Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.02.2016., 23:11   #661
Drug hvala mnogo na trudu i pojasnjenjima, alu me ovo utuklo, otic cu kod obiteljskog i trazit uputu za gastro
syntr is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2016., 23:20   #662
Quote:
syntr kaže: Pogledaj post
Drug hvala mnogo na trudu i pojasnjenjima, alu me ovo utuklo, otic cu kod obiteljskog i trazit uputu za gastro
Sretno, ali jako bi me zanimao epilog odnosno što je uzrokovalo takvu simptomatologiju, koja se brka sa srcem.
Old 20.02.2016., 14:04   #663
Mislim da ima nekoliko uzroka tim preskocima. Npr. meni obavezno preskace u nekim rotacijama tijela dok vjezbam,ili npr kad naglo odem u cucanj. Kardiolog je rekao da je to zbog pritiska tijela. Ti preskoci me ne plase, vec oni koje osjetim kad nemam pojma sto bi mogao biti uzrok. Prvo sam mislila preradjena hrana, secer... izbacim to i nema promjene. Evo magnezij vec neko vrijeme ne radi pomaka. Kuzim da su to sve benigni preskoci koji nastaju zbog nekih banalnih razloga,al nema mi goreg osjecaja.
Reptil is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2016., 20:47   #664
Bio kod obiteljskog, nije me uputio na neke pretrage. Rekao je da je srce u odličnom stanju, da hitno moram mršati a takođe je rekao da sam "idealan kandidat" za bolesti želudca poput hijetalne hernije, gerb-a, i dr,sličnih bolesti jer imampoveći stomak, koji kada se sjedi "gura" dijafragmu unutar/blizni srca te je to razlog mojih simptoma....propisao Contoloc 40mg, mjesec dana......juče jednu tab danas jednu, mogu reći da su malo manji preskoci
syntr is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2016., 12:18   #665
Quote:
Bio kod obiteljskog, nije me uputio na neke pretrage. Rekao je da je srce u odličnom stanju, da hitno moram mršati a takođe je rekao da sam "idealan kandidat" za bolesti želudca poput hijetalne hernije, gerb-a, i dr,sličnih bolesti jer imampoveći stomak, koji kada se sjedi "gura" dijafragmu unutar/blizni srca te je to razlog mojih simptoma....propisao Contoloc 40mg, mjesec dana......juče jednu tab danas jednu, mogu reći da su malo manji preskoci
Ima li promjena na bolje?
Old 23.02.2016., 17:05   #666
Uzimam Controloc i mogu reći da mi je malo lakše. Naročito mi je bolje kada hodam, trčim. Najviše preskoka osjećam kad ležim......najgor je ova psiha, stalno mi se mota po glavi, da li je dr. nešto propustio, da li ipak imam neku srčanu bolest i sl....
syntr is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2016., 11:28   #667
Quote:
Uzimam Controloc i mogu reći da mi je malo lakše. Naročito mi je bolje kada hodam, trčim. Najviše preskoka osjećam kad ležim......najgor je ova psiha, stalno mi se mota po glavi, da li je dr. nešto propustio, da li ipak imam neku srčanu bolest i sl....
S obzirom na sve, i da to još uvijek traje, odi do gastroenterologa pa makar da naprave ono sa barijevom kašom. Tj snimanje prilikom gutanja, gdje se onda može vidit jeli ima kakva želučana hernija ili neka druga kila. Ili gastroskopija, ako ti nioje baš odbojno.
Old 25.02.2016., 20:34   #668
Faro, da li se drugacije mogu osjetiti VES i SVES? Pitam se jer su mi neki preskoci kao kod rotacija nekako uzastopni, cesci i laganiji, a dogadjaju se i ti koje osjetim u grlu i ko da puno jace lupi-ti su manje cesti.
Reptil is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.02.2016., 09:51   #669
Po meni ne može se osjetiti razlika između VES i SVES. Ja ih imam konstantno, eventualno dok mirujem i spavam ih nemam. Tipa da prehodam 100m i sjednem imao bi mozda 20 sekundi ekstrasistole dok se nebi u potpunosti umirio. Shvatio sam da mi srce u mirovanju ima frekvenciju od 48-56 otkucaja/minutu i čim se ta frekvencija prekoraci da su otkucaji veči od 60 otkucaja/minutu ekstrasistole se javljaju na način da je svaki 3. otkucaj preskok i čim se umirim one se smanjuju na svaki 4. otkucaj preskok, pa svaki 7. Dok jednako tako kada mi otkucaji prijeđu neku granicu od cca 100 otkucaja u minuti (kod trčanja) srce mi počinje normalno kucati bez preskoka... Kada konzumiram male količine alkohola + dobro se najedem,i nakon toga dođem doma i legnem, tada mi najviše preskače i nikako se ne žele umiriti...i to više ne znam dal je psiha ili neki učinak alkohola.
Inače otkucaje i ja znam osjetiti u grlu, večinom ne osječam preskoke dok si ne opipam pul...Ja sam ih na holteru imao jako puno( 1.x 15000, 2x 7500), ali pošto mi je srce u granicama normale,te mi ekstrasistole ne smetaju kao kod večine ljudi nisam dobio nikakvu terapiju, i eto tako več živim nekih 5 godina sa tim saznanjem, a da uopće ne znam koji povodom mi tako srce preskače...Upravo sam danas bio na sistematskom i tlak mi je 128/80 i 50 otkucaja /minutu.
bcekada is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2016., 19:10   #670
I ja se pridruzujem preskakacima
obavila kardiologa ekg radila 2x
holter nosila.koji je prikazo 150 otkucaja max
Najvise te preskoke i lupanje ludjacko osjetim kad legnem navecer i kad se umirim.a kad sam u điru ne tako
Dobila sam concor od 2,5mg.
pocet cu piti pa cu vidjet oce se to smirit
uzima ga ko od vas?
Old 09.03.2016., 23:54   #671
Pozdrav,

s 16 godina zavrsio u bolnici zbog ucestalijeg preskakanja srca, dijagnosticiran lagani sum na srcu. Preskakanja se nastavila do danas (10 godina poslije), probadanje povremeno. Osim toga dijagnosticiran GERD i gastritis. Moram napomenuti da sam prije nekih 4, 5 godina bio na EKG-u i doktor rekao da je sve u redu.

Eh sad, zadnjih mozda pola godine osjecam dosta cesto nekakvo titranje u podrucju srca/pluca (ne znam ni sam), te uzasnu probadajucu bol koja, meni se cini, kao da dolazi iz prsne kosti (sternuma). Medutim, citao sam da se dosta cesto te prsne boli znaju krivo "smjestiti", te da znaju i srcani problemi dovesti do toga. Zna li itko sto bi moglo biti?
Reoless is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2016., 21:04   #672
Help

Ne znam ima li smisla da pišem jer vidim da su zadnja dva posta ostala bez odgovora, ali vrijedi pokušat.
Radila sam liječnički u 12 mj. i pokazalo je blok desne grane. Kaže doktorica i ona to ima, ništa opasno samo treba kontrolirati. To je objasnilo one udare srca pojedinačne i nestajanje zraka koje sam pripisivala stresu.
Zadnjih 10ak dana sam dvaput doživjela nekontrolirano ubrzano lupanje srca, ne znam kako to da opišem, kao da nije to bilo moje srce.

Maloprije u snu srce odjednom divlja 5-10 sek, budi me to i čak sam mislila da će otkazat, nakon toga je naglo usporilo. Bila sam uvjerena, gotovo. Wtf jeli moguće da mi samo tako otkaže, jeli neko imao nešto slično? Ne znam trebam li ići napraviti neke detaljnije pretrage... Užas.
naonao is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2016., 22:38   #673
Quote:
naonao kaže: Pogledaj post
Ne znam ima li smisla da pišem jer vidim da su zadnja dva posta ostala bez odgovora, ali vrijedi pokušat.
Radila sam liječnički u 12 mj. i pokazalo je blok desne grane. Kaže doktorica i ona to ima, ništa opasno samo treba kontrolirati. To je objasnilo one udare srca pojedinačne i nestajanje zraka koje sam pripisivala stresu.
Zadnjih 10ak dana sam dvaput doživjela nekontrolirano ubrzano lupanje srca, ne znam kako to da opišem, kao da nije to bilgo moje srce.

Maloprije u snu srce odjednom divlja 5-10 sek, budi me to i čak sam mislila da će otkazat, nakon toga je naglo usporilo. Bila sam uvjerena, gotovo. Wtf jeli moguće da mi samo tako otkaže, jeli neko imao nešto slično? Ne znam trebam li ići napraviti neke detaljnije pretrage... Užas.
Upravo to se meni desavalo
nekontrolirano nenormalno lupanje i to ono najvise kad navecer legnem
mislila sam da ce mi samo otkazat da se necu ujutro probudit
bila kod kardiologa obavila ekg,holter koji je pokazo preskoke.puls cak 150 registriro i dobila beta blokator.stanje se popravilo.ne skroz al puno bolje mi
Old 18.04.2016., 23:10   #674
Koja ti je bila dijagnoza,ako si išla preko uputnice koliko se ceka
naonao is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2016., 18:46   #675
Godinama me prate preskoci u radu srca. Nemam ostajanja bez zraka, ništa bol, ništa ne trne. Preskoči kad perem zube ili bilo kakva "ubrzana" radnja. Kod mirovanja uz tv ili prije spavanja.......itd. Bio jednom na EKG-u i sve ok. Dolazim do zaključka da je zbog preforsiranosti treningom, tčanjem, stresom. Kad odmorim neko vrijeme, preskoci nestanu. Kavu sam izbacio i pijem bez kofeina (koji će mi kuki i ovako sam dosta uzbuđen tip),Eto jedno iskustvo pa kome vrijedi ?
lozinka1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2016., 21:58   #676
Quote:
naonao kaže: Pogledaj post
Koja ti je bila dijagnoza,ako si išla preko uputnice koliko se ceka
Ja sam u Ri ne znam od kud si ti ali cekala sam nekih 6tj za pregled
Dijagnoza mi pise koliko se sjecam poremecaj srcanog ritma
Old 13.05.2016., 20:27   #677
Danas posli malo jaceg treninga sjednem na bicikl i prema soma kad krenu preskakat i ne staje nekoliko minuta.toliko sam se zaplasila da sam jedva dosla doma. Nije mi se vrtilo i nije me bolilo pa sam sebi govorila da to nije nista i nekako se dovukla. Zivim jako zdrav zivot, obavila preglede zdrava ko dren. Al kad srce preskace stvarno se osjecam ko neki sakati bolesnik.ide mi to strasno na zivce,ko da trigerira neki okidac za paniku. Da mi noga otpada ne bi se toliko uplasila i izgubila volju za zivotom ko kad srce preskoci iako znam da je bezopasno.
Reptil is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2016., 22:46   #678
http://www.anxietyguru.net/how-to-st...-palpitations/ preporucam procitati, sigurno ce bar malo pomoci.
Reptil is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2016., 00:00   #679
Question zašto ?

Evo nekih informacija koje bi mogle biti od pomoći. Umjesto šopanja sa kojekakvim beta blokatorima i tko zna čime, pokušajte voditi jedno mjesec dana kratki dnevnik što ste sve radili taj dan kada vam je lupalo srce. Puno toga će vam se razjasniti.
Sve ovo sam i sama prošla, bilo je vrlo ružno i vrlo traumatično, ( sve skupa, ne samo sa srcem jer se radi o jednoj kompliciranoj bolesti ), a sada zahvaljujući svim promjenama koje sam učinila mogu reći da tu i tamo malo osjetim promjenu u ritmu i to isključivo kao alergijsku reakciju na parfeme i osvježivače u mojoj blizini kada obično krenu i napadi astme. Završivši na bolovanju krenula sam na razne pretrage jer sam imala česte aritmije i tahikardiju, i vezano uz srce ide ovako: rendgen je pokazao sve ok, čak pozitivni komentar na sportsko srce što uopće ne mora biti pozitivno i znak da ćete dugo i zdravo živjeti. Sportsko srce zapravo upravo može biti pokazatelj da nešto ne štima poput moje novo otkrivene urođene srčane mane ( prolaps mitralne valvule, točnije diskretni prolaps prednjeg mitralnog kuspisa) koja je otkrivena sa mojih 38 g. Sportsko srce se stvara uslijed napora, a kod mene je svakodnevni napor bio kako što više kisika dostaviti srcu i općenito cijelom organizmu jer postoje i drugi zdravstveni problemi. Ekg isto ok ali taj dan u bolnici u čekaonici nije bio nitko našprican kojekakvim parfemima i relativno je bio čist zrak. E kad sam par dana kasnije otišla na ultrazvuk, u čekaonici je bio jedan našpricani muškarac i srce je stalo luđački lupati. Zahvaljujući njemu napokon je i liječnica malo ozbiljnije shvatila moje probleme i opa, na ultrazvuku osim napokon zabilježene tahikardije, evo i srčane mane za koju nisam uopće znala. I neke stvari su mi postale jasnije zašto mi se ovo ili ono događalo kroz život vezano uz probleme sa zdravljem, kockice se počnu slagati.

Kako sam mijenjala dio po dio navika vidjela sam nevjerojatne promjene. Najteže mi je bilo skinuti se sa kave jer imam jako nizak tlak ( cijeli život ). Prvo sam zamijenila moju omiljenu Jacobsicu koja ima najmanje kiseline u sebi sa običnom kavom jer nisam htjela više unositi u sebe razne aditive, umjetna sladila, tko zna što sve stavljaju unutra a ništa ne moraju navesti. Međutim i dalje je povremeno lupalo pogotovo naveče kad legnem i potpuno se smirim. I toliko luđački je znalo preskakati da naravno krene panika pa onda začarani krug, panika izazove još snažnije lupanje, popijem magnezij pa još jedan ( ovisno o dozi ) i napokon se smiri nakon sat vremena. Jedem zdravu hranu, što je moguće manje procesuiranu. Dosta voća i povrća, zdrave žitarice, zdrave slatkiše u obliku suhog voća i orašastih plodova, razne voćne mixeve, blender je moj najbolji kuhinjski prijatelj.
Krenite sa analiziranjem:
1. što ste jeli, jel bilo u pitanju kakvo smeće od tzv.hrane ( može biti i od npr. aspartama ( čiji naziv ne moraju navesti ) u žvakačim gumama, raznih toksičnih aditiva u slatkišima, loših masti u čipsu, svašta ) Čips je jako, jako loš !!!
2. kava - izbaciti kavu kakva god bila. Kava bez kofeina ne postoji, samo je još toksičnija jer raznim kiselinama ispiru kofein tako da još štetnije kiseline unosite u sebe i na kraju lijepo dobijete gastritis, čireve ...
3. alkohol i cigarete ( pogotovo E. ) - zaboravite
4. pranje zubi ? u pastama za zube ima svega. ja osobno reagiram na sorbitol kojega ima na sve strane ( naravno da se rijetko stavlja prirodni sorbitol), a može biti i od fluora, no čak može biti i od paprene metvice ( peperminta ) ...
5. ako želite poživjeti kvalitetno ostatak svog života, za one koji to koriste evo poruka: toksično smeće od "osvježivača zraka/prostora" bacite momentalno u kantu. Ukoliko vam baš mora mirisati u stanu nešto drugo osim prekrasnog kisika ( šala, mislim na svježi zrak ), na tržištu postoje jako fina potpuno prirodna eterična ulja koja su još uz to i ljekovita ( tu dobro pazite na količine i ukoliko imate kućne ljubimce dobro vidite koja ne smijete koristiti u prostorijama gdje oni borave da ne bi patili i razbolili se - što im se bez sumnje događa od udisanja sredstava za čišćenja, osvježivača, parfema, omekšivača sa sveg mogućeg tekstila u interijerima, insekticida uguranih po utičnicama itd ... ) Ili jednostavno možete grančice ružmarina, lavande ili koji buket cvijeća staviti u prostoriju, nema ničeg ljepšeg od mirisa prirode
6. probajte bar 2 mjeseca koristiti prirodne proizvode za njegu tijela ( u trgovinama zdrave hrane/ zdrave kozmetike ili već samo na policama zdrave hrane i kozmetike imate relativno dobrih proizvoda.
Evo par odličnih linkova pa tko želi neka pokuša, o vašem srcu se radi ne tuđem, zapamtite to. I svaki put si čestitajte na svakoj promjeni na bolje, zdravije jer će vam vaše tijelo to i pokazati.
https://www.youtube.com/watch?v=kQdN3YDPIRA
https://www.youtube.com/watch?v=CBPTvJH7kB8
( prof. dr. Borović je vrhunski liječnik, takvih je još vrlo malo ostalo, stara škola ) Na YT ćete vidjeti i ostala njegova videa vezano uz štetnost cigareta, alkohola, zdravu prehranu itd... sve savršeno objašnjeno )
Ako se odlučite na ovo, javite, zanimaju me promjene.
otrovna Anny is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2016., 22:38   #680
Anny, korisni savjeti. Jos bih samo voljela znati tvoja iskustva promjene-sto si uocila da ti smeta i kako se sada osjecas nakon promjena, imas li jos uvijek preskoke,da li uzimas ikakve dodatke prehrani...
Reptil is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:03.