Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.04.2025., 11:43   #6981
Quote:
wifi kaže: Pogledaj post
niste se morali odma prokazat, iako je na ovom forumu sve vec poznato...
pun mi je k...c idiota koji misle da zmigavac ISTA znaci, a osobito ikakvo pravo da rade, skrecu ili se prestrojavaju, po volji... zmigavac im ne daje nikakvo pravo! i dok ne pocmem s nekom karampanom po gradu ucit ljude upravo to na tezi nacin, nista se nece prominit, pa ni tada...
a ona pire krema inteligencije koja sere po tome kako je on triba vidit kamion, isto vridi i za kamion - mora je vidit auto koje pretjece i sukladno tome odustat od skretanja... nije se uvjeria, bolje rec boli ga k...c, pa ka i ovi ostali debili koji daju zmigavac pa krecu tribaju zapalit vozacku prije nego ubiju koga... krembiji skupa s onima koji im daju podrsku...
Uvijek me zanimao mentalni sklop kretena koji ne daju žmigavce.
Old 16.04.2025., 11:49   #6982
jasno je da je lik preticao kolonu

jasno je da lik nije gledao naprijed i da nije vidio kamion koji je bila na pola supreotne trake i imao žmigavac

jasno je da kamion NIJE vidio taj auto koji je išao bar 100

jasno je da niko neće stati i odgoditi skretanje jer neko pretiće kolonu prako dozvoljene brzine kretanja

jasno je da bi krivac bio isključivo vozač auta.
jasno je da kamere u autima trebaju zbog ovakvih situacija
alki9969 is offline  
Old 16.04.2025., 12:11   #6983
Quote:
sArAkUzZa kaže: Pogledaj post
Zakon je ovde vrlo jasan, onaj koji skreće mora se uvjeriti da to može učiniti na siguran način, jedan od tih je i gledanje jebenog retrovizora/mrtvog kuta

E moj profesionalac, vidi se sva čar visokog obrazovanja. Ni pravila prometovanja se ne znaju a mudruje se svima. Proučite zakon gospon motač.

Naravno da je se uvjerio, zapitaj se zasto presao preko isprekidane crte, kamion ima velika crzala i dobro vidi, ali ovaj nije odustao od zapocete radnje….kamion je udporavao i tamo neki deveti iz kolone da gas…

Quote:
I wonder kaže: Pogledaj post
Da, kamion je trebao stati i propustiti auto koji pretječe.

Isto kao da mu je dolazio iz suprotnog smjera.
Ti kazes da stane, to znaci da je ovaj sto pretjece uvjetivao da sva vozila stanu da bi on prosao, ima li nesto opasnije nego uvjetivati da svi moraju stati da bi ti pretekao, ako bi stao to vise nije pretjecanje nego zaobilazenje i to samo zato sto netko ne zeli prekinuti zapocetu radnju.
Prevelika brzina i pretjecanje kolone vozila gdje se nije imao gdje sakriti.
Svicar is offline  
Old 16.04.2025., 12:18   #6984
Nije mi jasno kako neki ovo iz Zakona

"Vozač koji namjerava na cesti ili drugoj prometnoj površini obaviti neku radnju vozilom (uključiti se u promet, prestrojiti, odnosno mijenjati prometnu traku, pretjecati, obilaziti, zaustavljati se, skretati udesno ili ulijevo, okretati se polukružno, voziti unatrag i sl.) ne smije početi takvu radnju ako time dovodi u opasnost druge sudionike u prometu ili imovinu."

sebi prevedu ovako

"onaj koji skreće mora se uvjeriti da to može učiniti na siguran način".
DilanDog is offline  
Old 16.04.2025., 12:19   #6985
Zato jer se pred mojom kućom se dogodio identičan sudar prije par godina i znam dobro tko je bio kriv
A ti filozofiraj i dalje
sArAkUzZa is offline  
Old 16.04.2025., 12:21   #6986
Quote:
alki9969 kaže: Pogledaj post

jasno je da lik nije gledao naprijed i da nije vidio kamion koji je bila na pola supreotne trake i imao žmigavac

jasno je da niko neće stati i odgoditi skretanje jer neko pretiće kolonu prako dozvoljene brzine kretanja

Osim na sudu gdje bi presuda bila jasna svima osim tebi
sArAkUzZa is offline  
Old 16.04.2025., 12:23   #6987
Ja učestvovao u identičnom sudaru i znam dobro tko je bio kriv. I šta sada?

Zako jasno kaže da i onaj koji pretjece i onaj koji skrece se mora uvjeriti da može to uraditi sigurno.
DilanDog is offline  
Old 16.04.2025., 12:42   #6988
Onaj koji pretječe je počeo radnju, onaj koji skreće može započeti radnju samo ako je sigurno

Jel to teško shvatiti?

Ako skupa krenu onda je 50:50

I lažeš da si bio u takvom sudaru da je netko skretao i dobio bočno u vrata i da nije bio kriv. Nemoguće.
Moguće je da se prestrojavao pa ga zapucao s leđa ili je počeo pretjecati dok je već neko pretjecao.
sArAkUzZa is offline  
Old 16.04.2025., 12:43   #6989
Quote:
alki9969 kaže: Pogledaj post

bez kamere ovo bi policija proglasila greškom kamiona, zato treba imati kameru upravo zbog ovakvih slučajeva gdje idiot i kreten u jednom rade velika sranja a drugi budu proglašeni krivima.
Old 16.04.2025., 12:46   #6990
Quote:
sArAkUzZa kaže: Pogledaj post
Onaj koji pretječe je počeo radnju, onaj koji skreće može započeti radnju samo ako je sigurno

Jel to teško shvatiti?

Ako skupa krenu onda je 50:50

I lažeš da si bio u takvom sudaru da je netko skretao i dobio bočno u vrata i da nije bio kriv. Nemoguće.
Moguće je da se prestrojavao pa ga zapucao s leđa ili je počeo pretjecati dok je već neko pretjecao.
da ali pogledaj položaj kamiona on je već krenuo u fazu skretanja prelaskom centralne crte što znači ovaj je kreten i idiot išao što sebe ubiti.
Old 16.04.2025., 13:04   #6991
Po važećim propisima, MUPovoj i sudskoj praksi - kamion 100% kriv.

Jedini način skidanja krivice s kamiona je - neko dokazivanje / vještačenje - da je kamion provjerio sve, a ovaj iza odjednom doletio, nije ga se moglo vidjeti kad je kamion započeo radnju skretanja. Recimo kao što neki pacijenti imaju praksu, kod preticanja se prebacuju jako, jako kasno u lijevu traku.
Old 16.04.2025., 13:42   #6992
Quote:
Hrcoo kaže: Pogledaj post
https://web.facebook.com/watch/?v=703787615492312

majstor za volanom imao je jebeneeee sreće šta je spasio...
Smetlar kriv po zakonu, hyundai po zdravoj pameti.
Mazista is offline  
Old 16.04.2025., 14:06   #6993
Quote:
Mazista kaže: Pogledaj post
Smetlar kriv po zakonu, hyundai po zdravoj pameti.
Zasto je zabranjeno pretjecati kolonu vozila?
Svicar is offline  
Old 16.04.2025., 14:20   #6994
Quote:
HHmischko kaže: Pogledaj post
Po važećim propisima, MUPovoj i sudskoj praksi - kamion 100% kriv.

Jedini način skidanja krivice s kamiona je - neko dokazivanje / vještačenje - da je kamion provjerio sve, a ovaj iza odjednom doletio, nije ga se moglo vidjeti kad je kamion započeo radnju skretanja. Recimo kao što neki pacijenti imaju praksu, kod preticanja se prebacuju jako, jako kasno u lijevu traku.
Nebi to tako glatko završilo u korist vozača SUV vozila, to je 100% sigurno, a ne da je 100% kriv vozač kamiona. Da je došlo do sudara, SUV bi se zapucao u zadnji desni dio kamiona i to mu sigurno nebi bila olakotna okolnost u određivanju postotka krivice.
Robert01 is offline  
Old 16.04.2025., 14:36   #6995
Quote:
Svicar kaže: Pogledaj post
Najmanje tri vozila čine kolonu. Hyundai na snimci pretiče dva vozila, što je dozvoljeno.
Mazista is offline  
Old 16.04.2025., 14:39   #6996
Quote:
Svicar kaže: Pogledaj post
Kada naučiš sva slova, potraži u zakonu. Jasno piše. Crno na belo...ovaj bijelo
sArAkUzZa is offline  
Old 16.04.2025., 15:04   #6997
Quote:
Mazista kaže: Pogledaj post
Najmanje tri vozila čine kolonu. Hyundai na snimci pretiče dva vozila, što je dozvoljeno.
Ma jos gore, mogao je vidjeti kamion i njegovu namjeru....
Svicar is offline  
Old 16.04.2025., 16:19   #6998
Prije nekoliko godina, moj je kolega bio u sličnoj situaciji.
Skretao je lijevo u svoje dvorište. Dogodilo se to u jednom selu na podravskoj magistrali.
Iza kolege su bila dva auta i treći auto je sve njih preticao. Kolega je već započeo skretanje u dvorište.
Lik ga je opalio u prednji dio, tj. prednji kotač. Kolega je ostao kriv.

Policija mu je rekla da je on kriv, jer ga je ovaj pogodio u prednji dio auta, a da ga je pogodio u stražnji dio auta, taj lik bi bio kriv.
Old 16.04.2025., 16:29   #6999
A realno kad pogledas, kamion bi nakon ocevida nastavio kupit smece, a ovaj sto vozi ko narodni heroj s povezom preko ociju bi gledao kako mu auto ide na slepu i limaru. Cinjenica je da je onakva voznja uz PREOCITO virenje kamiona u lijevu traku retardirana. Druze, mozes ti bit 100 puta u pravu po zakonu, skrsit ces auto. A mozda i sebe i putnike u autu. Nemam ja nista protiv brze voznje, al tamo gdje se moze, a ne se dovodit u ovakvu situaciju koja se mogla izbjec samo da je pratio promet ispred sebe.

Poslano sa mog M2010J19CG koristeći Tapatalk
jerx1 is offline  
Old 16.04.2025., 16:42   #7000
Točno tako. Kamiondžija daje žmigavac, polagano usporava i zauzima putanju posred jebene ceste. Svi čekaju ali eto junaka koji neće čekat.

Jebeš ko je u pravu kad bi se on možebitno podvukao pod kamion i naletio s torzom direktno na one šipke. I onda imaš sličnu situaciju ko Toše.
farfan is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:21.