Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.01.2025., 18:23   #6901
Hvala svima, da, pametnije je probati nekako izgurati pa i biti neko vrijeme pod ovrhom nego se opet toliko zadužiti. Probati ću tako pa tko živ, tko mrtav idućih pola godine ili malo više. 😁

Da odgovorim i na post prije, radi se o Beon savjetovanju, oni funkcioniraju tako da s tim svojim međufinanciranjem rasterete dužnika, spriječe ili prekinu ovrhe, a onda taj iznos naplate iz kredita. Naravno, prije toga dobiju garanciju od banke da će kredit sigurno biti isplaćen, zato prije toga i treba skupiti hrpetinu dokumentacije, potvrda, pisama namjere i sl.
Oni jedini rade tako i zato mogu riješiti kredite i blokiranima. Naravno, onima koji imaju ok primanja u odnosu na dugove, tj.da ne duguju neke lude cifre. Legit su firma, to je provjereno, nisu prevaranti.
A što je veći kredit, to njima ide veća naknada pa je logično da im je to u interesu.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2025., 18:29   #6902
Ako ti sta znaci, ja isto glasam za to da stisnes zube i izdrzis tih par mjeseci. Mada ti najbolje znas svoje troskove i hoces li moci prezivjeti s tih cca. 300 eura mjesecno ako dodje do toga.

Dugovi se rjesavaju cim prije, a ne dodatnim zaduzivanjem...
Tiki is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2025., 19:30   #6903
Quote:
bluebunny kaže: Pogledaj post
Hvala svima, da, pametnije je probati nekako izgurati pa i biti neko vrijeme pod ovrhom nego se opet toliko zadužiti. Probati ću tako pa tko živ, tko mrtav idućih pola godine ili malo više. ��

Da odgovorim i na post prije, radi se o Beon savjetovanju, oni funkcioniraju tako da s tim svojim međufinanciranjem rasterete dužnika, spriječe ili prekinu ovrhe, a onda taj iznos naplate iz kredita. Naravno, prije toga dobiju garanciju od banke da će kredit sigurno biti isplaćen, zato prije toga i treba skupiti hrpetinu dokumentacije, potvrda, pisama namjere i sl.
Oni jedini rade tako i zato mogu riješiti kredite i blokiranima. Naravno, onima koji imaju ok primanja u odnosu na dugove, tj.da ne duguju neke lude cifre. Legit su firma, to je provjereno, nisu prevaranti.
A što je veći kredit, to njima ide veća naknada pa je logično da im je to u interesu.
Preskup ti je taj novi kredit. Po kojom je to kamati? Kolika ti je glavnica postojećeg kredita/duga?

Moj prijedlog ti je da to ne radiš jer ovih 8000 EUR za "clean start" je idealan način za upasti dublje u rupu. Moja pretpostavka je da možda čak i igraju na tu kartu. Tako će navući ljude da ih uzmu jer će se polakomiti za tim novcem, a zapravo će se gurnuti dublje u rupu.
seventh-son is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2025., 20:16   #6904
Definitivno nemoj novi kredit. Stisni zube i riješi to, prodisati ćeš za manje od godinu dana i sve super.
I ja sam bio u slicnoj situaciji, ok manji iznos ipak i isto sam razmišljao tako preko posrednika i kada sam vidio njihovu ponudu rekao sam hvala dosta mi je zaduživanja i dugova. Idem stisnuti zube i sve šta mi ostane viška od plaće stavi za dugove, stisnuo sam i u roku od 7 mjeseci mislim sve otplatio i kao da sam dobio na lotu.
Nakon što sam to poriješavao naucio sam se da svaki mjesec barem 400€ stavim u štednju ako ne i više i preporodio sam se.
Mister156 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2025., 10:00   #6905
Jel ima netko da je dignuo online RBA kredit veci od 15 00€ te da je trebao donjet ovjerene papire od javnog biljeznika? Zanima me trebam li ici kod osobnog bankara ili mogu to predat samo na salteru, te jel rade kakve dodatne provjere jos?
pesonja. is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2025., 22:23   #6906
da, na žalost ako je preko 15.000€ moras otici javnom bilježniku, tj kod tete na šalteru predati zahtjev i onda sa papirima za kredit javnom bilježniku na ovjeru i natrag u banku. Nakon toga ti se isplati novac tokom dana na tekuci racun.

Meni ide na k, zakaj su onda stavili kao npr u Zagrebackoj nenamjenski kredit preko aplikacije od 1.500€ do 40.000€ a ako trazis 15.001€ trebas opet ic kod javnog biljeznika tj u banku na sastanak pa javni biljeznik pa ponovno vracanje u banku. Opet gubljenje vremena jer svejednoiznad tog iznosa opet moras u banku.
Old 13.01.2025., 06:47   #6907
Quote:
Osmi kaže: Pogledaj post
da, na žalost ako je preko 15.000€ moras otici javnom bilježniku, tj kod tete na šalteru predati zahtjev i onda sa papirima za kredit javnom bilježniku na ovjeru i natrag u banku. Nakon toga ti se isplati novac tokom dana na tekuci racun.

Meni ide na k, zakaj su onda stavili kao npr u Zagrebackoj nenamjenski kredit preko aplikacije od 1.500€ do 40.000€ a ako trazis 15.001€ trebas opet ic kod javnog biljeznika tj u banku na sastanak pa javni biljeznik pa ponovno vracanje u banku. Opet gubljenje vremena jer svejednoiznad tog iznosa opet moras u banku.
Ja sam to sve online odradio, i dobio papire za javnog biljeznika na mail. Pa me samo zanimalo ako je netko isto tak bec dizao veci iznos jel onda te ovjerene papire preda samo na salteru ili se mora bas ici kod osobnog bankara
pesonja. is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2025., 09:26   #6908
glupo pitanje ali koja je razlika izmjedu osobnog bankara ili na šalteru? svejedno opet moras cekat red. Ja sam isao kod bankarice jer je rekla da kad se vratim od javnog biljeznika da ce me vidjeti te ne trebam vise uzimati broj i cekati nego ce me uzeti preko reda. Nakon toga kroz 2h sam imao novce na tekucem racunu.
Old 13.01.2025., 09:32   #6909
Zar nije kod osobnog bankara da unaprijed dogovoriš termin i onda dođeš, nikakvo čekanje? Tako je bar u PBZ-u.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2025., 09:55   #6910
a tako je i u zabi, dogovoris termin preko aplikacije i onda dodjes, problem je samo sto vecinom ako ti je hitno nema sanse da dobijes termin isti dan ako imas srece kroz 2 dana. A ovako odes u banku pricekas pola sata i dodjes na red i obavis kaj trebas. onako se narucujes ako ti nigdje ne "gori"
Old 13.01.2025., 12:09   #6911
Quote:

Quote:
glupo pitanje ali koja je razlika izmjedu osobnog bankara ili na šalteru? svejedno opet moras cekat red. Ja sam isao kod bankarice jer je rekla da kad se vratim od javnog biljeznika da ce me vidjeti te ne trebam vise uzimati broj i cekati nego ce me uzeti preko reda. Nakon toga kroz 2h sam imao novce na tekucem racunu.
Ja nisam uopce bio kod osobnog bankara. Odradio sam sve online. Samo moram donjet ovjerene papire od javnog biljeznika.
pesonja. is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2025., 12:47   #6912
dobro, svaka banka posluje drugačije, svejedno samo govorim da opet svakako moras ic u banku odnjeti papire od javnog bilježnika.
Old 14.01.2025., 12:52   #6913
Kažu mi u Erste banci da izravno skidanje rate kredita s plaće odnosno obustava na plaći više nije dozvoljeno zakonski, osim u slučaju neplaćanja tj.ovrhe kad može ići administrativna zabrana ako poslodavac dobije takvu odredbu suda.
Ima li netko još nekih informacija?
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 12:54   #6914
A zašto ne da ti skine s tekuceg računa odnosno trajnim nalogom? tog i tog dana u mjesecu?
Old 14.01.2025., 13:57   #6915
Quote:
A zašto ne da ti skine s tekuceg računa odnosno trajnim nalogom? tog i tog dana u mjesecu?
Tako sad i plaćam, ali ideja je bila za slučaj da neću uspjeći izbjeći ovrhu po drugom dugovanju da mi kredit skidaju izravno s plaće i tako onda osiguram redovno plaćanje kredita, a ne moram ga plaćati od zaštićenog dijela.

Znam da se ranije moglo dogovoriti u banci skidanje s plaće, nekima je to čak bio i uvjet, ali očito više ne može.
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2025., 22:28   #6916
Koja Hrvatska banka je danas najsigurnija da se u njoj drži novac?

“If something cannot go on forever, it will stop” - Herbert Stein
glosa is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2025., 13:24   #6917
Sve imaju osigurane štednje do 100 000€ zar ne.
Mister156 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2025., 13:30   #6918
Svi depoziti do 100 000 EUR su osigurani preko Hrvatske agencije za osiguranje depozita.
robimarko is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2025., 13:46   #6919
Info za sve koji uskoro planiraju dizati kredit:

https://www.poslovni.hr/hrvatska/hnb...redita-4469704
bluebunny is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2025., 17:48   #6920
Aha, mladi još teže do vlastitog krova nad glavom.
I ozakonjeno je odstupanje, znači tko nađe vezu upada u 20% povlaštenih
nsut is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:48.