Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Hrvatska i turizam

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.03.2012., 08:54   #681
Quote:
brazilac 5 kaže: Pogledaj post
Pozdrav!

(.....)

Hvala puno na pomoći
brazilac,

čitava priča zavisi ti od kvalitete mikrolokacije i popularnosti destinacije..
međutim iz prakse znam da se priča uvijek negdje zakomplicira, bilo u papirima, bilo u troškovima građenja, bilo u cijeni rentiranja..

stoga, sve kalkulativne brojke kod rashoda povećaj za 30%, a kod prihoda smanji za 30% i biti ćeš mnogo bliži istini.

Općenito, nisu vremena za ulaganja..

ako je zemlja tvoja čuvaj je za bolja vremena, a danas sa 70 000 EUR možeš kupiti luksuzni apartman u hit destinaciji ili čak manju kućicu u manje hih destinaciji i idi u šering.. iznajmljuj tijekom sezone, osim onog termina u kojem ćete vi ljetovati..

razmisli o toj soluciji..

kad se vremena promijene, uvijek ćeš to prodati, vjerojatno i povoljnije nego je to vrijednost današnjih 70 000, zemlju imaš i onda gradiš ..

moj skromni obol temi

(dugo nisam pisao tu, ljeto se biliži pa si velim, ajd da u fusnotama postova kažem urbi et orbi da sam živ i da su moji aparmani uglavnom poprilično free istina je da je to hod po rubu pravila, ali opet s druge strane, ja znam pisati krasne postove, pa jedno s drugim se prebija )
jedrilicar is offline  
Old 02.03.2012., 09:38   #682
Bolje nemoj ulazit u to. Puno ti je pametnije za taj novac kupit nesto gotovo, pa makar to bio samo 1 apartman. Najbolje bi ti bilo kada bi uspio jos nesto novaca nadodat i jednostavno si kupis manju kucu sa par apartmana. Danas mozes kupit m2 kuce ispod 1000€ i to na dobroj lokaciji i blizu mora. Dovoljno bi ti bilo kupit neku kucicu di imas 2 apartmana koje rentas za 60-ak€ po danu svaki.

60x2= 120

x 60 nocenja = 7200€

+ van glavne sezone jos 30 nocenja (u pola cijene) po 60€ = 1800€

= ukupno 9000€

Ono sta ti zelis ima toliko nepredvidenih troskova i toliko ce te skupo ispast stvari o kojima uopce sad ne razmisljas da ce ti se zivot zgadit, da ne pricamo o tom da nemas pojma dali ces uopce uspijet sve to napravit i dali ce ti uopce bit isplativo na kraju. ovako kupis gotovo. pogledas kakve cijene imaju susjedi i pocnes rentat. stavi lovu na banku dok ne nades nesto i skupljaj kamatu.
profaizkorenice is offline  
Old 02.03.2012., 11:33   #683
Sugerirala bi gradnju, dakako.
Barem u ova vremena kada će svaki građevinar spustiti cijene do kraja samo da dobije posao.
Napravi kuću od 100 m2, iznajmljuj je cijelu (ne apartmane), napravi bazenčić ispred, lijepo uredi okućnicu.
Tjedan je recimo 1000 eura (kada oduzmeš agencijsku proviziju) * 7 = 7000 eura. Samo glavna sezona. A kuću možes solidno popuniti i u ostalom razdoblju.
Ima agencija za punjenje koje ti daju kredite (odnosno banka) za izgradnju bazena i ostalih sadržaja u kući i financiraju ti kamatu.

Imam kuću od 100m2 na ne toliko atraktivnoj lokaciji (cca 6 km od mora) na zemljištu od 400 m2, iznajmljujem cijelu i za sada je popunjenost 147 dana. Vjerujem da će to još ići gore.

Sretno!
Julija246 is offline  
Old 02.03.2012., 15:31   #684
Quote:
Julija246 kaže: Pogledaj post
Barem u ova vremena kada će svaki građevinar spustiti cijene do kraja samo da dobije posao.
Napravi kuću od 100 m2, iznajmljuj je cijelu (ne apartmane), napravi bazenčić ispred, lijepo uredi okućnicu.
Tjedan je recimo 1000 eura (kada oduzmeš agencijsku proviziju) * 7 = 7000 eura. Samo glavna sezona. A kuću možes solidno popuniti i u ostalom razdoblju.
Ima agencija za punjenje koje ti daju kredite (odnosno banka) za izgradnju bazena i ostalih sadržaja u kući i financiraju ti kamatu.

Imam kuću od 100m2 na ne toliko atraktivnoj lokaciji (cca 6 km od mora) na zemljištu od 400 m2, iznajmljujem cijelu i za sada je popunjenost 147 dana. Vjerujem da će to još ići gore.

Sretno!
Slažem se u potpunosti! Upravo ovo sam ti ja htio napisati. Ako imaš keš lovu , nisi dužan nikome niti imaš kredita sad je vrijeme za građenje. Možeš dobiti nižu cijenu svega , materijala , radne snage itd.
Pa nečeš ulagati kad zemlja izađe iz krize i svi počnu tražiti ciglu i ostalo.
A što se tiče knaufa i pregrada stavi dupli knauf sa svake strane između staklenu vunu i bok!
Ko će se derati za vrijeme seksa neka se dere i uživa!

Kuća je tvoja neće propasti za 10 godina , znaš gdje si potrošio novce i da ih staviš u banku mogu samo polako propadati.

Toliko od mene , a ti sam odlući što češ.
zaccc is offline  
Old 02.03.2012., 16:44   #685
Quote:
Bepo1606 kaže: Pogledaj post
Jel ti ponovo pišeš isto?Ko da sam već to pročitao.
Puno je tu ako ako.Ako imaš 70000 a ne znaš št češ s njima pravac banka i lovi kamate.Upustit se u tako nešto je jako neozbiljno s ovim pristupom.
Misliš napravit prizemje kao jednu jedinicu pa kasnije knaufom pregradit u tri.Kako će biti slušat turistima kad se iza par centi gipsa bude sexa ili pijanki.Na kraju krajeva kako to i prijavit i legalizirat.
Recimo napraviš prizemlje,dobiješ uporabnu.Opet za kat skupljat papire,plačat komunalije,izvodit radove dok su turisti u prizemlju.
S 70000 eura imaš 1000 dana ljetovanja ako ti daš nekome 70 eura.Valjda će ti biti dovoljno.
Radiš račun bez krčmara.
Bio sam pisao na nekom drugom threadu ali nažalost nije bilo odziva.
Slažem se definitivno da je tu puno ako ovo, ako ono... Ali ja se nisam upustio u ništa još i skupljam inpute/iskustva drugih (hvala puno svima na tome) da bih mogao uopće kvalitetno proanalizirati sve, zatim napraviti kvalitetan poslovni plan i projekciju prihoda i rashoda.
Vjeruj mi na riječ da bi ti među zadnjim stvarima na ovom svijetu u ovim vremenima trebalo biti "staviti lovu u banku".
Inače, možeš li pliz biti precizniji... da li ako sagradimo prizemlje i odvojimo duplim knaufom sva 3 apartmana, mogu bez straha "nekako" legalno rentati sva 3 apartmana sa npr. 4 ležaja u svakom od 40m2 apartmana i 2 ležaja u 20m2 apartmanu? Koje su "kvake" i što se točno da napraviti na najbolji način?
Fokusirani smo uglavnom na prizemlje samo jer o potencijalna 2 kata iznad bi vodili brigu pri gradnji prizemlja ali mala je vjerojatnost kroz idućih 10-ak godina da ćemo i to graditi.

Quote:
McAucliffe kaže: Pogledaj post
70 eura po noći za aprtman koji nije na prime lokaciji i koji je praktički u izgradnji?

Sretno...

Ja za apartman od 50 kvadrata,s dvije sobe i dnevnim boravkom u kojem je ukomponirana kuhinja sa svim aparatima (čak i toster,mikrovalna i aparat za kavu),s terasom od 12 kvadrata,SAT TV u svakoj sobi i dnevnom boravku,free internetom tražim 75 eura...

Lijepo ti je rečeno,nemaš nikakvog plana,samo nagađanja,čak ni osnove ne znaš o investiciji...bolje se pustiti toga,prijateljski savjet...
Lokacija je rekao bih vrlo dobra, cca. 200m od mora, nije veliki uspon, mir, tišina i ako bi išli u to, stvarno bi se bavili time kvalitetno a ne "onako usput" jer bez obzira što bilo tko rekao ipak je to "neki kruh" u obitelji. Velim, osnove "hvatam" sa ovim postom jer je to najbrži način za mene, nemam prijatelja/rodbine koji se bave time a zanima me isključivo "top of the pops", dakle izvući zbilja maksimum iz svega toga pa su sva iskustva/savjeti dragocjeni... Slažem se da sam možda naveo nekakve vršne vrijednosti i da treba uzeti i "što ako" opciju da npr. prihod bude 30% manji.

Quote:
jedrilicar kaže: Pogledaj post
brazilac,

čitava priča zavisi ti od kvalitete mikrolokacije i popularnosti destinacije..
međutim iz prakse znam da se priča uvijek negdje zakomplicira, bilo u papirima, bilo u troškovima građenja, bilo u cijeni rentiranja..

stoga, sve kalkulativne brojke kod rashoda povećaj za 30%, a kod prihoda smanji za 30% i biti ćeš mnogo bliži istini.

Općenito, nisu vremena za ulaganja..

ako je zemlja tvoja čuvaj je za bolja vremena, a danas sa 70 000 EUR možeš kupiti luksuzni apartman u hit destinaciji ili čak manju kućicu u manje hih destinaciji i idi u šering.. iznajmljuj tijekom sezone, osim onog termina u kojem ćete vi ljetovati..

razmisli o toj soluciji..

kad se vremena promijene, uvijek ćeš to prodati, vjerojatno i povoljnije nego je to vrijednost današnjih 70 000, zemlju imaš i onda gradiš ..
OK, slažem se - treba razmotriti i lošije varijante/scenarije i budem i to, hvala.
Plan ti je OK, ali za naš slučaj nije primjenjiv jer poradi nekih privatnih razloga (nema smisla da ih sad sve navodim tu) nam je najbolja opcija "nešto" sagraditi na placu kojeg imamo i super skupo rentati sa max. profitom a istovremeno biti na moru povremeno sa obitelji 2-3 tjedna max. - bitna je i kvaliteta života, zar ne

Quote:
profaizkorenice kaže: Pogledaj post
Bolje nemoj ulazit u to. Puno ti je pametnije za taj novac kupit nesto gotovo, pa makar to bio samo 1 apartman. Najbolje bi ti bilo kada bi uspio jos nesto novaca nadodat i jednostavno si kupis manju kucu sa par apartmana. Danas mozes kupit m2 kuce ispod 1000€ i to na dobroj lokaciji i blizu mora. Dovoljno bi ti bilo kupit neku kucicu di imas 2 apartmana koje rentas za 60-ak€ po danu svaki.

60x2= 120

x 60 nocenja = 7200€

+ van glavne sezone jos 30 nocenja (u pola cijene) po 60€ = 1800€

= ukupno 9000€

Ono sta ti zelis ima toliko nepredvidenih troskova i toliko ce te skupo ispast stvari o kojima uopce sad ne razmisljas da ce ti se zivot zgadit, da ne pricamo o tom da nemas pojma dali ces uopce uspijet sve to napravit i dali ce ti uopce bit isplativo na kraju. ovako kupis gotovo. pogledas kakve cijene imaju susjedi i pocnes rentat. stavi lovu na banku dok ne nades nesto i skupljaj kamatu.
Hvala, ali banku zaboravi. Vjerujem ti na riječ da se sve može zakomplicirati ali gore sam naveo zašto nam ta opcija ne igra...

Quote:
Julija246 kaže: Pogledaj post

Sretno!
Bravo, hvala na savjetu! Opcija br. 2 nam je rentanje cijele kuće (prizemlja od 100m2), mada sumnjam da mogu imati i približnu popunjenost kao ti, mada sam primijetio da cijelih kuća za rentanje ima vrlo malo na Jadranu. Btw, svaka čast! Kako ide posao sa agencijama, koji su postoci u igri i koliko bazen znači i možda neke druge stvari? Imaš li neke izračune za građenje bazena i poslije njegovo održavanje, imaš li još kakvih savjeta, i imaš li možda neki svoj web site čisto da vidim kako otprilike sve izgleda za opciju br.2, može i na PM. Sorry radi previše pitanja Hvala

Quote:
zaccc kaže: Pogledaj post
Slažem se u potpunosti! Upravo ovo sam ti ja htio napisati. Ako imaš keš lovu , nisi dužan nikome niti imaš kredita sad je vrijeme za građenje. Možeš dobiti nižu cijenu svega , materijala , radne snage itd.
Pa nečeš ulagati kad zemlja izađe iz krize i svi počnu tražiti ciglu i ostalo.
A što se tiče knaufa i pregrada stavi dupli knauf sa svake strane između staklenu vunu i bok!
Ko će se derati za vrijeme seksa neka se dere i uživa!

Kuća je tvoja neće propasti za 10 godina , znaš gdje si potrošio novce i da ih staviš u banku mogu samo polako propadati.

Toliko od mene , a ti sam odlući što češ.
Baš sam bio na kavici s građevinarom i baš potvrđuju sve ovo gore što si rekao. Najveća dilema mi je opcija 1) 2 x 40m2 + 1x 20m i da li je to sve legalno i opcija 2) 100m2 cijela kuća za rentati. Ako i nešto krene nizbrdo, jednog dana prodamo i idemo za 1000E godišnje gdje hoćeš... ali radi privatnih razloga ali i kvalitete života i OK biznisa želimo dobro izvagati sve i ispravno odlučiti između ove 2 opcije.

Hvala još jednom svima
brazilac 5 is offline  
Old 02.03.2012., 21:52   #686
Quote:
Bravo, hvala na savjetu! Opcija br. 2 nam je rentanje cijele kuće (prizemlja od 100m2), mada sumnjam da mogu imati i približnu popunjenost kao ti, mada sam primijetio da cijelih kuća za rentanje ima vrlo malo na Jadranu. Btw, svaka čast! Kako ide posao sa agencijama, koji su postoci u igri i koliko bazen znači i možda neke druge stvari? Imaš li neke izračune za građenje bazena i poslije njegovo održavanje, imaš li još kakvih savjeta, i imaš li možda neki svoj web site čisto da vidim kako otprilike sve izgleda za opciju br.2, može i na PM. Sorry radi previše pitanja Hvala
Mislim da si krivo primjetio da kuća za rentanje ima malo, ima ih jako puno, zavisi gdje gledaš
Pogledaj na recimo www.novasol.hr ili http://www.kompas-villas.com/Croatia/ kuće, pa pogledaj i popunjenost svake, a da ne pričamo o popunjenosti kuća s bazenom.
Ja osobno radim u Istri i tu ima tih kuća puno, vjerujem da ih je i u Dalmaciji.

Svakakvih agencija ima, svakako i uzimaju, svašta i nude. Znam recimo za Novasol - nadograđuju se na tvoju cijenu 30-35% i samo nude buking.

Što se tiče bazena - mislim da ne može odmoći. Ali sve zavisi koje ti je ciljano tržište. Naravno da ne možeš jednako naplatiti kuću s bazenom i bez, bez obzira koliko je blizu mora. Možeš ga napraviti za 7,8k eura pa do xx zavisi šta želiš. Za bazen do 24m2 ti ne treba dozvola. Troškovi održavanja su koliko kemikalija ubaciš tjedno, ali opet ti pošto nisi dolje moraš naći nekoga da ti to ubaci i posiše bazen, ti troškovi nisu veliki. I naravno, troškovi struje i vode koje nebi mogla precizirati jer zavise o veličini bazena.

Popunjenost ti može biti samo veća od moje s obzirom na položaj buduće kuće!

Ako te zanima moj web, mogu ti poslati na pp.
Julija246 is offline  
Old 02.03.2012., 23:06   #687
I 1000 puta razmislit prije odluke

Slušaj.Dobro ti ljudi govore.Samo pomalo.Neće uteć zemlja.
Uopće nije diskutabilno što je bolje gradit ili kupit gotovo.Gradnja je još uvijek par duplo jeftinija varijanta.A i dobiješ što hočeš dok kad kupuješ obići češ statine kuča dok ne nađeš nešto što bi ti moglo pasat.
Moj je savjet napravi 2-3 apartmana i stoj na tome.Zaboravi katove,što bi bilo kad bi bilo.Treba to i opremit,popunit i održavat.Puno ljudi ima štete u apartmanima nakon sezone ili čak za vrijeme sezone.
I napravi nešto što drugi nemaju da privučeš goste.Bazen je opcija ako radiš kuču za cijelo a ne apartmane jer tu nema računice.A i košta ko svi vrazi.Možda konoba nije loše rješenje.
Dobro su ti napisali za popunjenost.Zaboravi idealnu situaciju.Ako bude super al računaj na prosjek.Kod mene u Zadru je projek za županiju oko 30 dana u godini pa ti vidi.A pogledaj malo i cijene.Prosječan apartman dođe na Jadranu oko 50-70E u sezoni.A nočenje u Zagrebačkim hotelima na ulazu u grad(mali obiteljski,nikako neki finjaci)za 2 osobe 460 kuna prosjek na noč+ 10% dok traje velesajam.I tako cijelu godinu.
Ako trebaš što samo se javi porukom.I ja idem u gradnju ako stignu papiri već ove godine.
Bepo1606 is offline  
Old 03.03.2012., 06:47   #688
Ja imam i apartmane i kuću za odmor jedno do drugoga. Apartmana je 7 dok je kuća za 6 ljudi.
Kuća zaradi malo manje nego aparmani ali je trošak neusporedivo manji. A da o odrzavanju i ne govorimo. Daš gostu ključ u ruke i vidiš ga ponovno na dan odlaska. Jedina mana joj je šta je za
6 osoba jer većina parova ima dvoje dice pa ako ti žele doć dva para moraš odbit.
Nemam bazen i cijena je 180 eura u sezoni. Oglašavam sama i poprilično je napunim.

Ja u kuću za odmor vidim samo prednosti.
zore is offline  
Old 03.03.2012., 22:01   #689
Quote:
Bepo1606 kaže: Pogledaj post
Slušaj.Dobro ti ljudi govore.Samo pomalo.Neće uteć zemlja.
Uopće nije diskutabilno što je bolje gradit ili kupit gotovo.Gradnja je još uvijek par duplo jeftinija varijanta.A i dobiješ što hočeš dok kad kupuješ obići češ statine kuča dok ne nađeš nešto što bi ti moglo pasat.
Moj je savjet napravi 2-3 apartmana i stoj na tome.Zaboravi katove,što bi bilo kad bi bilo.Treba to i opremit,popunit i održavat.Puno ljudi ima štete u apartmanima nakon sezone ili čak za vrijeme sezone.
I napravi nešto što drugi nemaju da privučeš goste.Bazen je opcija ako radiš kuču za cijelo a ne apartmane jer tu nema računice.A i košta ko svi vrazi.Možda konoba nije loše rješenje.
Dobro su ti napisali za popunjenost.Zaboravi idealnu situaciju.Ako bude super al računaj na prosjek.Kod mene u Zadru je projek za županiju oko 30 dana u godini pa ti vidi.A pogledaj malo i cijene.Prosječan apartman dođe na Jadranu oko 50-70E u sezoni.A nočenje u Zagrebačkim hotelima na ulazu u grad(mali obiteljski,nikako neki finjaci)za 2 osobe 460 kuna prosjek na noč+ 10% dok traje velesajam.I tako cijelu godinu.
Ako trebaš što samo se javi porukom.I ja idem u gradnju ako stignu papiri već ove godine.
Thnx na trudu... popunjenost od 30 dana mi je totalno na sasvim donjoj granici isplativosti ali slažem se da treba uzeti u obzir i lošije varijante. Rekao sam već da smo u ZG-u i mislimo dolje biti 2-3 tjedna samo i da, ili moramo imati neku domaću ženu da čisti i pere za gostima i brine o ključevima ili agenciju neku da vodi brigu o bookingu i održavanju. Konoba ne dolazi u obzir. U ZG-u ti je gradnja manjeg obiteljskog hotela cca. 200 000 EUR, koliko ti treba vremena da to vratiš tek

Kad sve sumiram, ispada da na ovoj lokaciji (selo kod Biograda) koja je recimo ocjena 4 od 5, moram ponuditi nešto novo da imam goste kao npr. u unutrašnjosti Istre u svibnju. Ako budem gradio standardne apartmane kao i svi - mogu se slikati i nema šanse da uopće imam goste u svibnju a ako i imam goste tada - teško da bih pokrio njihove troškove, jer ipak nije to unutrašnjost Istre i 5 zvjezdica
A s druge strane, treba mi nekih 20m2 studio apartman samo za nas da možemo skočiti tamo iz ZG-a kad god zatreba i/ili kad god želimo.
E sad, kako sad to sve uklopiti i imat dobitnu kombinaciju
Btw, i dalje mi nitko nije odgovorio na primarno pitanje glede apartmanske opcije - da li je legalno imati 2x40m2+1x20m2=100m2 u jednoj etažnoj jedinici?

Quote:
zore kaže: Pogledaj post
Ja imam i apartmane i kuću za odmor jedno do drugoga. Apartmana je 7 dok je kuća za 6 ljudi.
Kuća zaradi malo manje nego aparmani ali je trošak neusporedivo manji. A da o odrzavanju i ne govorimo. Daš gostu ključ u ruke i vidiš ga ponovno na dan odlaska. Jedina mana joj je šta je za
6 osoba jer većina parova ima dvoje dice pa ako ti žele doć dva para moraš odbit.
Nemam bazen i cijena je 180 eura u sezoni. Oglašavam sama i poprilično je napunim.

Ja u kuću za odmor vidim samo prednosti.
Baš me zanima lokacija vaša. I cijena, kvadratura i broj kreveta u apartmanima i u kući, te troškovi održavanja za obje opcije - da uopće mogu kvalitetno ocijeniti.
Može info i na PM, hvala.
brazilac 5 is offline  
Old 04.03.2012., 10:45   #690
opcenito gradit da bi nesto iznajmljivao, osobito kad ovako pristupas tome ti se ne isplati. ti ni ne znas tko ce ti to vodit. vi bi bili tamo 2 tjedna u spici sezone... to ce te sve kostat i pokest ti zaradu. da ne pricam o samoj izgradnji ako mislite angazirat nekog. to ti je isto lutrija, osim ako ne zn as nekog tko ce ti to odradit kako treba. vece i bolje firme takvi poslovi ne zanimaju... najbolje bi ti bilo da to sam ozidas i napravsi sam sve sto realno mozes... ti grubi radovi ti nisu nesto posebno zahtjevni.

pametnije ti je izgradit 3 apartmana po 33m2 i prodat ih. veci apartmani su ti ionako losiji za iznajmljivanje. mislim da ti je minimalna povrsina aprtmana 26m2, da bi mogao dobit kategorizaciju za iznajmljivanje i kad bi ja isao nesto gradit, a imam u planu izgradit 4 apartmana, oni ce bit 26m2. to ti je dovoljno za 2 sobni apartman 2+2. znaci spavaca soba sa bracnim krevetom i u dnevnoj sobi kauc koji je sirok 150-160 cm kad se razvuce i zasebna kuhinjica i kupaonica s tusem. ko stvoreno za roditelje sa djecom. ako mozes tlocrtno izgradit 4 x 26m2 to bi ti bilo najidealnije. EDIT: u biti sad sam se sjetio da to vrijedi za starogradnju... mislim da novogradnja mora imat 36m2 ili tu negdje. nije ni 3 x 36m2 lose. ako imas 3 apartman po katu to ti je nesto od ceg se moze dobro zivjet. razmisli i dobro o kopanju podruma, jer to ces pozalit ako ne napravis. govorim o visokom podrumu i te apartmane isto mozes iznalmjivat. na kraju bi mogao imat 12 apartmana, umjesto 9. nije mala razlika.
Old 04.03.2012., 11:29   #691
Quote:
Thnx na trudu... popunjenost od 30 dana mi je totalno na sasvim donjoj granici isplativosti ali slažem se da treba uzeti u obzir i lošije varijante. Rekao sam već da smo u ZG-u i mislimo dolje biti 2-3 tjedna samo i da, ili moramo imati neku domaću ženu da čisti i pere za gostima i brine o ključevima ili agenciju neku da vodi brigu o bookingu i održavanju. Konoba ne dolazi u obzir. U ZG-u ti je gradnja manjeg obiteljskog hotela cca. 200 000 EUR, koliko ti treba vremena da to vratiš tek

Kad sve sumiram, ispada da na ovoj lokaciji (selo kod Biograda) koja je recimo ocjena 4 od 5, moram ponuditi nešto novo da imam goste kao npr. u unutrašnjosti Istre u svibnju. Ako budem gradio standardne apartmane kao i svi - mogu se slikati i nema šanse da uopće imam goste u svibnju a ako i imam goste tada - teško da bih pokrio njihove troškove, jer ipak nije to unutrašnjost Istre i 5 zvjezdica
A s druge strane, treba mi nekih 20m2 studio apartman samo za nas da možemo skočiti tamo iz ZG-a kad god zatreba i/ili kad god želimo.
E sad, kako sad to sve uklopiti i imat dobitnu kombinaciju
Btw, i dalje mi nitko nije odgovorio na primarno pitanje glede apartmanske opcije - da li je legalno imati 2x40m2+1x20m2=100m2 u jednoj etažnoj jedinici?

Baš me zanima lokacija vaša. I cijena, kvadratura i broj kreveta u apartmanima i u kući, te troškovi održavanja za obje opcije - da uopće mogu kvalitetno ocijeniti.
Može info i na PM, hvala.
Trazis odgovore a sam izbjegavas odgovorit na osnovno pitanje , gdje bi gradio , koje je to misterijozno selo pokraj Biograda ?? Nadalje vidim iz tvojih upisa da sjedis na oblaku i da sa turizmom imas dodirnih tocaka ko ja sa baletom ( bez uvrede) .. Popunjenost u svibnju , selo u istri , cistacica , 70 eura dan , racunice .. Zarada , ovo ono .. Samo vidis zaradu ispred ociju . Selo pored Biograda kojemu je ocijena 4 od 5 ?? A ti trebas ponudit nesto novo da budes pun ko selo u unutrasnjosti Istre ??
Old 04.03.2012., 18:24   #692
Quote:
profaizkorenice kaže: Pogledaj post
opcenito gradit da bi nesto iznajmljivao, osobito kad ovako pristupas tome ti se ne isplati. ti ni ne znas tko ce ti to vodit. vi bi bili tamo 2 tjedna u spici sezone... to ce te sve kostat i pokest ti zaradu. da ne pricam o samoj izgradnji ako mislite angazirat nekog. to ti je isto lutrija, osim ako ne zn as nekog tko ce ti to odradit kako treba. vece i bolje firme takvi poslovi ne zanimaju... najbolje bi ti bilo da to sam ozidas i napravsi sam sve sto realno mozes... ti grubi radovi ti nisu nesto posebno zahtjevni.

pametnije ti je izgradit 3 apartmana po 33m2 i prodat ih. veci apartmani su ti ionako losiji za iznajmljivanje. mislim da ti je minimalna povrsina aprtmana 26m2, da bi mogao dobit kategorizaciju za iznajmljivanje i kad bi ja isao nesto gradit, a imam u planu izgradit 4 apartmana, oni ce bit 26m2. to ti je dovoljno za 2 sobni apartman 2+2. znaci spavaca soba sa bracnim krevetom i u dnevnoj sobi kauc koji je sirok 150-160 cm kad se razvuce i zasebna kuhinjica i kupaonica s tusem. ko stvoreno za roditelje sa djecom. ako mozes tlocrtno izgradit 4 x 26m2 to bi ti bilo najidealnije. EDIT: u biti sad sam se sjetio da to vrijedi za starogradnju... mislim da novogradnja mora imat 36m2 ili tu negdje. nije ni 3 x 36m2 lose. ako imas 3 apartman po katu to ti je nesto od ceg se moze dobro zivjet. razmisli i dobro o kopanju podruma, jer to ces pozalit ako ne napravis. govorim o visokom podrumu i te apartmane isto mozes iznalmjivat. na kraju bi mogao imat 12 apartmana, umjesto 9. nije mala razlika.
Rekao sam već da mogu graditi samo prizemlje od 100m2 neto koje je 1 etažna jedinica. Za gradnju imam već osobu od povjerenja i to nije upitno. Upitno je to u kojem "obliku" ući u to i koji oblici su sve legalni a donose max. profit.

Quote:
wob kaže: Pogledaj post
Trazis odgovore a sam izbjegavas odgovorit na osnovno pitanje , gdje bi gradio , koje je to misterijozno selo pokraj Biograda ?? Nadalje vidim iz tvojih upisa da sjedis na oblaku i da sa turizmom imas dodirnih tocaka ko ja sa baletom ( bez uvrede) .. Popunjenost u svibnju , selo u istri , cistacica , 70 eura dan , racunice .. Zarada , ovo ono .. Samo vidis zaradu ispred ociju . Selo pored Biograda kojemu je ocijena 4 od 5 ?? A ti trebas ponudit nesto novo da budes pun ko selo u unutrasnjosti Istre ??
Bez ljutnje, ali ulaziti u to kao i svi ostali koji su "dolje" ne mislim.
20g idem ljetovati po takvim apartmanima po cijeloj našoj obali i otocima i obišao sam maltene sva mjesta na Jadranu i ukratko priča je kad vidiš jedan takav apartman i mjesto - vidio si ih maltene sve.

Moje mišljenje je da se npr. Zadrani sjete odmah sada u proljeće staviti neke lagane dekice u stolice kafića vani i npr. urede nekakve staze za bicikliranje i trčanje, na netu i posvuda da imaju reklame za par znamenitosti i organiziraju kojekava događanja... došlo bi im ljudi ko u priči već sada na proljetni odmor ili aktivni odmor ili jedrenje itd. Pa ljudi, neka tamo šugava jezera u unutrašnjosti EU su dupkom puna cca. 7-8 mjeseci godišnje jer je turizam puno bolje organiziran i osmišljen nego kod nas
brazilac 5 is offline  
Old 04.03.2012., 18:37   #693
Quote:
Moje mišljenje je da se npr. Zadrani sjete odmah sada u proljeće staviti neke lagane dekice u stolice kafića vani i npr. urede nekakve staze za bicikliranje i trčanje, na netu i posvuda da imaju reklame za par znamenitosti i organiziraju kojekava događanja... došlo bi im ljudi ko u priči već sada na proljetni odmor ili aktivni odmor ili jedrenje itd. Pa ljudi, neka tamo šugava jezera u unutrašnjosti EU su dupkom puna cca. 7-8 mjeseci godišnje jer je turizam puno bolje organiziran i osmišljen nego kod nas
Šta je pjesnik s time htio reći ?
Još ne vidim poveznicu između ovoga šta si napisao sa selom u Istri , ocijenom 4 od 5 , zaradom od 70 eu na dan .. I da.. još nisi napisao svoje misterijozno selo sa ocijenom 4 od 5 . Gdje je ta ocijena ? na tripadvisoru ? Ili u nekom tvom imaginarnom svijetu ?
Old 04.03.2012., 19:50   #694
Molim za informaciju, koliko uzimaju agencije ako ti pune puno za prazno i kada ti plačaju, znam da je to kako gdje ali ako ima neko iskustva molim za pomoč, pa ako mi može neko pomoči sa uzorkom takvom ugovora, bila bi više nego zahvalna
sipasipa is offline  
Old 04.03.2012., 20:12   #695
ako mislis radi apartman od 20m2, njega neces moci kategorizirat. moras pogledat koja je min. kvadratura kad gradis novo. bilo bi ti najbolje ako bi mogao izgradit 3x33. nikako drugacije, ali pitanje je dali mozes kategorizirat.

moram priznat da meni isto nije jasno kako ti to mislis dobivat 70€ po nocenju. nisam pomno citao, ali ako si dalje od 300 metara od mora i imas ap za 4-5 osoba, 70€ ti je blaga utopija. uostalom kad radis to kako ti radis, a to nije bas ozbiljno, bez ikakve uvrede, ti moras racunat onako kako ti je vec sugerirano. 30% dodaj an svoju procjenu troskova, jer ce te bar toliko skuplje izac. to ti ja garantiram, a moras i smanjit procjenu zarade za 30%, jer za 70€ moras imat apartman od min. 45m2 za min. 5 osoba, a realnije ti je ciljat na 6 osoba ako imas ap od oko 40m2...

ne vidim supstancu i klimavo mi to sve djeluje da ti budem iskren. puno srece. svima ce nam trebat
Old 05.03.2012., 15:47   #696
ima li tko kakvu informaciju u vezi hbor kredita za turizam? i postoji li mogućnost kredita za obnovu i dogradnju apartmana?
os24a is offline  
Old 09.03.2012., 14:16   #697
Vidim da je netko to već gore spomenuo a zanima me malo detaljnije. Koliko dođe sve skupa s građevinskim radovima jedan normalan bazen 24 m2 kao ovi što se ugrađuju po Istri za apartmane . jedan forum je o bazenima ali tamo su ga toliko zakomplicirali jel betonski il montažni, a na kraju su došli na plastične.Mene zanima nešto standardno ni sranje ni skupo - ako ima tko iskustva jer ga je sagradio. Hvala
vayaone is offline  
Old 11.03.2012., 11:18   #698
Oglašavanje apartmana

Za one koji imaju apartmane u zadarskoj županiji, a žele ih oglasiti online. "zadar area" je stranica prva na google-u i manja vam je konkurencija s obzirom da je samo zadarska regija u pitanju. Trenutno je stranica u fazi redizajniranja ali isplati se, bez provizije,a ako nemate mail (npr. na nekim otocima) oni vam ustupe svoj pa vas kontaktiraju telefonom.
electric disease is offline  
Old 16.03.2012., 10:08   #699
dobili smo POREZNO RJESENJE pa bi zamolio nekog da mi objasni nesto.

pod br. 3 pise: UKUPNI IZNOS GODISNJEG PAUSALNOG POREZA NA DOHODAK I PRIREZA POREZU NA DOHODAK X,XXX,XX KN

pod br. 4 pise: UKUPNI IZNOS TROMJESECNOG POREZA NA DOHODAK I PRIREZA POREZU NA DOHODAK xxx,xx kn

malo nize pise:

UTVRDENI IZNOS PAUSALNOG POREZA NA DOHODAK I PRIREZA NA DOHODAK UPLACUJE SE NA RACUN XXXXXXXXXXXXXXXXXX, UZ OBAVEZNU BLA BLA BLA................

dali ja uplacujem iznos pod brojem 3 + iznos pod brojem 4, ili uplacujem samo iznos pod brojem 3?
Old 17.03.2012., 22:09   #700
evo se drzavni inspektorat sprema za punjenje proracuna....

http://split-turizam.com/index.php?o...jesti&Itemid=1
alabrale is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:18.