|
|
12.07.2024., 19:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
Quote:
wifi kaže:
objasni mi, ako je gustoca prometa takva da ti tvrdis kako se ne mozes maknit u desno, KAKO onda "slalomas" kako ga nazivas moze ic desno pa opet livo, a ti nemos "samo" desno... to je doslovce ka i kad na autoputu kazes da ti ne mozes ic desno jer su u desnoj kamioni, i onda te netko desnom prodje, i dodje isprid tebe prije nego dodjete do tog kamiona di ti tvrdis da se nisi moga maknit... make it make sense...
ako ima mista za slalomasa, onda definitivno mora bit za onog koji ne radi slalom... cista fizika...
u gradu smijes ako nema pasa... na ac ako nema pasa koga brige? sto ce te dronom netko iz mupa pratit i gledat jeli na praznoj A1 vozis livom trakom
|
Tvrdio si da je isto. Nije.
|
|
|
12.07.2024., 19:26
|
|
ima izać'
Registracija: May 2007.
|
Quote:
wifi kaže:
objasni mi, ako je gustoca prometa takva da ti tvrdis kako se ne mozes maknit u desno, KAKO onda "slalomas" kako ga nazivas moze ic desno pa opet livo, a ti nemos "samo" desno... to je doslovce ka i kad na autoputu kazes da ti ne mozes ic desno jer su u desnoj kamioni, i onda te netko desnom prodje, i dodje isprid tebe prije nego dodjete do tog kamiona di ti tvrdis da se nisi moga maknit... make it make sense...
ako ima mista za slalomasa, onda definitivno mora bit za onog koji ne radi slalom... cista fizika...
u gradu smijes ako nema pasa... na ac ako nema pasa koga brige? sto ce te dronom netko iz mupa pratit i gledat jeli na praznoj A1 vozis livom trakom
|
E moj Wifi, pa zakaj opet AC miješaš u temu o cestama u gradu?
Zašto ne čitaš pažljivo prije nego što odgovaraš i komentiraš postove ?
Od Branimirove do Folke sam dva puta mijenjao traku u kojoj sam vozio.
Slalomaši to naprave na istoj relaciji i do 10 puta i dođu do semafora kod Folke 2-3 sekunde ranije. Uz to, slalom vožnju opisuje članak zakona koji je sankcionira i nebitan je za ovu temu o kojoj pišemo.
Možda si do sada u svojem vozačkom stažu shvatio da ne mogu svi biti slalomaši jer je nekima teško i jedno mijenjanje trake pogotovo iz srednje u desnu, nismo svi isto sposobni za volan, netko se smjesti od Branimirove u srednju i tu vozi sve do silaska s Mosta Mladosti, zašto je tebi to problem ?
Voziš vješto i spretno, obiđi ga s desna ili s lijeva jer je to dopušteno, nastavi voziti, nemoj očekivati da ti se netko miče, manje ćeš se sekirati. 
Veći je rizik po sva vozila uokolo kad se takav vozač odluči prestrojiti, nesiguran je, i to je potpuno legitimno iako bi ti svim nesigurnima oduzeo pravo na vozačku, pa je bolje da tavori u traci koju je odabrao. Ti si siguran i vješt pa prođi dalje.
|
|
|
12.07.2024., 19:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
Quote:
DilanDog kaže:
Ja o ometanju ti o prednosti. Ometanje nema veze sa prednosti.
|
Tvoja vožnja u lijevoj traci jest ometanje ako se ne želiš maknuti bržem od sebe.
Ne mogu vjerovati da ti ne možeš shvatiti da ovdje i jest riječ o prednosti. Isto kao i svagdje drugdje.
Quote:
frenchkey kaže:
Aj molim te objasni onda ovo. Voziš po desnoj traci bilo auto ceste ili trotračne jednosmjerne nekim svojim tempom, ajmo reć u okvirima ograničenja, i dostižeš papka, nazovimo ga Ivo S(anader) aka Tutlek, koji vozi 20 km/h sporije u srednjoj ili lijevoj traci, Hoćeš li nastaviti istim tempom i ''preticati'' ga s desne strane ili ćeš usporiti i moliti boga da ovaj pređe u desnu, srednju, da ga možeš po zakonu preći?
|
Čemu ovo?
Odgovaram onima koji laprdaju sa: ne moram se maknuti, pretekni me po desnoj.
Može. Samo je to zabranjeno.
|
|
|
12.07.2024., 19:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
FranKrsto kaže:
Kako si samopouzdan u svojem neznanju.
Članak 75.
(1) Na cesti na kojoj postoje najmanje dvije prometne trake namijenjene za promet vozila u istom smjeru i na kojima su kolone vozila, vozač ne smije vozilom prelaziti iz trake u traku (slalom). Vozač može napustiti traku na kojoj se nalazi samo radi skretanja ulijevo ili udesno ili radi zaustavljanja, odnosno parkiranja vozila.
(2) Na cestama i uz uvjet iz stavka 1. ovoga članka, brže kretanje vozila na jednoj traci od kretanja na drugoj traci ne smatra se pretjecanjem, osim u slučaju iz članka 74. ovoga Zakona.
(3) Ne smatra se pretjecanjem ni prolaženje s desne strane vozila koje se prema odredbi članka 48. stavka 1. točke 1. ovoga Zakona ne kreće prometnom trakom uz desni rub kolnika, osim u slučaju iz članka 74. ovoga Zakona.
|
Čemu i ovo?
Do neki dan je Dilan uvjeravao sve ovdje da to spada pod pretjecanje jer oba uvjeta iz čl 75 moraju biti zadovoljeni. A on je pisao te članke.
Dakle, mora biti cesta sa više traka u istom smjeru i moraju biti kolone na cesti. Ne jedna, više kolona. Tek onda se smatra da nije pretjecanje.
|
|
|
12.07.2024., 19:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
respo kaže:
alo pusti suplju sad to prosipaj kome si naucio
pokusavas meni reci ono sto sam ja tebi rekao
da nemas pojma o zakonu i tumacenju istog
ta fora je mogla proci kod zatucanih u bivsoj drzavi i sada kod nekolicine
zaboravljas da su sve naredne generacije pametnije a da tvoje glupe fore pokusaja obrtanja situacije ne pale vise
|
Jesi siguran da želiš tako?
Quote:
e da se sada vratimo temi
gdje pise u zakonu da se ja ili bilo ko ko vozi po ogranicenju mora skloniti bilo kome osim specijalnim vozilima za koje je zakon propisao da imaju veca prava od nas "smrtnika"
|
Gdje piše u zakonu da bilo tko ima opciju i izbor, da li će nekoga propustiti ili neće?
|
|
|
12.07.2024., 19:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
panorama kaže:
To isto preporučujem uvaženom kolegi IWonderu koji očito nije dugo bio u gradu...
|
Ti očito od rođenja nisi bio u naprednoj grupi.
Dio zakona u kojem je tebi, ili bilo kome drugome, dano na izbor da li će poštivati prednost ili ne.
https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-si...eta-na-cestama
Slobodno iskopiraj taj tekst gdje piše da možeš po svojoj volji odlučiti o nečijoj prednosti, stavi ovdje pa ćemo diskutirati.
|
|
|
12.07.2024., 19:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
DilanDog kaže:
Nije isto, na AC je obaveza vraćanja u desnu bezuvjetna.
|
Ma nemoj?
A ostali članci o prednosti nisu bezuvjetni?
Quote:
FranKrsto kaže:
Tema našeg razgovora nije bila definicija ometanja nego isključivo odgovor na pitanje može li se u gradu lijeva traka koristiti za vožnju ili je namijenjena isključivo za pretjecanje, kao na autocesti.
|
Ako i mene trpaš u taj koš, moj je stav da pretjecanje na višetračnoj cesti uopće ne bi smjelo postojati.
Ali ova gore izjava nije točna.
Nitko ovdje ne tvrdi da je lijeva traka u gradu isključivo pretjecajna, makar po ZSPC tako ispada.
Po ZSPC smiješ pretjecati (i autocesta i višetračna ZG Av.) ISKLJUČIVO sa lijeve strane.
Quote:
A ako ćemo baš o ometanju, u gradu do ometanja može doći eventualno u neka opskurna doba dana, kad ima malo vozila. U svim ostalim razdobljima dana je brzina prometa prvenstveno određena količinom vozila koju određena prometnica može "progutati".
|
I ako postoje kolone, nema obaveze micanja.
I to je više puta rečeno. Ne pamtiš?
Što se imaš micati ako si dio kolone?
Kome da se makneš i kuda, jer nemaš gdje?
Koji pičku materinu izmišljate nebuloze da bi nahranili svoj ego?
|
|
|
12.07.2024., 19:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
FranKrsto kaže:
Realno, prosječna brzina u Zagrebu u vrijeme najvećih gužvi je cca 22km/h. Barem je meni tako po dugoročnim podacima. U tim okolnostima govoriti o nekakvom ometanju vozila iza sebe u lijevoj je suludo.
|
Prosječna brzina kad se uračunaju sva stajanja na semaforima.
Quote:
DilanDog kaže:
Na AC ne smijes voziti lijevom, smetao ne smetao.
U gradu smiješ.
|
Još jedan idiotizam ZSPC.
Dionica autoceste sa 3 trake ima posvuda.
Da mi je vidjeti desetak auta i desetak kamiona na takvoj cesti koji se svi pridržavaju zakona.
|
|
|
12.07.2024., 19:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
panorama kaže:
|
Nisi trebao uopće ako nisi nikoga ometao.
Quote:
Slalomaši to naprave na istoj relaciji i do 10 puta i dođu do semafora kod Folke 2-3 sekunde ranije.
|
A tebe je za to briga....zašto?
Quote:
Možda si do sada u svojem vozačkom stažu shvatio da ne mogu svi biti slalomaši jer je nekima teško i jedno mijenjanje trake pogotovo iz srednje u desnu, nismo svi isto sposobni za volan, netko se smjesti od Branimirove u srednju i tu vozi sve do silaska s Mosta Mladosti, zašto je tebi to problem ?
|
A tko je rekao da je problem?
Manje sposoban? Eto, vozi cijelom rutom srednjom trakom i svi sretni.
Quote:
Voziš vješto i spretno, obiđi ga s desna ili s lijeva jer je to dopušteno
|
Daj mi nađi taj članak zakona koji ti dozvoljava da ga obiđeš s desna
https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-si...eta-na-cestama
Quote:
Veći je rizik po sva vozila uokolo kad se takav vozač odluči prestrojiti, nesiguran je, i to je potpuno legitimno iako bi ti svim nesigurnima oduzeo pravo na vozačku, pa je bolje da tavori u traci koju je odabrao. Ti si siguran i vješt pa prođi dalje.
|
A ti si ograničen i sebičan.
Dva idiota koji se voze usporedno ometaju promet ako ne dozvoljavaju da ih se prođe. Zato i postoji obaveza propuštanja.
Ti, sebičan i ograničen, vidiš problem za idiota koji blokira promet u lijevoj traci a ne vidiš problem za sve one iza njega koji trebaju skrenuti desno a nemaju kako nego moraju dodatno sjebati promet iza sebe.
|
|
|
12.07.2024., 21:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
I wonder kaže:
Tvoja vožnja u lijevoj traci jest ometanje ako se ne želiš maknuti bržem od sebe.
|
To je diskutabilno. A u praksi je izuzetno teško procijeniti sve okolnosti da bi tek tako rekao da se nerko mora maknuti.
Quote:
Ne mogu vjerovati da ti ne možeš shvatiti da ovdje i jest riječ o prednosti. Isto kao i svagdje drugdje.
|
Možeš li navesti gdje je ovo u Zakonu tretirano kao prednost? Zašto koristiš pojmove kako tebi padne na pamet?
|
|
|
12.07.2024., 21:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
I wonder kaže:
Ma nemoj?
A ostali članci o prednosti nisu bezuvjetni?
|
Kakvi ostali članci, znaš li o čemu se priča? Jesu li potpuno isti propisi vezano za vožnju lijevom na AC i u gradu, kako wifi tvrdi?
|
|
|
12.07.2024., 21:51
|
|
In 5th gear
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
DilanDog kaže:
Tvrdio si da je isto. Nije.
|
isti k...c, samo ti sebi trazis isprike za kampiranje u livoj... u oba slucaja, nemas sto radit u livoj AKO smetas onima iza... ako ne smetas, mislis da ce te na AC kaznit? how yes no, isto ka sta ce te kaznit po gradu...
Quote:
panorama kaže:
Slalomaši to naprave na istoj relaciji i do 10 puta i dođu do semafora kod Folke 2-3 sekunde ranije. Uz to, slalom vožnju opisuje članak zakona koji je sankcionira i nebitan je za ovu temu o kojoj pišemo.
Voziš vješto i spretno, obiđi ga s desna ili s lijeva jer je to dopušteno, nastavi voziti, nemoj očekivati da ti se netko miče, manje ćeš se sekirati. 
|
pa da nema laprdana kojima se dize kosa na glavi i vide puste "prometne" bez ikakvog problema bi prosa dalje... kad se nadje netko pametovat sa "slalomom" a postujes zakonske obveze kretanja desnom trakom, i jos pravda svoje kilavljenje livom ogranicenjem ili popunjenom srednjom/desnom, onda o cemu pricamo... licemjerje i ego, nista drugo!
a hocu li ja dobit tri sekunde, tri mista, ili uopce necu nista dobit svojim manevrima to ne triba bit tvoj problem. cinjenica je da kad bi se ljudi micali iz live trake, tada bi svakako dobitak i sigurnost bila znatno veca nego kada moras umjesto jedne prominit petnaest traka jer je idiotima tesko shvatit koncept ometanja...
ako je nekom tesko minjat trake, neka VJEZBA! ako im je tesko pretjecat, neka VJEZBAJU! kriticne situacije su kriticne SAMO i SAMO ako su nesto s cime se nikad ne susreces... inace su svakodnevica... uostalom, zato me i ne dira postupak kombija, jer se takvo sto moze ocekivat kad idioti blokiraju sve trake, i zato smatram da on nije problem, dapace, covik se iskupia svojom racionalnom voznjom u kojoj mi je cita misli, tocno gleda di moze i kud moze... uzrocnici pak i razlog zasto uopce oboje moramo to radit su i dalje drkali bez razloga po livoj...
|
|
|
12.07.2024., 21:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
I wonder kaže:
Prosječna brzina kad se uračunaju sva stajanja na semaforima.
Još jedan idiotizam ZSPC.
Dionica autoceste sa 3 trake ima posvuda.
Da mi je vidjeti desetak auta i desetak kamiona na takvoj cesti koji se svi pridržavaju zakona.
|
Prvo, ovdje se miješaš u diskusiju samo da nešto napišeš. Drugo, čitaj malo zakon, u desnoj vozis ako nije "zakrčena vozilima u koloni".
|
|
|
12.07.2024., 21:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
wifi kaže:
isti k...c, samo ti sebi trazis isprike za kampiranje u livoj... u oba slucaja, nemas sto radit u livoj AKO smetas onima iza... ako ne smetas, mislis da ce te na AC kaznit? how yes no, isto ka sta ce te kaznit po gradu...
|
Nije isto, Zakon kaže da nije isto. Nije mi jasno zašto pišeš gluposti kada se to provjeri za minut?
Ako je bilo kakav argument to hoće li te netko kazniti, onda je dozvoljeno i u gradu voziti lijevom bez obzira da li nekoga smetas jer kao da ce te netko kazniti. Smiješan argument.
|
|
|
12.07.2024., 22:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
wifi kaže:
odlicno, sad kad smo utvrdili da sam ispodprosjecan, da sam nesiguran i opasan, postuj to moje pravo da budem takav  sam si reka da i takvi imaju pravo na cestu!
|
Čovječe, za što se ti boriš? Koja je tvoja stranka? Ne politička, nego prometna?
Pa jesi ti svjestan da ti autoškolu ''učiš pameti'', htio bi biti veća Papa od samog Pape. Pa samo ono prestizanje autoškole usred raskršća i onda se za 5 sec. isključiš sa prometnice je ono.......160m ispod Titanica.....
Ti biš htio ultrasavršen promet i to savršen po isključivo tvojim zamislima i pravilima. Ako ne možeš pojmiti da su gužve, zagušenja prometa usred sezone ili tijekom cijele godine u većim gradovima u određeno vrijeme, ako ne možeš pojmiti da na cesti nisu isključivo Pulići, Ralf Schumacheri ili Ogieri nego se promet sastoji i od takvih i od vozača koji imaju 80.g i od početnika, pa onda bolje nemoj sjedati za volan....
Ili čekaj leteće aute. Možda ćeš iznad Splita za koju godinu imati više sreće, prostora i mogućnosti da nitko ne staje na put tvojim mega vještinama pojmljenja i ''konzumacije'' prometa.... 
|
|
|
12.07.2024., 22:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
I wonder kaže:
Ako ju nazivaš agonijom, onda si ti njezin uzrok.
Zato jer inženjer prometa nema pojma o prednosti, nije ga sram pisati gluposti i očito je da ih takve stvari ne podučavaju na fakultetu nego im se daje "da misle"
https://www.24sata.hr/fun/pitanje-ko...m-zasto-844320
Zato jer je moj prvi instruktor radio sličnu fatalnu grešku kod poduke a frend koji je bio instruktor na autobusima radi istu glupu grešku kao i Husinec.
Zato jer i ovdje obitava lapan koji je cijeli život vozio bus a nema pojma o prednosti.
|
Tako je. Ne valja inženjer, ne valja instruktor u AŠ, ne valja profesionalni vozač..... Valja samo katedra prometnog odjeljenja Foruma.Hr u sastavu;
Wonder-dekan, CDRW-prodekan i Wi-FI viši asistent....
Što oni kažu, to je amen....
Munjeni ste skroz na skroz....  
|
|
|
12.07.2024., 22:07
|
|
In 5th gear
|
Quote:
DilanDog kaže:
Nije isto, Zakon kaže da nije isto. Nije mi jasno zašto pišeš gluposti kada se to provjeri za minut?
Ako je bilo kakav argument to hoće li te netko kazniti, onda je dozvoljeno i u gradu voziti lijevom bez obzira da li nekoga smetas jer kao da ce te netko kazniti. Smiješan argument.
|
aj odgovori mi jedno pitanje, i sve ce bit jasno:
jeli ZAKONSKI dozvoljeno vozit gradom srednjom ili lijevom trakom AKO PRI TOME OMETAS VOZILA IZA SEBE? DA/NE?
uopce me ne zanima sto ti radis po gradu ili po autoputu kad nema pasa oko tebe... nemoj ko panorama davat okvir od 00-05h kad je sasvim svejedno sto ces radit...
|
|
|
12.07.2024., 22:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Ja sam danas uletio poslije lučkog u kolaps.. 3 auta ispred mene se skucala i ostala u lijevoj traci, nas 15ak iza kočimo, bio sam u lijevoj, iza mene me gura neki Makedonac s žutom octaviom. Počinje kočenje, sa nekih 120-130, ja kočim, retoviozr, škoda se križa po cesti nema kud jer desno su taman bili kamioni s drvima. Puštam malo kočnicu, bježim lijevo na travu prema ogradi, zguram se nekako u taj čošak, Škoda staje pokraj mene s moje desne strane,.kamini bježe u zaustavnu. Znači užas, kao u cobri 11...ali na kraju smo se svi mi na vrpi izvukli nekako i nagurali da ne bude prometna.
Jedino što je mene mogao taj opaliti s leđa s tom kantom a obišao bi me preko krova a nemaš kud jer se vozi u koloni. Malo 160 pa malo padne na 90....
Btw našice Nin 550km (đakovo autoput) prosjek ravno 100km/h
|
12.07.2024., 22:20
|
|
In 5th gear
|
Quote:
Robert01 kaže:
Čovječe, za što se ti boriš? Koja je tvoja stranka? Ne politička, nego prometna?
Pa jesi ti svjestan da ti autoškolu ''učiš pameti'', htio bi biti veća Papa od samog Pape. Pa samo ono prestizanje autoškole usred raskršća i onda se za 5 sec. isključiš sa prometnice je ono.......160m ispod Titanica.....
Ti biš htio ultrasavršen promet i to savršen po isključivo tvojim zamislima i pravilima. Ako ne možeš pojmiti da su gužve, zagušenja prometa usred sezone ili tijekom cijele godine u većim gradovima u određeno vrijeme, ako ne možeš pojmiti da na cesti nisu isključivo Pulići, Ralf Schumacheri ili Ogieri nego se promet sastoji i od takvih i od vozača koji imaju 80.g i od početnika, pa onda bolje nemoj sjedati za volan....
Ili čekaj leteće aute. Možda ćeš iznad Splita za koju godinu imati više sreće, prostora i mogućnosti da nitko ne staje na put tvojim mega vještinama pojmljenja i ''konzumacije'' prometa.... 
|
stranka dekriminalizacije prometa... jer zaboli mene iskreno sto postoje nesposobni - problem nastaje kad su nesposobni norma i takvima se prilagodjava sve, a osudjuje one koji realno voze normalno... samo u svitu nesposobnih, mujo je u pravu i jedini vozi ispravnih smjerom...
sto da ti stavim jos deset snimki di u istoj situaciji istu stvar napravim, a nije u pitanju autoskola. samo zato sto je vozac isprid nesiguran i nesposoban, ne moram ja ko vlakic cekat da se taj siti proc, debelo kroz crveno, i onda ja jos za njim... ako nekog s argumentima nemos "opametit", u pisanom obliku, zasto mislis da bi se autoskola ili bilo tko drugi opametia u 5 sekundi... da imaju mozga, nebi ni bili na cesti vec na poligonu...
volia bi promet temeljen na objektivnim sposobnostima, a ne na pravu i potrebama... kao sto ne mogu svi bit piloti, kirurzi, akrobati, tako ne moraju svi bit vozaci... a danas je to smijurija, sto kroz placanje u naturi, sto kroz placanje u eurima...
ti zivis u oblacima... garant cekas priliku sist u rimceve robotaksije 
|
|
|
12.07.2024., 22:24
|
|
In 5th gear
|
Quote:
Robert01 kaže:
Tako je. Ne valja inženjer, ne valja instruktor u AŠ, ne valja profesionalni vozač..... Valja samo katedra prometnog odjeljenja Foruma.Hr u sastavu;
Wonder-dekan, CDRW-prodekan i Wi-FI viši asistent....
Što oni kažu, to je amen....
Munjeni ste skroz na skroz....  
|
sorry to inform you.... ali kad se ja i wonder pocmemo oko neceg slagat, onda znas da je sve otislo u mp3... jer smo se uredno milijun puta zakacili dosad... tako da bi se doista zabrinia...
a sto se tice tvojih strucnjaka... dovoljno je spomenit Marusica i Husineca... oni koji smatraju njih za strucnjake ponajvise govore o svojoj inteligenciji...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:55.
|
|
|
|