:42   #598
Charles Linden metoda

Pozdrav!

Ima li netko navedenu knjigu? Može li se negdje kupiti? Na internetu ne nalazim ništa.
ancora is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2024., 12:11   #599
Prvi link prilikom upisa "Charles Linden metoda."
Za slučaj da nije prvi, da je meni prvi no drugima nije niti posljednji...
Old 15.09.2024., 13:05   #600
Quote:
descender kaže: Pogledaj post
Prvi link prilikom upisa "Charles Linden metoda."
Za slučaj da nije prvi, da je meni prvi no drugima nije niti posljednji...
Hvala ti! Vidjela sam ovo ali mi se učinilo da je samo djelomičan dokument. Za kompom cu detaljnije,tnx.

A da brišemo temu? kad je rijesena u 2 posta
ancora is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:10.