Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Mobiteli > Android mobiteli

Android mobiteli Mobiteli pokretani Android OS-om

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.06.2019., 18:04   #641
Revolut radi sigurno.
Curve ne radi.
Hrvatske banke isto ne rade.
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2019., 18:08   #642
A koja je valuta na Revolut? Kune ili euro? Ako je euro plaća li se konverzija?
DelmatST is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2019., 18:09   #643
Quote:
assassin kaže: Pogledaj post
Hrvatske banke isto ne rade.
Osim naravno PBZ-a.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2019., 18:12   #644
Quote:
DelmatST kaže: Pogledaj post
A koja je valuta na Revolut? Kune ili euro? Ako je euro plaća li se konverzija?
Kuna, euro i još preko 20 valuta.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2019., 11:27   #645
Google pay radi trenutno jedino s pbz karticom (od hr banki) i radi dobro. Revolut jos nisam probao, pa vjerujem iskusnijim kolegama. Edit: evo uspjesno dodao i Revolut

Revolut recimo ne radi na Samsung payu, probao jucer ubaciti. Samsung pay i ovako nije dostupan za nase kartice.

Sent from my SM-N960W using Tapatalk
Old 27.06.2019., 12:27   #646
Kakva je razlika izmedju Google pay i tipa placanja Zaba aplikacijom uz onaj NFC?
mezzzzzo is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2019., 12:40   #647
Što se tiče samog plaćanja na POS-evima, isto je.
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2019., 13:49   #648
Ako ti banka daje nekakav nfc sticker (pbz ima to), plus je sto taj sticker mozes zalijepiti na kapu, dzon od japanke ili sl. i on glumi tvoju karticu. Neovisan si od moba, a sa sobom furas samo taj nfc tag s kojim mozes ici i u more.
https://www.pbz.hr/hr/gradani/visa-inspire-sticker

Sve to ima istu funkciju i jednako se predstavlja pos-u, pitanje je samo sto je tebi komotnije kao korisniku. Nositi skupi mob da bi izbjegao nositi kartice i novac ili nosis nekakav bezvrijedni tag.

Old 27.06.2019., 16:48   #649
Meni je od Zabe app čisto okej. Naravno, moze i bolje jer izgleda kao iz prosloga stoljeca ali sve funkcije ima. Placanje prislanjanje moba je izum ove godine za mene
mezzzzzo is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2019., 18:35   #650
meni je isto od zabe preko nfc-a odlicno i bez greske, isto kao pbz-google pay kombinacija, jedino sto na zabi mogu nastimati da se placanje aktivira tek kad ukljucim ekran i otkljucam mob, sto mi je bolje i nekako sigurnije da znam da nesto svjesno placam, a ne da netko s pos-om hoda okolo i prislanja uz depove
na gpay nisam nasao to, znam da preko 100kn mora biti otkljucan, ispod tog iznosa ne mora ni ekran biti ukljucen..
Digitall is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2019., 18:42   #651
Uvijek mozes toggleati nfc kroz quick settingse. Osiguran si da to ne moze napraviti neznanac koji ne zna otkljucati mob (postavka je zasticena). Slazem se da bi bila bolja opcija "dozvoli placanje samo kad je otkljucan mob".

Old 27.06.2019., 18:51   #652
da kod to zabe funkcionira, ako ti je nfc off onda ne radi, ali mislim da gpay ukljuci nfc automatikom.. nisam 100% siguran, moram provjeriti
Digitall is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2019., 15:23   #653
Molim pomoć, što bi ovo trebalo značiti... Imam Huawei mobitel, danas mi se na zaslonu ekrana pojavila neka poruka/opcija na kojoj je pisalo sustav android- defragmantacija za bolje korištenje. tako nešto... Ja nisam ništa htjela kliknuti ali sam samo uklonila tu obavijest. Sada mi se više to ne nalazi nigdje na ekranu.
tirkizno is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2019., 15:35   #654
To mobitel ponudi kad misli da može malo ubrzati memoriju.
Nije ništa opasno (neće ništa pobrisati- samo presloži stvari po memoriji), ali realno vjerojatno ni nećeš primijetiti neku razliku.
Uglavnom, slobodno defragmentiraj kad te opet pita, a nema veze ako sad nisi.
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2019., 00:51   #655
Quote:
assassin kaže: Pogledaj post
To mobitel ponudi kad misli da može malo ubrzati memoriju.
Nije ništa opasno (neće ništa pobrisati- samo presloži stvari po memoriji), ali realno vjerojatno ni nećeš primijetiti neku razliku.
Uglavnom, slobodno defragmentiraj kad te opet pita, a nema veze ako sad nisi.
Ok, hvala na odgovoru.
tirkizno is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2019., 11:04   #656
Pozdrav, imam sitan problem, zanima me na koji način natjerati "pametni" android da mi sve brojeve sprema na sim, da ih nudi sa sim-a, i da zaboravi sva ostala mjesta pohrane kontakata??
Trenutno imam situaciju da je sinhronizacija ugašena, jer na želim mail adrese u kontaktima ni google u ikakvom poslu s privatnim brojevima ili bilo kakvim osobnim podacima.
Dakle želim smartphone (huawei), s imenikom ka na Nokiji 3310, koja sprema brojeve di joj kažeš, i nema tajnih lokacija za pojedine brojeve.
Sad imam situaciju, da 20-30 brojeva imam negdi u mobu, i nikako ih ne mogu spremiti ni na sim1, ni sim2, a niti u memoriju telefona, a znam da su negdi spremljeni jer do njih mogu samo kroz povijest biranja, a tamo se ne pojavljuju u obliku nespremljenog broja, nego kao memoriran kontakt..
Pokušaj memoriranja tih brojeva bilo di, rezultira memoriranjem na isto nepoznato mjesto, i nemogućnošću nalaženja istog...
Valjda je to guglovo discipliniranje korisnika koji ne žele s njim dijeliti privatne podatke...
(Google račun je obrisan, kao i sve google aplikacije koje je bilo moguće izbaciti.)
Rom za ovaj model ne postoji, da radi uredno, osim stock roma.
Mjesto za kontakte je odabrano na sim2, kopirani i prebačeni na sim2 su svi brojevi sa telefona, i sim1.
etona is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2019., 11:12   #657
Koji mobitel imaš?
Kad u povijesti poziva otvoriš taj kontakt, trebalo bi pisati gdje se nalazi negdje u svim podacima.
Vjerojatno si kod prvog kontakta odabrao da ti sve sprema na to "skriveno" mjesto
Sad kad ideš spremati kontakt, nigdje nemaš opciju za promijeniti lokaciju gdje će se spremiti?

Možeš probati ovako nekom aplikacijom (skini si .apk negdje pošto nemaš Play Store).
Pa vidi gdje su kontakti i prebaci.
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2019., 21:31   #658
Huawei p9lite, tnx.
Ne sićam se točno, dal je moguće dobiti novi mob da uredno radi bez google računa, kad kupim idući, da ne stavljam nikakve račune?
Šta bi sve štekalo?
Od aplikacija koje većina ima imam samo whats up..
Imam dosta aplikacija, sve mogu biti skinute sa njihovih stranica.
etona is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2019., 22:47   #659
Ništa ne bi štekalo.
Naravno, ako bi koristio Google Play ili tako nešto- ne bi baš radila aplikacija.
assassin is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2019., 14:56   #660
Help please 🥺
Imam samsung j7 2017, nakon zadnjeg updetea nedavno izgubila sam onu opciju duplog ekrana. Radi se o tome da na ekranu imate istovremeno otvorene dvije aplikacije u dva odvojena prozora.
Jel ima još netko takav slucaj i kako da vratim funkciju te tipke jer mi užasno fali.
tiinkivinki is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:47.