Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
08.11.2024., 16:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Čemu uopće bilo kakvi posrednici koji ti naplate uslugu?  Manjak vremena, volje da se prošećeš do banke, čega?! Ne bih tako nešto radila ni u ludilu. Rizik da se nađeš u nebranom grožđu zloupotrebe podataka, nekih skrivenih naknada i troškova... Svašta!
Isto je zadnjih par godina i sa prodajom stanova, s dostavom hrane... ljudima odjednom trebaju posrednici i asistenti, ne mogu sami. Wtf?! 
|
|
|
08.11.2024., 16:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Zapravo sam došla na temu postaviti pitanje za sebe:
Postoji li ijedna banka da otvoriš tekući i imaš internet bankarstvo preko kompjutera, bez mobilnog, tj. da te ne traže broj mobitela?
Ide mi užasno na jetra manjak privatnosti, hoću si kupiti novi broj i skinuti sve te sisače podataka s pi***. Mobilno bankarstvo ionako ne koristim jer smatram da je rizik zloupotrebe puno prevelik.
|
|
|
09.11.2024., 11:32
|
|
Savjetnik
Registracija: Nov 2013.
|
Lakše se računalo zarazi virusom nego mobitel.
|
|
|
09.11.2024., 19:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
Alica888 kaže:
Pozdrav, zanima me ima li tko iskustva s kreditnim posrednicima i expert savjetovanja. Isla sam na ovu web stranicu: https://www.ekspert-savjetovanje.hr/ i kontaktirao me gospodin koji nije navededen u licenci koju imaju kao posrednik. Zvala sam njihov kontakt centar i trazila njegov broj da provjerim je li uistinu kod njih i zaista su mi dali njegov kontakt. Malo sam paranoicna po pitanju ugovaranja usluga na ovaj nacin. Ukoliko netko ima iskustva neka mi se javi, moze i u inbox. Koliko njima ovlasti daju suglasnosti i dokumentacija koju im posaljem. Primjetila sam da su obrasci od zabe. Sve je ispunjeno samo se ne usudim proslijediti bez da dobijem potvrdu da su legitimni. Odlucila sam se za njih jer sam jos uvijek na odredeno i nisam uspjela sama dici kredit bez obzira na visinu place. Je li i dalje za isplatu kredita potrebno da ja osobno odem u banku? Hvala puno na odgovoru
|
Zašto bi netko išao preko njih ,tko zna jesu li uopće legalni i legitimni,davat podatke koji će tko zna gdje završiti? Ni u ludilu.
Kaj je teško otići do banke
|
|
|
09.11.2024., 19:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Jarvis kaže:
Lakše se računalo zarazi virusom nego mobitel.
|
Mislim na prijevare i hakiranja. Na laptopu i mobitelu imam licencirani antivirus.
|
|
|
10.11.2024., 11:03
|
|
Savjetnik
Registracija: Nov 2013.
|
To ti nije garancija da se nećeš zaraziti.
|
|
|
11.11.2024., 13:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
Ja i dalje ne razumijem, sorry ako je odgovoreno i ako zvučim ogorčeno. Ako mi je iz Croatia banke u OTP uplaćeno. Kako je moguće da ovi u OTPu znaju samo da će sjesti "do danas navečer" pa kako ne znate? Pa ovisi o tome kada su oni uplatili. Pa u 12:30. Pa valjda je od Croatia banke sve odrađeno, Tko bi trebao sad proknjižiti uplatu nego OTP Osim ako nešto gadno ne propuštam? Kako ja Afrikancu na revolut pošaljem u Zambiju i lova je istog trena kod njega a naše banke ne znaju ništa iako imaju vrijeme uplate.
|
|
|
11.11.2024., 13:43
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
Registracija: May 2010.
|
Ako je u 12:30, onda bi trebalo do kraja 3. obračunskog ciklusa (15:00, ali možda treba OTP-u dodatno vrijeme da proknjiži).
|
|
|
11.11.2024., 13:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala na brzom odgovoru, ako sam dobro shvatio to je ovo:
3. ciklus
11:30
Početak 3. obračunskog ciklusa.
Početno stanje na obračunskim računima sudionika je 0.
11:30 do 14:30 Prijem i validacija ulaznih datoteka.
11:30
Blokiranje sredstava na podračunima banaka u TARGET-HR.
Postavljanje limita, pokretanje obračuna platnih transakcija.
tijekom ciklusa Prijem i obračun dolaznih prekograničnih transakcija od SEPA-Clearer.
tijekom ciklusa Povećanje limita u TARGET-HR (opcionalno).
14:30 Zaustavljanje prijema ulaznih datoteka – kraj prijema odlaznih
prekograničnih transakcija za tekući obračunski dan.
14:40 Slanje instrukcija za plaćanje u TARGET-HR, izvršenje namire.
od 14:45
Slanje izlaznih datoteka i izvješća sudionicima.
Slanje odlaznih prekograničnih platnih transakcija u SEPA-Clearer.
14:45 do 15:00 Upravljanje likvidnošću (prebacivanje sredstava sa podračuna na glavni
račun banke u TARGET-HR-u ili obrnuto)
|
|
|
12.11.2024., 20:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2015.
|
Quote:
Patsy Stone kaže:
Čemu uopće bilo kakvi posrednici koji ti naplate uslugu?  Manjak vremena, volje da se prošećeš do banke, čega?! Ne bih tako nešto radila ni u ludilu. Rizik da se nađeš u nebranom grožđu zloupotrebe podataka, nekih skrivenih naknada i troškova... Svašta!
Isto je zadnjih par godina i sa prodajom stanova, s dostavom hrane... ljudima odjednom trebaju posrednici i asistenti, ne mogu sami. Wtf?! 
|
To sam i ja mislio do nedavno. Dakle dolazim u maticnu banku trazit stambeni kredit, salterusa nema pojma o nicemu a ni kakva vrsta obrtnika sam i koje papire trebam popunit. Tri puta nosim knjigovodji nesto sto mi ne moze ispunit. Ne zna salterusa ni izracunat kreditnu sposobnost. U razgovoru mi skrene paznju da bi kamata mogla biti 4,16 ako dobije odobrenje i obavezno suduznik.
Okrecem se posrednicima, posaljem im papire i za 7 dana dobijem 3 konkretne ponude a jedna od njih je te iste moje maticne banke:
- Bez suduznika i jamca
- Bez police zivotnog
- Kamata 3,86
Proviziju uzimaju od banke.
Mada je cudno to da su se pojavili posrednici za sve, ocito nam to i treba jer znaju kome se trebaju obratiti i kako nesto odraditi.
|
|
|
14.11.2024., 02:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Pola radnog vremena + naknada sa HZZO-a od roditeljskog doopusta, ulazi li naknada u kreditnu sposobnost i ako da koja banka je najbolja za to?
|
|
|
14.11.2024., 08:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
ban1985 kaže:
To sam i ja mislio do nedavno. Dakle dolazim u maticnu banku trazit stambeni kredit, salterusa nema pojma o nicemu a ni kakva vrsta obrtnika sam i koje papire trebam popunit. Tri puta nosim knjigovodji nesto sto mi ne moze ispunit. Ne zna salterusa ni izracunat kreditnu sposobnost. U razgovoru mi skrene paznju da bi kamata mogla biti 4,16 ako dobije odobrenje i obavezno suduznik.
Okrecem se posrednicima, posaljem im papire i za 7 dana dobijem 3 konkretne ponude a jedna od njih je te iste moje maticne banke:
- Bez suduznika i jamca
- Bez police zivotnog
- Kamata 3,86
Mada je cudno to da su se pojavili posrednici za sve, ocito nam to i treba jer znaju kome se trebaju obratiti i kako nesto odraditi.
|
I banke kao i svi imaju problema sa zapošljavanjem kvalitetnih ljudi i nažalost na šalterima je sve manje stručnih ljudi s iskustvom koji znaju riješiti nešto više od običnih uplata, isplata i plaćanja računa. Čast iznimkama, ali tako je.
Zato je vrlo često teško dobiti neku kvalitetnu informaciju, savjet ili pomoć, iako bi to bilo normalno pa posrednici tu imaju prednost jer u bankama komuniciraju s ljudima koji znaju što rade i koji mogu dati točnu informaciju i konkretnu ponudu za neki proizvod.
|
|
|
14.11.2024., 09:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
ban1985 kaže:
|
Ajde javi kako su uzeli od banke :-)
To ti se tako napiše. Lijepo zvuči.
A u stvarnosti "uzmu od banke" na način da banka vama prilikom isplate kredita umanji isplatu za taj iznos. I da, onda ispada da su proviziju uzeli od banke 
|
|
|
14.11.2024., 10:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
forumnickxy kaže:
Ajde javi kako su uzeli od banke :-)
To ti se tako napiše. Lijepo zvuči.
A u stvarnosti "uzmu od banke" na način da banka vama prilikom isplate kredita umanji isplatu za taj iznos. I da, onda ispada da su proviziju uzeli od banke 
|
Iskreno, nema ni smisla da uzmu od banke, rade uslugu tebi, a ne banci i ti si ih angažirao.
Opcija je da za iznos provizije uspiju iskamčiti veći kredit pa ti dobiješ onoliko koliko si i tražio, ali plaćaš ratu za ukupni iznos ili ako to nije moguće, onda će ti za toliko umanjiti isplaćeni iznos pa si opet na gubitku. Ne vidim treću opciju.
Jedino možda kombinacija s nekim policama osiguranja ili tako nešto.
|
|
|
14.11.2024., 10:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2015.
|
Ako preko posrednika imam bolje uvjete nego samostalno onda nije bitno koji model naplate imaju od banke.
Uslugu ne rade meni nego banci jer banka zivi od kamata i naknada
|
|
|
14.11.2024., 10:53
|
|
tiki
Registracija: Mar 2006.
|
Ja sam uzeo preko posrednika i nisu mi ništa umanjili isplatu. Naplaćuju se od banke jer su doveli klijenta banci koji će u idućih 30 godina pustiti ohohoho kamata i taj iznos koji daju posrednicima je njima sića.
|
|
|
14.11.2024., 10:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bluebunny kaže:
Iskreno, nema ni smisla da uzmu od banke, rade uslugu tebi, a ne banci i ti si ih angažirao.
Opcija je da za iznos provizije uspiju iskamčiti veći kredit pa ti dobiješ onoliko koliko si i tražio, ali plaćaš ratu za ukupni iznos ili ako to nije moguće, onda će ti za toliko umanjiti isplaćeni iznos pa si opet na gubitku. Ne vidim treću opciju.
Jedino možda kombinacija s nekim policama osiguranja ili tako nešto.
|
Točno tako.
Ali vidiš, odmah dva posta koji tvrde suprotno.
Takvi niti ne pogledaju papire, bitno da su dobili koliko su tražili a to što će im rata biti veća desetak ili više € mjesečno na x godina...koga briga 
|
|
|
14.11.2024., 11:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ban1985 kaže:
Ako preko posrednika imam bolje uvjete nego samostalno onda nije bitno koji model naplate imaju od banke.
Uslugu ne rade meni nego banci jer banka zivi od kamata i naknada
|
Da živi, ali znam ljude koji su došli u xy banku za kredit i odbili su ih, a onda im je posrednik u toj istoj xy banci ishodio kredit. Uz proviziju, naravno.
Znači, banka je onda odmah mogla odobriti kredit da je htjela i dobiti klijenta, ali nije, ali očito osim posrednika i netko u banci osobno ima koristi od tih istih posrednika.
Osim toga, ako posrednik uspije dobiti kredit za rizičnog klijenta koji nije dobio kredit zbog prezaduženosti, neurednog OSR ili ne znam što, a posrednik to uspije riješiti, nije baš da si je banka osigurala samo profit nego i potencijalni rizik lošeg klijenta, tj. lošeg kredita. Zašto bi banka posredniku još platila za mogući rizik, ako je točno da se posrednik naplaćuje od banke? Nema mi to logike.
Ne zam kakve imaju sheme, ali sigurno ne rade za džabe i nekako se moraju naplatiti, tako da sigurno nije sve baš tako jednostavno.
|
|
|
14.11.2024., 11:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Pitanje...
Imam dugove koje sam napravio u A1... Onda je to preuzeo Eos matrix... I sad je to nakon par ovrha i čega sve ne na kojih 5300 eura...
Ja sam te novce skupio i spreman sam platit. Ako odem u Hrvatsku Poštu platit ću 3 (ili 5?) % njima. Na tih 5300 eura to je dodatnih 150ak eura.
Da skratim - ako odem u Finu (ili negdje treće), hoće li taj postotak biti manji? Gdje mi je najisplativije?
Hvala...
|
|
|
14.11.2024., 11:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
yosytza kaže:
Pitanje...
Imam dugove koje sam napravio u A1... Onda je to preuzeo Eos matrix... I sad je to nakon par ovrha i čega sve ne na kojih 5300 eura...
Ja sam te novce skupio i spreman sam platit. Ako odem u Hrvatsku Poštu platit ću 3 (ili 5?) % njima. Na tih 5300 eura to je dodatnih 150ak eura.
Da skratim - ako odem u Finu (ili negdje treće), hoće li taj postotak biti manji? Gdje mi je najisplativije?
Hvala...
|
Odeš u svoju banku i besplatno položiš novac na svoj račun.
Fina uzme i proslijedi ovrhovoditelju i drugi dan si odblokiran.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:41.
|
|
|
|