Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Dojenčad i predškolci

Dojenčad i predškolci Roditeljstvo korak po korak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.01.2023., 21:22   #8361
Mlijeko ne daješ po tablici na kutiji. Ona je okvirna.
Nisu sve bebe iste. Neka će popiti 5 puta po 160 ml, a neka 4 puta po 200 ml.
Liberata is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2023., 21:31   #8362
Pa sa Bebimilom sam se vise-manje držala tablice sa kutije, odnosno odgovarale su nam te količine u određenoj dobi. Naravno da ću vidjeti kako ide sa novom formulom, ali od nekud moram početi
dala is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2023., 21:35   #8363
Quote:
Danielle kaže: Pogledaj post
Beba ima 3 i pol mjeseca i bocu dobije max jednom dnevno. Imali smo nedavno i odbijanje ali uspjesno smo rijesili nakon par tjedana.

Ja joj radim 120 i 4 mjerice praha. Imam osjecaj da bi i pola litre popila odjednom da napravim.

Ja bih na tvom mjestu sa 150 i 5 mjerica krenula, boca sporog protoka, pauza za podrigivanje na pola, hranjenje paced bottle feeding tehnikom.
I mi smo na jednoj, max dvije bočice na dan, tako da mi prijelaz sa jednom dozom na dan zapravo ispada odmah prijelaz na novo No dobro…Nastavit ću vjerojatno kako je bilo do sada, 150+5 i pratiti
dala is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2023., 18:58   #8364
Quote:
coralicious kaže: Pogledaj post
I ja sam jučer tamo uzela, ali 2x90ml. Ima još i pakiranje od 200ml.
Ja se vraćam na ove male "to-go" Aptamil bočice od 90ml - piše da našarafimo "vlastitu dudu". Jel znate koja bi to duda pasala? Ili umjesto toga uvijek prelijete u svoju bočicu?
guli ha is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2023., 20:42   #8365
Adaptirano mlijeko

Ja prelijevam. Uvijek imam jednu bocicu sa sobom skupa sa stvarima za preskinuti (ali dobro, ja i AD prah nosim i malu termosicu s vodom jer vise ne pije Hipp nego Novalac).

Mozda da doma probas jel tvoja pase, prije nego budes morala negdje vani to koristiti
Old 30.01.2023., 22:10   #8366
Kužim, tenks!

Ma ja ni nemam prikladan sisač općenito, jer je sad već prevelika za ove neke sa sitnom rupicom koje sam kupila još davno (jer ipak ne koristimo bocu redovito). Pa gledam da li da nađem neku koja će pasati na ovo. Ovako vizualno mi se čini da treba neka skroz drugačija duda od ovih za boce kao Nuk i slično....

Ili da lijevam u čašu ili bocu sa slamkom, da ne uvodim dudu sad bezveze s 10 mjeseci.
Vodu pije na slamku, ali mi se od mlijeka čini puno veća muka prati te slamke nego od vode. Iako možda i nije.
guli ha is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2023., 22:34   #8367
Pa mozes samo broj veci sisac uzeti.

Mi smo sa bocom dobili 1, ali sam kupila posebno 0 da je sporiji protok, kao na sisi, pa sad 1 ceka da se pocne muciti s ovima malima.
Old 03.02.2023., 17:44   #8368
Jel netko probao Novalac Night formulu? Pomaze da spavaju duže ili je to samo marketing…?
dala is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2023., 20:57   #8369
Quote:
Danielle kaže: Pogledaj post
Pa mozes samo broj veci sisac uzeti.

Mi smo sa bocom dobili 1, ali sam kupila posebno 0 da je sporiji protok, kao na sisi, pa sad 1 ceka da se pocne muciti s ovima malima.
Našla broj 4 Avent, ako joj to nije dovoljno, vrijeme je za čašu
guli ha is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2023., 06:37   #8370
Čitam redovito forum, ali rijetko komentiram jer be pamtim lozinku za log in 😂
Uglavnom htjela sam komentirati za Novalac night.
Mi ga imamo trenutno jer se odvikavamo od bočica mic po mic i ne pije toliko mlijeka ko prije.
Kad je bio prije isključivo novalac (prije formiranja dohrane) primjećivala sam da ga je zatvarao (isto kao i novalac AC)
Pošto imam bebu koja zna (ali ne želi) spavati nisam primjetila neki utjecaj na sitost jer ak su zubi, skok ili nešto opet se budio.
Ali da je gušći, je (nekad se i teže otopi).

Imam pitanje. Budući da bebač ima uskoro 13 mjeseci ukidamo adaptirano. Ostala nam je mala bočica od 4 mjerice oko 19h za uspavljivanje i jedna od 3 mjerice oko 5 u noći. Smanjili smo koliko jr moguće količinu, a varanje sa vodom ne prolazi. Kako da nastave spavati, odnosno kako da ukinemo tu noćnu oko 4,5 ujutro koja je ostala iz navike? Inače beba zna spavati jako dobro i imamo problem što stalno želi biti budan, a u noći kad nas vidi se zna razbuditi i zaigrati ako ne damo bočicu. Molila bih trikove ako ima ovdje netko sa savjetima iz prakse da ih podijeli hvala!
Jack S is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2023., 13:45   #8371
u kojoj dobi ste prešli na sisač sa više rupa? mi smo još uvijek na jednoj rupi, koristimo Aventove bočice i sisače. sad kako je narasla količina, dosta dugo to traje i uvijek se uspava pred kraj bočice pa razmišljam jel možda sa 5,5 mjeseci vrijeme za dvije rupe
dala is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2023., 15:25   #8372
Sisač 1, stara 10 mjeseci.
Kratko sam koristila sisač 2 jer je na jedinici vremenski dugo pila. Onda je na dvojci pila prebrzo i puno bljucala pa sam vratila jedinicu.
Liberata is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2023., 19:40   #8373
Uvijek sam mijenjala kako je na pakiranjima sisača i nije bilo problema
Snow Fairy is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2023., 09:45   #8374
Quote:
guli ha kaže: Pogledaj post
Ja se vraćam na ove male "to-go" Aptamil bočice od 90ml - piše da našarafimo "vlastitu dudu". Jel znate koja bi to duda pasala? Ili umjesto toga uvijek prelijete u svoju bočicu?

Vec je vjerojatno kasno za ovaj odgovor al nek ostane tu zabiljezeno, dr browns usko grlo sisaci pasu na ove bocice, i moram priznat da iako dojim uspjesno, ove su nam bocice super to go opcija. Zbog ogromnih cica meni dojenje u javnosti jednostavno ne lezi, sa izdojenim mlijekom treba pazit na kvarenje i to, a ovo joj fino dam, cak i bez grijanja i curka je super zadovoljna.
bulj is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2023., 14:48   #8375
Quote:
bulj kaže: Pogledaj post
Vec je vjerojatno kasno za ovaj odgovor al nek ostane tu zabiljezeno, dr browns usko grlo sisaci pasu na ove bocice, i moram priznat da iako dojim uspjesno, ove su nam bocice super to go opcija. Zbog ogromnih cica meni dojenje u javnosti jednostavno ne lezi, sa izdojenim mlijekom treba pazit na kvarenje i to, a ovo joj fino dam, cak i bez grijanja i curka je super zadovoljna.
Hvala Bulj, vrijedna informacija, imam te sisače pa je zgodno ovo znati ako zatreba!
bejo is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2023., 11:31   #8376
Hvala @bulj, nije kasno! Već naručila online jednu za probu . Zna li netko ima li tih Dr Brown's više igdje kupiti kod nas? Svojevremeno sam tražila po Zagrebu i nisam našla.

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
guli ha is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2023., 15:02   #8377
Quote:
Hvala @bulj, nije kasno! Već naručila online jednu za probu . Zna li netko ima li tih Dr Brown's više igdje kupiti kod nas? Svojevremeno sam tražila po Zagrebu i nisam našla.

Možeš preko Vitashopa naručiti.
Jedino što sam zadnju narudžbu čekala 2 mjeseca...
bejo is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2023., 23:19   #8378
Quote:

https://www.rajzaigracke.hr/bocice-za-bebe-c10196

https://www.rajzaigracke.hr/sisaci-za-bebe-c10195

Trenutno imaju na stanju.
Liberata is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2023., 05:57   #8379
Hvala, tu sam i naučila, stiglo je za 2 dana

guli ha is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2023., 21:15   #8380
Ekipa, gdje kupujete Nan 2 Comfortis? Gdje god se okrenem, nema ga. Ako nadjem 2 kantice, na konju sam. Nan 1 smo kupovali na svakom cosku. Nan 2 moram kupovati s neta, ali tamo ga ne uspijevam naci vise od 3-4 kutije na zalihi.

Imate neke izvore?
Mozda neke gdje je jeftinije od 19 eura (144kn)?
Hvala
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:24.