Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.03.2023., 12:46   #8141
Super, javim ti se nakon sto jos malo istrazim sve opcije. Prijatelj mi je otisao u Tursku, 1350eur koštalo + plate ti dvije noći u hotelu. Moram detaljno vidjet koja je razlika, cekam tvoj update nakon jos par tjedana.
FraUno is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2023., 15:30   #8142
A nebi u Tursku isa sad nakon ovih potresa pa avion ovo ono lakše je ovako, a zapravo su isti doktori
Gatusso1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2023., 15:38   #8143
Racunam da ce tek u 6 mjesec tamo počet rast lagano jedino ako prodem bez shock loss onda ce se i za misec vidit
Gatusso1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2023., 09:57   #8144
Pozdrav svima, imam 26 godina, zadnje četiri godine borim se s AA, prve tri godine kombinirao sam isključivo ketokonazol i microneedling (1mm dermapen jednom tjedno). Prije nekih 8 mjeseci sam otišao na konzultacije u Polikliniku Pantovčak, gdje mi je doktor potvrdio očito (trenutno sam nw2 difuzni, ali difuzna komponenta je izraženija, imam velik dio hairlinea s značajnijim razređenjem na zaliscima, iako mi se cijelo područje linije razrjeđuje, prednjih 1cm je ispunjeno dlakama koje djeluju "raspršeno"). Dobio sam recept za Proscar, koji kad sam odnio liječniku opće prakse pripisao mi je jednokratnu dozu (ne znam je li to procedura ili je njegov propust), tako da sam trenutno bez recepta. U isto vrijeme sam krenuo koristiti i minoxidil otopinu (standardnih 5%). Zanima me na koji način bih (najbezbolnije/najbrže/najjeftinije) mogao dobiti recept za Proscar ili bilo koju varijantu finasterida (Mostrafin i sl.) ?
Unaprijed zahvaljujem i želim svima uspješnu borbu s AA i frizuru iz snova.

Zadnje uređivanje Vic007 : 14.05.2023. at 09:58. Reason: Pravopisne i logičke pogreške
Vic007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2023., 15:29   #8145
Poliklinika VatanMed u Sarajevu, radio bi mi transplataciju kose Hasan Kizikaja, je li iko cuo za njega? Pretrazujem na internetu o njemu ali lika jedva da google prepoznaje. Ima li iko kakva iskustva?
PerfekcionistaTZ is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2023., 08:36   #8146
Quote:
PerfekcionistaTZ kaže: Pogledaj post
Poliklinika VatanMed u Sarajevu, radio bi mi transplataciju kose Hasan Kizikaja, je li iko cuo za njega? Pretrazujem na internetu o njemu ali lika jedva da google prepoznaje. Ima li iko kakva iskustva?
Dr Hasan ti je glavni tamo, on mi je samo nacrtao i dolazio par puta, e sad oce ti bas on radit neznam jer bude po 3 operacije istovremeno, dobar doktor mislim glavni je tamo pa je sigurno bolji od tehnicara. Svakako vatanmed ima dobre recenzije i dobru uspjesnost, nemas sta izgubit svakako
Gatusso1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2023., 05:14   #8147
Finasterid je potentni anti-androgen koji može prouzrokovati trajnu seksualnu disfunkciju (ED, gubitak libida, genitalna anestezija, anorgazmija...) kod određenog broja pacijenata. Imam problema s gubitkom kose, ali ne bih se igrao s tim. U nedavnoj znanstvenoj publikaciji postoje indikacije da finasterid metilira DNA i ekspresiju gena na način na koji prouzrokuje trajnu seksualnu disfunkciju i još neke teške kognitivne i psihološke simptome. O ovom sindromu jako se malo zna i sve donedavno nije bio priznat od strane medicinske zajednice. Ipak, zadnjih godina sve više dokaza isplivava na površinu. Po svemu sudeći izgleda da je problem stvaran, a imaju ga na tisuće mladih muškaraca koji su se liječili finasteridom. Evo poveznica na jednu takvu studiju:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37057444/

Citat:

"U ovoj studiji predstavljamo dokaze o ekspresiji gena u korelaciji s uočenim biološkim razlikama u bolesnika s post-finasterid sindromom; medicinski djelatnici koji propisuju 5ARI trebali bi biti svjesni i savjetovati svoje pacijente u skladu s tim."

"Zaključak: Ova je studija prva koja razmatra i pokazuje razlike u ekspresiji gena u bolesnika s PFS-om kao potencijalnu etiologiju seksualne disfunkcije."
el chileno is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.06.2023., 13:42   #8148
Jel ima netko preporuku gdje nabaviti kvalitetan i pouzdan topical Finasteride?

Hvala
Markoma7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2023., 20:24   #8149
Quote:
Gatusso1984 kaže: Pogledaj post
Dr Hasan ti je glavni tamo, on mi je samo nacrtao i dolazio par puta, e sad oce ti bas on radit neznam jer bude po 3 operacije istovremeno, dobar doktor mislim glavni je tamo pa je sigurno bolji od tehnicara. Svakako vatanmed ima dobre recenzije i dobru uspjesnost, nemas sta izgubit svakako
Gatusso, kakvi su rezultati zasad?
gricko-g is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2023., 20:57   #8150
Naprid je dobro sad samo da se jos progusti. Nazad na kruni dosta sporije raste koliko vidim, ali naprid za 3 ipo miseca dosta dobro
Gatusso1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2023., 16:09   #8151
Odlično, nadam se da će i meni biti dobro. Bio sam prije desetak dana, sad treba čekat. Jel ti se vide tragovi na donorskoj regiji gdje su uzimali?
gricko-g is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2023., 21:54   #8152
Quote:
gricko-g kaže: Pogledaj post
Odlično, nadam se da će i meni biti dobro. Bio sam prije desetak dana, sad treba čekat. Jel ti se vide tragovi na donorskoj regiji gdje su uzimali?
Ne vidi nista, možda malo jer ja znam al ko ne zna nema šanse da bi ista skuzija
Gatusso1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2023., 19:30   #8153
Quote:
Vic007 kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima, imam 26 godina, zadnje četiri godine borim se s AA, prve tri godine kombinirao sam isključivo ketokonazol i microneedling (1mm dermapen jednom tjedno). Prije nekih 8 mjeseci sam otišao na konzultacije u Polikliniku Pantovčak, gdje mi je doktor potvrdio očito (trenutno sam nw2 difuzni, ali difuzna komponenta je izraženija, imam velik dio hairlinea s značajnijim razređenjem na zaliscima, iako mi se cijelo područje linije razrjeđuje, prednjih 1cm je ispunjeno dlakama koje djeluju "raspršeno"). Dobio sam recept za Proscar, koji kad sam odnio liječniku opće prakse pripisao mi je jednokratnu dozu (ne znam je li to procedura ili je njegov propust), tako da sam trenutno bez recepta. U isto vrijeme sam krenuo koristiti i minoxidil otopinu (standardnih 5%). Zanima me na koji način bih (najbezbolnije/najbrže/najjeftinije) mogao dobiti recept za Proscar ili bilo koju varijantu finasterida (Mostrafin i sl.) ?
Unaprijed zahvaljujem i želim svima uspješnu borbu s AA i frizuru iz snova.
Ovo isto me zanima. Dakle, kako se u HR dobiva recept za finasterid i koliko ga je teško dobiti.

Mora li se ići dermatologu ili može LOM propisati? U mom slučaju je gubitak kose očit, dakle nema potrebe za nekim specijalistom da se dijagnosticira.

Također, budući da vidim da je Mostrafin 5mg i da puno ljudi spominje rezanje tableta, postoji li u HR tableta od 1 mg?

Imajte na umu da se ne može sve tablete rezati, jer aktivna tvar nije ravnomjerno raspoređena u tableti. Obićno se može rezati one tablete koje imaju crtu u sredini, ali se njih reže na pola. Više od toga opet sumnjam da ćete dobiti ravnomjernu distribuciju finasterida.
Laki001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2023., 13:33   #8154
Update 4 mjeseca i 5 dana, naprid dobro vec se vidi da je uspilo fali jos malo gustoće al popravlja se svaki dan, ali nazad za sad na kruni dosta losije, iako navodno kruni treba dosta vise vremena pa cemo vidit
Gatusso1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2023., 20:27   #8155
Mislim da sam se odlučio za doktora Resul Yamana. Djeluju profesionalno, dobre su recenzije, mora se čekati na termin 4 mjeseca, a iz čitanja tuđih iskustava dojma sam da treba biti skeptičan u vezi ovih kod kojih praktički odmah možeš doći na red.
Razmišljao sam i o dr. Ciniku, ali sam postao... ciničan što se tiče njega kada sam pročitao neka iskustva koja su podijeljena na internetu.

Neka iskustva ovdje s Yamanom, ili barem za ekipicu koja prati te doktore - što kažete na njega?
Madsen is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2023., 22:15   #8156
Bok, ja sam dogovorio pregled u Vatanmed u Sarajevu uskoro. Da li je netko bio kod njih ? Općenito dal je netko istražio kako rade i zadovoljava pacijenata ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
techno is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2023., 06:05   #8157
Quote:
techno kaže: Pogledaj post
Bok, ja sam dogovorio pregled u Vatanmed u Sarajevu uskoro. Da li je netko bio kod njih ? Općenito dal je netko istražio kako rade i zadovoljava pacijenata ?

Ja bio 20.02 ove godine naprid di je 1 cm vec sad jako dobro ali nazad kruna jos ne vidim rezultate iako kazu za krunu 9 mjeseci treba, pa cemo vidit
Gatusso1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2023., 18:52   #8158
Jel probao tko? https://wiseandhealthyacademy.com/38..._article&frm=1
ante234 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2023., 21:12   #8159
Ima li na hrvatskom tržištu neki drugi šampon s ketokonazolom osim Oronozala?
Laki001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2023., 23:07   #8160
Quote:
techno kaže: Pogledaj post

Jesi bio na pregledu? Ja sam bio na transplantaciji prije cca dva mjeseca. Trenutno čekam da krene rasti nova kosa pa ću vidjeti rezultate. Planiram onda napisati detaljniji post o cijelom postupku. Možeš mi se javiti u pp ako imaš neko pitanje.
gricko-g is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:30.