Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.09.2024., 19:53   #7761
Nazalost nista se za taj porez ne nudi. Drzava smo sa ogromnom poreznom presijom prema građanima. Mislim da ja ovo osiromasivanje srednjeg sloja, kojem ce parsto eura biti problem, pa ce nekretninu prodati.
Ono sto je do sada vezalo stanovnistvo da ostane su bas te nekretnine. Ako im se to uzme, ne vidim zasto jos vise ne bi isli van.
domacica01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2024., 20:50   #7762
Quote:
red_shrike kaže: Pogledaj post
Nismo pod nikakvim pritiskom. Naši su uvijek koristili EU kao babarogu koja nešto "naređuje" još od Ante Gotovine, pa do PNN-a. U tome ekstremno pomaže kmetovski mentalni sklop prosječnog hrvata kojem je riječ "sugestija" samo demunitiv za naredbu.
Nismo pod pritiskom EU nego MMF-a. Sve je bilo u redu dok smo dizali kredite, sada dolaze problemi kada ih treba vraćati. Oni su predložili ovaj porez. Svaki put kada političari dijele mrvice narodu, znajte da su za sebe uzeli puno više i da je to iz kredita, a kredit se mora vraćati ili...
zulualpha is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2024., 23:40   #7763
Quote:
zulualpha kaže: Pogledaj post
Nismo pod pritiskom EU nego MMF-a. Sve je bilo u redu dok smo dizali kredite, sada dolaze problemi kada ih treba vraćati. Oni su predložili ovaj porez. Svaki put kada političari dijele mrvice narodu, znajte da su za sebe uzeli puno više i da je to iz kredita, a kredit se mora vraćati ili...
Ovo s kreditima nema nekog pretjeranog smisla ako se znaju brojke i događanja u ekonomiji.
Od kad je AP preuzeo vlast, u nominalnom iznosu se zaduženost države povećala s ~38 milijardi na ~50 milijardi, a u relativnom iznosu je pala s ~80% na trenutnih ~63% BDP-a, i tendencija je da će još pasti.

S obzirom na pad kamata, vjerojatno (nemam namjeru čačkat proračune kroz godine za precizne brojke) se godišnji iznos koji plaćamo na kamate nije baš promijenio makar je iznos zaduženosti porastao 30ak posto.
Samo usputno: države ne vraćaju dugove, nikad nisu i nikad neće, plaćaju kamate na zaduženost koja raste, ali taj rast duga nije problem jer ga devalvacijom kontroliraju.

Gledano sa strane proračuna, zahvaljujući inflaciji državni proračun se u međuvremenu uduplao, a lokalni proračuni su se utrostručili.
Odnosno sumirano: isti su rashodi za servisiranje kredita, na višestruko povećane prihode.

Da to stavim u primjer nas kmetova: ako si imao plaću 100 i dignuo kredit kojem je rata 30, onda sad ako ti plaća iznosi 200 vrlo vjerojatno nemaš problema sa vraćanjem 30 mjesečno.

Također već godinama nemamo problema sa deficitom koji je ograničen parametar, čak niti ovaj eksplodirani izborni proračun nema problema sa probijanjem ograničenja, a čak štoviše prethodni su bili i u suficitima.
Lokalni su još "gori" u zadnje vrijeme, oni tek u ljetnim rebalansima shvate kolika im se neplanirana hrpa novca slila u prošloj godini i koje to ima implikacije za trenutnu, pa ih dodatno krene svrbit na ljeto da troše nemilice.

Ovo je gledanje kako ugrabit čim više u proračune za budućnost, kad se trenutni ludi rast smiri, da bi mogli proračuni nastaviti bujat sadašnjim tempom, i da bi se moglo preko sve većih financija nastaviti grabiti čim više vlasti i ovlasti, a ne da smo u ovom trenutku u nekom financijskom škripcu.
crapsalot is online now  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 02:22   #7764
Quote:
thortwins kaže: Pogledaj post
da ne pričam da bi obaveza voditelja i urednika trebala biti da ispravi 'goste' kada počnu lagati i dezinformirati javnost kakve to 'jako velike' poreze plaćaju u baš svim državama Eu... navodno.
Ma tko?
Imaš urednike i voditelje, novinare, koji sami nemamju ama baš nikakvog pojma o temi o kojoj kakti razgovaraju, i jednostavno čitaju pitanja i što ovi odgovore - odgovore, nemaju nikakvih znanja da barem nešto konstruktivno priupitaju van skripte.

I imaš druge koji tendenciozno i očigledno navijaju za jednu stranu i pitanjima i odabirom sugovornika vode na taj mlin, svjesno i namjerno.

Ne postoji više pojam novinar u onom časnom smislu što je nekada bilo, niti postoji objektivno izvještavanje o ičemu. Što zbog totalnog srozavanja kvalitete profesije, što zbog čiste tendencioznosti.
NemremSeSjetit is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 04:04   #7765
I evo, baš ko naručeno nastavno na ovo gore, dođe ovo: https://n1info.hr/vijesti/analiticar...na-nekretnine/

Prvo, predstave gosta kao "političkog analitičara", a svi znaju da je PR stručnjak, no OK danas je rastezljivo što je što, pa nek se predstavlja kako tko hoće.

Drugo, bio analitičar ili PR stručnjak, nevjerojatno je sve što je izrekao, očito nepripremljen i s nekim bezveze brzinskim brifom, i lupa bezveze, a voditelj ga baš nigdje ne prekine i ne postavi potpitanje.

Evo npr.:

“Ovdje se radi prije svega o tome da se riješi problem oporezivanja čiste apartmanizacije. Tu osim komunalne takse država ne dobiva puno. Pokušaj je to, i s druge strane, da se riješi nedostatak stanova za iznajmljivanje."

Naravno, voditelj ne pita niti što s porezom na kuće za odmor, paušalnim porezom za iznajmljivanje, PDV-om na usluge agencija itd, itd, ne pita ništa, nego pusti to tako i ide dalje...

Onda gost nastavlja u revijalnom tonu, ultra brzim govorom, tako da se teško išta pohvata na prvo slušanje, ali uglavnom kaže ovako (nema konteksta, nego tako lupljeno):
"zato što je porez na to samo 2%, dakle ja sam privatnik, ja da bi dobio gotovinu platim 20%, ako sam manja firma 22, 23% gore, dakle od 100 kn 22 odu državi, a ovi koji iznajmljuju ako plate 2%, jer ionako varaju, prijavljuju sobe, ne prijavljuju apartmane, puno stranaca ne prijavljuje ništa, tako da bi ovdje ovaj porez na nekretnine koji ajmo reći ujedno na neki način već postoji kao komunalna naknada, ali nije radio ovu razliku do sada u tome je li zgrada u funkciji, ne, nego jednostavno plaćaš ti sve jednako.
Bio je ovaj porez na vikendice, tu će se sad sve jednostavno raditi fine tuning, jer vi poreznom politikom smo mi doveli do ovoga."

Dakle, dala sam si truda transkript napraviti od ovog čušpajza na početku intervjua, pa sad tko može nešto pametno reći na ovo

Osim posve pogrešnih navoda o tome kojih ima ili nema već poreza, čovjek je mrtav hladan u intervjuu na TV izjavio da "ovi koji iznajmljuju ionako varaju", voditelj na to ne odreagira, uvrijede mene (koja nikog ne varam) i tisuće i tisuće drugih poštenih ljudi koji se bave legalnim poslom, i nitko niti ne trepne.
A kamoli da pita odakle tih 2% koje spominje (jer to nema veze s istinom), odakle uopće ijedan od podataka koje je tako iznesao na javnoj TV, a niti jedan nema veze s vezom.
Da pita jel ovih 20% koje spominje da plaća "kao privatnik" prije ili nakon odbitka svih troškova i mogu li iznajmljivači odbiti troškove?
Ništa, nula.
Da pita koje su to jedinice lokalne samouprave danas ostavile onaj minimalni paušal, a koliko je paušal zaista u prosjeku ili po županijama ili kako god ... gost je jednostavno utvrdio da je većinom onaj najmanji. Hello? Odakle taj podatak?
Nitko ne pita koje su to općine, nitko na svim TV-ima ne može staviti tablicu koliko su paušali po općina, pa da vidimo gdje su to oni najmanji?
Jer voditelj nema pojma o temi ama baš nikakvog, gosti tepu tko što hoće, a nema nikoga tko bi reagirao, niti je ikoga briga.
I zato je tako.
NemremSeSjetit is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 07:52   #7766
PNN će osloboditi radničku klasu natruha komunizma - njihovih vikendica i djedovina i lijepo ih uklopiti u 15-minutne gradove da ne ispuštaju CO2 čestim odlascima, a smanjiće se i gužve. Zašto smatrate da je to loše? Što bi rekla Greta?

Vikendice se lako iznajme radnicima, koji će za najam dobiti poticaj u visini poreza ili čak veći u vidu prava na isplatu bez poreza i doprinosa za troškove stanovanja, ne samo za strane radnike kao sad, nego i domaće.

Nekretnine koje se ne mogu prodati ni iznajmiti se poklone općini. Italija i Portugal su puni takvih, cijela sela u vlasništvu općine koje se onda nude po 1 euro..

Tako stečene nekretnine općine i gradovi mogu ponuditi ulagačima koji će ih srušiti i povući novac iz EU fondova za npr izgradnju smještaja tražitelja azila, koje će nam vratiti
EU paktom o migracijama, da od njih napravimo radnu snagu koja će oplođivati
Draghijev kapital uložen procesom desinifikacije i deglobalizacije ili pičiti za Njemačku.
zgubydan is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 08:22   #7767
Macan je plaćenik, ali se ipak trebao dosta bolje pripremiti, zausta je gomilu gluposti izvalio. Ili zaista misli da je tako što ga čini površnim klaunom ili zna da nije tako ali koga briga treba nekako PRovski opravdat harač
Kexx is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 09:16   #7768
Već se par puta potegnulo kako bi općine, gradovi, županije i država također trebale plaćati porez na nekretnine, ali nisam vidio neki prijedlog kako bi to točno funkcioniralo. Što bi se točno dobilo time da općina sama sebi uplati porez za prazne nekretnine, uzmu iz svojg proračuna i onda sami opet uplate i stanje proračuna se nije promijenilo. Osim što zvuči pravednički, konkretnog efekta nema.

Ali, može se složiti ovako. Općina/grad uplati županiji porez na prazne nekretnine, to je već druga priča, jer općina/grad će ostati bez dijela novca ako drži prazne nekretnine. Novci bi na kraju završili opet u istoj županiji za financiranje županijskih projekata. Što se županija i države tiče, oni bi uplaćivali u mirovinske fondove 2. stupa za prazne nekretnine. Ovo bi možda potaknulo državu da počne raspolagati svojom imovinom, a i novac bi se opet vratio građanima koji sve to skupa financiraju.
GemsBond is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 09:19   #7769
Quote:
Kexx kaže: Pogledaj post
Macan je plaćenik, ali se ipak trebao dosta bolje pripremiti, zausta je gomilu gluposti izvalio. Ili zaista misli da je tako što ga čini površnim klaunom ili zna da nije tako ali koga briga treba nekako PRovski opravdat harač
sta se nije on nekoć hvalio državnom plaćom?

pa zna se s kojom je on ulogom poslan da tu priča, iako nebi čovjek baš očekivo takve gluposti. No doduše, računa, ako može ministar, ko meni brani
Hecky3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 09:27   #7770
Ove naše nekretnine su zbilja zahtjevne, i proždrljive. Čak i kad su prazne i napuštene, treba im infrastruktura, zdravstvene ustanove, škole, trgovine, a sad vidimo kako im treba i i 2. mirovinski stup.
Zamisli da zbilja ljudi u njima žive, što bi im sve trebalo?

Naravno da bi općine trebale plaćati pnn za nekretnine u svom vlasništvu ako je takav zakon. Sve mora štimati.
Sve se to uredi, knjigovodstveno i administrativno.
JohnDoe-25 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 09:42   #7771
Quote:
JohnDoe-25 kaže: Pogledaj post
Ove naše nekretnine su zbilja zahtjevne, i proždrljive. Čak i kad su prazne i napuštene, treba im infrastruktura, zdravstvene ustanove, škole, trgovine, a sad vidimo kako im treba i i 2. mirovinski stup.
Za početak pročitati s razumijevanjem napisano, na koga se odnosi i tako to, možda će onda biti lakše.

Quote:
Naravno da bi općine trebale plaćati pnn za nekretnine u svom vlasništvu ako je takav zakon. Sve mora štimati.
Stvarno misliš da ako općina sama sebi pošalje uplatnicu na 10 000 eura i onda uzme tih 10 000 eura iz svojeg proračuna i onda opet tih 10 000 eura uplati u svoj proračun da će se nekom magijom u proračunu općine stvoriti novi novci. Možeš ti knjigovodstveno i administrativno to složiti kako hoćeš, na kraju kad podvučeš crtu, neće biti više para u proračunu.
GemsBond is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 09:43   #7772
Quote:
Jelda? Tko će jednog dana liječiti te nekretnine?

Quote:
PNN da se stave nekretnine na tržište radi priuštivog stanovanja, ali država i općine same za sebe drže hrpe nefukcionalnih nekretnina
Old 17.09.2024., 09:56   #7773
Quote:
GemsBond kaže: Pogledaj post
Za početak pročitati s razumijevanjem napisano, na koga se odnosi i tako to, možda će onda biti lakše.
Neće, jer nema smisla.

Quote:
Stvarno misliš da ako općina sama sebi pošalje uplatnicu na 10 000 eura i onda uzme tih 10 000 eura iz svojeg proračuna i onda opet tih 10 000 eura uplati u svoj proračun da će se nekom magijom u proračunu općine stvoriti novi novci. Možeš ti knjigovodstveno i administrativno to složiti kako hoćeš, na kraju kad podvučeš crtu, neće biti više para u proračunu.
Da, baš to mislim, ne nužno na 10000 eura, ali koliko treba. Općina sama sebi izda račun, i plati ga tako što prebaci lovu s prolaznog računa na račun na kojeg sjeda pnn, i taj račun uredno proknjiži kao trošak.
To je jedino zakonito, i knjigovodstveno ispravno.
Da si ikad imao firmu, ili se bavio knjigovodstvom to bi ti bilo savršeno logično.
JohnDoe-25 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 10:17   #7774
Quote:
Neće, jer nema smisla.
Slažem se da nema smisla ovo što pišeš, jer nema veze s onim što sam ja napisao.

Quote:
Da, baš to mislim, ne nužno na 10000 eura, ali koliko treba. Općina sama sebi izda račun, i plati ga tako što prebaci lovu s prolaznog računa na račun na kojeg sjeda pnn, i taj račun uredno proknjiži kao trošak.
To je jedino zakonito, i knjigovodstveno ispravno.
Da si ikad imao firmu, ili se bavio knjigovodstvom to bi ti bilo savršeno logično.
I koliko ćeš na kraju imati više para u proračunu?

Vidim da si se ti bavio knjigovodstvom, a nisu ti jasne osnovne stvari, ako s jednog konta uzmeš novce, i na drugi konto uplatiš novce, na kraju ćeš i dalje imati istu količinu novca.
GemsBond is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 10:18   #7775
Quote:
Kao prvo, to će se onda prikazati u bilanci općine kao prihod i kao rashod.

Pa neka onda gradonačelnik ili načelnik općine objasni te rashode.

A tu je jako važno da se porez od tih nekretnina dijeli između države i lokalne uprave. Mislim da je najavljeno da bi 20 % išlo državi , ostalo lokalcima. Trebalo bi to podići bar na 30%, i uvesti da se na sve nekretnine plaća, i one u vlasništvu države, lokalne uprave, javnih poduzeća - na sve.

Najvažnije je da bi se svi ti uhljebi prestali bahatiti jer bi i oni morali ekonomizirati i voditi računa o praznim nekrtninama.

Pa bi vidjeli da baš i nije tako jednostavno neku stariju neodržavanu građevinu privesti svrsi.
thortwins is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 10:27   #7776
Quote:
Slažem se da nema smisla ovo što pišeš, jer nema veze s onim što sam ja napisao.

I koliko ćeš na kraju imati više para u proračunu?

Vidim da si se ti bavio knjigovodstvom, a nisu ti jasne osnovne stvari, ako s jednog konta uzmeš novce, i na drugi konto uplatiš novce, na kraju ćeš i dalje imati istu količinu novca.
Nećeš imati više s te osnove, ali to nije ni cilj. Cilj je da se ispravno, i u skladu s zakonom provede plaćanje pnn-a, i da to uredno bude proknjiženo.
JohnDoe-25 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 10:31   #7777
Quote:
NemremSeSjetit kaže: Pogledaj post
I evo, baš ko naručeno nastavno na ovo gore, dođe ovo: https://n1info.hr/vijesti/analiticar...na-nekretnine/

Prvo, predstave gosta kao "političkog analitičara", a svi znaju da je PR stručnjak, no OK danas je rastezljivo što je što, pa nek se predstavlja kako tko hoće.

Drugo, bio analitičar ili PR stručnjak, nevjerojatno je sve što je izrekao, očito nepripremljen i s nekim bezveze brzinskim brifom, i lupa bezveze, a voditelj ga baš nigdje ne prekine i ne postavi potpitanje.

Evo npr.:

“Ovdje se radi prije svega o tome da se riješi problem oporezivanja čiste apartmanizacije. Tu osim komunalne takse država ne dobiva puno. Pokušaj je to, i s druge strane, da se riješi nedostatak stanova za iznajmljivanje."

Naravno, voditelj ne pita niti što s porezom na kuće za odmor, paušalnim porezom za iznajmljivanje, PDV-om na usluge agencija itd, itd, ne pita ništa, nego pusti to tako i ide dalje...

Onda gost nastavlja u revijalnom tonu, ultra brzim govorom, tako da se teško išta pohvata na prvo slušanje, ali uglavnom kaže ovako (nema konteksta, nego tako lupljeno):
"zato što je porez na to samo 2%, dakle ja sam privatnik, ja da bi dobio gotovinu platim 20%, ako sam manja firma 22, 23% gore, dakle od 100 kn 22 odu državi, a ovi koji iznajmljuju ako plate 2%, jer ionako varaju, prijavljuju sobe, ne prijavljuju apartmane, puno stranaca ne prijavljuje ništa, tako da bi ovdje ovaj porez na nekretnine koji ajmo reći ujedno na neki način već postoji kao komunalna naknada, ali nije radio ovu razliku do sada u tome je li zgrada u funkciji, ne, nego jednostavno plaćaš ti sve jednako.
Bio je ovaj porez na vikendice, tu će se sad sve jednostavno raditi fine tuning, jer vi poreznom politikom smo mi doveli do ovoga."

Dakle, dala sam si truda transkript napraviti od ovog čušpajza na početku intervjua, pa sad tko može nešto pametno reći na ovo

Osim posve pogrešnih navoda o tome kojih ima ili nema već poreza, čovjek je mrtav hladan u intervjuu na TV izjavio da "ovi koji iznajmljuju ionako varaju", voditelj na to ne odreagira, uvrijede mene (koja nikog ne varam) i tisuće i tisuće drugih poštenih ljudi koji se bave legalnim poslom, i nitko niti ne trepne.
A kamoli da pita odakle tih 2% koje spominje (jer to nema veze s istinom), odakle uopće ijedan od podataka koje je tako iznesao na javnoj TV, a niti jedan nema veze s vezom.
Da pita jel ovih 20% koje spominje da plaća "kao privatnik" prije ili nakon odbitka svih troškova i mogu li iznajmljivači odbiti troškove?
Ništa, nula.
Da pita koje su to jedinice lokalne samouprave danas ostavile onaj minimalni paušal, a koliko je paušal zaista u prosjeku ili po županijama ili kako god ... gost je jednostavno utvrdio da je većinom onaj najmanji. Hello? Odakle taj podatak?
Nitko ne pita koje su to općine, nitko na svim TV-ima ne može staviti tablicu koliko su paušali po općina, pa da vidimo gdje su to oni najmanji?
Jer voditelj nema pojma o temi ama baš nikakvog, gosti tepu tko što hoće, a nema nikoga tko bi reagirao, niti je ikoga briga.
I zato je tako.
NEMOJTE ŠUTJETI.

Dakle on je javno na javnoj televiziji sve iznajmljivače nazvao prevarantima i izravno laže.

Da sam ja iznajmljivač skupio bi sve oko sebe koje znam i zatrpao HRT s par stotina, ako se proširi društvenim mrežama i tisuća zahtjeva za ispravak objavljenih informacija. Naveo apsolutno sve sve što se plaća kontinuirano i što ste poplaćali od početka gradnje do danas i to neka lijepo čitaju sljedeći put.

Pa samo tu na ovom forumu vas je 10-ak i izravno ste prozvani, a ne kako inače općenito lažu. Ovo vam je prilika, ne može neko drugi umjesto vas to slati.

Pravo na ispravak objavljene informacije

EDIT :usput prozvati da niste vi krivi što institucije ne rade svoj posao i dozvoljavaju nekima da varaju, i kako onda misle kontrolirati novi zakon kada ne mogu ni ove.

Quote:
Ali ima trik, jer ne ide svih 10 000 nazad općini, dio ode i državi i županiji, dakle gubiti će novce dok ne stave to u upotrebu.
Munjeno Blago is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 10:31   #7778
Quote:
Nećeš imati više s te osnove, ali to nije ni cilj. Cilj je da se ispravno, i u skladu s zakonom provede plaćanje pnn-a, i da to uredno bude proknjiženo.
Ne samo to, već će morat biti stavka "porez na nekretnine koje nisu u funkciji" pa ćemo vidjeti koliko to ima javnih stanova koje "nisu u funkciji" i priupitati zašto je tome tako. Uostalom, PNN kakti ide za plaće medicinskih sestara i vatrogasaca koji gase požare, pa očekujem da ne ode baš na isti račun već u lokalni DVD ili zdravstvenu ustanovu.
Old 17.09.2024., 10:40   #7779
Quote:
red_shrike kaže: Pogledaj post
Ne samo to, već će morat biti stavka "porez na nekretnine koje nisu u funkciji" pa ćemo vidjeti koliko to ima javnih stanova koje "nisu u funkciji" i priupitati zašto je tome tako. Uostalom, PNN kakti ide za plaće medicinskih sestara i vatrogasaca koji gase požare, pa očekujem da ne ode baš na isti račun već u lokalni DVD ili zdravstvenu ustanovu.
To je dodatni bonus na sve.
JohnDoe-25 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 10:41   #7780
Quote:
Kao prvo, to će se onda prikazati u bilanci općine kao prihod i kao rashod.

Pa neka onda gradonačelnik ili načelnik općine objasni te rashode.
Objašnjavati će kao i dosad.

Ti zapravo predlažeš da uzme novce iz proračuna i uknjiži ih na konto s kojeg se može nenamjenski trošiti isti ti novci, ja sam mislio da vama smeta nenamjensko trošenje poreza na nekretnine, a kad evo, sad predlažete da dio proračuna preknjižiti u nenamjenski novac.

Quote:
A tu je jako važno da se porez od tih nekretnina dijeli između države i lokalne uprave. Mislim da je najavljeno da bi 20 % išlo državi , ostalo lokalcima. Trebalo bi to podići bar na 30%, i uvesti da se na sve nekretnine plaća, i one u vlasništvu države, lokalne uprave, javnih poduzeća - na sve.
Ti tu ništa nisi objasnio, tko će kome uplaćivati i za što?

Ako na kraju godine, kad podvučeš crtu i svi će imali isto u proračunima, nisi dobio ništa od tog pretakanja, osim što netko ima više posla za odraditi.

Quote:
Najvažnije je da bi se svi ti uhljebi prestali bahatiti jer bi i oni morali ekonomizirati i voditi računa o praznim nekrtninama.

Pa bi vidjeli da baš i nije tako jednostavno neku stariju neodržavanu građevinu privesti svrsi.
Jesi li kad čuo za državnu reviziju, to su ti oni koji redovno podnose izvješća o općinama/gradovima, pravilnostima/nepravilnostima ... Sve je tamo lijepo objašnjeno u čemu je problem i misliš da se nešto događa zbog toga?
GemsBond is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:20.