Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
17.04.2025., 12:43
|
|
Davitelj
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
Zoran Oštrić kaže:
Dao sam link na Enciclopaedie Britanica ...
|
Nisi.
Quote:
Zoran Oštrić kaže:
... koji dokazuje da bar ono prvo nije istina, ...
|
Uzevši u obzir da je u USA politička scena toliko desna da su čak i liberali tamo lijevi, vrlo vjerojatno i nisam bio u pravu, ali tvoj link to ne dokazuje.
Tvoj link dokazuje samo prvu rečenicu iz tvog odgovora, a to je da se na internetu uvijek može pronaći link koji sam sebe naziva "scientific" i preko kojeg možeš "dokazat" štogod želiš.
Quote:
Zoran Oštrić kaže:
Poslovni čovjek Anto Nobilo vodi biznis. Aktualna lijeva vlast u Zagrebu ugrozila je njegove poslovne interese i on je krenuo na njih raznim metodama. Pokušava plan gradnje devet zgrada progurati kao gradnju jedne zgrade! A to je koordinirano s nekim drugim akcijama. Nema tu mjesta za filozofiranje o odnosu liberalnog i socijalnog.
|
Sve do ovdje, "odgovarao" si na najmanje bitne detalje iz mog upisa i nije mi bilo na kraj pameti nastaviti raspravu koju si, namjerno ili nenamjerno, širio u offtopic.
Ne, Nobilo nije "poslovni čovjek". Nobilo je puno više od toga i iza njega stoji ekipa koja je puno više od "političara". Puno je i jača i zlokobnija i brutalnija i nedodirljivija od svima nam dragog HDZ-a.
|
|
17.04.2025., 13:09
|
|
star, ali bedast
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
nvnk kaže:
Nisi.
|
Imaš pravo, taj link je zapravo bio na Science Direct: Left-Liberals
Ali i to je dovoljno kao dokaz da termin "lijevo liberalno" nije neka naša izmišljotina, što je bila zamjerka. Ništa drugo, neću se ovdje upuštati u politološku diskusiju. Inače, naravno, pojmovi se mijenjaju kroz povijest, a također i u raznim zemljama ne znače isto.
Quote:
link koji sam sebe naziva "scientific"
|
Science Direct je jedan od najuglednijih sajtova s vijestima iz znanosti.
|
18.04.2025., 12:30
|
|
☼
Registracija: Jun 2007.
|
Kako je Nobilo udario na Tomaševića i SDP: priča o bizarnom pohodu na zagrebačku vlast
Quote:
Zanimljiva je, međutim, činjenica da je Pravi SDP, punim imenom, Pravi socijaldemokratski pokret, država uredno registrirala, iako već postoji SDP, punim imenom Socijaldemokratska partija Hrvatske. Kao što se desetljećima ujedno registriraju čiste, autohtone i ine stranke prava (iako postoji Hrvatska stranka prava) ili mnoge verzije HSS-a (Hrvatske seljačke stranke).
Ali, prije 15 godina, država je ipak rekla – stop. Netko je poželio registrirati Hrvatsku demokratsku zajednicu – Vukovar 1990. godine. E, to ne može. Naziv previše podsjeća na HDZ, pravi HDZ.
|
da pokuša netko registrirati stranku naziva Pravi HDZ, bi li uspio?
|
18.04.2025., 17:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
Ja čekam da se osnuje Autohtoni SDP 1945.
|
|
|
18.04.2025., 19:53
|
|
star, ali bedast
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
AlenZ4met kaže:
|
Meh, prava stvar bi bila "Komunistička partija Hrvatske 1937"!
(Tko ne zna: te godine je stvarno osnovana KPH!)
|
18.04.2025., 20:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
E to.. ovo treće putašenje i zelene politike su prdac u vjetar
|
|
|
25.04.2025., 20:33
|
|
Kršćanski komunist
Registracija: Oct 2008.
|
Nobilo, nova zvijezda na političkoj ljevici. Osjetio je prazan, nepokriveni prostor, očekujem ujedinjenje s Katarinom Peović. I da, podržavam oboje.
|
|
|
25.04.2025., 21:15
|
|
Forum Dog
Registracija: Jan 2003.
|
Nova zvijezda koja je naprasno odustala od nastupa u Otvorenom i od tada glasa pustio nije.
|
25.04.2025., 21:30
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Quote:
Mr. White kaže:
Nova zvijezda koja je naprasno odustala od nastupa u Otvorenom i od tada glasa pustio nije.
|
Zvijezda je napravila što je trebala, obavila posao i povukla se. 
|
|
|
Jučer, 09:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2021.
|
Ne kuzim, poanta njegove stranke je da zbuni nekolicinu penzica koji bi glasali za SDP, da greskom zaokruze "Pravi SDP"
Zivo me zanima broj ljudi koji je spreman povjerovati da je notorni mafijaski odvjetnik i govornik na skupu potpore Miloradu Dodiku zapravo u dusi socijalno osvijesteni spasitelj glavnog grada...
|
|
|
Jučer, 10:14
|
|
Papir trpi sve
Registracija: Apr 2022.
|
Quote:
AlenZ4met kaže:
|
To ti je isto kao i Autohtoni HDZ 1945.
Ekonomski gledano, ako zanemarimo rat, komunistička partija je 1989. ukinula zakon o porijeklu imovine, 1992. uvela zakon o pretvorbi i prvatizaciji da bi do 1994. Todorić imao Zvijezdu, Jamnicu, Ledo i Konzum. U pozadini rata se dogodila pljačka države, a temelj je pripremljen 1989.
|
|
|
Jučer, 11:55
|
|
Species 5618
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
xBABAROGAx kaže:
To ti je isto kao i Autohtoni HDZ 1945.
Ekonomski gledano, ako zanemarimo rat, komunistička partija je 1989. ukinula zakon o porijeklu imovine, 1992. uvela zakon o pretvorbi i prvatizaciji da bi do 1994. Todorić imao Zvijezdu, Jamnicu, Ledo i Konzum. U pozadini rata se dogodila pljačka države, a temelj je pripremljen 1989.
|
već u travnju 1991
|
Jučer, 12:37
|
|
Papir trpi sve
Registracija: Apr 2022.
|
Quote:
manchild kaže:
već u travnju 1991
|
Isprike, napamet sam govorio misleći da nema šanse da bi to napravili već 1991.
|
|
|
Jučer, 16:11
|
|
Kršćanski komunist
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
Mr. White kaže:
|
Iskreno, "Otvoreno" je postalo smeće u kojem nitko pametan ne bi trebao učestvovati. Nobilo zna kad i što treba reči, a kad "glasno šutjeti".
Quote:
Baba Looey kaže:
Zivo me zanima broj ljudi koji je spreman povjerovati da je notorni mafijaski odvjetnik i govornik na skupu potpore Miloradu Dodiku zapravo u dusi socijalno osvijesteni spasitelj glavnog grada...
|
To ti je fiškalski mentalitet koji ne treba podcjenjivati. Profić. Jednakim žarom će optuživati ili braniti zločin, kriminal, ovisi tko ga angažira.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:00.
|
|
|
|