Eurosong Hello, Europe! This is Forum.hr calling! |
|
|
18.12.2024., 15:50
|
|
still broken from this🌪️
Registracija: Aug 2018.
|
Quote:
Lujka s ukusom kaže:
neće ovdje ništa biti vidjet ćete
sjetite se 2017-te kad su isto NA SAMOM SHOWU tijekom bodovanja rekli da im je to zadnja godina pa su se i dalje nagodinu natjecali i pobijedili
dok su god EBUov glavni sponzor naći će način
|
Također dijelim mišljenje, ako su već iz EBU-a čekali do prije koji dan za objavu popisa, mogli su čekat i duže da je izraelsko sudjelovanje bilo upitno, a nisu. Tako da svakako ostaju na Eurosongu.
Ta situacija iz 2017. je bila novija verzija onog kad je srbijanska spokesperson rekla u prijenosu da se "nagodinu čuvamo Srbije" i onda su stvarno te 2007. i pobijedili 
|
|
|
18.12.2024., 22:30
|
|
still broken from this🌪️
|
Saznali smo imena natjecatelja koja su večeras prošla dalje
To su: - Red Band and Moran Aharoni - 93%
- Itay Paz - 85%
- Perfylove Kanene Mongoza - 84%
- Aviad Klein - 77%
- Nati Livian - 77%
- Ilai Avidani - 76%
- Shira Knop - 70%
|
|
|
18.12.2024., 23:08
|
|
Neprijatelj foruma
Registracija: Nov 2018.
|
Kaže jedan Izraelac u komentarima da je razočaran feštom ljudi nakon nedavnih vijesti jer je KAN jedini medij u Izraelu koji objektivno informira javnost što se ne sviđa vladajućima i zato ga žele ugasiti. Nadodaje da do povlačenja može tek doći 2026., jer odluka ranije ni ne može stupiti na snagu.
|
19.12.2024., 11:00
|
|
😻 Baby Lasagna Army 😻
Registracija: May 2007.
|
Koliko sam pročitao, privatizacija televizijske kuće ne znači nužno i isključenje iz EBU članstva (pr. luksemburški RTL, te bivši francuski član TF1 koji je privatan od 1987, a član EBU-a je bio do 2018.), važno je da tv kuća zadovoljava određene kriterije da bude član. Npr. općeniti program koji odašilju ne smije biti tematski vezan, recimo da nije samo sportski kanal, glazbeni kanal itd., program ne smije biti orijentiran na samo jedan ili par sportova (svi sportovi mogu doći do izražaja), program ne smije biti orijentiran samo na profit...
https://www.ebu.ch/files/live/sites/...%202013_EN.pdf
Dakle ako i privatiziraju KAN, te budu poštovali tražene uvjete, mogu i dalje biti član EBU-a.
|
|
19.12.2024., 11:06
|
|
Moderator
Registracija: Dec 2015.
|
Zadnji put kad je bila neka drama oko njihove televizije, pobijedili su. Ove godine svakako očekujem 400+ televotea, znaju što i kako poboljšati od prošle godine, tako da pristigne još više glasova. Inače, odavno već želim reći, kad je bilo ono u Libanonu s pagerima, bilo je izvještaja da su stizali neki automatizirani pozivi stanovništvu. To mi je privuklo pažnju u smislu mućki s televotingom.
|
19.12.2024., 11:25
|
|
Na klackalici
Registracija: Mar 2019.
|
Quote:
cas kaže:
Zadnji put kad je bila neka drama oko njihove televizije, pobijedili su. Ove godine svakako očekujem 400+ televotea
|
Pa kad je bal, nek je maskenbal!!
Ja bih im želio pobedu samo da cijeli ESC doživi revoluciju jer su sad EBUevci stvarno dosadni i predvidljivi zadnjih 2-5 godina!!! (vade žiri šopanje i pobjednik odlučen već nakon 12-15 minuta glasanja)
A na HRABRIMA će se vidjeti tko i kako će sudjelovati s Izraelom kao domaćinom!! (znamo za hrabre i lijepe ljude iz Irske/Islanda da će reći jedno ogromno NE!)
|
|
|
19.12.2024., 11:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2018.
|
Hocemo li opet cuti Osterdahla sa onim - odredjena drzava MORA pobjediti
@Evra +++
|
|
|
19.12.2024., 11:52
|
|
Neprijatelj foruma
Registracija: Nov 2018.
|
Za Švedsku najbolje. Mans Neminim i Loreeninim stopama od 350+ bodova žirija, Izrael poždere sve 12-ice publike, Ukrajina uzme isto jedan dio kolača i eto ti rezultata.
|
19.12.2024., 12:00
|
|
still broken from this🌪️
|
Quote:
celoselo kaže:
Za Švedsku najbolje. Mans Neminim i Loreeninim stopama od 350+ bodova žirija, Izrael poždere sve 12-ice publike, Ukrajina uzme isto jedan dio kolača i eto ti rezultata.
|
Pa može, može.gif 
|
|
|
21.12.2024., 23:25
|
|
still broken from this🌪️
|
Quote:
Spicy Margarita kaže:
RTV Slo zahtijeva da Izrael ne sudjeluje na Eurosongu.
Vijeće RTV Slovenije donijelo je niz "obvezujućih smjernica za upravu pri dovršavanju financijskog plana i programsko-produkcijskog plana za 2025. godinu", a smjernice se odnose i na natjecanje na Eurosongu. Usvojena je odluka da Upravni odbor RTV Slovenije odmah pokrene zahtjev unutar EBU-a da Izrael ne nastupi na ESC.
Kako je vidljivo iz objavljene dokumentacije, bila su 3 prijedloga, a izglasan je:
3. Uprava RTV Slovenije trebala bi odmah pokrenuti zahtjev u okviru EBU-a da Izrael ne nastupi na Eurosongu. O nastojanjima treba obavještavati Vijeće RTV-a i javnost.
|
Stiže odgovor od strane KAN-a kojeg prenosim u cijelosti:
Quote:
KAN kaže:
We all know the efforts made by anti-Semitic bodies and Palestinian entities to remove Israel from international organizations… The State of Israel is fighting against these efforts with all its might and is making enormous efforts to prevent its removal from these international organizations. And now, the greatest slanderers of Israel in the World are about to achieve their goal, not because they managed to convince the EBU to remove Israel, but because we ourselves are about to cause our removal from a major international organization with significant influence.
Anyone who thinks this will end here is kidding themselves. The demand for Israel's removal from many other international organizations, such as sports organizations, academic institutions and cultural organizations is constantly growing... Israel's removal from the EBU would create a domino effect and harm its participation in many other organizations.
|
Na EBU-u je idući potez, ako ga uopće i bude (u što sumnjam).
|
|
|
22.12.2024., 09:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Wow, koji odgovor KAN-a. Sure, Jan, porast antisemitizma je problem, a ne činjenica da Izrael napada sve živo, da li je ostala ijedna susjedna država koju nisu raketirali?!
Što se njihove budućnosti na ESC-u tiče, ne gleda mi se prošlogodišnji scenarij, osim ako komplet ne odlijepim i počnem čisto estetski uživati u propasti svega. 
|
|
|
22.12.2024., 10:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2021.
|
imagine how tired we are! neće plod ovdje roditi
|
|
|
23.12.2024., 20:30
|
|
still broken from this🌪️
|
Saznali smo imena natjecatelja koja su sinoć prošla dalje  Sinoć je, ujedno, bila večer dueta.
To su: - Valerie Hamati & Daniel Weiss - 95%
- Keller & Nati Livian - 94%
- Red Band and Moran Aharoni & Amit Sade - 91%
- Udi Schneider & Yuval Gold - 68%
- Uri Saban & Ilai Avidani - 63%
U konačnici, žiri je odlučio spasiti Ilai Avidani, stoga je samo Uri Saban ispao.
|
|
|
26.12.2024., 12:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2020.
|
Quote:
Lujka s ukusom kaže:
vadi neki smeš poput marionette!!
|
Ove godine su išli sa baladom, nagodinu trebaju poslati nešto kao Unicorn 
|
|
|
29.12.2024., 19:10
|
|
still broken from this🌪️
|
Saznali smo imena natjecatelja koja su sinoć prošla dalje
To su: - Udi Schneider - 91%
- Yuval Gold - 90%
- Nathalie Zafar - 85%
- Valerie Hamati - 74%
- Amit Sadegh - 71%
- Red Band and Moran Aharoni - 67%
- Alma Maimon de Razon - 56%
- Aviad Klein - 55%
|
|
|
30.12.2024., 16:50
|
|
still broken from this🌪️
|
Izraelski IPBC i Keshet 12 započeli su potragu za novom pjesmom koja će predstavljati Izrael u Švicarskoj. Pjesma će biti odabrana od strane sedmeročlanog stručnog žirija koji je već započeo s kontaktiranjem 120 glazbenika i producenata raznih žanrova kako bi pribavili pjesme. Proces prijave pjesama otvoren je do 02.02., a u pravilima stoji kako jedan dio teksta mora biti na hebrejskom.
Kriteriji po kojima će se žiri voditi: - kvaliteta i originalnost teksta i glazbe
- prikladnost pjesme za izabranog izvođača
- prikladnost pjesme za Eurosong
- šanse da pjesma uspije na Eurosongu
- prikladnost pjesme za predstavljanje broadcastera
- ukupni dojam koji pjesma ostavlja na slušatelja
Posebno pravilo koje je naglašeno je da stihovi ne smiju imati političke i rasne poruke, psovke, ili bilo što drugo što nije u skladu s pravilima EBU-a.
|
|
|
03.01.2025., 16:35
|
|
still broken from this🌪️
|
Saznali smo imena natjecatelja koja su sinoć prošla dalje
To su: - Alma Maimon de Razon - 96%
- Red Band and Moran Aharoni - 75%
- Amit Sadegh - 70%
- Natalie Zafar - 60%
|
|
|
06.01.2025., 18:05
|
|
still broken from this🌪️
|
Quote:
Mia Fan kaže:
Htio bih skrenuti pažnju na Valerie Hamati, jednu od najinteresantnijih natjecateljica ove sezone. Naime, ona je već osvojila drugo mjesto ovog natjecanja 2021. godine, sudjelovala je i u izraelskoj verziji Plesa sa zvijezdama, a radi se o pjevačici arapskog porijekla.
|
Kako sam i pretpostavio, 25-godišnja Valerie je već sveprisutna u izraelskim medijima, a dala je najnoviji intervju u kojem se osvrnula na njezine želje u slučaju predstavljanja Izraela u Švicarskoj
Quote:
Valerie Hamati kaže:
Nosit ću upečatljivu haljinu, najvjerojatnije bijelu, s elementima koji pričaju našu priču, ali ne na očit način. Imat ću plesače u pozadini scenskog nastupa i pjevat ću baladu, uglavnom na engleskom jeziku, s nekoliko rečenica na hebrejskom. Ne trebamo imati previše toga na pozornici, ključ je u jednostavnosti. Mnoge možda moj opis podsjeća na prošlogodišnji nastup pjesme Hurricane, no naglašavam da je to moj vlastiti pristup koji bi odražavao moj stil izvođenja i vokal.
Iako sam tijekom natjecanja zasad izvodila pjesme na arapskom jeziku, za Eurosong ću odabrati pjevanje na engleskom i hebrejskom. Činjenica je da sam Arapkinja i to je očito, stoga ne smatram da to trebam dalje naglašavati. Engleski jezik neophodan je za komunikaciju prema europskoj publici, a hebrejski predstavlja Izrael.
Odluka da se prijavim na natjecanje došla je nakon turneje koju sam imala u inozemstvu, a kojom sam promovirala Izrael. Oduvijek sam željela nastupiti na eurovizijskoj pozornici, a nakon događaja iz prošle godine i zviždanja Eden Golan, osjetila sam da je došlo vrijeme da preuzmem ulogu nove izraelske predstavnice.
|
Po meni, način na koji priča izgleda kao da su ju već i odabrali, ništa ne govori "što bi bilo kad bi bilo", nego kao da je već predstavnica  Također, način na koji je opisala pjesmu zapravo potvrđuje ono što su IPBC i Keshet 12 ranije prenijeli, da pjesma mora imati jedan dio teksta na hebrejskom.
|
|
|
06.01.2025., 21:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2020.
|
queen, nek joj je sa srećom <3
|
|
07.01.2025., 23:25
|
|
still broken from this🌪️
|
Veliko finale HaKokhav Haba na rasporedu je u utorak, 21.01., a četiri izvođača sudjelovat će u finalu 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:32.
|
|
|
|