Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.01.2020., 13:23   #7181
Grabar-Kitarović, unatoč najavi, nije došla na događaj na kojem je bio Bandić
http://hr.n1info.com/Vijesti/a472335...io-Bandic.html

KGK se kao fol distancira od Bandića.
DJTcro is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2020., 13:30   #7182
Quote:
DJTcro kaže: Pogledaj post

Kasno, prošla baba s kolačima.
ani08 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2020., 13:33   #7183
Quote:
ani08 kaže: Pogledaj post
A, ne. Nosit će baba još kolača, sve dok ne izgubi izbore.
fgzcvijetic is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2020., 13:40   #7184
pa mora se Koli pripremiti na sučeljavanja
Old 02.01.2020., 13:48   #7185
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
pa mora se Koli pripremiti na sučeljavanja
Nek kaže kako je Milanovićeva životni san da bude zubar..., pobijedit će.
fgzcvijetic is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2020., 13:48   #7186
Quote:
DJTcro kaže: Pogledaj post

Poslije će se ljubiti i slati mu medeke.

Sad mora biti fina.
Old 02.01.2020., 13:59   #7187
Negdje procitao kako joj surovanje s Bandicem ne donosi glasove prema ocekivanju nego cak odmaze. Pa zaboravila na prijatelja.
Andrej is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2020., 14:55   #7188
Quote:
VIVA PIVA kaže: Pogledaj post
https://faktograf.hr/2019/12/30/bern...ijunsku-ovrhu/
Evo sve ima na netu.
https://sudreg.pravosudje.hr/regista...6#a_kat_-10000
klikni povijesni izvadak, skineš pdf i skrolaj na Nadzorni odbor
Biti će zanimljivo večeras...

Prvo sjediš u NO popljačkane firme, onda pomiluješ frajera koji je pljačku proveo...

Vjerodostojno...HDZ-ovski...

Fuj
McAucliffe is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2020., 15:00   #7189
hadezevci idu okolo i mobiliziraju sve koji bi nafljaskanoj donesli koji glas
billy walsh is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2020., 15:05   #7190
Quote:
AndrejX kaže: Pogledaj post
Negdje procitao kako joj surovanje s Bandicem ne donosi glasove prema ocekivanju nego cak odmaze. Pa zaboravila na prijatelja.
A Milance je shvatio pruku. Preznojio se jadan.
Old 02.01.2020., 15:10   #7191
Quote:
Deere kaže: Pogledaj post
To je poruka na podsvjesnoj razini da postoji široka podrška građana. Meni osobno je najzabavnije gledati te ljude iza i njihove izraze lica, kako su povezani sa izrazima lica čovijeka iza kojeg stoje, ono Plenković nešto ozbiljno priča ovi su ozbiljni, Plenković kao baci neku foru - ovi se svi kao cere na to, a izrazi lica usiljeni do kraja. Obično stave mladež oko/iza sebe da i oni izgledaju bolje, i to je lijepše vidjeti (barem meni) nego staru stranačku prdež.
Da, osim toga želi se naglasiti i nečiji politički status, uvijek mi je upadalo u oči (recimo, planina-Sanader ne može niti "Hello" reći, a da nema načičkanih barem šestero "ključnih" iza sebe i sl.) - Je l' mogu vidjeti nekog političara samog kako nešto izjavljuje? Kako je recimo Milanović uspio održati govor nakon prvog kruga posve sam na bini? Je l' ga bilo strah? Nije, poželjno je vidjeti političara kako se po mogućnosti samouvjereno obraća ljudima u sali i ispred ekrana. Kad si okružen drugima, pažnja nemonovno klizi prema njima, zato se to i radi, dodatni razlog ("zaštita"). Kao i ti, volim promatrati sva ta lica, ozarena i nadobudna, nema veze kaj rolajzam usput.

Tu političku kliku je također zanimljivo promatrati kad kamere nisu uperene direktno u njih ili ih vidjeti (pojedine) u svakodnevnim situacijama (tipa "šećem Ilicom i nosom param oblake.") Nevjerovatna je količina njihove samovažnosti.

Quote:
fgzcvijetic kaže: Pogledaj post
Evo:

Nadzorni odbori su, onda i danas, bili legalni oblik honoriranja (korumpiranja?!) partijskih dužnosnika bez obzira koja je opcija na vlasti. Pitanje je samo tko je osmislio takve zakone.
Zanimljiv i vrlo delikatan fakt.

I inače kad čujem "nadzorni odbor" imam samo sliku "naknade" koja se fino taloži negdje na računu, jedna tu, druga tamo, +plaćica, lijevo-desno, fina se lovica skupi.

Quote:
fgzcvijetic kaže: Pogledaj post
Pitam se, čita li Milanovićev stožer ovaj forum.

Pa, ovdje mogu naći puno više blata na ušima predsjednice i HDZ-a nego li da su angažirali Pinkertiona i Poaroa.
Čita tko treba.

Evidentno je da nitko ne iznosi a priori "najprljaviji veš" u debatama (i inače), nije teško zaključiti da to nije slučajno. Tol'ko lud nitko nije ("ruka ruku mije.") Možda javnost niti ne treba znati baš sve detalje, ali pitanje je što onda treba znati, kako će netko pozdraviti Mamića nakon mise u Međugorju? Baš mi je to ključno za vrednovanje nečijeg političkog statusa ili osobnosti.

Quote:
ani08 kaže: Pogledaj post
Jedna od efektnih Škorinih dosjetki, iako ne i originalna. Pitanje drrrži vodu i dalje - zašto THE premijer ne zaslužuje barem jednu slasnu kremšnitu?

Quote:
Vrlo je riskantno za političara mijenjati putanju djelovanja tek nakon reakcija javnosti. Bandića ne možeš izbjeći kao gradonačelnika, ali između službenih kontakata do pjevanja na rođendanu, trebalo bi možda izabrati "srednji put". Samo, istina, što kad ste ujedno i prijatelji? Tko želi prijatelja koji ga samo tako iznevjeri? To nije prijatelj. Zeznuta situacija.

P.S. Odlična fora na onom twitter-linku, dolje u komentaru; djed kupio unuku knjigu "Mein Kampf" za Božić, a snimatelj/možda njegov tata objašnjava da je mali tražio "Minecraft" igricu...c'est pas possible!
ekaliopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2020., 15:18   #7192
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
Kolindine provale

“Bit će Hrvatska među najrazvijenijim i najprosperitetnijim zemljama EU", rekla je Kolinda 11. siječnja 2015. u svojem pobjedničkom govoru u izbornoj noći.

Bio je to uvod u niz bizarnih, suludih, netočnih izjava koje je predsjednica u proteklih pet godina ispaljivala kao na pokretnoj traci.

Hrvatska kao kreator američke vanjske politike

“Hrvatska se treba pozicionirati kao čimbenik koji će aktivno sudjelovati u kreiranju američke vanjske politike”, izjavila je Kolinda u sada već legendarnom intervjuu za HRT ispred ograde Bijele kuće.

Jogurti u Jugoslaviji

“Odrasla sam u komunizmu i nisam htjela ništa drugo nego da izađem iz toga. Htjela sam biti slobodna. Htjela sam imati mogućnost u dućanu birati između raznih vrsta jogurta i da ne moram vlastima priopćavati koliko ću kruha trebati idućeg tjedna”, rekla je u intervjuu za austrijski Kleine Zeitung. Naravno, u Jugoslaviji se u dućanima moglo kupiti više vrsta jogurta.

Poruka Hrvatima da idu ako im nije dobro u Hrvatskoj

“U odnosu na prošlu državu ljudi imaju slobodan izbor pa mogu otići ako smatraju da im ovdje nije dovoljno dobro", rekla je Kolinda u intervjuu za Kleine Zeitung početkom 2017. Stotine tisuća Hrvata su poslušale njen savjet pa je u međuvremenu počela naklapati o demografskom slomu Hrvatske.

Poruka građanima Hrvatske da odu ako im se ne sviđa naročito je cinična ako se sjetimo što je Kolinda izjavila na svojoj inauguraciji.

"Jedna sam od vas i dat ću sve od sebe da Hrvatsku učinimo bogatom državom, iz koje mladi neće odlaziti, u kojoj će se više rađati nego umirati, gdje će naši ljudi u zlatnoj životnoj dobi uživati plodove svoga rada", rekla je Kolinda tada.

Kolinda o migrantima: Potrebno je malo nasilja

“Naravno da je potrebno malo nasilja kada provodite pushback”, izjavila je prošle godine Kolinda u intervjuu za švicarsku javnu televiziju SRF, tako priznavši da: 1) Hrvatska provodi pushback prema migrantima, što je samo po sebi ilegalno; 2) hrvatska policija pritom koristi nasilje.

Ova je Kolindina izjava odjeknula u svjetskim medijima jer ne događa se često da predsjednik neke države prizna da njegova država provodi protuzakonitu i nasilnu politiku, a ona je onda napala SRF da je pogrešno preveo njenu izjavu, što je netočno.

Ogrebotine i masnice migranata su posljedice terena

"Kad se netko provlači kroz ovaj teren, normalno je da ima ogrebotine, masnice i tjelesne ozljede. Razmišljajte o tome kad čujete svakojake priče da su naši policajci brutalni. Nisu, apsolutno vam jamčim za to”, izjavila je Kolinda obilazeći s policijom teren uz granicu prema BiH, tako pokušavši opravdati hrvatsku policiju od uvjerljivih optužbi da tuče migrante.

Kolinda o Paveliću: Nitko od nas ne može prvi baciti kamen

“Svi smo mi ljudi, nitko od nas ne može prvi baciti kamen, ali Ante Pavelić učinio je neke fatalne pogreške. Mi možemo danas raspravljati o tomu zašto je to učinio, je li morao ili nije morao, ali to neće promijeniti činjenicu da jest, ni osjećaje ljudi koji su se osjetili prevarenima i izdanima. A posljedica su, uz ostalo, bili razni zločini nad Hrvatima”, izjavila je Kolinda u sveukupno skandaloznom intervjuu za ekstremistički i filoustaški Hrvatski tjednik, u kojem je najavila svoju kandidaturu za drugi mandat.

Kolinda je ograničila zločinački karakter ustaškog režima i NDH na zločine koje su talijanski fašisti počinili nad Hrvatima “u selu Podhum u mom zavičaju”. Rasni zakoni, genocid nad Srbima, Romima i Židovima, logori smrti, masovno klanje civila, savezništvo s Hitlerom - ništa od toga Kolinda nije spomenula kao Pavelićeve “fatalne greške”.

Nebuloze o ustaškom pozdravu

“Kad sam rekla da je 'za dom spremni' stari hrvatski pozdrav, onda su me napali neki povjesničari tvrdeći da nije. Kad sam rekla da nije stari hrvatski pozdrav, opet su me napali. Pozdrav 'za dom' spominje se u književnosti, koliko znam, još od Vitezovića, imamo ga poslije i u libretu opere 'Nikola Šubić Zrinjski'. Dakle, za branitelje HOS-a to nije upitno, a ako se tim pozdravom obnavljaju simpatije za NDH, onda mi taj pozdrav nije prihvatljiv, ako ni zbog čega drugoga, onda zato što je Pavelić polovicu Hrvatske predao Talijanima, uključujući i nas”, izjavila je Kolinda u istom intervjuu, u kojemu je - nakon kratkotrajne osude - ponovno prigrlila zloglasni ustaški pozdrav.

Laži o Hrvatskoj iza Željezne zavjese

“Bila sam djevojka rođena s krive strane Željezne zavjese”, rekla je Kolinda u SAD-u u govoru na dodjeli nagrade Zaklade Fulbright, čija je svojedobno bila stipendistica. Kolinda je u inozemstvu više puta tvrdila da se Hrvatska, odnosno Jugoslavija, nalazila iza Željezne zavjese, što je laž.

Tvrdi da je predvidjela teroristički napad na New York

U istom govoru se pohvalila da je predvidjela napad na Svjetski trgovački centar u New Yorku.

Opisala je kako je u bolnici čuvala tešku trudnoću te da je, dok je ispunjavala papire za aplikaciju za stipendiju, svojem suprugu Jakovu izdiktirala svoju tezu o “asimetričnim prijetnjama”. Jakov joj je rekao da njena tema pomalo ispada kao “znanstvena fantastika”, ali pet mjeseci kasnije se dogodio napad na njujorške nebodere, čime je potvrđeno Kolindino vizionarstvo.

“Nažalost, moja teza postala je stvarnost”, poentirala je Kolinda.

Nosila bi kolače Bandiću u zatvor

"Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila neke političke bodove. Moram biti dosljedna sebi. I ono što ja najviše cijenim u životu je lojalnost i odanost. Lojalnost prema državi, narodu, zajednici, obitelji i svojim prijateljima, pa čak i ako su optuženi. A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno u zatvor”, rekla je Kolinda u intervjuu za Media Servis.

Dogovor s "nekim državama" za plaću od 8000 eura

“Iako neki tvrde da se to ne može, ja tvrdim da se to može jer već imam dogovore s nekim državama, da nam Hrvati odu na obuku negdje drugdje i da se vrate u Hrvatsku, da rade preko interneta u nekoj drugoj državi, a u Hrvatskoj zarađuju osam tisuća eura. Zamislite što to znači za naše mlade", izjavila je Kolinda nedavno u suludom predizbornom govoru u Osijeku koji je sam po sebi niz neponovljivih bisera.

Poginuli su sretni što su poginuli

"Sigurna sam da našim poginulima nije žao što su poginuli jer Hrvatska je tu", izjavila je na završnom skupu svoje kampanje u prvom krugu, i to usred Vukovara.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...i/2143405.aspx
Samo da nastavim s provalama. http://hr.n1info.com/Vijesti/a471666...-je-dobio.html

Quote:
Kolinda Grabar-Kitarović kaže:
Cijeli taj postupak s braniteljima od početka nije išao dobro. Kad se otkrije slučaj nekog lažnog branitelja, onda to, nažalost, baca sjenu na sve one hrabre ljude koji su se borili za Hrvatsku. Ako ima nepravilnosti, treba ih otkloniti. Reći ću vam jedan primjer: mom suprugu, recimo, bio je ponuđen status branitelja. On je to odbio. Ali nisu svi takvi. Očito je da negdje postoji korupcija.

Vjerovatno će biti još koja
Old 02.01.2020., 15:21   #7193
Quote:
craig bellamy kaže: Pogledaj post
Dobro čovjek govori, i ja se nadam da Škorini glasači neće nikome dati glas.
HRT se nada da će dati Kolindi. Radi toga i manipulišu izjavama Škore
Old 02.01.2020., 15:26   #7194
Sa 27 godina Kolinda bila u Nadzornom odboru hrvatske firme koju je HDZ izlesinario i oglodao.
Samo na tome treba jahati do besvjesti.
To je dokaz da ni onda ni sada nema morala u tragovima.
Tragicna istina je da im je glavni pomagac bio SDP. Banditi HDZovski nista ne bi mogli bez SDPa koji im je drzao lojtre.
Old 02.01.2020., 15:59   #7195
Quote:
McFuck kaže: Pogledaj post
Sa 27 godina Kolinda bila u Nadzornom odboru hrvatske firme koju je HDZ izlesinario i oglodao.
Samo na tome treba jahati do besvjesti.
To je dokaz da ni onda ni sada nema morala u tragovima.
Tragicna istina je da im je glavni pomagac bio SDP. Banditi HDZovski nista ne bi mogli bez SDPa koji im je drzao lojtre.
Ma nisu im držali niš...,nego su ih dobar(SDP-ovaca) broj, pičketine koje se boje svoje sjene....
Old 02.01.2020., 16:00   #7196
Quote:

Možda doma peče kolače. Uvježbava da je dugo očekivani trenutak ne dočeka nespremnu. Neće mu valjda kupovati kolače u Konzumu.
Old 02.01.2020., 16:11   #7197
Jok, bas ga odjebla

Bandić čekao Kolindu, ona se nije pojavila iako je već došlo njezino osiguranje

https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2144614

Eto, sad nece biti cistih zidova, skola, vrtica, stadiona.....
Andrej is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2020., 16:14   #7198
Abeceda s podrigivanjem je kamen temeljac lažljive patetičarke,predsjedničina suština, cilj koji samo odabrana nekolicina ovcojeba može postići, nakon godina i godina stroge vježbe.Štetočinu kao Grabarka teško je nadmašiti.Nismo tako nešto imali od vremena kleptomana, debelog vlaja izdajnika Sanadera...
Old 02.01.2020., 16:19   #7199
hoće li joj thompson pomoći?

Quote:
MARKO PERKOVIĆ THOMPSON danas se na Facebooku oglasio o drugom krugu predsjedničkih izbora i prozvao kuma Miroslava Škoru.

Također Vas pozivam da ne nasjednete na nagovaranja onih koji Vas pozivaju da poništite svoj glasački listić. Na to vas mogu nagovarati samo oni kojima je ego i privatni interes važniji od interesa Hrvatske, jer svaki nevažeći listić daje veliku šansu komunistima da ponovno dođu na Pantovčak.

Izađimo na izbore i tako zajedno zaustavimo komuniste u njihovom pohodu na Pantovčak koji bi im poslužio kao startna pozicija za nastavak kriminalizacije Domovinskog rata i svih vrijednosti do kojih mi držimo.
uprolazu is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2020., 16:23   #7200
Bogami vaso uprtio sve snage čim se i ovaj kozojeb iz čavoglava javlja
guillotine44 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:40.