Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kozmetika > Preparativna kozmetika

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.03.2022., 23:11   #7641
Vidim da dosta ljudi ovdje primjenjuje ove standardne retinoide namjenjene za lice na kapcima, neki su rekli da čak s tretom to rade, je li iko imao kakve negativne posljedice od toga?

Ja bih isto pokušao, jer ne nalazim zadovoljavajuči retinoid za oči, al brine me jer sam jednom stavio kokosovo ulje na doljnje kapke i nakon 15ak min je to ulje prošlo kroz kapak i završilo u očima i onda sam morao 20ak min žmigat da očistim oči od toga. Brine me šta bi bilo kad bi mi retinol ili retinal potencijalno tako prodrijeo do očiju 😬

Sad, ne znam dal je kokosovo ulje drukčije u vidu toga kolko prodire nego retinoidi (vjerojatno ovisi o formulaciji) il to znači da imam tanke kapke i bolje ne pokušavat s retinoidima to radit.

Quote:
Duga111 kaže: Pogledaj post
Pogledaj na ovome linku mislim da ima ta krema.
https://frivolousgirl.com/a-guide-to...oducts-europe/
E, ima! Svaka ti čast, tolko sam tražio, mislio sam da nikad neću nači taj info!
Laki001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2022., 10:38   #7642
Quote:
Laki001 kaže: Pogledaj post
Vidim da dosta ljudi ovdje primjenjuje ove standardne retinoide namjenjene za lice na kapcima, neki su rekli da čak s tretom to rade, je li iko imao kakve negativne posljedice od toga?....
Evo, mene je snašla negativna posljedica. Inače, nikad prije nisam imala problema s nanošenjem malog sloja tretinoina po kapcima, ali nedavno mi se pojavila neka iritacija na desnom kapku (crvenilo i ljuštenje) i peckalo me. Riješila sam to s kremom Belosalic preko noći.
Misia- is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2022., 22:27   #7643
Žene, krećem sa Ordinary 2% retinolom. Što da ubacim za dodatnu hidrataciju, večernja rutina mi je DC ako sam imala make up Simple ulje i Balea Sensitive med pjena ako ne, samo umivanje pjenom, pa HA 2%+B5 Ordinary i Balea beauty effect sa HA. Dijelovi oko nosa i nos se ionako ljušte stalno
Momima is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2022., 13:04   #7644
cini se da je avene triacneal expert emulziju s retinalom povukao i zamenio sa cleanance woman nocnom njegom, a za koju pisu da cesto uzrokuje iritacije i daima preizražen nkiris.. :/.. i naravno skuplja je
mislite li da ima smisla pocet s a-oxitive verzijom?
SunLoverr is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2022., 09:35   #7645
Quote:
SunLoverr kaže: Pogledaj post
cini se da je avene triacneal expert emulziju s retinalom povukao i zamenio sa cleanance woman nocnom njegom, a za koju pisu da cesto uzrokuje iritacije i daima preizražen nkiris.. :/.. i naravno skuplja je
mislite li da ima smisla pocet s a-oxitive verzijom?
Ima smisla, zašto ne. A-Oxitive je odličan.
Misia- is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2022., 15:28   #7646
hvala , probat ću ga, nadam se da me neće počepiti
SunLoverr is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2022., 15:02   #7647
Quote:
hvala , probat ću ga, nadam se da me neće počepiti
Pa ne bi trebao, ja sam ga godinama koristila (vjerojatno ću ga kupiti opet), a koža mi reagira tako da čim mi nešto ne odgovara u roku od par sati mi iskoči prišt.
Misia- is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2022., 13:41   #7648
Pozdrav svima, trebam preporuku za noćnu kremu za lice koju bih poklonila mami. Ima 54 godine i suhu kožu. Koža joj reagira na smilje, a ostalo sve može proći.
Go ahead, destroy Armenia. See if you can do it. Send them into the desert without bread or water. Burn their homes and churches. Then see if they will not laugh, sing, and pray again. For when two of them meet anywhere in the world, see if they will not create a New Armenia.
malavida19 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2022., 20:29   #7649
Quote:
malavida19 kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima, trebam preporuku za noćnu kremu za lice koju bih poklonila mami. Ima 54 godine i suhu kožu. Koža joj reagira na smilje, a ostalo sve može proći.
ako te zanima retinol, i nije ti problem cijena, a ne znas kako ce mama reagirati na pravilno koristenje i privikavanje, predlazem roc kozmetiku koja ima dobro formulirane proizvode s retinolom.

avene takodjer ima dobrih proizvoda, ali roc ima dulju "tradiciju".
countrywoman is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2022., 20:39   #7650
Moram pohvaliti elizabeth arden retinol kapsule.
Stavljaju ga na akciju u martimexu i notinu tako da to hvatam.
Bude oko 450,00 ako se dobro sjecam.
https://martimex.hr/proizvod/retinol...-serum-60-kom/

Koza mi izgleda puno bolje, bas sam zadovoljna. Trenutno na drugom pakiranju tako da cu nastaviti koristiti.
Odgovori s citatom
Old 18.04.2022., 20:40   #7651
Koje ste benefite vidjele od a-game 10 i nakon koliko vremena? Ja sam na cca pola bocice i nis ne vidim... mozda sam previse nestrpljiva i treba mu duze...

Poslano sa mog SM-N960F koristeći Tapatalk
XenaRatnica is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2022., 21:05   #7652
Quote:
Misia- kaže: Pogledaj post
Pa ne bi trebao, ja sam ga godinama koristila (vjerojatno ću ga kupiti opet), a koža mi reagira tako da čim mi nešto ne odgovara u roku od par sati mi iskoči prišt.
evo dojmova...

8. dan korištenja i mogu reći da mi je ok. uz triacneal mi je fino pasala neka hidratantna iznad nje, pogotovo ako koristim svaku ili svaku drugu večer, a evo uz ovu mi uopće ne treba.
ima neku silikonastu teksturu, kakvu tria. nije imao, što mi nije nešto preugodno kada stavim navečer jer ju osjećam neko vrijeme dok ne zaspim, lice izgleda i bolje ujutro nego s triacnealom, miris je ugodniji od onog biljnog i još da je cijena manja... ali evo za sada pohvale.. (i nije me počepila nigdje )
SunLoverr is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2022., 21:10   #7653
Quote:
evo dojmova...

8. dan korištenja i mogu reći da mi je ok. uz triacneal mi je fino pasala neka hidratantna iznad nje, pogotovo ako koristim svaku ili svaku drugu večer, a evo uz ovu mi uopće ne treba.
ima neku silikonastu teksturu, kakvu tria. nije imao, što mi nije nešto preugodno kada stavim navečer jer ju osjećam neko vrijeme dok ne zaspim, lice izgleda i bolje ujutro nego s triacnealom, miris je ugodniji od onog biljnog i još da je cijena manja... ali evo za sada pohvale.. (i nije me počepila nigdje )
koji tip kože imaš? znači preporučaš a-oxitive night peeling
pastetakoketa is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.04.2022., 10:45   #7654
Quote:
pastetakoketa kaže: Pogledaj post
koji tip kože imaš? znači preporučaš a-oxitive night peeling
Da, mešovita, sklona isušivanju i čepljenju. ali nikako ne masnu. probaću da ga koristim 2-3x u nedelji jer koristim self tanner na licu
SunLoverr is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.04.2022., 14:52   #7655
Quote:
XenaRatnica kaže: Pogledaj post
Koje ste benefite vidjele od a-game 10 i nakon koliko vremena? Ja sam na cca pola bocice i nis ne vidim... mozda sam previse nestrpljiva i treba mu duze...

svakom retinolu treba vremena. ne mozes ni nakon bocice ocekivati vidljive promjene, a uz to, sve ovisi u kakvom stanju ti je koza. Ja nisam niti od jednog retinola "vidjela" promjenu, osim sto mi je lice sveukupno fino i cisto. Ali isto tako nemam dubokih bora ni vecih problema.
Carobna is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2022., 09:45   #7656
Quote:
Carobna314 kaže: Pogledaj post
svakom retinolu treba vremena. ne mozes ni nakon bocice ocekivati vidljive promjene, a uz to, sve ovisi u kakvom stanju ti je koza. Ja nisam niti od jednog retinola "vidjela" promjenu, osim sto mi je lice sveukupno fino i cisto. Ali isto tako nemam dubokih bora ni vecih problema.
Ma znam da je retinol na dugom stapu al me muci dal da nastavim s njim ili da prijeđem na neki drugi. Recimo kad bi me netko pitao kakav mi je, nemam sto reci niti ga mogu preporuciti jer ne vidim nikakve promjene. A kupila sam ga sigurno jer je bio hvaljen. Sjecam se kad sam koristila estee lauder advanced repair serum (dok je jos imao retinol), koza mi je bas vidljivo bila ljepsa. Doduse to je bilo prije 15tak godina, vrijeme sigurno cini svoje

XenaRatnica is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2022., 21:43   #7657
Ja sam na tretu Cordes Vas stavljam ga svaku večer i ne smeta mi, koža mi je super. Sad sam kupila Medik8 cristal retinal 20 dakle najjači, nije mi još stigao, zanima me dal je on jači od treta 0.5 ako tko ima iskustva.
Lelica is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2022., 08:26   #7658
Quote:
Lelica kaže: Pogledaj post
Ja sam na tretu Cordes Vas stavljam ga svaku večer i ne smeta mi, koža mi je super. Sad sam kupila Medik8 cristal retinal 20 dakle najjači, nije mi još stigao, zanima me dal je on jači od treta 0.5 ako tko ima iskustva.
ne, od treta nema "jače". retinal je jednu pretvorbu "slabiji"
jedino imaš jaču koncentraciju treta
ines.a is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2022., 09:53   #7659
Osim ovog što ines kaže, ne preporuča se istodobna upotreba treta i retinola.
Old 21.04.2022., 11:33   #7660
Lightbulb Podsjetnik o retinoidima

Što su po definiciji retinoidi ?
- kemijske tvari koje su svojom kemijskom strukturom ili biološkom aktivnošću na neki način povezane vitaminom A

KONVERZIJA

Radii se o kemijskoj reakciji oksidacije. Gdje je retinol reverzibilno oksidiran u retinaldehid, a retinaldehid reverzibilno oksidiran u retinoičnu kiselinu, a ona je inaktivirana konverzijom u hidroksilirane derivate (poput; 4-OH-RA,4-oxo-RA,18-OH-RA intermedijere)
[Slabiji učinka]: Retinoidne otopine --> Retinol --> Retinal(dehid) --> Retinoična kiselina [potpuni učinak]

Retinoična kiselina na koži:

Na koži je agresivna a djelotvorna je onda kada uđe u staničnu jezgru gdje se odvija dioba stanica i šalje signal drugim stanicama da se dijele i obnavljaju, stoga dolazi do iritacije, a kojoj se može doskočiti korištenjem inakapsuliranih oblika.

- Svojim djelovanjem potiče sintezu kolagena, elastina i glukozaminoglikana zaslužnih za čvrstoću kože
- Koristi se i u tretiranju akni, bradavica te anti aging-u: (obnavljanje stanica, eksfolijacija, te antioksidativni učinak u obliku retinily palmitata)

Način korištenja:

- Preporuča se koristiti kontinuirano kroz dugi period, jer po nekim istraživanjima nagli prestanak uporabe bi mogao ponišitit postignute rezultate
- Koristi se navečer, jer se pri izlaganju UV radijaciji, tj. Sunčevom zračenju raspada i prestaje djelovati, te uz obavezno korištenje SPF zastitnih sredstava tijekom dana i njegovo obnavljanje
- Prvi rezultati se mogu vidjeti već nakon 4 mjeseca

Tko ne smije koristiti retinoidne pripravke?

- Trudnice i dojilje zbog dokazanog štetnog djelovanja vitamina A na plod kod peroralne upotrebe. Ako ga žena koristi topikalno u kremi i ostane trudna treba prestati s upotrebom čim posumnja na mogućnost trudnoće
- Radi se o minimalnoj mogućnosti resorpcije iz kože u krvotok, ali svakako je preporuka ne korsititi.

Tretinoin - Retin-A

Tretinoin, pod komercijalnim imenom Retin A, bio je prvi retinoid. U sedamdesetima se koristio isključivo za tretiranje akni, no znanstvenici su kasnije ustanovili da izbljeđuje ožiljke nastale od akni, ublažava hiperpigmentacije i ubrzava proces izmjene stanica kože.

Retin-A sadrži aktivni sastojak tretinoin (all-trans retinoična kiselina ili retinoična kiselina) i izdaje se na liječnički recept.
Naime, tretinoin je mnogo snažniji od retinola pa s njime dolazi i veća šansa od iritacije, stoga s upotrebom treba biti posebno oprezan.
CERN is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:49.