Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.04.2025., 12:23   #7121
U Gajnicam Tomičini debili stavili dva seta ležećih.
Službeni razlog?
GenZ debili nisu u stanju izaći s parkinga pa ćemo jebat SVE NA GLAVNOJ CESTI da bi par pahuljica moglo šeprtljavit.

I to je cijela poanta prometa danas. Nećeš riješit PROBLEM nego ćeš jebat sve redom da se problem maskira.

Jesam pisao da se na Bologni NIKAD nije više divljalo nego od kad je kamera? Jesam.
Jesam pisao da se na D225 pretiče na punoj od kad su debili izvukli punu di ima smisla i di ne? Jesam.
Jesam pisao kak se sad divlja po zavojima od kad su kamere na svim ravnicama? Jesam.

Sretan vam Uskrs, jebo vas Mataija i sigurnost u prometu.
Old 20.04.2025., 12:59   #7122
Quote:
farfan kaže: Pogledaj post
Zazivaju represiju protiv takvih debila, ne protiv svih sudionika prometa i postavljanje suludih ograničenja, punih linija, ležećih.
Kako ćeš vršiti selektivnu represiju? Ili misliš da će se znakovi odnositi samo na debile?

Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
U Gajnicam Tomičini debili stavili dva seta ležećih.
Službeni razlog?
GenZ debili nisu u stanju izaći s parkinga pa ćemo jebat SVE NA GLAVNOJ CESTI da bi par pahuljica moglo šeprtljavit.

I to je cijela poanta prometa danas. Nećeš riješit PROBLEM nego ćeš jebat sve redom da se problem maskira.

Jesam pisao da se na Bologni NIKAD nije više divljalo nego od kad je kamera? Jesam.
Jesam pisao da se na D225 pretiče na punoj od kad su debili izvukli punu di ima smisla i di ne? Jesam.
Jesam pisao kak se sad divlja po zavojima od kad su kamere na svim ravnicama? Jesam.

Sretan vam Uskrs, jebo vas Mataija i sigurnost u prometu.
Doslovno ovo.

Plus što osobno smatram da je sve više retarda u prometu. Naprosto me fascinira koliko je opao IQ vozača.
Anton is offline  
Old 20.04.2025., 13:33   #7123
Quote:
Anton kaže: Pogledaj post
Kako ćeš vršiti selektivnu represiju? Ili misliš da će se znakovi odnositi samo na debile?
.
Pa tako što će biti više policije NA CESTI.
Ne u žbunju, ne videokamerom na stupu.
farfan is offline  
Old 20.04.2025., 13:50   #7124
To je i jedini nacin. I neselektivno kaznjavanje. Znaci bez drkanja ISKLJUCIVO brzina, mobitel, alkohol, pojas. Sve. Neispravan auto? Aj na tehnicki. Napravio si kolonu? Stani sa strane i plati. Prosao na crveno? Plati. Nisi dao zmigavac? Plati. Il nek dovedu sve u red, il nek puste da bude ko u Albaniji.
Prosle godine se lik javno hvali kako njemu policija ne moze nista. Gledam kako izade iz birtije i krivuda po cijeloj cesti, dosao sam u birtiju i rekao njegovoj ekipi da mu je bolje da ja s malim ne moram bjezat po cesti od njega. Srecom je za 3 dana naletio na decke u Gracacu i zavrsio na hladenju u Gospicu 15 dana.

Poslano sa mog M2010J19CG koristeći Tapatalk
jerx1 is offline  
Old 20.04.2025., 14:41   #7125
Ma nabijem na onu stvar spore paničare drkadžije nesposobne.

Alo, BUS je NAJBRŽI na otvorenoj cesti. Blokiran na 100.

Sporiji si? Ostavi se volana. Pusti druge na miru.

Raskrižje "Zeleno polje" kod Olimpije.

OK, bilo je malo nezgodno. Stavili su ogledala, riješen problem. Ali ne, sad su napizdili OGROMNE ležeće. Valjd je bio problem što su neki divljali 40 km/h po Zelenom, sad imaju puno opravdanje taljigat se i sporije.

A ležeći su takvi da ih moraš s 5 km/h prelaziti. I opet ti je žao auta.
Old 20.04.2025., 14:56   #7126
Pustimo sad Husinca i ovaj već spomenuti slučaj ali dole niže je drugi video. Naravno Švajcarac, i naravno to stacionarne kamere ne vide.
Takav debil bi meni ostao zabilježen u sustavu i svaki put bi granicu prelazio satima, i svaka redovna kontrola bi kod njega potrajala.
https://www.24sata.hr/news/strucnjak...frontpage-home
farfan is offline  
Old 20.04.2025., 15:19   #7127
Quote:
HHmischko kaže: Pogledaj post
Ma nabijem na onu stvar spore paničare drkadžije nesposobne.

Alo, BUS je NAJBRŽI na otvorenoj cesti. Blokiran na 100.

Sporiji si? Ostavi se volana. Pusti druge na miru.

Raskrižje "Zeleno polje" kod Olimpije.

OK, bilo je malo nezgodno. Stavili su ogledala, riješen problem. Ali ne, sad su napizdili OGROMNE ležeće. Valjd je bio problem što su neki divljali 40 km/h po Zelenom, sad imaju puno opravdanje taljigat se i sporije.

A ležeći su takvi da ih moraš s 5 km/h prelaziti. I opet ti je žao auta.
Sve točno od riječi do riječi.
DiscoVolante is offline  
Old 20.04.2025., 15:36   #7128
Zasto tamo nije cesta ravna nego vijuga, a prostora koliko hoces?

Poslano sa mog
frenchkey is offline  
Old 20.04.2025., 16:10   #7129
Pa nije bus bas blokiran,pola njih ide i do 110,uz neke sporadicne divljake jel.
zacky is offline  
Old 20.04.2025., 17:05   #7130
Quote:
Pustimo sad Husinca i ovaj već spomenuti slučaj ali dole niže je drugi video. Naravno Švajcarac, i naravno to stacionarne kamere ne vide.
Takav debil bi meni ostao zabilježen u sustavu i svaki put bi granicu prelazio satima, i svaka redovna kontrola bi kod njega potrajala.
https://www.24sata.hr/news/strucnjak...frontpage-home

Gdje ti vidis Švajcarca?

Quote:
zacky kaže: Pogledaj post
Pa nije bus bas blokiran,pola njih ide i do 110,uz neke sporadicne divljake jel.
Uglavnom i kada mogu preko 100 ne idu jer taho sve pamti,ali i,a extrema…

https://youtube.com/shorts/H09tNpoY6...TeBTHpDzsUf_Oz
Svicar is offline  
Old 20.04.2025., 17:30   #7131
https://www.24sata.hr/fun/crveni-ima...vozacku-844274

Quote:
Crveni ima STOP, a bijeli trokut. Tko ima prednost? Rasprava se otela kontroli: 'Vrati vozačku!'
Ponovno isti članak, 60% pogrešnih odgovora, uključujući Husinca. To je ista ekipa koja traži više represije i veće kazne, a ne znaju gdje su šuplji.
^Jack^ is offline  
Old 20.04.2025., 17:31   #7132
Quote:
rocket86 kaže: Pogledaj post
Brzina ne utječe na krivnju. Ne zna se je li pretjecao kolonu, to je pretpostavka pojedinaca. Auto je bio na dovoljnoj udaljenosti da ga kamion može vidjeti, pa nije rafale da u te 3 sekunde pređe kilometar

Nije bilo pune crte ni prije raskrižja. Ali govorio sam da je čak i kad je pretjecanje preko pune crte, ne utječe na krivnju (kažem, poznat mi je primjer iz prakse).
100% je pretjecao kolonu, jer da je vozio u koloni iza vozila koje snima, nebi mogao razviti duplo vecu brzinu u tako kratkom vremenu i duljini ceste.

Dakle manijak je jednostavno pretjecao kolonu od bar 2+ vozila, i samim time je u prekrsaju.

Ne vozi po ogranicenju, takodjer prekrsaj.

Alkohol i narkotike necu ni spominjat, to je samo slag na torti.

Teretno vozilo vozi skolski. Ne pravi prekrsaj, u trenutku provjere vjerovatno je sve bilo slobodno, zauzima poziciju i daje signalizaciju.

Nije kriv sto manijak ne zna pravila ponasanja, i kulture u prometu.
Biciklic is offline  
Old 20.04.2025., 17:40   #7133
Neki su prije 20ak godina i skidali blokade, a interno je recimo u Panturistu bilo dozvoljeno svašta, kako kome. Policija ih nije doslovno nikada gledala, interna kontrola je gledala taho listiće.

Jedan šole mi je pričao da unazad 10ak godina niti jedna iole ozbiljna firma ne skida blokade jer su kazne postale bolesno rigorozne, a vani baš posebno sve provjeravaju.
Old 20.04.2025., 17:46   #7134
Quote:
Biciklic kaže: Pogledaj post
100% je pretjecao kolonu, jer da je vozio u koloni iza vozila koje snima, nebi mogao razviti duplo vecu brzinu u tako kratkom vremenu i duljini ceste.
Čemu lažeš i izmišljaš?

Quote:
Dakle manijak je jednostavno pretjecao kolonu od bar 2+ vozila, i samim time je u prekrsaju.
Što i dalje ne znači da je kriv za nesreću.
Kao što u presudi piše i ima ih još.

S druge strane si ti i tvoje izmišljanje.
Quote:
Ne vozi po ogranicenju, takodjer prekrsaj.
Isto kao i vozač kamiona koji gazi tuđu traku.
Quote:
Teretno vozilo vozi skolski. Ne pravi prekrsaj, u trenutku provjere vjerovatno je sve bilo slobodno, zauzima poziciju i daje signalizaciju.
Daj izdvoji članak zakona ili obavezu koja bi se podučavala u autoškolama za ovakvu vožnju kakvu je izveo vozač kamiona.

https://www.zakon.hr/z/78/zakon-o-si...oogle_vignette

Quote:
Nije kriv sto manijak ne zna pravila ponasanja, i kulture u prometu.
Da, pun kurac vas je na cestama.
I wonder is offline  
Old 20.04.2025., 17:46   #7135
Quote:
Pa tako što će biti više policije NA CESTI.
Ne u žbunju, ne videokamerom na stupu.
Baš nam treba "nanny state".

Ne, ne treba više policije na cesti. Ljudi se trebaju naučiti voziti.

Jebalo vas zazivanje policije na cesti.
Anton is offline  
Old 20.04.2025., 18:39   #7136
Quote:
Munjeno Blago kaže: Pogledaj post
Kad se voliš toliko praviti pametan, kako zakonski krenuti u sigurno pretjecanje vozila koje ti vozi posred ceste?
Išlo je vašeg plačipiždenja o tome da je vozač kamiona po pravilima.
Nema on što raditi u traci za suprotni smjer sve do pred samo raskrižje.

Quote:
Koji članak ti omogućuje da sigurno pretječeš vozilo s lijeve strane koje već radi opasnu situaciju, bilo to zbog skretanja, obilaženja, pretjecanja ili jer se napio ili ga srce strefilo?
Ha?
Quote:
Ajde kada si makao sve što ti ne paše jer ti se lakše pravit glup nego priznati, jbg fulao sam ovaj put.
Da, lako mi se praviti da sam ti.
Quote:
EDIT: Da iskoristim tvoj omiljeni primjer, ti sada tvrdiš da onaj sa sporedne smije izletjeti ispred onoga na glavnoj, ako krši ogrničenje brzine.
Ništa ja ne tvrdim osim da ispadaš moćno glup kad nižeš primjere i nastavljaš: ti bi sigurno u toj situaciji......
I wonder is offline  
Old 20.04.2025., 18:39   #7137
Quote:
Svicar kaže: Pogledaj post

Uglavnom i kada mogu preko 100 ne idu jer taho sve pamti,ali i,a extrema…

https://youtube.com/shorts/H09tNpoY6...TeBTHpDzsUf_Oz
Idu,idu!
Cak ne moras daleko,ima ih i na popularnoj A1
zacky is offline  
Old 20.04.2025., 18:41   #7138
Quote:
panorama kaže: Pogledaj post
Daj nemoj... pa imaš više km u nogama od polovice forumaša...lepo je netko napisal da je žmiga mogla biti također i znak obilaženja biciklista ili pješaka kojeg nije moguće vidjeti od veličine kamiona, kaj god bilo automobil nije smio preticati a sve ostalo su samo wonderovštine.
I da je kamion obilazio pješaka ili biciklistu, nije smio izaći preko središnje trake bez provjere. Ako ima netko iza njega, dužan je usporiti ili stati.

Jer prelazi središnju crtu.
I wonder is offline  
Old 20.04.2025., 18:51   #7139
Quote:
I wonder kaže: Pogledaj post
I da je kamion obilazio pješaka ili biciklistu, nije smio izaći preko središnje trake bez provjere. Ako ima netko iza njega, dužan je usporiti ili stati.

Jer prelazi središnju crtu.
Kako je smio onaj iza pretjecati a da recimo nije vidio tog biciklistu, a mogao je biti, …. ali kako smo mogli vidjeti od mimoilazenja kamiona sa onim vozilom koliko je vreemena proslo….
Imam osjecaj da je ovdje odreagovala elektronika i zakocilo vozilo…
Svicar is offline  
Old 20.04.2025., 18:58   #7140
Quote:
Svicar kaže: Pogledaj post
Kako je smio onaj iza pretjecati a da recimo nije vidio tog biciklistu, a mogao je biti, …. ali kako smo mogli vidjeti od mimoilazenja kamiona sa onim vozilom koliko je vreemena proslo….
Imam osjecaj da je ovdje odreagovala elektronika i zakocilo vozilo…
Čemu ovo?
Jel moguće da ne vidiš osnovni problem i zajeb?

Kamion PRELAZI SREDIŠNJU CRTU.
Čak i ovakve kljakave autoškole kao što ih imamo podučavaju da tada MORAŠ provjeriti retrovizore.

To što je debos za volanom kamiona umislio da je važan pa počeo gaziti crtu 500 metara prije skretanja, to ga ne oslobađa obaveze da provjeri da li može skrenuti.
I wonder is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:57.