Muški kutak Za poklonike piva, daljinskog i muških spika...
Podforum: Pivnica |
 |
|
20.01.2019., 11:29
|
|
Majstor Fantać
Registracija: Jan 2005.
|
Quote:
Velo C. Raptor kaže:
Zavisno od toga koji su polovni i u kojoj konfiguraciji, razlicito moze biti prakticki skoro sve, od avionike, zmaja do motora.
Nisam ja hejter per se, nego realist. Ja sam fantazije i wishful thinking ostavio iza sebe. Zemlja koja ima manje od 4 mil stanovnika i katastrofalnu perspektivu nema sto traziti i kupovati avione i trositi milijarde dolara uzaludno.
|
aha, znači nikaj kaj bi mi servisirali nebi bilo različito. ok, ajmo dalje...
kak to da slovačka ima novaca za kupiti 14 novih f16, a mi po tvom nemamo? kako to da oni kupuju, a nemaju ugroze ni 5% koliko mi imamo?
imaamo mi novaca, samo ih bacamo na "nevladine" političke udruge koje po meritumu stvari bi morale bit političke stranke i nebi smjeli ni lipe ovako ukrasti iz proračuna.
mogli bi mi financirati f35 da maknemo parazite i neprofitabilne firme koje izvlačimo iz govana bez ikakve potrebe. mačji kašalj, našlo bi se još i za pzo i kakav brod.
novaca s eima, samo oni koji uzimaju novac u ovakvoj apsurdnoj rapsodjeli ne žele poljuljat si mogućnost daljnjeg uzimanja novaca od građana.
|
|
|
20.01.2019., 11:54
|
|
Archosaurus
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
j.a. kaže:
aha, znači nikaj kaj bi mi servisirali nebi bilo različito. ok, ajmo dalje...
kak to da slovačka ima novaca za kupiti 14 novih f16, a mi po tvom nemamo? kako to da oni kupuju, a nemaju ugroze ni 5% koliko mi imamo?
|
Da mi imamo njihove financije, kupili bi i mi lako avione, pa nek nam i ne trebaju.
Perspektiva RH je jako losa. Broj umirovljenika ce u buducnosti debelo premasivati broj zaposlenih. Iseljavanje ne posustaje. Ekonomija je na klimavim nogama i ovako, da se dogodi neki veci poremecaj a'la 2008 grcki scenarij bi bio ugodna mastarija.
Da podjemo blize samom predmetu rasprave, stanje u vojsci je jako lose. Fali ljudi kao i svugdje drugo, piloti su vecinom stari i neperspektivni(za prijelaz na novi tip), a mladi ne dolaze u potrebnom broju. Mehanicara nema dovoljno... itd, itd...
Lonely people mixing with one another, breeding, creating an even lonelier generation... you're not allowing natural selection to do it's work. You're like the guy who invented the seatbelt. - Dwight K. Schrute
|
|
|
20.01.2019., 12:17
|
|
Majstor Fantać
|
kakve floskule 
onda nema definitivno novaca na bacanje na političke nevladine udruge, spašavanje neperspektivnih firmi i slično. a bacaju se u milijardama.
a za obranu se mora nać novaca jer financijske krize se produbljuju (uvijek plodno tlo za ratove), političke krize se produbljuju, i zveckanje oružja postaje sve češće.
u takvoj situaciji samo neprijatelj neke zemlje želi razoružati tu zemlju. jebiga, netko to mora reć 
|
|
|
20.01.2019., 12:32
|
|
Archosaurus
|
Quote:
j.a. kaže:
kakve floskule 
onda nema definitivno novaca na bacanje na političke nevladine udruge, spašavanje neperspektivnih firmi i slično. a bacaju se u milijardama.
a za obranu se mora nać novaca jer financijske krize se produbljuju (uvijek plodno tlo za ratove), političke krize se produbljuju, i zveckanje oružja postaje sve češće.
u takvoj situaciji samo neprijatelj neke zemlje želi razoružati tu zemlju. jebiga, netko to mora reć 
|
Nema novaca ni za to ali na to se zasada ima volje bacati lovu, iz ovih ili onih razloga.
To nisu floskule, to je realnost. Hrvatska kao drzava polako nestaje, a ista sudbina ceka i susjedne drzave tako da nisam pretjerano zabrinut za sigurnost s te strane niti mislim da bi nam tucet aviona sa poluobucenim pilotima ista pomoglo.
Lonely people mixing with one another, breeding, creating an even lonelier generation... you're not allowing natural selection to do it's work. You're like the guy who invented the seatbelt. - Dwight K. Schrute
|
|
|
20.01.2019., 13:11
|
|
Registrirana obična Duca
Registracija: May 2008.
|
Quote:
Velo C. Raptor kaže:
Da mi imamo njihove financije, kupili bi i mi lako avione, pa nek nam i ne trebaju.
Perspektiva RH je jako losa. Broj umirovljenika ce u buducnosti debelo premasivati broj zaposlenih. Iseljavanje ne posustaje. Ekonomija je na klimavim nogama i ovako, da se dogodi neki veci poremecaj a'la 2008 grcki scenarij bi bio ugodna mastarija.
Da podjemo blize samom predmetu rasprave, stanje u vojsci je jako lose. Fali ljudi kao i svugdje drugo, piloti su vecinom stari i neperspektivni(za prijelaz na novi tip), a mladi ne dolaze u potrebnom broju. Mehanicara nema dovoljno... itd, itd...
|
Ovog mišljenja sam i ja, no teško da mogu dokazati jer se moji postovi ovakve naravi brišu ovdje.Gore na istoj temi ne.
Potpuno si u pravu, potpis na sve rečeno 
|
|
20.01.2019., 13:36
|
|
neoflašist
|
Quote:
Velo C. Raptor kaže:
|
Olitiga, tko želi rješenje, traži (i nađe) način - tko ne želi, traži izgovor.
Da, trenutna situacija nije najblistavija, ali je (ne i što se stanja nadzvučnih letjelica tiče) bolja nego prošle godine i bit će još bolja. No dvadeset godina zanemarivanja ne rješava se u jednoj.
S točke gledišta dežurnog katastrofičara bez pokrića to sigurno izgleda daleko drukčije, ali o tome ne mogu suditi.
|
|
|
20.01.2019., 14:04
|
|
jel te baca
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
duxi kaže:
Ovog mišljenja sam i ja, no teško da mogu dokazati jer se moji postovi ovakve naravi brišu ovdje.Gore na istoj temi ne.
Potpuno si u pravu, potpis na sve rečeno 
|
Ovo ću ti samo još jednom napisat.
Nikad više nemoj komentirat moderturu na temi. Nikad.
|
20.01.2019., 15:04
|
|
Archosaurus
|
Quote:
hoggar the terrible kaže:
Olitiga, tko želi rješenje, traži (i nađe) način - tko ne želi, traži izgovor.
Da, trenutna situacija nije najblistavija, ali je (ne i što se stanja nadzvučnih letjelica tiče) bolja nego prošle godine i bit će još bolja. No dvadeset godina zanemarivanja ne rješava se u jednoj.
S točke gledišta dežurnog katastrofičara bez pokrića to sigurno izgleda daleko drukčije, ali o tome ne mogu suditi.
|
Dezurni katastroficar na ovim prostorima zivi 30+ godina, a sam proces nabave aviona prati polovicu tog vijeka. Da dezurni katastroficar ima kunu za svaki put kad netko kaze da ce biti bolje, bio bi bogat. Ja vidim samo propadanje i ponor jer drzava bez ljudi, bez mladih ne moze opstati. Avioni su 3457. tocka na sviralu trenutno. Jel bi ja volio da HRZ ima nadzvucnu? Bi. Je li ja mogu realnost odvojiti od zelja? Vecinom mogu. Ja trenutno ne vidim niti jedan dobar razlog niti opciju da EBA nastavi zivotariti. Govorimo o ulaganju od min milijardu dolara da bi neki pilot mogao natuci citavih 100njak sati leta godisnje, uvrh glave. E, pa oprostite, to smisla nema niti ce ikada imati.
|
|
|
20.01.2019., 16:14
|
|
No me interesa
Registracija: Sep 2006.
|
Ja i onako ne vidim da će ne kupovina tih aviona značiti asvaltiranje cesta u mojoj županiji npr. ili da ću osjetiti ne trošenje tih novaca na bilo koji način u svom poslu (privatni sektor), pa podržavam da se to kupi...
I malo po praćenju ove teme i nekih vijesti, čini mi se da mimo amerikanaca taj šoping neće moći proći i da je najbezbolnije ići s njima u taj posao.
A kad je bal nek je bal, pa navijam za nove
|
20.01.2019., 16:34
|
|
neoflašist
|
Quote:
Velo C. Raptor kaže:
Dezurni katastroficar na ovim prostorima zivi 30+ godina, a sam proces nabave aviona prati polovicu tog vijeka. Da dezurni katastroficar ima kunu za svaki put kad netko kaze da ce biti bolje, bio bi bogat. Ja vidim samo propadanje i ponor jer drzava bez ljudi, bez mladih ne moze opstati. Avioni su 3457. tocka na sviralu trenutno. Jel bi ja volio da HRZ ima nadzvucnu? Bi. Je li ja mogu realnost odvojiti od zelja? Vecinom mogu. Ja trenutno ne vidim niti jedan dobar razlog niti opciju da EBA nastavi zivotariti. Govorimo o ulaganju od min milijardu dolara da bi neki pilot mogao natuci citavih 100njak sati leta godisnje, uvrh glave. E, pa oprostite, to smisla nema niti ce ikada imati.
|
Kako rekoh, tko ne želi rješenje, traži izgovor.
Eto, ti si svoj izgovor našao, mene više zanima rješenje. A ono nije f-5, što je direktno navijanje za gašenje nadzvučne komponente.
Kaj se godina tiče, više, dosta više od trideset godina imam sumnjivu čast gledati/slušati/čitati mudrosere svih vrsta i boja kako rabe retoriku skoro istovjetnu tvojoj kako bi na bilo koji način dali svoj mali doprinos kočničarstvu. Stoga ćeš, nadam se, razumjeti zbog čega tvoje upise ne smatram relevantnim, ili pisanim u dobroj namjeri.
|
|
|
20.01.2019., 16:38
|
|
Archosaurus
|
Quote:
Kako rekoh, tko ne želi rješenje, traži izgovor.
Eto, ti si svoj izgovor našao, mene više zanima rješenje. A ono nije f-5, što je direktno navijanje za gašenje nadzvučne komponente.
Kaj se godina tiče, više, dosta više od trideset godina imam sumnjivu čast gledati/slušati/čitati mudrosere svih vrsta i boja kako rabe retoriku skoro istovjetnu tvojoj kako bi na bilo koji način dali svoj mali doprinos kočničarstvu. Stoga ćeš, nadam se, razumjeti zbog čega tvoje upise ne smatram relevantnim, ili pisanim u dobroj namjeri.
|
I gasenje EBA je rjesenje. 
|
|
|
20.01.2019., 16:45
|
|
neoflašist
|
Točno.
Za one koji traže izgovor kojim bi opravdali gašenje.
|
|
|
20.01.2019., 18:42
|
|
Archosaurus
|
Quote:
Točno.
Za one koji traže izgovor kojim bi opravdali gašenje.
|
Ne treba izgovor ni opravdanje.
Nemas novca, pilota ni mehanicara. Nemas EBA. Ne treba tu nikakvo posebno opravdanje ili izgovor a priori... jednostavno, drzava je toliko devastirana, sto ljudski, sto resursima, da vise ne moze proizvesti ni kadar ni kapital da operira EBA. Da nije tako, imala bi EBA. Tako stvarnost funkcionira.
|
|
|
20.01.2019., 18:50
|
|
Majstor Fantać
|
imamo i pilota, i mehaničara i EBA. daleko od optimalnog stanja, ali imamo.
također imamo i resursa, samo su krivo raspodijeljeni.
mislim da je najviše strah među ljudima na koje su resursi krivo usmjereni, da će ostati bez novaca.
konzensus je da će se zadržati EBA, tako d aje taj vlak i plakanje nekih radi toga prošao. i svaka rasprava oko toga je u defacto trolanje.
ostalo je samo pitanje koji će se zrakoplov uzet da zamijeni mig.
|
|
|
20.01.2019., 18:52
|
|
neoflašist
|
To je, raptore, tvoja "stvarnost", jer nisi u stanju prihvatiti činjenicu o postojanju i napretku HRZ, što je tvoje legitimno pravo.
No ona stvarnost koja se ne sastoji od odustajanja pred svakom preprekom i izmišljanja katastrofa u nastanku, koja uvažava činjenicu kako se konačno nakon dvadeset godina stvari počinju kretati nabolje, tvoju "stvarnost" ne prihvaća.
Ma koliko ti pasalo piliti naopako.
|
|
|
20.01.2019., 18:55
|
|
Archosaurus
|
Quote:
To je tvoja "stvarnost", jer nisi u stanju prihvatiti činjenicu o postojanju i napretku HRZ, što je tvoje legitimno pravo.
No ona stvarnost koja se ne sastoji od odustajanja pred svakom preprekom i izmišljanja katastrofa u nastanku, koja uvažava činjenicu kako se konačno nakon dvadeset godina stvari počinju kretati nabolje, tvoju "stvarnost" ne prihvaća.
Ma koliko ti pasalo piliti naopako.
|
Gdje je taj napredak HRZa? Sto ti podrazumijevas pod tim i kako se on manifestira?
|
|
|
20.01.2019., 19:38
|
|
neoflašist
|
Za početak u više upisanih u potrebne smjerove. A bilo bi ih još i više da se s odlukom o prelasku na novu tehnologiju krenulo ranije.
No što god navedem, ionako to nećeš (bar javno) prihvatiti kao činjenicu, jer predugo zastupaš opciju gašenja nadzvučne da bi htio priznati bilo koji pozitivan pomak. Sve, apsolutno sve je katastrofa u nastanku.
Da novca nema pasja je laž, prestanimo bacati novac u vjetar davanjem državnih jamstava raznoraznim MUljanicima, sve moguće i nemoguće udruge izuzev humanitarnih prehititi na samofinanciranje, ukinuti gradove s (karikirano) pet i pol stanovnika i općine s 0,8, smanjiti futranje debelih političarskih stražnjica, dodatno odteretiti male i tvrtke srednje veličine, uvesti rigoroznu financijsku kontrolu i eto ti novca koji se može uporabiti daleko bolje.
|
|
|
21.01.2019., 18:06
|
|
comfortably numb
Registracija: Aug 2006.
|
Mislim da će tek nove ponude pokazati koliko je ova neuspjela bila dobra ili loša.
|
|
|
21.01.2019., 18:12
|
|
neoflašist
|
Quote:
mwm kaže:
Mislim da će tek nove ponude pokazati koliko je ova neuspjela bila dobra ili loša.
|
Bila je čisti seks, a za neuspjeh ima i naše krivnje - zbog nesnalažljivosti.
Sad ga jebi, (i pregrizi govno, skup sa mnom) platit ćemo više, a dobiti manje.
Edith: f-15, Brakeeti i Sufe su Irancima pokazali di pes pizdu nosi, rakete Pantsir sustava letjele i krivudale su posvuda, samo ne u smjeru izraelskih letjelica.
Zanimljivo je da u napadu uopće nisu sudjelovali f-35, kojima su Izraelci izrazito nezadovoljni, iako su ih modificirali koliko se dalo. A njihovo nezadovoljstvo i smanjenje narudžbi za f-35 postaje sve jasniji razlog "nezadovoljavanja kriterija" f-16 Barak/Brakeet za modernizaciju i daljnju prodaju.
|
|
|
21.01.2019., 18:14
|
|
comfortably numb
Registracija: Aug 2006.
|
Quote:
Bila je čisti seks, a za neuspjeh ima i naše krivnje - zbog nesnalažljivosti.
Sad ga jebi, (i pregrizi govno, skup sa mnom) platit ćemo više, a dobiti manje. 
|
Ima jedna dobra stvar - Izraelci su nam dužni, samo to sad treba pametno iskoristiti.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:47.
|
|
|