Natrag   Forum.hr > Društvo > Društvene znanosti

Društvene znanosti Sociologija, antropologija, etnologija... Podforum: Jezikoslovlje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.02.2022., 22:20   #741
Quote:
lemonzoo kaže: Pogledaj post
Iz ove priče možete vidjeti kakav je položaj žena u modernom Katru. Nije svugdje idealno.

https://bljesak.info/sport/nogomet/o...icevali/374508
https://www.parisbeacon.com/48010/
Ovo moram pobliže proučiti; vrlo slojevit slučaj koliko sam do sada vidio, iako je uzrok zapleta prilično poznat:
meksička članica Organizacijskog odbora Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru 2022
prijavila je Katarcima da ju je seksualno napastovao i istukao kolega Kolumbijac.
Katarci su zatražili test njenog djevičanstva, te ju htjeli osuditi na bičevanje i nekoliko godina zatvora - zbog bluda ("zina"). To ju je zapanjilo jer očito nije znala za druge slične slučajeve u prošlosti, a izgleda nije znao ni tudum meksički konzul tamo. Jer on ju je inicijalno poticao da prijavi a kad se vlast na nju okomila, više se "ni štel mešati" puno.

No njoj je očito pomoglo to da je bila povezana s organizacijom Svjetskog prvenstva u Kataru, pa su ju ipak nekako pustili da pobjegne iz Katara kući u Meksiko, da im skandal ne okalja SP. Inače, neke druge žene koje su prijavile silovanje puno su gore prošle i u Kataru i u Emiratima (i KSA, Pakistanu, itd.). Međutim, vlasti su joj ipak javile u Meksiko da može "lako" postići obustavu postupka koji se protiv nje u odsutnosti vodi u Kataru - tako da se uda za svog kolumbijskog napasnika. (Za sada nisam uspio razabrati da li on to uopće nudi, španjolski tekst mogu samo pomoću google translatea.)

https://www.paudal.com/2022/02/19/pa...used-in-qatar/
https://julioastillero.com/un-mundo-...eres/#_ftnref2
Hlebyn is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2022., 19:07   #742
Ne znam možda ste već videli ali ja sam ovaj sajt otkrio pre neki dan i vrlo je zanimljiv zato što nam daje uvid u logiku životnog profila modernih žena.

Female Delusion Calculator

Female Delusion Calculator je genijalna stvar jer na osnovu standardnih preferenci modernih žena ispitane na američkim zvaničnim cenzusima i parametrima možemo videti stepen življenja u disneylandu.

Dakle ono što američke žene standardno očekuju od svoga mogućeg muža je da imaju između 30-40 godina , visoki 185cm , bilo koje rase ,,nisu debeli , neoženjeni, i da zarađuju minimum 80.000$(mada većina želi 6 cifara).

I rezultat je da takvih muškaraca ima 1,4%.

Međutim stvari kod modernih žena Amerike su još gore , jer su im standardi još povećaniji , tako da im mogućnost pronalaska muškarca za muža i oca njihove dece pada ispod 1%.

Ali ovde nije uračunato da muškarci koji zarađuju preko 100.000$ godišnje juri bataljon žena,mladih,lepih,plodnih,...i da gotovo nema teorijske šanse da žene koje njih preferiraju neće ih deliti sa dotičnim bataljonom , jer svako ispitivanje kaže da muški tog profila uvek imaju više žena za seks.

Nakbolji mi je komentar na rezultat od 1.4% muškaraca , a to je "Cat enthusiast" , sa prikazanim vrećicama hrane za mačke.
ljimomoj is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2022., 19:27   #743
Zar je toliko debelih?
Evo ja stavila godine svoje minus pet -plus 10, isključila oženjene i debele, stavila zaradu na 30000, visinu na 6 stopa i dobila 1,4%.
mantisa is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2022., 19:45   #744
Quote:
mantisa kaže: Pogledaj post
Zar je toliko debelih?
Evo ja stavila godine svoje minus pet -plus 10, isključila oženjene i debele, stavila zaradu na 30000, visinu na 6 stopa i dobila 1,4%.
U svakom slučaju ako hoćeš zaraditi neku dobru lovu u budućnosti uloži ušteđevinu u industriju mačje hrane.
ljimomoj is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2022., 13:21   #745
Quote:
ljimomoj kaže: Pogledaj post
Ja ti ne mogu pomoći što si postao žrtva feminizma pa nisi u stanju da razlučiš ironiju i humor od ozbiljnog stava.
Ali sa druge strane zanimljivost u vezi stereotipa je u tome što u njima uvek postoji zrnce istine , pa shodno tome možemo reći da su muškarci nasilnici i siledžije a žene manipulatorke i lažljivice.
Evolucijska psihologija to dokazuje , i zato je ona kao naučna disciplina najviše omražena kod feministkinja i ovih LGBTQ aktivista , dok levičari poznati "ljubitelji nauke" i ideje jednakosti je ne mogu podneti.
Stereotipovi nam vele da su srbi mutikaše, lopovi i lažovi. Kako u stereotipovima uvijek ima istine, onda ima i istine u tome da su srbi mutikaše, lopovi i lažovi. Ali to onda znači i da su srbi narod ženske naravi.
Difuzno is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2022., 13:41   #746
Jao, ko boga te molim, ne eskaliraj prema nacionalnim sukobima, to zbilja nema veze s temom.
Hlebyn is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2022., 14:52   #747
Quote:
Difuzno kaže: Pogledaj post
Stereotipovi nam vele da su srbi mutikaše, lopovi i lažovi. Kako u stereotipovima uvijek ima istine, onda ima i istine u tome da su srbi mutikaše, lopovi i lažovi. Ali to onda znači i da su srbi narod ženske naravi.
Tačno , to može biti istinit stereotip , samo on je drugačiji od stereotipa o muškarcima i ženama , jer ti ne živiš sa Srbima i retko ih viđaš tako da nemaš pravi uvid da bi jasno se potvrdio stereotip , dok definitvno svi živimo sa ženama i muškarcima.

Tako da nije ti dobra usporedba , i ne pripada temi.
ljimomoj is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2022., 17:19   #748
στερεός τύπος znači otprilike ono što se zgusne. Zgusne se kroz šire dijeljenje određenog iskustva i kao stereotip važi i bez mog iskustva.
Difuzno is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2022., 15:42   #749
Quote:
Tačno , to može biti istinit stereotip , samo on je drugačiji od stereotipa o muškarcima i ženama , jer ti ne živiš sa Srbima i retko ih viđaš tako da nemaš pravi uvid da bi jasno se potvrdio stereotip , dok definitvno svi živimo sa ženama i muškarcima.

Tako da nije ti dobra usporedba , i ne pripada temi.
Difuzno živi na Antartici?
Prometeja is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2022., 10:42   #750
Neću da zvučim proročki , ali ovde sam pre nego što je počeo ovaj zloslutni rat u Ukrajini pisao o tome ako dođe do opšteg osiromašenja u ovom slučaju nestanka energenata u civilizovanom svetu ljudi prosto vratiti svojim prirodnim urođenim rodnim ulogama , a to znači da drage moje moderne nezavisne,hrabre,karijerne,jake,....žene možete se pozdraviti sa svim tim pustim epitetima kod velike većine vas , i očekivati povratak u vaše prirodno stanište , dakle kuhinja sa bebištem u naručju.

Na ovaj moj stav tada pre dve sedmice sam dobio mali banić zbog eto moje "mizoginije" , ali taj scenario je više nego realan bar za ovu generaciju mladih devojaka koja će stasati u nemaštini i uspostavi prirodnih rodnih uloga , iliti patrijahatu.
Samo je pitanje hoće li ovdašnje mlade žene se prepustiti Abdulu i Hasanu za svoje hranitelje i čuvare , ili će bar malo povratiti testosteron svojim domaćim polukastriranim muškarcima zato što će im proraditi ono malo hrišćanskog patriotizma i nasleđa koje još nisu totalno uništili i ocrnili kao mizoginijsko.

Ali ko zna , možda se u roku par godina osnuju par žestokih udarnih divizija sastavljene od modernih žena koje će hrabro dočekati patrijahalne ruske horde i odbraniti svojom krvlju zapadni moderni žensko-muški ravnopravni poredak.
Međutim svi znamo da se to može dogoditi samo u Zukenbergovom Metaversu , ako bude struje.
ljimomoj is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2022., 11:21   #751
Quote:
Neću da zvučim proročki ,
Zvuči prije palanački, odnosno seljački jer one koje su obrazovane i živjele su u staništima gdje religije nemaju uporište neće se tako lako hapati bebišta i ognjišta. Mokri su ti snovi...kad se jednom izbije podanički služanjski mentalitet Kinder, Küche, Kirche samo ga sila neuspješno može samo na tren povratiti.

Neka sila recimo u nekom novom obliku ideološkog totalitarističkog "lebensrauma" ili "Sluškinjine priče" i njene hrišćanske paranoje.
Old 07.03.2022., 11:32   #752
Quote:
Nemruth Dagi kaže: Pogledaj post
Zvuči prije palanački, odnosno seljački jer one koje su obrazovane i živjele su u staništima gdje religije nemaju uporište neće se tako lako hapati bebišta i ognjišta. Mokri su ti snovi...kad se jednom izbije podanički služanjski mentalitet Kinder, Küche, Kirche samo ga sila neuspješno može samo na tren povratiti.

Neka sila recimo u nekom novom obliku ideološkog totalitarističkog "lebensrauma" ili "Sluškinjine priče" i njene hrišćanske paranoje.
Zašto me napadaš i vređaš?? , ja samo govorim šta mislim da će se realno dogoditi , a ti meni nabijaš na nos da imam neke mokre snove jer eto "mrzim žene".
Mani se te jeftine priče u nedostatku argumenata i realnog prirodnog viđenja stvarnosti.

Ali u svakom slučaju potvrdio si moj stav kad si pomenuo silu , tj.bolje reći nuždu u životu , jer u interesu je žena da prežive i imaju potomstvo u svetu koji će se sigurno drastično promeniti , a ako žele preživeti kao i što muški žele preživeti takođe uz potomstvo , jedina opcija se zna koja je , patrijahat , prirodni ustroj čovečanstva.

Nisu to moji mokri snovi , već podsećanje ovom modernom zaslepljenom svetu da smo ljudi koji smo svi zajedno krhki gde se zna oduvek koji je jedini put da se preživi.
ljimomoj is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2022., 11:39   #753
Quote:
Zašto me napadaš i vređaš?? , ja samo govorim šta mislim da će se realno dogoditi , a ti meni nabijaš na nos da imam neke mokre snove jer eto "mrzim žene".
Mani se te jeftine priče u nedostatku argumenata i realnog prirodnog viđenja stvarnosti.

Ali u svakom slučaju potvrdio si moj stav kad si pomenuo silu , tj.bolje reći nuždu u životu , jer u interesu je žena da prežive i imaju potomstvo u svetu koji će se sigurno drastično promeniti , a ako žele preživeti kao i što muški žele preživeti takođe uz potomstvo , jedina opcija se zna koja je , patrijahat , prirodni ustroj čovečanstva.

Nisu to moji mokri snovi , već podsećanje ovom modernom zaslepljenom svetu da smo ljudi koji smo svi zajedno krhki gde se zna oduvek koji je jedini put da se preživi.
O, vidoviti Milan!

Realno prirodno viđenje je nervozni prst na 7000 projektila a kako ti to ne vidiš a vidovit si?

Onda neće biti ni patrijahata. Niti bolesne potrebe i kukanja za njime.

Patrijahat je tebi prirodni ustroj u siromaštvu jednog spola, neukosti, podjarenosti, korištenju kao biološki
inkubator, kao robe sa greškom "bolje zloća muška...." i slične kršćanske difamacije, a jedini vrhunac je rađanje nakon predhodnog silovanja...?
Old 07.03.2022., 11:59   #754
Quote:
Nemruth Dagi kaže: Pogledaj post
O, vidoviti Milan!

Realno prirodno viđenje je nervozni prst na 7000 projektila a kako ti to ne vidiš a vidovit si?

Onda neće biti ni patrijahata. Niti bolesne potrebe i kukanja za njime.

Patrijahat je tebi prirodni ustroj u siromaštvu jednog spola, neukosti, podjarenosti, korištenju kao biološki
inkubator, kao robe sa greškom "bolje zloća muška...." i slične kršćanske difamacije, a jedini vrhunac je rađanje nakon predhodnog silovanja...?
Tvoja tipična feministička izmišljanja i fantazijue po pitanju istorije i patrijahalnog društva kao nužnog za preživeti govori dovoljno o tvojoj neukosti.

Moji baba i deda kao i većina baba i deda do pre samo 100 godina su se zajedno mučili,decu odgajali,radivši po ceo dan , i svi odreda su bili neuki i niko nije bio podjarmljen , a o biološkom inkubatoru ne treba trošiti reči koliko je to bolesno što navodiš.

Deda i otac bili glave kuće , jer su bili glavni radnici i donosioci hrane kao i oni koji štite one koji su nejaki(žene,decu i starce).

Ali ti za to nemaš poštovanja jer za tebe svi oni zaslužuju pišanje po grobovima jer su eto silovali žene i podjasrmljivali.

Neću više komunicirati sa tobom ako ne prestaneš sa ovakvim izmišljotinama i svojim besmislenim fantazijama o nečemu što je trajalo otkad postoji ljudski rod i što je stvorilo civilizaciju u kojoj tvoje nezahvalna guzica danas živi.
ljimomoj is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2022., 12:05   #755
Quote:
Tvoja tipična feministička izmišljanja i fantazijue po pitanju istorije i patrijahalnog društva kao nužnog za preživeti govori dovoljno o tvojoj neukosti.

Moji baba i deda kao i većina baba i deda do pre samo 100 godina su se zajedno mučili,decu odgajali,radivši po ceo dan , i svi odreda su bili neuki i niko nije bio podjarmljen , a o biološkom inkubatoru ne treba trošiti reči koliko je to bolesno što navodiš.

Deda i otac bili glave kuće , jer su bili glavni radnici i donosioci hrane kao i oni koji štite one koji su nejaki(žene,decu i starce).

Ali ti za to nemaš poštovanja jer za tebe svi oni zaslužuju pišanje po grobovima jer su eto silovali žene i podjasrmljivali.

Neću više komunicirati sa tobom ako ne prestaneš sa ovakvim izmišljotinama i svojim besmislenim fantazijama o nečemu što je trajalo otkad postoji ljudski rod i što je stvorilo civilizaciju u kojoj tvoje nezahvalna guzica danas živi.
Da, tvoj deda je jači od mog....

idi i igraj se sa jačim od sebe koji ima zahvalnu guzicu na koju si očito navikao
Old 07.03.2022., 12:54   #756
Quote:
Neću da zvučim proročki , ali ovde sam pre nego što je počeo ovaj zloslutni rat u Ukrajini pisao o tome ako dođe do opšteg osiromašenja u ovom slučaju nestanka energenata u civilizovanom svetu ljudi prosto vratiti svojim prirodnim urođenim rodnim ulogama , a to znači da drage moje moderne nezavisne,hrabre,karijerne,jake,....žene možete se pozdraviti sa svim tim pustim epitetima kod velike većine vas , i očekivati povratak u vaše prirodno stanište , dakle kuhinja sa bebištem u naručju.

Na ovaj moj stav tada pre dve sedmice sam dobio mali banić zbog eto moje "mizoginije" , ali taj scenario je više nego realan bar za ovu generaciju mladih devojaka koja će stasati u nemaštini i uspostavi prirodnih rodnih uloga , iliti patrijahatu.
Samo je pitanje hoće li ovdašnje mlade žene se prepustiti Abdulu i Hasanu za svoje hranitelje i čuvare , ili će bar malo povratiti testosteron svojim domaćim polukastriranim muškarcima zato što će im proraditi ono malo hrišćanskog patriotizma i nasleđa koje još nisu totalno uništili i ocrnili kao mizoginijsko.

Ali ko zna , možda se u roku par godina osnuju par žestokih udarnih divizija sastavljene od modernih žena koje će hrabro dočekati patrijahalne ruske horde i odbraniti svojom krvlju zapadni moderni žensko-muški ravnopravni poredak.
Međutim svi znamo da se to može dogoditi samo u Zukenbergovom Metaversu , ako bude struje.
zašto je miziginija pod navodnicima?
mantisa is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2022., 00:19   #757
Quote:

Neću da zvučim proročki , ali ovde sam pre nego što je počeo ovaj zloslutni rat u Ukrajini pisao o tome ako dođe do opšteg osiromašenja u ovom slučaju nestanka energenata u civilizovanom svetu ljudi prosto vratiti svojim prirodnim urođenim rodnim ulogama , a to znači da drage moje moderne nezavisne, hrabre, karijerne, jake,....žene možete se pozdraviti sa svim tim pustim epitetima kod velike većine vas , i očekivati povratak u vaše prirodno stanište , dakle kuhinja sa bebištem u naručju.

Svašta si udrobio u ovu kašu od posta.

Kažeš da nećeš da zvučiš proročki, a kao baba Vanga proričeš opće osiromašenje i povratak patrijarhata. U svoja proroštva uklapaš povijesne analogije koje se slažu s tvojim eklektičkim svjetonazorom, skalupljenim od raznih pabiraka i nedomišljenih misli.

Da te ne bi optužili za mizoginiju trabunjaš o "polukastriranim muškarcima", što nije logično, jer kako bi (po tvome) tako nejaki muškarci mogli biti autoriteti u patrijarhatu.

Bolji dio suvremenoga društva ne živi prema "prirodnim rodnim ulogama" (što ti zazivaš), jer društveni razvoj ide u smjeru maksimalne moguće ravnopravnosti žena i muškaraca.
Shain is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2022., 22:13   #758
Ravnopravnost je politička riječ i ona zamagljuje ljudima um. Ravnorpavnost ne postoji jer je svaki pojedinac drugačiji i ne može se jednako tretirati.
ne možemo svi jednako zarađivati

ne možemo imati jednak status tokom školovanja

Ne možemo se svi jednako snalaziti.

Nažalost ljudi su pod utjecajem medija i politike koja svaki dan servira nerelane priče.

Stvara se mit da su muškarci nasilnici iako to rade pojedinci a ne velika večina muške populacije.

medij vješto to rade na slikama. Maskiraju žene da su pretučene, stave mušku ruku preko lica žene ili u položaju da čupa kosu.

Počeli su dječake etiketirati kao nasilnike.

Medij i političari žele da takvu doktrinu nasilja prihvatimo kao opću prihvaćenu stvar i da možete vi biti sljedeća žrtva. Njeguje se kultura straha i cilj je žene prestrašiti da nemaju svoje mišljenje, nego da misle onako kako to medij servira.
Pythonhim is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2022., 23:38   #759
Quote:
Pythonhim kaže: Pogledaj post
Ravnopravnost je politička riječ i ona zamagljuje ljudima um. Ravnorpavnost ne postoji jer je svaki pojedinac drugačiji i ne može se jednako tretirati.

Nažalost ljudi su pod utjecajem medija i politike koja svaki dan servira nerelane priče.

Stvara se mit da su muškarci nasilnici iako to rade pojedinci a ne velika večina muške populacije.

medij vješto to rade na slikama. Maskiraju žene da su pretučene, stave mušku ruku preko lica žene ili u položaju da čupa kosu.

Medij i političari žele da takvu doktrinu nasilja prihvatimo kao opću prihvaćenu stvar i da možete vi biti sljedeća žrtva
. Njeguje se kultura straha i cilj je žene prestrašiti da nemaju svoje mišljenje, nego da misle onako kako to medij servira.
Femicid u Srbiji: Kako je moj otac ubio moju majku

Vidi ovaj članak od strane tzv.liberalnog medija koji gura tu kulturu straha gde se nedvosmisleno govori ni manje ni više nego o odvratno izmišljenom pojmu "femicid" koji aludira da postoji zaista kultura kod muškaraca da mrze žene i onda ih iz tih razloga ubijaju.

Ali kad prihvatimo tu opšteprihvaćenu stvar da muški imaju kod sebe kulturu mržje spram žena i da su nasilinici spram njih što je negativna njihova karakteristika , onda po logici stvari moramo pitati te medije i političare i feministkinja koja je to negativna kulturološka strana kod žena?? , jer prosto ako postoji nešto negativno kod muškaraca onda mora postojati i kod žena jer smo svi obični grešni ljudi.
E onda dolazi do tišine i muka , što nam govori da oni zaista misle da su žene bezgrešne i da nemaju generalne kulutrološke negativne strane.

Međutim kad im se kaže da ako su muškarci nasilnici i da je to njihova negatinva strana , onda kod žena jedina negativna strana može biti da su lažljive i manipulativne.

E tada im krenu glave pucati i dobijaju slom živaca od besa što se neko uopšte usudio da posmisli da žene imaju kolektivnu manu isto kao i muškarci što je imaju.

Ja sam rođeni vojvođanin ali su mi roditelji iz CG koja važi za jako patrijahalnu sredinu gde su žene po modernim shvatanjima u jako lošem položaju i ništa drugo nego otirač za noge.
Naravno to je odvratna laž i stereotip , jer npr.moj pokojni otac koji je patrijahalni Crnogorac nikad nije povisio glas na moju majku a kamoli je udario , ali je tu najvažnije kako već rekoh porodica , jer npr.da je moj otac se usudio udariti majku moji bi ga ujaci obesili na drvo ispred kuće.
Poenta je da jaka i svesna porodica reguliše nasilje , i ako ono postoji , retkost je.

U današnje vreme imamo svi slobodu izbora , pa žene(devojke) biraju same svoje partnere i muževe bez da pitaju oca i braću , ali tad dolazimo do ženske evolutivne prirode , a to je da mnoge od njih biraju tzv.jake i muževne muškarce iliti što bi se reklo devojke se lože na mišićave dominantne krkane.
I šta onda biva?? , pa biva to da najveći procenat nasilnika je iz te grupacije muškaraca na koje se žene najviše lože , dok ovi što pišu pesme devojka ostaju mahom sami i neoženjeni.

Poenta ovog mog zadnjeg pasusa je da moramo uključiti i to da postoje i lični životni izbori koji su loši , da nisu sve žene jednako bistre i pametne da znaju šta rade kao ni muškarci.
ljimomoj is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2022., 11:38   #760
Quote:
Pythonhim kaže: Pogledaj post

Medij i političari žele da takvu doktrinu nasilja prihvatimo kao opću prihvaćenu stvar i da možete vi biti sljedeća žrtva. Njeguje se kultura straha i cilj je žene prestrašiti da nemaju svoje mišljenje, nego da misle onako kako to medij servira.
Shvaćaš li da je ravnopravnost višedimenzionalna priča.
Očito ne jer ne bi onda ovakvo što pisao....

Ako si protiv ravnopravnosti onda si protiv školovanja žena, zdravstvene skrbi, zapošljavanja, istih plaća, istih šansi za ostvarivanje žene kao osobe u jednoj zajednici...

svojoj bi majci to uskratio?

Ravnopravnost nije biološki zadana već je ona duboko politička, ekonomska i stvarno humana stvar jer reflektira svijest zajednice koja percipira slabiji spol kao istovrijedan čimbenik izgradnje društva.

Pokaži da su žene statistički više zlostavljači od muškaraca u društvu.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:20.