|
|
05.04.2025., 21:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Kako god
neka sve sretno prođe i neka se dobro zabave
|
05.04.2025., 21:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2016.
|
Quote:
Tratin20 kaže:
samo tri ulaza? za 500.000 ljudi koje treba čekirati u 4 sata?
dakle, na snakom ulazi u svakom minuti netko će preledati i čekirati karte za gotovo 700 ljudi? koliko će ulaza imati svaki ulaz??????? 350?
|
To je ali i plan od samog početka prodaje. Mozda su već promenjuli nešto od tada ili će promjenuti jer nisu računali na toliko ljudi
|
05.04.2025., 21:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lunci kaže:
Barišić u Dnevniku kaže da je skoro sva oprema za koncert spremna. Prvo su osigurali za 150 tisuća, pa za 280, pa za 400 a sada još fali za 100-tinjak tisuća. Kad su ono ulaznice puštene u prodaju?
|
Ma super ako je tako. Svaka čast.
|
05.04.2025., 21:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Tratin20 kaže:
ne radi se o trojim vratima, radi se o tri lokacije s kojih će se ulaziti, ali da. to je užasno malo za tako puno ljudi. Nitko u Hrvatskoj ne zna (iz prve ruke) kako propustiti kroz kontrolu više od pola milijuna ljudi u tako kratkom vremenu
|
Pa nadajmo se kako je povećan prostor da će napraviti možda i ulaz 4+5, ili evo ako du računali na 3 ulaza pustiti do 100k ljudi iz prvih planova, (negdje je netko tvrdio da su se prija koncerta nadali da će nadmašiti ed sheerana) pa sada imaju 5 puta više ljudi bi trebalo i 5 puta više ulaza, što bi bilo 15. Ali ako ih prošire i povećaju na 6 ili 9 i to je već super. Samo evo ostaje problem da nema za sada sektore. Znaci osim ljudi za vip, fan zone i tribine svi ulaze na isti ulaz. Ono zamislimo da evo poljud ili Maksimir ili bilo koji stadion koji inače ima blokove sve ljude pušta na isti ulaz ako žele.
Ljudi su takvi da će ako mogu ući na najbliži ulaz htjeti tu ući.
Na stadionima imaš koliko ulaza.
|
06.04.2025., 13:09
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
Cuka kaže:
|
Sasvim sigurno je Škugorov pristup trezven. Dozvoliti veći koncert od 100 000 ljudi je vrlo rizičan.
Kod dočeka Pape je bila angažirana cijela država i cijeli grad. A sam događaj je potpuno drugačijeg karaktera. Ljudi su dolazili od jutra, skrušeni, ponizni, trezveni da bi iskazali počast poglavaru svoje Crkve ! Taj dan je prošlo preko hipodroma sigurno preko pola miliona ljudi, ali ne odjednom ! Bilo je puno ljudi koji su došli rano i nisu izdržali do kraja nego su otišli nakon 5-6 sati jer su bili iscrpljeni. Neki su došli u 14.00 h, a neki su došli u 18.00 h ! Okolne ulice u kojima je je od jutra bio zabranjen promet su bili prepune ljudima, dakle, samo na njima su se nalazili deseci tisuća ljudi
Koncert Rolling Stonesa je bio također u ljetu i bio je na "knap" sa procjenjenih 80 000 ljudi.
Još pred poč̣etak padne kratki pljusak, te dodatno napravi sparinu, kemijskih toaleta nedovoljno....
Na koncertu Metalice kako tako, ljevala je kiŝa cijeli dan, bilo je blato, ali skupilo se 'samo' procjenjenih 30 000 fanova, za ženski svijet je također bio problem sa WC-om. No, sigurnost nije bila ugrožena.
Planirati koncert za 200 ili 300 tisuća ljudi svakako nije jednostavno, ali niti razumno.
Vjerujem da MUP trenutno radi na procjeni stupnja osiguranja , te da će donijeti dovoljno mudru odluku.
|
|
|
06.04.2025., 14:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
|
Quote:
buc2 kaže:
Sasvim sigurno je Škugorov pristup trezven. Dozvoliti veći koncert od 100 000 ljudi je vrlo rizičan.
Kod dočeka Pape je bila angažirana cijela država i cijeli grad. A sam događaj je potpuno drugačijeg karaktera. Ljudi su dolazili od jutra, skrušeni, ponizni, trezveni da bi iskazali počast poglavaru svoje Crkve ! Taj dan je prošlo preko hipodroma sigurno preko pola miliona ljudi, ali ne odjednom ! Bilo je puno ljudi koji su došli rano i nisu izdržali do kraja nego su otišli nakon 5-6 sati jer su bili iscrpljeni. Neki su došli u 14.00 h, a neki su došli u 18.00 h ! Okolne ulice u kojima je je od jutra bio zabranjen promet su bili prepune ljudima, dakle, samo na njima su se nalazili deseci tisuća ljudi
Koncert Rolling Stonesa je bio također u ljetu i bio je na "knap" sa procjenjenih 80 000 ljudi.
Još pred poč̣etak padne kratki pljusak, te dodatno napravi sparinu, kemijskih toaleta nedovoljno....
Na koncertu Metalice kako tako, ljevala je kiŝa cijeli dan, bilo je blato, ali skupilo se 'samo' procjenjenih 30 000 fanova, za ženski svijet je također bio problem sa WC-om. No, sigurnost nije bila ugrožena.
Planirati koncert za 200 ili 300 tisuća ljudi svakako nije jednostavno, ali niti razumno.
Vjerujem da MUP trenutno radi na procjeni stupnja osiguranja , te da će donijeti dovoljno mudru odluku.
|
Nema više mudrih odluka ....dozvolili su da se proda karata koliko je prodano i nema nazad ....
Pa sad svi tvrde nije na nama za sve je odgovoran organizator ....pranje ruku ....
A nekako sumljam da ekipa koja tvrdi da bu valjda sve ok zna šta radi ....
|
06.04.2025., 16:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2025.
|
Neke istine...
Quote:
buc2 kaže:
Sasvim sigurno je Škugorov pristup trezven.
Dozvoliti veći koncert od 100 000 ljudi je vrlo rizičan.
Kod dočeka Pape je bila angažirana cijela država i cijeli grad.
A sam događaj je potpuno drugačijeg karaktera.
Ljudi su dolazili od jutra, skrušeni, ponizni, trezveni da bi iskazali počast poglavaru svoje Crkve !
Taj dan je prošlo preko hipodroma sigurno preko pola miliona ljudi, ali ne odjednom !
Bilo je puno ljudi koji su došli rano i nisu izdržali do kraja nego su otišli nakon 5-6 sati jer su bili iscrpljeni.
Neki su došli u 14.00 h, a neki su došli u 18.00 h !
Okolne ulice u kojima je je od jutra bio zabranjen promet su bili prepune ljudima, dakle, samo na njima su se nalazili deseci tisuća ljudi
Na koncertu Metalice kako tako, ljevala je kiŝa cijeli dan, bilo je blato, ali skupilo se 'samo' procjenjenih 30 000 fanova, za ženski svijet je također bio problem sa WC-om.
No, sigurnost nije bila ugrožena.
|
Do kraja naredne sedmice bit će 600.000 prodanih ulaznica.
Grad Zagreb će imati ogromnu turističku zaradu.
200.000 ulaznicâ je kupila dijaspora, pa zarada očekuje drumski i aviosaobraćaj.
Grad, županija i država morat će preuzeti dio organizacije na koju ih normalne koncerte okolnosti ne obavezuju.

|
|
|
06.04.2025., 17:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
putovanje. kaže:
Do kraja naredne sedmice bit će 600.000 prodanih ulaznica.
Grad Zagreb će imati ogromnu turističku zaradu.
200.000 ulaznicâ je kupila dijaspora, pa zarada očekuje drumski i aviosaobraćaj.
Grad, županija i država morat će preuzeti dio organizacije na koju ih normalne koncerte okolnosti ne obavezuju.

|
Koncert je službeno rasprodan... Pa tako se neće prodati za sada još ulaznica. Kako su po izjavama managmenta osigurali so sada sve za 400k ljudi neće se valjda pustiti još karte u prodaju dok ne nabave još i ostalo.
Ako ne nabave će biti manji koas ako imaš samo 20% manjka svega.
A teško će biti dodatni aviona kada je već sezona. Što se tiče bliže dijaspore će se nadajmo u što većem broju doći autobusima.
|
06.04.2025., 18:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2025.
|
Opaska.
Quote:
MrsGahan kaže:
Koncert je službeno rasprodan...
Pa tako se neće prodati za sada još ulaznica.
Kako su po izjavama managmenta osigurali so sada sve za 400k ljudi neće se valjda pustiti još karte u prodaju dok ne nabave još i ostalo.
Ako ne nabave će biti manji koas ako imaš samo 20% manjka svega.
A teško će biti dodatni aviona kada je već sezona.
Što se tiče bliže dijaspore će se nadajmo u što većem broju doći autobusima.
|
O. K.
Hvala na informaciji.
Možda je menadžment pod pritiskom sigurnosnog sektora RH prekinuo prodaju, jer je prvobitna odluka bila da će prodaja ići do 600.000 ulaznicâ.
Sezona jeste, ali nisu uvijek redovni letovi maksimalno popunjeni: a nije ni kompletna hrv. dijaspora u Evropi, pa da svi upotrebljavaju automobilski ili autobusni prijevoz.

|
|
|
06.04.2025., 19:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Ako se dogodi tragedija i pogine određen broj ljudi na koncertu, tko onda snosi odgovornost i kakav je hipotetski scenarij u tom slučaju?
|
|
|
06.04.2025., 19:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2021.
|
Quote:
Ja,Lucifer kaže:
Ako se dogodi tragedija i pogine određen broj ljudi na koncertu, tko onda snosi odgovornost i kakav je hipotetski scenarij u tom slučaju?
|
Pa ovisi normalno - ako je došlo do propusta od strane organizatora odgovoran je organizator naravno, ali ovisi o tome što se dogodilo. Praktički svake godine pogine netko na festivalima po Jadranu, do sad nikad nije odgovoran bio organizator.
|
|
|
06.04.2025., 21:03
|
|
Kršćanski komunist
Registracija: Oct 2008.
|
Mišljenja sam da se koncert u ovoj formi s pola milje rulje odjednom neće održati. Bilo bi suludo ući u taj rizik samo s "bože pomozi". Neka se proda još ulaznica, nema veze, nek padaju rekordi i dalje, do milijun ako treba, ali svakako iznaći način da se održi više koncerata, 2, 3, 4... Ja nemam nikakvu ideju rješenja, no ljudi od znanja i iskustva bi to mogli. Ništa nije nemoguće. Ne volim Tonsuna i ne bih išao da je badava ulaz.
|
|
|
06.04.2025., 21:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mc Ozy kaže:
Mišljenja sam da se koncert u ovoj formi s pola milje rulje odjednom neće održati. Bilo bi suludo ući u taj rizik samo s "bože pomozi". Neka se proda još ulaznica, nema veze, nek padaju rekordi i dalje, do milijun ako treba, ali svakako iznaći način da se održi više koncerata, 2, 3, 4... Ja nemam nikakvu ideju rješenja, no ljudi od znanja i iskustva bi to mogli. Ništa nije nemoguće. Ne volim Tonsuna i ne bih išao da je badava ulaz.
|
Ulaznice su prodane, ljudi će doći. Zasto bi netko kupio i platio ulaznicu a ne išao. Iznimka je par 1000 ljudi ili evo oko 0,5% ukupnih gledatelja kojima će par dana ranije ili na taj dan nešto desiti ili iskrsnuti da ne bi mogli ići ili nemati volje više ići. U prosjeku 130 hrvata umire svaki dan. I ako je više od svakog 14. Hrvata u svijetu kupilo ulaznicu će biti znaci i nekoliko 1000 kojima će netko umijerijti ili se razboliti itd. Čini se veliki broj ali je evo 2500 samo 0,5% od 500.000
Imam brojke od najvećeg rockfestivala u njemačkoj i tu prva pomoć je morala pomoći u 2024. Rekordno niskih 450 puta tako da su otišli do ili po osobu i 3500 ljudi dd javilo kod njih.
To je 3 dana Festivala sa 90.000 ljudi. Odnosno neki su evo se ranili i kada su postavljali satore i slično. I naravno recimo oni koji piju dan i noć po noći u 2:00 više neće valjda biti na hipodromu.
|
06.04.2025., 23:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Koncert se uvijek može otkazat.
|
|
|
07.04.2025., 07:42
|
|
Izdajica od rodjenja
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
Intel_85 kaže:
Koncert se uvijek može otkazat.
|
Tko će biti kriv ako se to dogodi....Jugoslaveni, Tomašević, UDBA?
|
|
|
07.04.2025., 08:09
|
|
Cosa Vostra
Registracija: May 2019.
|
Bilo bi zgodno tu masu ulaznica podijelit u 2-3 koncertna dana (petak, subota, nedjelja).
Ono - vikend s Thompsonom
Malo statistike:
Quote:
Najviše posjetitelja rođeno je 1997. godine (4,42 posto), a slijede 1998. (4,39 posto), 1996. (4,37 posto), 1999. (4,18 posto) i 1995. (4,09 posto).
Thompsonovi fanovi dolaze iz čak 45 zemalja svijeta i preko 5000 različitih gradova.
Iz Hrvatske dolazi 85 posto posjetitelja, a slijede Njemačka s 5,3 posto, Austrija s 4,3 posto, Bosna i Hercegovina s 2,4 posto te Švicarska i Slovenija s jedan posto.
Iz Hrvatske, najviše ljudi dolazi iz Zagreba i okolice (33 posto), Zadra (2,9 posto), Splita (2,5 posto), Rijeke (2,3 posto) i Osijeka (1,35 posto). Gradovi van Hrvatske s najvećim brojem kupaca su Munchen, Beč, Mostar, Graz, Široki brijeg i Stuttgart.
|
https://direktno.hr/zivot/zabava/ent...podrom-368663/
|
|
|
07.04.2025., 10:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
manjinjorgo kaže:
|
Statistika je o kupcima karata a ne o onima koji dolaze. Ako je recimo ante 1997. Godište I evo jer studira (i taj dan nema predavanja ili mu je najlakse ne doći) ima više vremena od brata 1994. Godište. Oca 1964. Strica 1967. Godište. Cure 1998. Godište. Itd. Kupio Karte za njih recimo 8, upada samo jedino njegova starost u statistikua svi osim njegove cure su stariji i to poneki ozbiljno stariji od njega.
Naravno mladi su najviše eventposjetitelji jer evo imaju više vremena i manje "briga"...
A vikend sa Thompsonom bi bio veoma zgodan, samo se evo kada su planirali nije računalo na takvu navalu. Ovo nitko nije znao niti se nadao, jer inače bi se ranije zakupilo više prostora ili 2. I 3. Termin. Kao i više opreme i svega. Jednostavno je navala bila van svih očekivanja, svakoga ali evo mi smrtnici nismo važni nego evo i organizatora.
Viditi ćemo što će se naučiti za recimo ljeto 2027.
Ali evo ja ipak nakon ovoga i još par ljetni koncerata na otvorenom za u hrvatskoj navijam za arenu u 2026. I to komodno 8 koncerta plus opcije na još 8. Znaci 16 termina, sa stankom između nekih koncerata je to cijeli mjesec arena.
To bi bilo obiteljski doživljaj jer mogu i stariji i mladi ići na to, znaci osobe koje su premlade ili prestare da idu hodati i čekati 6-12 sati od trenutka kada su krenuli prema koncertu (iz zg) čekali red na ulazu i čekali
Da izađu i dođu kući.
A što sa onim iz drugih mjesta kada neće biti više kreveta u zg.
|
07.04.2025., 10:31
|
|
Cosa Vostra
Registracija: May 2019.
|
Splitski biznis: More Palme Turizam
Zagrebački biznis: MPT

|
|
|
07.04.2025., 11:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
manjinjorgo kaže:

|
Pa može biznis biti i nešto dobro, ti ljudi su željni gledati Thompsona (ili evo bilo kojeg drugog).
Danas bi se moglo reći ako je prijovicka prodala 5 arena mogla je i hipodrom sa 80-90k.
Ali evo nije isto. Imaš više termina i ljudi više izbora. Evo ja sam taj dan vjenčanju i mladoženja bi rado isto išao na taj koncert, ali eno ne može.
Te imas za svakog izvođača i par "luđaka(pozitivno) " koji bi gledali više koncerata da imaju mogućnost. Ja sam bila najviše na 7 koncerata istog izvođača na jednoj turneji koja je trajala 18 mjeseci. Da sam luda za MPT i da živim nedaleko od arene bi i njega i te kako gledala par puta u areni redom. Da nisam blizu i da nisam luda za njim bi ga prija gledala a areni nego na hipodromu. Thompson je dosada kada sam ga vidila uradio dobre koncerte i po meni mu je bend po kvaliteti uzivo svirke naprimjer bolja od prljavog kazališta ali evo lošija od gibonnia ili merlina. Ali evo što ti važi da netko super svira ako mu ne voliš pjesme toliko. Svakako do sada su thompson i bend uvijek odlično odradili svog posao i razglas je bio dobar. I nadam se da će to i ovaj put uspjeti ali evo znam da će biti teško što se tiče razglasa i videozdova.
Ono što je meni zanimljivo po komentarima svugdje je da dobar dio ovo više vidi kao politički skup a ne kao koncert.
Pitanje je hoće li takve smetati uopće ako ne budu ništa vidjeli ili pošteno čuli, ono zbog čega se inače ide na koncert.
|
07.04.2025., 11:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
Quote:
manjinjorgo kaže:

|
Svima koji sad otkazuju unaprijed prodane termine, da bi digli cijene 100-200-300 posto ja bi uzeo dozvolu za rentanje. A otkazuju se termini na veliko
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:12.
|
|
|
|