Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo

Pravo Pravna pitanja. Podforumi: Nasljeđivanje, Prekršajno i kazneno pravo, Radno, socijalno i obiteljsko pravo, Nekretnine

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.02.2025., 11:57   #6501
Quote:
špio kaže: Pogledaj post
Pozdrav, uhvatili su me kako ne plaćam hrt preplatu, i dobio sam uplatnicu za 5 mjeseci unazad, no međutim uplatnicu su mi napisali krivo prezime, pomiješali su slova. Jesam li dužan to platiti, jer je krivo prezime? Ili se gleda po oibu?
pise li ti oib na ikakvom dokumentu koji si dobio?
Degliorsi is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 18:28   #6502
Quote:
Zeta83 kaže: Pogledaj post
Prije nekih mjesec dana je hodao inkasator HRT-a, nisam mu otvorila vrata jer sam bila na sastanku- radim od doma.
Danas mi poštar donosi pismo s povratnicom od HRT-a, nisam ga htjela preuzeti.

Pretpostavljam da su o tom pismu uplatnice.

Sto se sad sljedece može dogoditi? Jel mogu oni pokrenuti neku tužbu iako ja nisam zaprimila pismo? Da samo i dalje sve ignoriram.

Za kontekst- živimo u ovoj kući 2 godine, nismo prijavili HRT-u niti nam je do sada zvonio inkasator (jedino ako je dok mene nije bilo doma).
Za uplatnice se -bar do sada nije ništa potpisivalo.
Osim ako to nije nešto novo

Quote:
posleratni drug kaže: Pogledaj post
Mogu itekako. Izdaju račun, a on je vjerodostojna isprava za pokretanje postupka
prvo šalju opomene
nakon nekoliko neplaćenih računa
pa onda bilježniku prijedlog ovrhe, pa bilježnik šalje obavijest i ima se vremena platiti 15 dana.
Tu ili platiš, ili pošalješ prigovor ali to onda ide na sud.
Ako ne platiš ali niti ne reagiraš bilježnik pokreće ovrhu

osim ako imaju neki novi način
Old 21.02.2025., 18:33   #6503
Quote:
griota kaže: Pogledaj post
Vratim se s puta i sto nadjem u sanducicu.
Opomenu za neplacanje racuna za 12.mj i Obavijest o prijavi u evidenciju obveznika placanja mjesecne pristojbe temeljem zapisnika br....

Pise da je kontrolor dana xy i u sati xy te utvrdio da posjedujem 1 TV prijemnik.... i da se za vise info mogu obratiti kontroloru na broj telefona xy.

I u privitku zapisnik. A u zapisniku napomena: vidio sam Tv prijamnik u dnevnom boravku. Gdja se je osobno predstavila. Oib je preuzet s os uredjena zemlja. Gdja ne gleda hrt-ove programe. Gdja ne zeli placati uslugu koju nikad ne koristi.

Tlak mi je skocio na milijon! Nikada nitko u mom stanu nije bio. Nisam nikad razgovarala s inkasatorom. I sto je najbolje nemam TV. Auto star 20 god nema radio. Sl.laptop i mob.

Ne znam jel da saljem dopis HRT-u ili da cekam ovrhu?

Pa sta se taj inkasator ne boji krivitvorenja dokumenta/zapisnika?
šalji prigovor HRT navedi im sve što su lagali, i da ti nemaš kaj razgovarati sa kontrolom a koji laže
piši im da ti imaš trag da si reagirala

Quote:
Cvrcak i Mrav kaže: Pogledaj post
ne branim stanodavku, samo upozoravam da se zakon svojekako tumaci te da bi joj ovo moglo i proci.
a ima li stanodavka ugovor i da li je prijavila poreznoj?
Old 21.02.2025., 18:39   #6504
Quote:
ku-kuruz kaže: Pogledaj post
I jel sad plaćaš pretplatu? Moje je mišljenje da treba plaćati je hrt ima najkvalitetniji program.Ko misli drugačije,neka se zapita na kojem programu tj televiziju bi htio da mu djeca odrastaju.
nemam pojma niti o jednom programu

Quote:
Pogledajte samo dokumentarni program,putopise i sl.Hrt pokriva sva područja života i u redu je da se to plaća.
Quote:
Stvar je u tome što ljudi ne kuže da se ne plaća hrt program i njegovo gledanje,nego plaćaš posjedovanje tv uređaja
pa daj se ti odluči što treba plaćati

mogućnost prijema signala?
Za početak onda trebaju i osigurati signal

no , dobro, ako treba plaćati mogućnost prijema signala evo bez problema ću plaćati svaki mjesec direktno boldanima

Sukladno članku 38. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji iznos mjesečne pristojbe od 10,62 eura raspoređuje se na sljedeći način:

7,26 EUR (68,4 %) izdvaja se za troškove proizvodnje programa.

1,24 EUR (11,7 %) izdvaja se za emitiranje uključujući i izdvajanja za Odašiljače i veze (OiV), Hrvatsko društvo skladatelja (HDS), Hrvatsku udrugu za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP) i Udrugu za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava ZAPRAF.

0,48 EUR (4,5 %) izdvaja se za zakonska davanja (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti medija, Vijeće za elektroničke medije i Hrvatski audiovizualni centar).

0,47 EUR (4,4 %) izdvaja se za troškove aktivnosti organizacijskih jedinica Hrvatske radiotelevizije koje su povezane s obavljanjem javne djelatnosti (Radna jedinica Pristojba Hrvatske radiotelevizije, Radna jedinica Arhiv Hrvatske radiotelevizije, Radna jedinica Interna revizija Hrvatske radiotelevizije).

1,17 EUR (11 %) izdvaja se za troškove poslovanja (rezervacija, vrijednosno usklađivanje i financijski rashodi).
Old 21.02.2025., 18:42   #6505
I sta znaci da su te uhvatili? Ako si samo dobio papiric u sanducic, vrati se par stranica po temi pa vidi kako to ignorirati
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 18:48   #6506
Quote:
Evo,tu piše da i posjedovanje radia ulazi u pretplatu
Nažalost,obrisao sam link,jer ne daju da se kelji
po zakonu je tv i radio
i radio je bio oduvijek. nekada davno je bila pretplata za televizor, pa onda oni koji nisu imali televizor samo pretplata za radio a što je bilo jeftinije, pa je odna došlo vrijeme da neki imaju i dva televizora pa se plaćalo i na drugi televizor pa tak svašta nešto kroz desetljeća...

nekada si kod kupovine televizora (nama na jelačić placu - tata platio televizor i odmah na blagajni dao osobnu i podatke jer su trgovci radili prijavu za pretplatu kod kupovine televizora)

samo što su oni - nezakonito - proširili na sve što ima mogućnost prijema - i mobitele i laptope iiiiii

Quote:
Državna tv mora postojati i postajat će i točka
ne mora postojati, ne vidim nikakav argumentirani razlog za to
Old 23.02.2025., 14:38   #6507
Državna televizija mora postojati zbog istine.Svaka država ima servis zadužen za istinu.Evo dokaza;

https://youtu.be/lzRRzFdwop4?si=f8RH6mTnpquPeNcI
Old 23.02.2025., 16:32   #6508
A zadnjih nekoliko godina televizijske kuće, bilo da se radi o privatnim ili državnim, su oličenje istinitosti.
Sjeti se samo izvještavanja na temu korone. U Italiji su ljudi maltene umirali svake sekunde, ulice pune leševa...

Ajd daj ne seri više.
Old 23.02.2025., 19:25   #6509
Quote:
Državna televizija mora postojati zbog istine.Svaka država ima servis zadužen za istinu.Evo dokaza;

https://youtu.be/lzRRzFdwop4?si=f8RH6mTnpquPeNcI
sa dokumentarnog i obrazovnog programa si sada došao na - istinu???

na državnoj televiziji ako već ne lažu zaobilaze sve kaj je ne-tema
državna televizija bi trebal izvještavati neutralno o tome o kome se radi
Old 23.02.2025., 21:27   #6510
Hrt je bio objektivan u vrijeme korone,a ja imam pravo pisat di oću i kako oću,tj iznositi svoje mišljenje o temi.Treba plaćati tv pretplatu,ako želiš istinite informacije,a mi ih na hrtu imamo.
Old 23.02.2025., 21:43   #6511
imas ti pravo pisat, al nemas pravo trolat, a to upravo i radis.
neznam di je admin da ti uruci kakav kartončić.
ides na ignore listu.
lp

smoi.hr - informiraj se - uključi se - izbori se!
geronimo666 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 21:52   #6512
Quote:
Hrt je bio objektivan u vrijeme korone,a ja imam pravo pisat di oću i kako oću,tj iznositi svoje mišljenje o temi.Treba plaćati tv pretplatu,ako želiš istinite informacije,a mi ih na hrtu imamo.
Naravno da imas! Isto kako mi ostali imamo pravo ismijavat tvoje misljenje. To je ljepota javnog foruma. A misljenja su ti stvarno za nista nego ismijavanje, da ne kazem nesto grublje.
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 21:57   #6513
Ništa ne trolam.Na temi hrt pretplata pišem da treba plaćati pretplatu i da hrt ima kvalitetan program.Izgleda da većina ovu temu smatra nešto kao,neplaćanje tv pretplate,no tema se tako ne zove.Patite kolko hoćete tv pretplata se ukinuti neće.Potrebne su neke korekcije da bolesni ljudi s fizičkim kroničnim smetnjama i invaliditetom ne plaćaju tv pretplatu.To bi bilo u redu,ali zdravi ljudi trebaju plaćati.
Old 24.02.2025., 03:19   #6514
Quote:
Ništa ne trolam.Na temi hrt pretplata pišem da treba plaćati pretplatu i da hrt ima kvalitetan program.Izgleda da većina ovu temu smatra nešto kao,neplaćanje tv pretplate,no tema se tako ne zove.Patite kolko hoćete tv pretplata se ukinuti neće.Potrebne su neke korekcije da bolesni ljudi s fizičkim kroničnim smetnjama i invaliditetom ne plaćaju tv pretplatu.To bi bilo u redu,ali zdravi ljudi trebaju plaćati.
Misliš, zdravi u glavi, a ovi to nisu. Trebalo bi ih poslati u
Sjevernu Koreju na besplatno gledanje tv-programa.
Nije da branim HRT, ali neka mi ovi forumski štakorčići
navedu barem jedan proizvod/uslugu koji nije poskupio
u 12 godina!!
CanesVenatici is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2025., 07:13   #6515
HRT pretplata II

Ratovi zvijezda: Trolovi napadaju
Old 24.02.2025., 19:44   #6516
Quote:

nemam pojma kakav je hrt-ov program
nemam pojma ni za ostale
i ne vidim niti jedan jedini razlog da plaćam nešto a što ne konzumiram

nekoliko puta je već bilo na forumu
neka kodiraju program
tko želi gledati, platiti će
u čemu je problem?
Old 24.02.2025., 19:48   #6517
Quote:
twistdrum kaže: Pogledaj post
nemam pojma kakav je hrt-ov program
nemam pojma ni za ostale
i ne vidim niti jedan jedini razlog da plaćam nešto a što ne konzumiram

nekoliko puta je već bilo na forumu
neka kodiraju program
tko želi gledati, platiti će
u čemu je problem?

kak ne razmeš...
pa da tak delaju... propali bi...
nebi imali ni za svjetla u studijima... a kamoli za plaće
Gargamell is online now  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2025., 22:31   #6518
Quote:
Uf, sad si me u bolnu ranu dirnio. Od jutra kad se probudim do trenutka kad podjem spat, radnim danom, petkom i svecem ja patim jer ne placam tv pretplatu. Zasto si tako okrutan pa isao to spomenit???
A da te preduhitrim, na temi sam aktivan jer mi pruza zadovoljstvo pomagat drugim ljudima da se otarase tog smeca. Mozda sam sadist pa zelim da i drugi pate kao i ja u neplacanju.. hmm, nisam nikad o tome razmislio...
Odgovori s citatom
Old 24.02.2025., 22:54   #6519
Ne samo u Hrvatskoj, nego svugdje u demokratskom drustvu, je institucija drzavne televizije bila sasvim u redu.
Drzavna televizija je trebala emitirati edukativan materijal, sportske, kulturne i druge programe, koji nisu atraktivni privatnim, komercijalnim programima.
Takozvano "Programsko Vijece" je trebalo brinuti o zastupljenosti programa od drzavne i nacionalne vrijednosti i interesa.
Drzavna televizija bi se trebala financirati jednom dijelom iz proracuna, drugim dijelom iz pretplate.
Reklame ne bi trebale biti dozvoljene.
Mislim da protiv takve televizije ne bi bilo toliko animoziteta.

To nije sve, ali je u par recenica objasnjen smisao.

Sta je nastalo??

Nastala je hrpa govana, koncentracija isluzenih/nesposobnih ali "zasluznih" politicara, koji su tamo uhljebljeni, koji bi negdje drugdje napravili puno vise stete.
Hrvatska Televizija nije drzavna televizija, to je rezimska televizija.
Narod nije glup, narod je uvijek u pravu.
RobinUd is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2025., 23:04   #6520
Eto ukratko to...
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:36.