|
|
19.01.2023., 08:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
el Torro kaže:
Toliko korumpirani jesmo, ali toliko nesposobni nismo.
Držim da je tu sasvim druga priča u pozadini.
|

|
|
|
19.01.2023., 09:16
|
|
N/A
Registracija: Jan 2007.
|
Netko pametan koji je skuzio bolje tako rijesiti nego da drzava placa 5 ili 10 godina kasnije penale. Vjerojatno su dovoljni penali koje cemo za agrokor placati.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
|
19.01.2023., 09:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
Bono_ kaže:
Netko pametan koji je skuzio bolje tako rijesiti nego da drzava placa 5 ili 10 godina kasnije penale. Vjerojatno su dovoljni penali koje cemo za agrokor placati.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
|
Tako su se mogli svih jahti riješit,a i agrokora....
|
|
|
19.01.2023., 09:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
el Torro kaže:
Toliko korumpirani jesmo, ali toliko nesposobni nismo.
Držim da je tu sasvim druga priča u pozadini.
|
Ja mislim da im daješ previše kredita. Jednostavno nezna lijeva što radi desna, donjeli odluku o zapljeni/blokadi/oduzimanju/čemugod ali to jednostavno nisu prosljedili nadležnima, golub pismonoša zakasnio, završio u krivom golubarniku i slično.
|
|
19.01.2023., 09:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Ja se čudim kako već nismo propali, ima tko neko objašnjenje?
|
|
|
19.01.2023., 10:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Veliki sustavi idu "sami po sebi", ko lavina - čim veći sustav tim dulje "ide".
Ali vrijedi i obratno, kad kreneš "ispravljat" treba vremena da se promjena kursa vidi .... Netko mi je jednom rekao da su neki tankeri trebali nekoliko milja da se zaustave sa pune brzine (jer je propeler bio fiksno vezan za radilicu a promjena smjera kretanja se izvodila reverziranjem dvotaktnog motra sa križnom glavom)
|
|
19.01.2023., 14:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Dobro, ali mi smo do sada (a i ne samo mi, EU kao cijela) trebali propast, a EU se raspast. Trebali smo se smrzavat i jest cucke i jedni druge. Meni nije jasno, kad smo tolike budaletine, lopovi, nesposobnjakovići i ostalo, kako još nije došlo do toga da smo propali? Ili smo propali ali to ni ne znamo? Zašto još uvijek postoji i ima ikakav utjecaj ta EU kojoj je predviđen raspad još pred 30 i više godina? Mislim, ne kužim. Može netko pojasnit taj paradoks?
Ergo, zašto Mađaroni dolaze opsjedat benzinske po Virovitici i Donjem Miholjcu prošli vikend, eno ih i po Lidlu i Kauflandu en masse, kaj ih nije zaštitio Orban paša jer ih voli i jer ih štiti? Ili naši udbaški mediji i fejsbuci i interneti podmeću opet fejk njuz?
|
|
|
19.01.2023., 14:16
|
|
Bik koji leži
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
CDRW kaže:
Ja mislim da im daješ previše kredita. Jednostavno nezna lijeva što radi desna, donjeli odluku o zapljeni/blokadi/oduzimanju/čemugod ali to jednostavno nisu prosljedili nadležnima, golub pismonoša zakasnio, završio u krivom golubarniku i slično.
|
Moguće. No ja bih pak prije rekao da je par poziva, s malo viših pozicija van RH, riješilo ovu stvar.
|
|
|
19.01.2023., 14:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bubimir13 kaže:
Dobro, ali mi smo do sada (a i ne samo mi, EU kao cijela) trebali propast, a EU se raspast. Trebali smo se smrzavat i jest cucke i jedni druge. Meni nije jasno, kad smo tolike budaletine, lopovi, nesposobnjakovići i ostalo, kako još nije došlo do toga da smo propali? Ili smo propali ali to ni ne znamo? Zašto još uvijek postoji i ima ikakav utjecaj ta EU kojoj je predviđen raspad još pred 30 i više godina? Mislim, ne kužim. Može netko pojasnit taj paradoks?
Ergo, zašto Mađaroni dolaze opsjedat benzinske po Virovitici i Donjem Miholjcu prošli vikend, eno ih i po Lidlu i Kauflandu en masse, kaj ih nije zaštitio Orban paša jer ih voli i jer ih štiti? Ili naši udbaški mediji i fejsbuci i interneti podmeću opet fejk njuz?
|
Reci kolega jesi li moguće, možda, recimo, naprimjer bio u Čehoslovačkoj, Mađarskoj, nedo bog Poljskoj krajem '80 godina? Evo tebi čisto primjer - ja sam bio 89 na maturalcu u Pragu ... na crno smo promjenili 100 maraka i dobili 2400 Kruna (oni koji su išli van Praga su dobijali i 2700 Kruna). Plaća profesora je tada bila 2200 Kruna. Jel ti jasno što je 17-18 godišnja balavadija radila da u 3-4 dana zdrobi profesorsku plaću?
Nego ajmo sad fast forward u 2023. ... jel ti možda prosvjetlilo tko je propao a tko je prosperirao?
|
|
19.01.2023., 15:34
|
|
Pila žaga testera
Registracija: May 2008.
|
Quote:
hadzija kaže:
Tako meni, poodavno, jedna rospija "ako si zauzet, nisi oženjen". Kao to joj je crvena linija, oženjeni jel. Ma čibe tamo!
(a buduća kuma samo trepće i kesi se)
|
Ja sam čuo onu - pa nije moj problem ako oženjeni vara ženu samnom. I realno je u pravu, ako njoj samoj ne smeta biti samo za manje ili više zabave. 
|
19.01.2023., 15:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
CDRW kaže:
Reci kolega jesi li moguće, možda, recimo, naprimjer bio u Čehoslovačkoj, Mađarskoj, nedo bog Poljskoj krajem '80 godina? Evo tebi čisto primjer - ja sam bio 89 na maturalcu u Pragu ... na crno smo promjenili 100 maraka i dobili 2400 Kruna (oni koji su išli van Praga su dobijali i 2700 Kruna). Plaća profesora je tada bila 2200 Kruna. Jel ti jasno što je 17-18 godišnja balavadija radila da u 3-4 dana zdrobi profesorsku plaću?
Nego ajmo sad fast forward u 2023. ... jel ti možda prosvjetlilo tko je propao a tko je prosperirao?
|
Ne znam, ali rekao bih da (još) nisam propao. A da prostiš pod zadnje gledam samo u se, na se i podase, jer me više boli kikić od gledanja ''na društvo'' i krasno me zabole šta misli baba iz Ždralova ili kroner pred trgovinom u Ličkom Lešću, i slični anegdotalni prikazi. Dapače, u zadnjih 2 godine mi se čini da sam i malo podlegao ponekim trendi navikama zapadnjaka, pa i ja gledam vodit ženu na skijanje, umjesto ''samo'' na more.
Apropo Čehoslovenskog, kad se ta država civilizirano podijelila bio sam još mali kikić, ali kasnije mi je ćaća pričao da tih 100 marona koje spominješ, je bila njegova plaća u HŽu 1990. godine, i da je za tih 100 marona plaće mogao kupit u Dojčlandu kad je bio si kod punca, tj. dede, Boschovu bušiljicu malo bolju i da je bio baš jako ponosan na nju i dugo ga je služila pri izgradnji kuće.
Apropo ''novaca'' i činjenice koliko smo propali, 1996. je majka digla kredit u Podravskoj banci, 3000 maraka gornja kapa i to sa ''republičkim'' prosjekom plaće, od čega je 1000 maraka ostavila banci kao ''polog'' dok nije sve otplatila, uz vrlo korektnu kamatu od cca 12%, i onda po otplati je dobila i tu hiljadarku. Danas 1500 ojra raja diže za šoping u Parndorfu ili skijanje u Madonni, i to brzi prek aplikacije bez jamaca i sudužnika, a ondak si morao nosit košaru suhog mesa i domaćeg sira, bubrege bar 2 jamca i 1 sudužnika i suze Chucka Norrisa.
Tak da te ''usporedbe'' nekad i sad bjesiš mačkici o rep jer prije 8-10 mjeseci si išel točit u Barcs, danas Barcs ide točit u Viroviticu. What goes around, comes around.
|
|
|
19.01.2023., 16:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Zaboravljaš vrijeme Markovića i 7:1 prema Dojčmarci ... plaće profesora u bivšu državu TOG VREMENA su bile prek 1000 DM. Dakle Češkoslovenačka 100 DM a ex Juga 1000 DM
A onda je netko upalio svijetlo.
|
|
19.01.2023., 16:39
|
|
MK CRUSADERS RULZ!
Registracija: Mar 2004.
|
Quote:
mack1 kaže:
Bolje biti malo glup nego malo pametan.
|
https://youtu.be/8erbc7ViDfU
|
|
|
19.01.2023., 16:43
|
|
Pila žaga testera
Registracija: May 2008.
|
Daj čiča, pa boriš se s nekim tko je još bio "maji" kad se Čehoslovačka mirnim putem razišla.
Znači - hrpa TUĐIH paramnezija ili politički motivirane informacije.
HŽ 1990e? Još bolji vic....
JŽ je možda za čistačicu na Kosovu imala 100 DEM najcrnjih 80ih, ali ipak mislim da je bilo više....
|
19.01.2023., 16:43
|
|
MK CRUSADERS RULZ!
|
Quote:
CDRW kaže:
|
Sad si me podsjetio, rane ili srednje 90'-e (vjerojatno srednje prema kasnim jer sam bio u srednjoj školi), na skijanju u visokim Tatrama. Nas par iz zajebancije okrenulo rundu za cijeli hotelski disko (200+ ljudi ako ne i više), ceh došao preračunat u marke oko 80 maraka. Vrištali smo od smijeha.
|
|
|
19.01.2023., 16:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Tako smo i mi ranih devedesetih u Pragu u jednoj pivnici kod narudžbe svake runde zavrtili i rundu cijeloj pivnici. Bilo dosta tamošnjih radnika koji su svratili na gablec i kriglu pive.. na kraju su išli van puzajući skup s nama.. 
|
|
|
19.01.2023., 16:57
|
|
MK CRUSADERS RULZ!
|
|
|
|
19.01.2023., 17:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Kriminalci ...
Quote:
Najnovija Eurostatova metodologija pokazala je da je prosječna godišnja bruto plaća u Sloveniji 28.765 eura, a u Hrvatskoj 16.169 eura. Dakle, slovenske su plaće 78 posto više od hrvatskih. Ali i slovenski je BDP po stanovniku 63 posto veći od hrvatskoga!
|
|
|
19.01.2023., 22:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2020.
|
Quote:
bubimir13 kaže:
|
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...inije-15297040
Nešto se čudno zbiva u Mađarskoj, srećom ne mogu oni toliko kupiti koliko im mi možemo prodati.
Tko bi ga znao što se događa kad mediji pišu koliko im platiš.
Sve ono što su Rusi prikazali u onom video zapravo čeka njih krajem ove godine, smrzavanje, nestašica hrane.
|
|
|
20.01.2023., 00:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2020.
|
Quote:
CDRW kaže:
Zaboravljaš vrijeme Markovića i 7:1 prema Dojčmarci ... plaće profesora u bivšu državu TOG VREMENA su bile prek 1000 DM. Dakle Češkoslovenačka 100 DM a ex Juga 1000 DM
A onda je netko upalio svijetlo.
|
To je bilo kratko vrijeme, ono pred rat, neki deset mjeseci toliko da ljudi imaju neku zalihu.
https://www.youtube.com/watch?v=ZyKYX8OdiyY
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:37.
|
|
|
|